View tracker

Så står jag här igen, min nya tisdagsvana. Rivstartar kroppen med shape. Grrr 😼

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

...och varför inte i ett köpcentrum?! Jag tänker helt klart planera in ett besök i Mood-gallerian i helgen för att besöka den nyöppnade granbutiken, http://moodstockholm.se/nyheter/gran-opening/. Där kan man kolla ut och få sin gran hemlevererad. Hur smidigt är inte det?! Och det bästa av allt är att de garanterar granens utseende!!!

Jag har, så länge jag kan minnas, varit något av en granfascist. Har extremt tydlig bild av hur min gran ska se ut och det kan ta upp emot 10 stopp på olika granförsäljningar innan jag hittar den rätta. Tycker nästan synd om min familj som måste stå ut med det, men det är det värt 😊🎄 stilen är, självklart, en riktig Kalle Anka-gran, jämnt konformad och tät.

Vi får se om det klickar i Mood-gallerian. Men av tidigare års beteende att döma lär det ju inte bli sista besöket på en granmarknad i år 😊

Hoppas ni får en fin fredag!

#tbt bilden är från förra året när Henning bara var någon månad gammal ❤️

Likes

Comments

View tracker

Helgen bjöd på sådana där dagar som man bara vill leva i för evigt, rama in och sätta upp på väggen. I fredags ringdes jag hem från jobbet för att mannen mådde dåligt. "Jättebebissyndromet" tänkte jag först men insåg snabbt att han var riktigt sjuk. Så Henning och jag flydde sjukstugan, tog vårt pick och pack och åkte ut till mina föräldrar på ön. Där har vi myst, lekt med kusin Marina som också bodde över i helgen, bakat lussebullar och badat tunna. Det enda som saknades var Jacob.

Jag inser att jag är så lyckligt lottad som har allt detta. Idag är vi tillbaka i vardagen, med undantag för att jag gör VAB-premiär. Jacob är fortfarande sängbunden så jag får en extra dag med mys med Henning. Som av en händelse hade Jacob bokat in en tvättid på morgonen vid 07.00, så den lotten föll på mig 😜

Likes

Comments

Klappjakten börjar närma sig. För första gången på länge (om inte någonsin) känner jag mig lite kluven. Jag som i vanliga fall älskar att planera julklapparna i god tid (läs; redan i oktober) och sedan njuter av att gå runt i butikerna och handla allt. Och kanske det viktigaste - alltid ber om att få med sig presentpapper istället för att de ska slå in paketen åt mig. Pricken på i:et är ju just att sitta hemma med glögg och julmusik och slå in alla klappar själv. I år vet jag inte riktigt hur ekvationen ska gå till. Har varken tid att känna inspiration eller att gå runt på stan.

Det är långt ifrån nytt att julhandeln är detaljhandelns, och för att inte tala om e-handelns, högtid. Konsumenter, numera mig själv inkluderad, är ofta stressade och samtidigt villiga att öppna upp plånboken, varesig det är för att man faktiskt tycker att det är kul eller för att stilla ett dåligt samvete. I slutändan kommer du inte ifrån det faktum att klapparna måste köpas. Det gör konsumenter även lättpåverkade - ett gyllene tillstånd för handeln. Inte konstigt att man börjar kampanja redan i början av november eller att julrean börjar redan innan julafton.

Jag vet inte hur jag ska lyckas riktigt i år, men jag har bestämt mig för att försöka ge genomtänkta presenter. Till helgen blir det att läsa tidningar och bloggar för att samla inspiration. Kanske bör börja med min egna önskelista. "Kära tomten!..."

Julklappstips mottages gärna 😊

#tbt hittade bilderna nedan från förra julen, då Henning bara var knappt en och en halv månad och firade jul med kusinen Marina. Det är så läskigt vad tiden går fort!

Likes

Comments

Det har nog aldrig hänt att jag haft två olästa Elle-tidningar liggandes på hög, väntandes på mig. Ett tydligt tecken på att jag inte riktigt får tiden att räcka till i min vardag just nu. En av mina highlights i månaden är just när jag får hem min Elle-tidning och får bläddra i den i lugn och ro. Bara gotta sig i all inspiration.

Jag är verkligen en förespråkare av digitaliseringen i många avseenden men just Elle-tidningen kommer den aldrig att få röra. Där är varje papper guld. Att bläddra i den är lite som att klä granen inför julafton, de är ömsesidigt beroende och uteslutande 😊 ikväll när Henning har somnat ska jag försöka hinna med att sjunka ner i soffan med Elle. Längtar!

Likes

Comments

När jag trodde ingen annan var uppe gick jag upp igår. På med träningskläderna och lämna min man och Henning som sov tungt kvar i sängen. Dagen började med ett pass Bodypump på Sats. Ska försöka få in en ny vana med att träna på morgonen innan jobbet. Vet inte annars hur jag ska få till träningen riktigt, då lunchträning inte passar mig och på kvällen prioriterar jag att vara med familjen.

