Hej!

I Söndags fick jag reda på en väldigt rolig nyhet. Det är nämligen så att jag blev tillfrågad att vara med i LFKs Ungdomssektion Pionjär. Där planerar vi tex aktiviteter som den stora Luciashowen på Höstterminen. Jag är verkligen så taggad på att vara med här och få sitta med i denna ungdomssektion, tack så mycket! <3

Bästa gänget på Luciashowen 2016 <3

Nu taggar alla vi i Ungdomssektionen 2017 till allting som ska planeras till detta år. Jag tror verkligen att det kommer bli jättebra.

Likes

Comments

Hej!

Har nyss kommit hem från stallet. Där har jag tagit hand om Curry och ridit Cornelia. Ridpasset gick bra samtidigt som det var väldigt ansträngande. Vi stod i mycket lätt sits, satt mycket ner och hade även väldigt korta läder en stund. Det var inte riktigt jockeyläder men väldigt korta. När vi red med dom skulle vi inte krympa ihop som en jockey, utan vi skulle ställa oss upp med så raka ben som möjligt. Väldigt jobbigt att stå så i skritt, trav och galopp. Kände ändå att den träningen behövdes. Cornelia lyssnade bra och det gick väldigt bra att ställa henne. Nästa gång har vi förmodligen markarbete så vi får se hur det går.

Sedan så var det dags att sköta Curry. Han gick mycket idag så hann bara borsta, kratsa hovarna och tvätta vattenkopp/krubba. Gjorde ändå det jag gjorde noggrant så han och hans box blev fin. Imorgon blir det stallet igen och sköta mer. Har även hopplektion som förmodligen är på Cezar.

Imorgon så har jag även en väldigt rolig nyhet att berätta, så kika in på bloggen då!

Kram <3

Likes

Comments

Hej!

I dag startades dagen med en ganska lång promenad på isen. Hade med mig kameran så det blev några mysiga bilder. Det var lite kallt men solen var uppe.

Efteråt blev det lunch och stallet. Ingen uteritt pga halka men annat viktigt blev gjort. Jag klippte man och svans och ansade hovskägg tillsammans med Clara. Det blev snyggt och såg mer omhändertaget ut, väldigt bra! Nu ska jag bara vila lite och imorgon blir det skola igen. Ska också börja på en SO uppsats som jag ska jobba på några veckor, jobbigt men det måste ju göras.

Föresten, vad vill ni se här på bloggen? Kommentera vad som helst som ni vill ha i ett inlägg <3

Likes

Comments

Hej!

Dagens inlägg blir häst relaterat. Har nämligen hittat några frågor som har med ridsporten att göra. Jag kommer att dela in dessa frågor till två inlägg. Så den här gången får ni hälften av frågorna och någon annan dag får ni resten :)

1. Om du fick bestämma en ideal höjd på din häst, hur hög skulle den vara?

139,9cm, typ så haha. Nej men jag älskar verkligen C-ponnys så vill vara kvar vid dom. Men om jag skulle köpa en häst skulle jag köpt en D-ponny. Inte mot det mindre hållet kanske men inte heller mot det större. Så kanske 143cm i mankhöjd ungefär skulle bli bra?

2. Om du fick bygga ett eget stall vart som helst i världen, var skulle det vara?

Jag skulle förmodligen byggt ett i typ England, det känns helt enkelt bara bra och fint där.

3. Stövlar eller chaps + ridskor?

Helt klart ridskor. Nu när man har ridit med ridstövlar så länge känns det väldigt obekvämt att rida med ridskor och stövlar ser väldigt mycket snyggare ut enligt mig.

4. Favorit- och minst favoritfärg på häst.

En färg som jag förmodligen inte skulle sätta på en häst skulle nog varit lila då jag själv inte gillar den färgen i helhet. Favoritfärg måste nog vara vit eller marinblå då man kan få det att passa till de flesta hästar.

5. Karaktärsdrag som du skulle vilja ge din häst (som den inte redan har)?

Detta är kanske inte direkt ett karaktärsdrag men jag skulle kunna önska att Curry inte alltid vill springa ifrån jobbet. Nu när han tycker att det blir jobbigt så springer han bara snabbt istället för att jobba. Men jag kan inte tänka på något annat jag skulle vilja ge honom.

6. Svart eller brunt läder?

Svart, alltid svart.

7. Din hästs favoritgodis?

Han äter allt som man ger honom, lika glupskt haha.

8. Sto-, Valack-, eller hingstperson?

Jag fastnar mer för valackar faktiskt, har inte tänkt på det förut men så är det :)

9. Hur många timmar per dag spenderar du i stallet?

Jag är ju inte i stallet varje dag men de dagar jag är där kan det vara typ 5 timmar om jag har lektion.

