Jag fick Åsa Lindströms koppar i julklapp av min mamma. Jag har alltid tyckt att de är fina, men det var egentligen först nu när jag fick dem som jag inser hur löjligt förälskad jag är i dem. De är helt underbara och göra varje fikastund så mycket härligare och lyxigare. Får se hur många fler av dem som dyker upp i våra köksskåp under det kommande året :)

Likes

Comments

Min hjärna går på overload med information just nu. Har nog aldrig lärt mig så mycket som jag har gjort de här nio veckorna på nya jobbet. Samtidigt är jag glad och tacksam för att få syssla med saker som jag tycker är så kul och stimulerande.

Den kanske största lärdomen är färg, färg och åter FÄRG. När en konsument står framför en hylla i matbutiken är det i första hand färg som hjälper henne/honom att navigera och snabbt identifiera rätt produkt. Igenkänning är A och O. Jag har noterat att många, i jakten på att sticka ut, tenderar att välja drastiska förändringar. Grundtanken är inte fel, och den nya designen är i många fall faktiskt riktigt snygg. MEN, genom att genomföra revolutionerande förändringar i design och färg är risken stor att konsumenten börjar tvivla; "Är detta verkligen samma produkt sen tidigare?!", "Vad har förändrats innehållsmässigt?". En framgångsrik designförändring måste därför behålla en produkts "anchor colors" eller successivt brygga/gå över till den nya färgsättningen.


Likes

Comments

Hooke. Særr. Ass. Føkkboy. Det finns så många uttryck som går på repreat i mitt huvud just nu. Jag är helt och hållet hooked på den norska serien Skam. Jag och Jacob har suttit fastklistrade framför Skam varje kväll senaste veckan och bara plöjt två säsonger har ren och skär nostalgi, skratt, fjärilar i magen-känslor, ångest och guilty pleasure. Den är så läskigt bra! Skådespelarna är grymma och de har verkligen lyckats med att sätta fingret på och trigga igång känslor hos den som tittar. För er som inte har sett den; jag avundas er. Då har ni världens bästa julklapp och sysselsättning framför er under julveckorna! :)

Vi såg sista avsnittet på säsong 2 igår och just nu känner jag mig nästan lite tom. Tredje säsongen släpps först i januari. Særr!! Vad ska vi göra fram till dess... 😜


Likes

Comments

...TID!

Det är läskigt vad kreativiteten och inspirationen begränsas när stressen infinner sig. Har haft ett par veckor med 200% tempo på jobbet, och för att klara av det och samtidigt hinna med att spendera tid med familjen har bloggen fått lida. Därav radiotystnaden. Om en vecka lugnar det ner sig och förhoppningsvis kommer glöden tillbaka då.

Men för att göra en liten recap av senaste tiden;

1. Julgranen är köpt och klädd

2. Julklapparna är inköpta. TACK näthandeln!

3. Shopping på Skansen julmarknad resulterade i senaste tillskottet i tomtesamlingen

I kommande blogginlägg ska jag dela med mig av lite lärdomar om shopper insights som jag samlat på mig under min första tid på nya jobbet. Helt galet kul har jag, även om det är högt tryck!

Likes

Comments

Så står jag här igen, min nya tisdagsvana. Rivstartar kroppen med shape. Grrr 😼

Likes

Comments

...och varför inte i ett köpcentrum?! Jag tänker helt klart planera in ett besök i Mood-gallerian i helgen för att besöka den nyöppnade granbutiken, http://moodstockholm.se/nyheter/gran-opening/. Där kan man kolla ut och få sin gran hemlevererad. Hur smidigt är inte det?! Och det bästa av allt är att de garanterar granens utseende!!!

Jag har, så länge jag kan minnas, varit något av en granfascist. Har extremt tydlig bild av hur min gran ska se ut och det kan ta upp emot 10 stopp på olika granförsäljningar innan jag hittar den rätta. Tycker nästan synd om min familj som måste stå ut med det, men det är det värt 😊🎄 stilen är, självklart, en riktig Kalle Anka-gran, jämnt konformad och tät.

Vi får se om det klickar i Mood-gallerian. Men av tidigare års beteende att döma lär det ju inte bli sista besöket på en granmarknad i år 😊

Hoppas ni får en fin fredag!

