Min sista lediga måndag innan jag måste börja komma tillbaka till rutiner. Har frusna fötter, läser igenom gamla blogginlägg, slö kollar på how I met your mother hos Fanny. En måndags lista, varför inte?

Tre saker du älskar

Popcorn! Går inte att ledsna på det

Improvisation. Jag skulle säga att bland det skönaste som finns är att stå i ett nedsläckt rum, blundandes, ta djupa andetag, ha skön musik och bara röra sig till den. Precis som man vill. Ingen koreografi, bara rörelser.

Känslan av att vara nyduschad. Blir dels piggare och känner mig så mycket fräschare.

Tre saker du avskyr

De oskrivna reglerna kring åldrar. Går mig på nerverna.

Missförstånd. Något som verkligen kan krångla till en situation samt relationer.

Kroppsidealen som finns idag. Blir så less över att vi inte kan få accepteras eller acceptera för det vi är. Alla är fina på sitt sätt och man ska vara stolt över det.

Drömjobb nu för tillfället?

Måste nog hålla kvar vid de jobb jag nämt tidigare. Läste om journalistutbildningen här om dan faktiskt, även om det är lång tid kvar för mig så ville jag ta en liten titt. Något som jag för tillfället vill jobba som.

Bloggen, hur känns det?

Jag gillar att blogga, det är som en dagbok för mig fast med fler bilder och oftare uppdateringar. Det som är jobbigt är att jag måste tänka på en del saker som jag skriver då ni faktiskt läser detta, vilket är något jag inte alltid tänker på. Ibland vill jag nämna en del händelser men som jag måste stoppa mig själv ifrån. Namn är jag noga med. Men annars är jag öppen och det känns bra, känner ingen typ av press utav det eller så. Vilket är väldigt skönt.

Vad tänker du när du hör "dagens samhälle"?

Tänker mycket utifrån olika synvinklar. Jag tycker att det är mycket som står fel. Hur vi alla har ett visst hum om hur saker och ting ska vara och se ut. Vi sätter oss själva i en jobbig sits med press. Dagens normer är fel på ett extremt sätt. Samtidigt som jag tycker vi är påväg mot en utveckling. Vi jobbar för att människor ska få det bättre i fattiga länder, forskar för en hållbar utveckling och tänker framåt. Det som stör mig är att vi nästan endas nås av de negativa händelser som sker.

Hur mår du?

Det är okej med mig. Känner mig smått förvirrad och tänker alldeles för mycket på händelser som jag inte bör lägga extra energi på. Kortfattat sagt. Har några ynka dagar kvar på ledighet och det känns väl också ganska trisst.

Favoritlåt just nu

Thieves (Klaves remix) - The Beach, Klaves

The ghost in your smile - Jarle Skavhellen

Foreign hands - George Ogilvie

Be your man - Rhys Lewis

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tvingade henne att sätta sig i trapphuset och modella lite på morgonen påväg till Ica för att köpa en grillad kyckling till lunch // Den klaustrofobiska hissen. Tro mig, den var trång. Så trång att man som högst fick vara tre pers där.. // Titta papsen va duktiga vi är som borstar tänderna.

Hur det är att vara polare med märkes-bögar. Ser ut som en lodis jämfört med dem // På jakt efter Urban outfitters, här kan vi snacka om att vi stack ut som turister! // Tunnelbanor! Jag älskar att åka tunnelbana när jag är i Stockholm just för att det är Stockholm för mig. Trots att det luktar som det gör inc allt folkkaos. Äsch, så ska det vara.

Gamla Stan på Vapiano. 1. Jag köpte en pizza med bruschetta, ruccola och massa annat. Jag är en sån överraskande person ibland. 2. Tjejerna blev starstruck åt nån b-kändis från tv. // Åkte mest till Gamla stan för att fota. Men se, det är så fint med trånga små och snea gator // Monki Monki Monki <33

Här är vår eviga photo-session. Ungefär 185 bilder senare..kommer det ca tio seriösa varav två där alla kollar in i kameran. Även tydligt exempel på våra olika stilar.

En ganska extrem närbild // Alla samlade på en och samma bild. Här är vår fina sovplats på golvet som vi gjort. Myyys // Hitta fint hus och skulle leka Linn Ahlborg, räckte med att kameran kom upp och jag blev extremt obekväm. Hon får cred för att hon kan.

