Kvällen på bergsgatan.
Jag tror att det var lördag och det känns faktiskt som en, för en gångs skull. Bara att den firas utan ett hemmakväll besök. Det regnar ute och jag har min röda långa vinterkappa på mig, circus tio grader i slutet av juni. Tror nästan jag ska börja säga årsdepression istället för vinter. För detta är ta mig fan deprimerande.

Har ont i kropp och huvud, tagit en halstablett då min förkylning kryper längs kroppen och ligger atm däckad i Stellas soffa. Är relativt pigg och vill göra något spontant men livet och verkligheten har inte mycket att erbjuda.

Tar oss in till stan några gånger, hämtar grej för grej och glider tillbaka till lägenheten. Klockan är nästan tolv och allt är stängt, gatorna är tomma och det känns nästan som Östersunds befolkning drog till Bahamas eller nått. Ringer till macken på Frösön och vi går sedan dit. Köper tonårs-mat, choklad och mackor. Undrar fortfarande vem du i kassan var. Du var inte särskilt snygg men du är med i någon julkalender, kommer bara inte på vilken.

Tillbaka på bergsgatan. Glee-maraton som slutade efter ett avsnitt. Uppradade i soffan som sälar och pratar strunt. Orolighetskänsla i magen fastän jag inte kan tvinga dig till något eller vet vad som faktiskt händer. Får tips och råd och skapar möjliga scenarion. Lyssnar på musik via högtalaren, bara massa Sheeran. Allsång och lade oss i sängen kring fem. Natten är ung, precis som du sa till oss. Pratade mera strunt och musiken stod på under natten (morgonen). Vaknade i gårdagens smink och i världens skönaste täcke. Ville aldrig mer kliva upp.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vänner runt lillfingrar
Vi har varit bra vänner i 276 dagar. Du är min enda riktiga vän. En sån person som jag kan prata och uppleva saker med. Inne på dag 277 är inte vi vänner längre och vi kommer aldrig bli vänner igen. Innan mattelektionen och klassrummet är stängt, vi stöter på varandra i korridoren. Jag tittar på dig. Du tittar på mig tillbaka och tittar fort bort igen. Låtsas som den millisekund som precis skedde aldrig hänt. Jag borde vara den som är arg och besviken på dig, för jag vet att vi i själva verket behöver varandra.
8/12-14

Ledsen fredag
Kan nog börja kvalificera mig själv som klassens lipsill. Tjejen på tretton år som gråter åt allt, bokstavligt talat. Tjejen som har svårt att släppa taget. En fredag i en alldeles för kall december månad. Står i klassrummet, det är 24 minuter kvar till jullov. Har tårarna upp till halsen, försöker svälja och undvika. Samma två ord med tio bokstäver som upprepar sig. Tre veckor. Inga minuter kvar, folk lämnar klassrummeti men vi står kvar. Lämnar fram två tavlor och det brister. Vi sa hejdå, kramades en del. Din sista dag och jag sade att det gjorde mig ledsen fastän du inte var anledningen till att jag grät.
22/12-14

Pratar med dig varje kväll och gjort den senaste veckan
Du finns här för mig
jag vet det.
Du bad mig att ta ett stort steg.
Steget jag varit rädd för i nästan sju år.
Du såg kompetens i mitt skrivande,
du bad mig att använda det som en sköld.
Det är det jag gör just nu
Skriver en förklaring till dig.
Försöka få dig att förstå hur mycket jag hatar han du är med.
17/2-15

71 dagar
Tänka sig att långa 399 dagar tagit sig till 71. Om sjuttioen dagar vaknar jag upp och är påväg ifrån denna stad tillsammans med min bästaste vän. Känslor: spänd, super mega glad, nervös, taggad-till-tusen, ivrig, spänd, beredd. Vill packa min väska helst redan igår. Snart är det dags. Snart är inte jag här längre.
9/4-15

Då var det gjort
Jag lämnade över mina ord på papper till dig idag. Bara andra du vet om det. Kom förbi dig och kramade om dig så fort det var gjort. Du sa att det löser sig och jag gjort något som jag trodde var omöjligt. Du blev så stolt över mig. Det syntes. Tillbaka hemma. Telefonen är på och den ligger på sängen. Jag går runt i cirklar, andas högt, hyperventilerar och det känns som hjärtat stoppas varje gång det plingar till. För jag är rädd att det är du som kommer med ett svar.
5/5-15

Någon annanstans
Kastar iväg pengar på en massa vattenflaskor varje dag, åker tunnelbanor som doftar franskt (man förstår doften när man känner den) och skuttar omkring i långa, upplysta, fina, typiskt franska gränder på kvällarna och mår så bra. Träffat fina människor som jag känner att jag klickar med. Mitt kort slukades igår och tappade kontanter idag. Men jag lever ändå, nästan. Jag är någon annanstans och lever ett liv som jag vill. Åkte båt idag, satt i din famn och jag fick låna din stora tröja. En sak är säker. Jag vill aldrig mera hem igen.
2/7-15

