Sleeping Star W

Jag har alltid velat lära hästen trick! Jag tycker det är kul att få så bra kontakt med hästen så att man kan lära den något som inte hör till hästens natur!

Totte kan nästan puss och vi håller på att träna. Sedan så kan han hälsa!
Mitt mål med trickträningen är att Totte ska kunna kramas genom att ta fram benet och lägga det runt dig! Fatta vad coolt om man kramar hästens bog och så kramar den tillbaka!! Mysigt på vintern framförallt!

Ge gärna tips på trick som du vill/har lärt din häst!W Love from Filippa<3

Likes

Comments

hästhälsa, tips

Tycker ni det är viktigt att stretcha era hästar efter ridpass?? Det tycker jag!

Jag stretchar alltid efter att jag har ridit Totte! Jag har märkt stooor skillnad från när vi inte stretchade honom. Nu är han t.ex mjukare i kroppen, lättare att flytta för skänkeln, och även roligare att jobba med från marken (t.ex lättare att trickträna!).
Det är alltid lika kul att se hur hästen blir mjukare och mjukare!

Efter varje ridpass stretchar jag som minst, bakbenen genom att lyfta upp det och på sätt och vis krama det. Sen böjer jag nacken på hästen och försöker få den att nudda magen så långt bak som möjligt (svårt att förklara), det gör jag åt båda hållen! Sen försöker jag få hästen att titta mellan sina framben typ. Sen gör jag bara ibland att jag får hästen (med hjälp av människan) att lyfta fram benet och hålla det så rakt som möjligt!

Det var lite stretch tips av mig! Tycker att alla borde pröva att stretcha sina hästar och se vilken stor skillnad det blir!

Kom ihåg detta är bara vad jag gör!
Och glöm inte belöningen😉W Love from Filippa <3

Likes

Comments

recension

För några veckor sedan så prövade jag att baka hemmagjort hästgodis för att se vad Totte tyckte!
Receptet var jätte lätt och innehöll bara tre ingredienser, Havregryn, Mjöl och sirap!
Först och främst var det super lätt att göra och sen så var den god för oss människor också! Jag tyckte själv att den var väldigt god, vilket jag tycker är ett stort plus!
Sen fick Totte pröva godiset... Enligt Totte var det nog det godaste han har ätit! Ja, Totte älskade det!

Något att rekommendera!!

Recept:
Havregryn 5 dl
Mjöl 2,5 dl
Sirap ca 2 dl

Sätt ugnen på 180 grader

Blanda ihop allt tills allt sitter ihop i en stor klump, börja sedan rulla degen i små bollar som är cirka 1,5 cm i diameter och lägg på en plåt! Sätt sedan in godiset i ugnen cirka 10 min, sedan när bollarna börjar bli gyllenbruna tar du ut de!


Jag lyckades inte få de runda men det spelar ingen roll!
Goda och smidiga att ha med sig!
RekommenderarW Love from Filippa<3

Likes

Comments

Sleeping Star W, Stallet, ridpass

Ååh! Det var såå mysigt idag! Jag och Totte red ut en sväng och jobbade med skänkelvikningar och han var så mjuk och fin! Dock var han på unghästhumör.. men det gick bra! Jag red barbacka så lite jobbigt var det men jag är sjuuukt nöjd!! Vi skrittade bara också eftersom han gick ett riktigt hårt pass igår! Men det var mysigt att bara skritta ut i flistäcke (hade ett reflex-flis-täcke)!

Älskar Totte sjukt mycket😻

I början av nästa vecka/slutet av denna veckan så ska våra hästar börja gå inne på natten! Ska bli ganska mysigt men ändå lite jobbigt att behöva släppa ut de tidigt oså🙈

När får era hästar gå in på natten??


W Love from Filippa <3

Likes

Comments

Hej!

Mitt namn är Filippa och jag tänkte starta igång denna bloggen! Hästar är en del av mitt liv och det jag brinner för, så här kommer ni få läsa mycket om hästar men också annat i min vardag!

Själv är jag 11 år och en positiv och glad tjej! Jag har själv ingen egen häst men min syster äger en häst vid namn Sleeping Star W fast som vi kallar Totte, som jag tränar mycket med! Totte är av rasen "Meklenburger" och är född 2012! Han är världens gosigaste häst och kommer alltid först och hälsar i hagen!

Jag har tidigare haft en ponny på foder vid namn Zarus men som förra vintern skadade knät och nu måste tas bort tyvärr.

Sen rider jag på ridskola 1 gång i veckan och då rider jag mest en ponny som heter Alma som jag även lånade i sommar! Alma är född 2011 och är super mysig!

Det var lite om mig! Hoppas ni gillar bloggen!


W love from Filippa <3

  • 58 readers

Likes

Comments