#tbt bilden är från förra året när Henning bara var någon månad gammal ❤️

Likes

Comments

Helgen bjöd på sådana där dagar som man bara vill leva i för evigt, rama in och sätta upp på väggen. I fredags ringdes jag hem från jobbet för att mannen mådde dåligt. "Jättebebissyndromet" tänkte jag först men insåg snabbt att han var riktigt sjuk. Så Henning och jag flydde sjukstugan, tog vårt pick och pack och åkte ut till mina föräldrar på ön. Där har vi myst, lekt med kusin Marina som också bodde över i helgen, bakat lussebullar och badat tunna. Det enda som saknades var Jacob.

Jag inser att jag är så lyckligt lottad som har allt detta. Idag är vi tillbaka i vardagen, med undantag för att jag gör VAB-premiär. Jacob är fortfarande sängbunden så jag får en extra dag med mys med Henning. Som av en händelse hade Jacob bokat in en tvättid på morgonen vid 07.00, så den lotten föll på mig 😜

Likes

Comments

Klappjakten börjar närma sig. För första gången på länge (om inte någonsin) känner jag mig lite kluven. Jag som i vanliga fall älskar att planera julklapparna i god tid (läs; redan i oktober) och sedan njuter av att gå runt i butikerna och handla allt. Och kanske det viktigaste - alltid ber om att få med sig presentpapper istället för att de ska slå in paketen åt mig. Pricken på i:et är ju just att sitta hemma med glögg och julmusik och slå in alla klappar själv. I år vet jag inte riktigt hur ekvationen ska gå till. Har varken tid att känna inspiration eller att gå runt på stan.

Det är långt ifrån nytt att julhandeln är detaljhandelns, och för att inte tala om e-handelns, högtid. Konsumenter, numera mig själv inkluderad, är ofta stressade och samtidigt villiga att öppna upp plånboken, varesig det är för att man faktiskt tycker att det är kul eller för att stilla ett dåligt samvete. I slutändan kommer du inte ifrån det faktum att klapparna måste köpas. Det gör konsumenter även lättpåverkade - ett gyllene tillstånd för handeln. Inte konstigt att man börjar kampanja redan i början av november eller att julrean börjar redan innan julafton.

Jag vet inte hur jag ska lyckas riktigt i år, men jag har bestämt mig för att försöka ge genomtänkta presenter. Till helgen blir det att läsa tidningar och bloggar för att samla inspiration. Kanske bör börja med min egna önskelista. "Kära tomten!..."

Julklappstips mottages gärna 😊

#tbt hittade bilderna nedan från förra julen, då Henning bara var knappt en och en halv månad och firade jul med kusinen Marina. Det är så läskigt vad tiden går fort!

Likes

Comments

Det har nog aldrig hänt att jag haft två olästa Elle-tidningar liggandes på hög, väntandes på mig. Ett tydligt tecken på att jag inte riktigt får tiden att räcka till i min vardag just nu. En av mina highlights i månaden är just när jag får hem min Elle-tidning och får bläddra i den i lugn och ro. Bara gotta sig i all inspiration.

Jag är verkligen en förespråkare av digitaliseringen i många avseenden men just Elle-tidningen kommer den aldrig att få röra. Där är varje papper guld. Att bläddra i den är lite som att klä granen inför julafton, de är ömsesidigt beroende och uteslutande 😊 ikväll när Henning har somnat ska jag försöka hinna med att sjunka ner i soffan med Elle. Längtar!

Likes

Comments

När jag trodde ingen annan var uppe gick jag upp igår. På med träningskläderna och lämna min man och Henning som sov tungt kvar i sängen. Dagen började med ett pass Bodypump på Sats. Ska försöka få in en ny vana med att träna på morgonen innan jobbet. Vet inte annars hur jag ska få till träningen riktigt, då lunchträning inte passar mig och på kvällen prioriterar jag att vara med familjen.

Hur som helst, passet gick över förväntan och vad jag var ännu mer förvånad över var hur mycket folk det var på gymmet en måndagsmorgon vid 06.15. Bra disciplin där!

Överlag är det tidiga mornar för mig. Försöker alltid att vara på kontoret 07.30 för att med gott samvete hinna hem i tid och mysa med mina älsklingar! Ja ni märker säkert helt klart var mina prioriteringar ligget just nu 😉

Ha en fin tisdag!

Likes

Comments