Kände oss lagom ensamma när vi såg paret i bakgrunden så sjävklart behövde det dokumenteras // Sockervadden hann smälta och kladda ner sig överallt på mig innan jag ens hann börja äta den. Zooma in och ni förstår mitt humör efter // Tycker bara den här bilden är allmänt fin så bjuder på den

Fin selfie-vägg i rulltrappan till Monki // Turisterna med sina väskor och påväg till tåget för att glida hemåt igen // Tågdiskussionerna som togs till en ny nivå

Likes

Comments

Hemma från huvudstaden igen, fick inte lika grov ångest som jag trodde jag skulle mötas av. Sovit i riktig säng inatt och det känns verkligen. Sitter och redigerar samt för över bilder från resan som en galning då jag (duktig som jag är) släpade med mig kameran på trippen. Därav att jag inte heller uppdaterat så mycket då jag helst ville föra över kamerabilderna innan. Så ni får se Stockholm genom några inlägg med bilder samt småkommentarer. Lär skriva något inlägg framöver om själva resan.

Vår lilla lägga som vi lånade. Jag fick mera flytta-hemifrån-adrenalin och insåg själv att det inte är länge kvar. Ser ni hur fin denna lägenhet är?? // På tal om fint, mina vänner. Finaste som finns! // Fanny tog hand om strykningen medan vi andra fotade på den instagram-vänliga balkongen.

Har en väldigt konstig kärlek till duschdraperier. Såg denna och blev helt såld. Så pass att det blev min uppdaterade profilbild på Facebook // Drog på stan det första vi gjorde efter incheckning. Hade så brutalt ont i kroppen efter allt gående den här dagen. Jag fick nästan med mig tre nya jackor hem, märks det vad jag gillar att lägga pengar på?

Ingen Grönan utan sockervadd, speciellt inte utan en rosa // Behöver jag ens nämna vad det är dem ser? Kolla blickarna! // Minns inte varför vi fick ett skrattanfall men tror det var åt Fannys kamerakunskaper.

Eclipse var för farligt för dessa så dem åkte lilla slänggungan medan vi diskret fotade dem och han som skötte om karusellen // Anja agerade fotograf och vi får aldrig för många bilder med mitt hard-rock // Fotospexet påväg till Twister.

Satt ute på balkongen i princip varje kväll med filtar och något gott. Jag fick spela Filippa-musik och klarade mig ifrån klagomål // Förstår ni vad jag menar med Instagram-vänlig? // Soffan där blev jag så förtjust i, tvingade på Stella kameran och Anja som foto-kompis innan vi gick ut.

Likes

Comments

Du hörde inte av dig ikväll
inte igår
och kommer troligtvis inte imorgon

Jag är tjejen som nu är raderad ifrån ditt liv
Tjejen som är ett minne
Hon ifrån det vi kunde kalla för "oss"
(om du minns)
som nu bara är en del av en historia

Natten är ung och himlen stjärnklar
Vi är mil ifrån varann
men ändå tänker jag på dig
alldeles för mycket
Du försvinner inte oavsett vad

Ni ber mig att vakna
Jag föredrar att drömma ett tag till
Bara en liten stund
Jag kommer tillbaka
Jag lovar.
Någon gång
inte idag
inte imorgon
Men en annan dag

Likes

Comments

Godmorgon från en trött och hungrig.
Sitter på tåg nu istället för alla dessa bussar påväg till roligare stad än hemma.
Sov circus två och en halv timme inatt så är rätt seg nu, speciellt när jag klev upp den tiden jag brukar kunna somna i vanliga fall.

Tåglivs-update: alldeles för lite sovande och gissar på att jag är den enda av oss som inte slaggat ännu. Har fönsterplats, vilket är hur skönt som helst. Kan ha fötterna uppe på karmen så får ont i svanskotan emellanåt, men det är en skön tågsittar-ställning. Lyssnar på min roadtrip-musik och har hunnit sminka mig också. Ett rejält imponerande över att det blev en bra sminkdag. Ätit bullar, skrivit i block och enstaka blogginlägg. Funderar på om det är lämpligt att publicera eller ej? Tjuvlyssnat på grannarnas samtalsämnen, lyssnat på Young folks och visslat med. Njutit av tystad då inget barn lekt rövare. Thaaanks.

Har åkt förbi småbyar och platser med massa skog och enstaka hus med flera kilometers avstånd till varann. Undrar om man inte får ensamhetskänsla? Jag får det bara av tanken. Glädjs ändå lite att jag växte upp i en lite större håla än de mindre orter vi passerat.

Likes

Comments

Fått några komplimanger för min musiksmak på senaste (bland de roligaste komplimangerna man kan få enligt mig) och parallellt med detta har jag haft grymt flyt med listor och ny musik. Det var längesen jag skrev ner bra musik, så tänkte varför inte? Såg dessutom igår att jag gjort sex nya spellistor inom loppet av två veckor.