10. Färgen på den ultimata tävlingsoutfiten?

Jag skulle säga marinblå, till både häst och ryttare. Lite tråkig att jag tar en sådan vanlig färg men tycker att det är så snyggt. Det är väl förmodligen vad jag kommer tävla i nästa tävling ;)

11. Om du bara fick tävla i en "ovanlig gren", vilken skulle det då vara?

Jag tror nog att jag skulle tävlat i voltige. Det ser så kul ut och dessutom så går jag ju redan i gymnastik. Alltså en perfekt gren då det är en blandning av mina två sporter.

12. Hur lång är din längsta uteritt?

Det är nog 2h. Har aldrig ridit en dag liksom och stannat och ätit oså, dock så kanske vi faktiskt har gjort det i Costa Rica när jag var mindre. Minns inte riktigt men ialfall inte längre än 2h på senaste tiden. Här kommer en liten bild från just den uteritten.

Saknade stunder <3

Likes

Comments

Hej!

Denna dag har varit en ganska normal dag. Började dagen med att åka till stallet, tog bort allt pynt och fick reda på vem som vann. Dock så var det inte jag hihi men en som sköter storhäst, så Grattis! Rengjorde även vattenkopp och krubba och putsade sadel och träns. Mer hann jag inte då jag skulle åka hem. Åt lunch och tog en springtur på 25min. Kände bara att jag ville komma ut och hade inte så mycket att göra.

Senare mot kvällen så har jag satt upp en hylla, ätit middag och städat rummet lite grann. Nu äter jag faktiskt en semla och ska förmodligen skriva lite blogginlägg som kommer upp nästa vecka. Det är alltid bra att ha några inlägg i lager ;)

En till sak som jag vill säga är att jag har godisförbud. Idag är första dagen och den har gått bra haha. Dock så sitter jag ju och äter en semla nu men aja, så kan det bli. Om man inte får äta godis så vill man så gärna ha något annat.

Likes

Comments

Hej!

Idag är det dags för ett typ av inlägg som jag aldrig lagt upp förut. Jag ska nämligen tycka till om ryttartrender/ridtrender, inspererat av @virastjarnberg <3​ Men istället för att skriva ett inlägg om allt blandat så ska jag göra en grej i taget. Då menar jag inte bara ett plagg eller märke liksom, utan ett ämne varje gång. Så detta första inlägg ska jag prata om hjälmar. Olika hjälmar som är väldigt populära och syns på många ställen.

1. Kep hjälm
Detta är en väldigt stor hjälm. Och då menar jag inte att den bara finns i stora storlekar, utan att formen är ganska stor över huvudet. Det skulle jag själv ta som en liten diss då det kan se ganska konstig ut ibland men ändå passa på många. Sedan så kan den ju också köpas med eller utan solskärm. Själv har jag alltid tyckt att solskärm är snyggast men har sett att den också kan bli väldigt stor. Likadant där så passar det bättre på vissa och sämre på andra. Men om en med solskärm skulle passat bra på mig så skulle det nog vara en sån jag hade köpt om jag någon gång skulle köpa Kep hjälm. Väldigt snyggt med swarovski stenar också men det blir ju väldigt dyrt.

2. Samshield
Okej, så detta är min absoluta favorit hjälm! Jag har ju nyss skaffat den själv och det finns nästan ingen diss med den. Den sitter helt perfekt, är väldigt snygg och jag tycker att den passar till alla grenar. Det finns också så många olika typer som rund, oval, swarovski stenar, matt, sammet, olika färger, hög eller låg skärning i nacken och olika metalldekorer. Den passar även alla och har olika liners som man kan byta till en större storlek istället för att köpa en ny hjälm. Priset varierar också väldigt mycket beroende på hur mycket dekorationer man har osv men det är iallafall en väldigt bra hjälm som jag rekommenderar.

3. Charles Owen

Dessa hjälmar kanske inte är det allra populäraste, men de är iallafall välkända för tex sin perfekta passform. Det är ju väldigt bra då det ofta betyder att det sitter bra på huvudet och är sköna. Känner även att den kan passa alla då utan att man ser väldigt konstig ut. En till sak som gör att de nu säljs över hela världen är dess säkerhet. De har fått väldigt bra kritik om det, att de är så säkra. Det är ju en stor hiss. Vissa hjälmar se bra ut, men har ingen säkerhet medans andra är säkra men inte snygga alls. Den här hjälmen har iallafall båda delarna, många snygga modeller och samtidigt så är de så säkra. Av det jag har sett om dessa hjälmar så tycker jag själv att den snyggaste av dom är Charles Owen Wellington Classic (bilden till vänster). Finns och köpa på många ställen.