Hur som helst, passet gick över förväntan och vad jag var ännu mer förvånad över var hur mycket folk det var på gymmet en måndagsmorgon vid 06.15. Bra disciplin där!

Överlag är det tidiga mornar för mig. Försöker alltid att vara på kontoret 07.30 för att med gott samvete hinna hem i tid och mysa med mina älsklingar! Ja ni märker säkert helt klart var mina prioriteringar ligget just nu 😉

Ha en fin tisdag!

Likes

Comments

För exakt ett år sedan mådde jag riktigt dåligt. Fysiskt men framförallt mentalt. Jag hade gått 13 dagar över tiden och var uppriktigt deprimerad. Ville inte prata med någon och det kändes som att jag inte skulle få ett barn. Att tåget hade gått. Det låter kanske lite koko men min rationella del av hjärnan hade stängts av för länge sedan. Kvar fanns graviditetshormoner, trötthet, uppgivenhet och sorg. Jag trodde jag hade förberett mig mentalt på allt som hade med graviditeten, förlossningen och tiden efter förlossning att göra. Bad alla jag kunde att dela med sig av sina värsta historier. Men ingen kom ens i närheten av att berätta hur oerhört dåligt man kan må av att gå över tiden. Kommer ihåg att jag upplevde varje sms och samtal från vänner och familj, "har han kommit än", som ett hån, trots att jag visste att det bara var av välmening. Återingen, ingenting med mig var rationellt. Så tips till er alla, har ni någon där vid er sida som går över tiden, tänk till innan ni skickar det där sms:et. Hur mycket det än rycker i era kropp av nyfikenhet. Jag vet, jag är den första att erkänna att jag har svårt att hålla mig när det kommer till någon annan än mig själv. Men jag lovar, hon/han hör av sig när det lilla miraklet väl har kommit 😊

Ett dygn senare kom iaf Henning ❤ Imorgon fyller han 1 år. Då blir det kalas!

Likes

Comments

Folk säger "det räcker nu". Jag säger: let it snow! Hur mycket lycka är det inte i varje liten snöflinga som faller, likt en snöglob. Jag älskade att komma ut från porten imorse och sätta ner foten i decimeterhög oskottad snö.Tips från coachen, stäng av datorn lite tidigare idag och gå hem i lugn och ro, så slipper du bli stressad i onödan över trafikkaos och istället njuta av vintern 😊⛄

Jag har varit lite passiv under den senaste veckorna med bloggen. Det beror i huvudsak på att jag vrider ut och in på mig själv just nu för att hitta någon slags rutin nu när jag är back in business med nytt jobb och samtidigt vill ge min lilla Henning 110 % när jag väl är hemma med honom på kvällen. Lovar att jag ska skärpa mig så snart jag hittat ett nytt förhållningssätt till det 😊

Likes

Comments

På helgens to-do-list stod vinteroverall till Henning! Efter att ha googlat runt på nätet och inventerat utbudet tog vi en runda på stan för att testa storlek. Jag nästan döör av kärlek-overload när jag ser min lilla pojke stappla och krypa runt i en overall. Det är något med overaller som gör att man bara vill krama sönder och äta upp honom ❤ Hur som helst, sen gick vi hem för att logga in på datorn igen och faktiskt köpa den, och tanken slog mig: va mångfacetterad köpprocessen faktiskt är. I det här fallet var avsikten från början att beställa hem den online, för jag hade ändå tänkt att köpa massa födelsedagspresenter till Henning som fyller år nästa helg. Hade jag däremot eventuellt haft en rabattkupong på Åhléns (vilket jag rätt ofta har), när vi ändå var där och provade storleken, hade jag förmodligen valt att köpa den där och då. Men den här gången föll lotten på näthandeln. Vet inte riktigt om det var renodlad webbrooming eller showrooming, men vi kan väl kalla det ""showebb-rooming" 😜

I lördags firade vi alla helgona med familjen och passade på att besöka kyrkogården för att tända ljus för alla våra nära och kära som inte är med oss längre. Var helt magiskt vackert med alla ljus som kastade skuggor i mörkret. Farmor, farfar, mormor, Bubbe och Totte. Saknar er!
  • 227 readers

Likes

Comments

Vi har världens bästa vänner! Har just checkat ut från en natt på Yasuragi, vilket var en 30årspresent från dem till oss. Var helt underbart att få en eftermiddag, natt och morgon för oss själva...en välbehövd investering ❤️

Nu längtar vi ihjäl oss efter vår lilla Henning och skyndar oss hem för att avlösa världens bästa farmor som tagit hand om vår guldklimp.

Ha en fin lördag!

  • 275 readers

Likes

Comments