// This fire - Sawyer Fredericks // Foreign hands - George Ogilvie // Six years - A Blaze of Feather // Let me love you - Jack Garret // Burn it Down - Billy Lockett // Dreamers - Mighty Oaks // My Repair - Sons Of The East // Please notice - Christian Akridge //

// Fire - Majozi // Snap Out Of It - Arctic Monkeys // All this and heaven too - Florence + The Machine // When you were young - The Killers // Work song - Hoizer // Faker - John ME // Bows - Covey // Can I be him - James Arthur //

Burn it down - Daughter // I min bil - Veronica Maggio // Little light (akustiska versionen) - Lewis Watson // Home - Hollow Coves // Revolution - Van William // You wouldn't like me - Sleeping at least // Meteor showers - Tom Joshua //

Likes

Comments

Elfte augusti fredag varmt väder fast det ser ut att vara kallt, luras av sinnet. Känner mig fast i denna stad, det kryper i kroppen igen. JAG VILL TILL GÖTEBORG. NU!!! Det går inte att förstå min avundsjuka på er som är där, var där eller som ska dit.

Köpt dyrt men gott naturgodis bara för att mitt sötsug tog över mig. Känner mig smått rastlös.

Börjat på en Stockholms lista och än en gång, det finns ingen bättre musik än den man lyssnar på vid resande fot. Sätt er aldrig i en bil utan att lyssna på M.I.A, Håkan Hellström eller Dawes. Gör det bara inte. Men listan, den är bra.

Nu vill jag börja packa ihop mitt pick och pack och fundera på om det är värt att återvända. Saken är den, att jag måste det ett tag till. Denna lilla stad är inget jag vill tillbringa mera tid i.

Nu kan jag börja fota fina mörka kvällar med solnedgångar igen. Det är mysigt och snart kan jag äntligen börja gilla promenader igen!

Likes

Comments

Vissa dagar kliar det i mina fingrar, fötter, min ryggrad etc och det är sånna dagar som dessa som jag får mina konstigaste tankar. De dagar då jag säger att jag kan springa ett maraton, hoppa ner från stup och bada i Storsjön typ nu på en gång. Idag är en sån dag. Där all idétorka kliar inom mig. Vill kunna spara dessa dagar, lägga undan dem och ta fram dem när jag har annat att faktiskt göra. Känns som bortkastade dagar, kanske bara jag som är såhär?

Har spenderat dagen med bloggläsande och ätit fruktsallad circus två gånger med jordgubbar, melon, banan och äpple. Lär göra en till snart. Men bloggande, Sandras Beijer är lättsam och kul att läsa. Hon ger mig listsug så jag kopierar hennes lista så ni vet, medan jag lyssnar på Miike Snow.

Om du hade fått en dotter nu, vad skulle du döpa henne till?

Jag är inte så kreativ gällande namn då jag faschineras av lite unika och annorlunda namn. Saken är den att jag är kreativ men tar mig aldrig tid att funderar kring detta (bör egentligen inte göra det heller) men Hedda, Hilma och Jenna är fint! 

Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?

Men gaaaah.. Ett val jag inte skulle kunna välja mellan. Kombinera istället, kärlek med sex. Varför svåra till det? 

Har du bra självförtroende?

Ja till störst del. Självklart finns det de dagar och perioder då jag tappar allt självförtroende men rent generellt så är jag väldigt bekväm i mig själv. Var inte alls så förr men tror det kommer mer ju äldre jag blir.

Nämn tre saker på din att-göra-lista

1. Ha min egna konstutställning, hur häftigt vore inte det?

2. Resa till alla världens kontinenter minst två gånger.

3. Skriva samt publicera en bok.

Beskriv ditt drömutseende på partner

Sånt är alltid svårt. Men gärna lite längre hår som kan sättas upp, tatueringar längs valfri arm som inte består utav endast döskallar eller blommor som ger känslan av jag-hade-inga-idéer-så-tog-första-bästa-som-fanns typ. Han får gärna klä sig lite hipsterigt. Funkar den beskrivningen? 

Någon du har kysst.

Det finns de människor jag kysst som nämnts på bloggen.

Har du kvar klädesplagg från när du var liten?

Inget jag har kvar hos mig men mycket som syskon ärvt som man kan se lite då och då att dem bär.

Är du nöjd med din profilbild på Facebook?

Nja, det skulle jag inte säga att jag är. Men inget som jag riktigt stör mig då jag ändå aldrig använder Facebook.

Vad väljer du, godis eller chips?

Spontant så vill jag säga godis men jag är en person som äter circus tre godisar innan jag ledsnar och ger bort resten, så måste nog säga chips.

Hur uppvaknar man dig?

Beror HELT från person till person. Men gillar folk som man delar musik- och filmsmak med. Blir mycket roliga konversationer då. Sedan folk med spontanitet skadar aldrig. Ta med mig på små äventyr! 

Har du rykten efter dig?