4. Gpa hjälm

Den här hjälmen ser väldigt sportig ut enligt mig. Oftast med många ventilationer vilket får den att se ut så. Jag tycker då att den passar mer till hoppning och mindre till dressyr. Men det kanske bara är jag? Den har också ett inner foder som går att ta av om det skulle bli för varmt. Själv har jag aldrig provat denna och vet inte riktigt hur den sitter, men den verkar ju bra då många har den. Om ni någon gång skulle vilja köpa denna hjälm är ett tips att beställa den från ett annat land. Här i Sverige i butik kan en Speed Air hjälm kosta runt 5000kr medans den går att beställa för 3800kr. Det skulle inte då vara så kul att göra misstaget att köpa den här då man kan få den för ungefär 1000kr billigare någon annan stans.

Hoppas att ni har fått lite tips och inspiration på hjälmar. Kommentera gärna förslag på vad jag kan ta upp i nästa "tycker till om ridtrender".

Kram

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag vaknade vid 10 idag och äter nu frukost. Ska senare till stallet kl. 13:00 då det är julgransplundring. Känns skönt att få bort allt pynt på boxen då det har börjat lossna osv och ser inte lika bra ut längre. Vi får också reda på vinnaren, alltså den som pyntade boxen snyggast då detta också var en liten tävling. Får se om vi vinner? ;)

Vill också passa på att sköta Curry. Tänker att jag ska göra det man nästan aldrig orkar. Alltså skrubba väggar, tvätta vattenkopp och krubba, putsa sadel och träns och sådant. Det är väldigt bra att få sådant gjort.

Jag har inga läxor som jag kan göra idag så när jag kommer hem får vi se vad jag ska göra. Senare idag kommer det upp ett lite speciellt inlägg som jag hoppas att ni gillar, ses! <3

Likes

Comments

Hej!

Idag är dagen, dagen då jag har varit skötare på Curry i 100 dagar! Tänkte att det passade perfekt att skriva den här tagen då. Så vi kör!

Inspirerad av @klaraaaas <3

Den här hästen är din...? - Sköthäst

Hen heter? - Courier Boy

Smeknamn - Curry för de flesta, men ibland så kallas han Curt hihi <3

Född? - 1998, så han är nu 19 år vilket verkligen inte märks!

Hur länge har du tagit hand om hen? - Jag började sköta honom den 5/10-16. Så idag är det somsagt 100 dagar sen dess, och fler kommer det bli.

Storhäst eller ponny? - Curry är en C-ponny runt 138cm i mankhöjd så han är inte så speciellt stor direkt.

Färg? - Fux med en väldigt speciell bläs.

Ras? - Irländsk Ridponny vad jag vet.

Hur många gånger per vecka rider du hen? - Jag hoppar honom 1 gång och har chansen till att rida ut 3ggr i veckan vilket jag inte alltid gör men ofta.

Har du ramlat av hästen någon gång? - Nej, inte än ;)

Beskriv hen med 3 ord - Pigg, hoppglad & mysig <3

Är det något du saknar hos hen? - Han är helt perfekt att rida, men skulle kanske kunna önska att han var lite större så jag inte växer ifrån honom så snabbt.

Har din häst något speciellt tillbehör? - Ja, han har senskydd och en så kallad "snodd".

Vilken färg tycker du hen passar bäst i? - Jag kan iallafall säga att jag inte tycker att han passar i rött haha då han är fux, men jag gillar iallafall blått och vitt på honom. Tänker också att han skulle passa i grönt men det har jag aldrig provat på honom så jag vet inte.

Varför började du rida just den här hästen? - Han stog på det stallet jag red på men jag hade aldrig ridit honom. Jag tyckte ändå att han var väldigt söt och snäll och verkade super rolig att rida. Då när man fick bli skötare så bestämde de att jag skulle bli på honom, vilken tur jag har <3

Vad är erat mål? - Mitt största mål är att vi ska tävla Div lll i vår, sedan så vill jag såklart också åka ut på andra lokala tävlingar med honom under 2017.

Älskade Courier Boy <3

Likes

Comments

Hej!

Idag är det då Torsdag, min längsta skoldag. Vi börjar vi 08:15, våran vanliga tid och slutar 14:35. Dock mycket tidigare sen förra vårterminen i 6:an då vi slutade runt 15:30 typ varje dag.

Men iallafall, åkte till stallet en kortis efter skolan med @Klaralaine och @virastjarnbergför att gå en liten promenad medans några red ut. Jag hade inte skötdag men skulle bara gå bredvid. Dock så var det så halt så att ingen fick rida ut, inte ens promenera. Så det blev bara att kolla på de nya hästarna och sitta i kafét en stund. Längtar till sommar då det aldrig är halt och det ska bli många fler uteritter bland annat.

De nya hästarna är iallafall 2 storhästar och 1 D-ponny. En av storhästarna som heter Lady och ponnyn som heter Boris har stått i skjukstallet ett tag men nu är de i det vanliga stallet. Sista storhästen som kom denna vecka heter Sir Henry, jättefina allihopa!

Hörs imorgon!

Likes

Comments