Vill svara nej men samtidigt så hör man alltid rykten och fördomar om folk. Så ja det kanske jag har.

Din absolut sämsta egenskap.

Måste nog vara mitt kvarhållande vid människor. (Det bör också kvallas som min bästa då man skapar starka band). Men när folk som betyder mycket för mig lämnar på ett eller annat sätt så har jag väldigt svårt att släppa taget om dem. 

Sen kan väl min snål- och envishet skrivas här också som bonus.

Din bästa egenskap.

Jag är väldigt social och har inte några större problem att prata med människor eller spotta ur mig samtalsämnen med främlingar som nära.

Kan man vara vän med sitt ex.

Ja och nej, olika för alla. Personligen tycker jag att om känslor för den ena eller andra finns kvar så skulle jag säga att det inte är den bästa idéen. Men annars absolut. Tycker inte att vänskap ska undvikas endast för att förhållandet inte fungerar. Kan faktiskt leda till bättre i slutändan. 

Har du kysst en kompis.

Jajemen!

Hade du kunnat ha distansförhållande?

Ja och nej tror jag. Tror avståndet ifrån varann hade tärt på mig mycket, men samtidigt så kan det leda till att de gånger som man ses blir mer speciella och man tar vara på det man har.

Sen föredrar jag att ha ett förhållande med någon som bor i samma stad som jag eftersom det blir lättare på många olika sätt, inte lika planerat och mest troligt så umgås man oftare.

Hur lång är du?

164cm senast jag mätte mig (vilket var circus ett år sen) men gissar på att jag är lika lång nu eftersom vännerna fortfarande växer ifrån mig.

En vacker person.

Emma Watson.

Ett boktips?

Längesen jag läste nu tyvärr. Men gillar Flora Wiströms bok stanna och även Boktjuven med Markus Zusak.

Bäst just nu?

Att jag och tjejerna åker till Stockholm om några ynka dagar! 

Likes

Comments

Klockan är nästan två och vi sitter mittemot varandra på balkongen omlindad i varsina täcken. Det är stjärnklart och inte kallt, inte ens lite. Spelar typisk Filippa-musik och du verkar inte klaga över den. Inte den här gången iallafall. Vi pratar om allt som hänt på senaste tiden och kommer överens om det ena och det andra. Konstatera att vi hade en jobbig städning som väntade innanför balkongen, innanför lugnet.

Sminkar mig och hoppas på en bra sminkdag. Sånt man själv bara kan se om man har eller inte eftersom alla andra säger att jag alltid ser ut såhär. Har telefonen nära, ditt namn dyker upp. Ett slag i magen och undrar om det är nu allt tar slut precis i denna sekund. Jag skippade mascaran.

Vänner?
Vänner.

Stället där jag antingen mår som bäst eller värst. Som ändras från dag till dag, vecka till vecka. Men någonstans inom mig så vet jag att det gör mig gott bara jag tror på mig själv. För ärligt talat, jag är ganska bra ändå.

Erkänn alla för er själva. Hög musik i lurar, mörkt och stjärnklar himmel gör en ganska gott. Kolla upp, inte fram.

Tomma gator, släkta lampor. Du tar hand om mig. Regnar och mina skor är blöta rätt igenom. Aktar mig ifrån lutande gator med små vattenfall längs gratkanterna och stora vattenpölar. Östersund blir en enda översvämning. Jag glömde mitt paraply hos dig den där kvällen och vet nu aldrig om jag får tillbaka det igen. Du vet, från just den där kvällen.

Likes

Comments

Onsdag, mitten på veckan och det är ungefär två veckor kvar av tio. Vart har all tid sprungit iväg, kan någon förklara??

Inte lika fint väder idag, men det är varmt. Eller jag kanske tycker det bara för stressen till bussen? Vem vet? Ska träffa Sigrid nu strax. Vi är riktigt dålig på att ses och det är någonting vi bör förbättra för det är väldigt härligt!

Hade egentid igår. Det är så skönt och det är något som jag verkligen mår bra av! Är en av de få personer som kan njuta av eget sällskap, om man får säga så? Satt i badhusparken större delen av dan. Skrev, skrev, pratade i telefon, hatade, skrev, väntade på svar, grät, skrev lite till.

Åt middag hemma hos farmor. Pratade ikapp och snart drar dem lyxlirarna till Karibien. Erbjöd mig att kunna ta deras plats, vet inte om det gick så bra. Träffade sedan tjejerna mot kvällen. Pratade ihop och åt jordgubbar. Dem är bra men ibland säger de saker jag inte vill höra.

Vill lägga ut en vågad bild på min instagram men tvekar. Detta samhälle är så fel på så många sätt och på sån extrem nivå.

Nu har jag babblat klart. Ha en fin onsdag!

Likes

Comments