Du är här bara inte just precis här
Relationer kan vara bland det finaste livet kan erbjuda. Jag har lärt mig en del på sista tiden 1. Att ta vara på det jag har. För när det är borta så känns det tomt i hela kroppen och man märker verkligen hur man tar saker för givet. 2. Kontakt fungerar på långt håll bara man vill det. Och det kan vara bland det bästa som finns. TACK TEKNIK (för en gångs skull). 3. Avokadomackor är livets mackor.
2/2-16

Titlar till spellistor
- Kalla mig dum
- Minnen att skratta till
- Daydreams
- Nätter i juni
- Du frågade om mitt nummer
- Någonstans i diket
15/6-16

Jag hatar dig
Ett knapptryck och jag var borta. Raderad. Borta någonstans där du inte såg mig. Någonstans där du inte hörde mig. Jobbigt nog är att verkligheten väcker en och vi är fortfarande kvar i samma stad.
Du tog mitt sista ord, ordet som jag ville säga. Ordet du sa genom att fly och tro att makten ligger på dig. Jag framstår som tjejen som vill ha tillbaka dig, fastän situationen ser annorlunda ut. Slutsats: singellivet är nog ganska fantastiskt ändå.
19/9-16

Likes

Comments

Klockan är nästan två och jag förvånas fortfarande varje natt av att det är ljust ute. Sitter med dig på balkongen på första våningen i stan. Är inlindad i din randiga filt och stora militärgröna tröja som doftar parfym och cigarettrök. Det är kallt och jag kurar ihop mig. Har mina fötter på balkongräcket. Det börjar svida i min svanskota. Jag sitter med dig på balkongen och pratar om dig. Dig som jag saknar.

Ligger vaken. Hör hur ni går fram och tillbaka utanför mitt rum. Det knakar i golvet, vill gömma mig under kudden. Jag är orolig att ni öppnar eller hör att jag är vaken. Vill inget mer än försvinna.

Kan nu kvalificera mig som en av de jobbiga tjejerna som får en hjärtattack när ditt namn kommer upp på skärmen. När man flinar genom hela kroppen och allt känns bra. Mer än bra.

Förstod aldrig vad mina föräldrar menade med att vänta-tills-du-blir-tonåring-och-sover-bort-halva-dagarna eller att vänner-kommer-och-vänner-går. Idag förstår jag vad ni menade.

Filippa gör dig själv en tjänst, sluta övertänka.

Likes

Comments

Det är midsommar. Jag sitter nysminkad i soffan hos Filippa. Så nysminkad så jag inte vill röra ansiktet för det känns som allt kommer smetas ut. Ungefär. Musik spelas från datorn och gänget sitter utspridda i lägenheten och gör sig klara.

Börjar få tillbaka konstiga drömmar. Har svårt att skilja mellan mina dagdrömmar och scenarion till saker jag faktiskt drömt. Sovit fyra pers i en dubbelsäng, med två täcken och alla kuddar vi kunde hitta. Vaknat till och från, undrat vart jag är, vridit och vänt på mig, kollat vid telefonen i hopp om att du kanske hört av dig, vridit och vänt lite till innan jag somnat om och det skett på upprepning. Men det har varit mysigt.

Klev upp vid tolv och drog oss ett tag. Min kropp kändes så tung, ville inte kliva upp. Stekte pannkakor till frukost och nu är vi där jag skrev först.

Jag gillar midsommar och har alltid gjort det. Förra året var jag med Stella och Fanny. Vi gjorde hemmapizza och ett stort fruktfat. Lyckades frysa in våra drickor, nämna lägenheten med ugnen på och gick hem i spöregn. Men det var en fin kväll. Godispåsar och midsommarkransar på Österäng. Jag hade min vita klänning på mig och kände mig somrig. Det var grönare än vad det är nu och kände inte ens lite kyla. 

Likes

Comments

(En förvarning för långt inlägg samt många bilder).

Angående fredags och avslutningen. Nu i efterhand så mår jag fortfarande bra. Tänker inte på samma sätt som jag trodde att jag skulle göra, trots att förvåningen börjar lägga sig. Det känns bra skönt ovant och annorlunda men jag vänjer mig. Det vet jag.

Dagen jag gruvat mig inför i nästan två år har hänt och trodde jag skulle gråta bort allt smink och tro att ingenting någonsin kommer lösa sig. Men icke! Jag grät inte, inte alls. Mådde bara bra, skrattade dessutom.

Orkar inte skriva alla detaljer men en summering kommer! En tidig morgon hemma, packa packa och tog första bästa buss in till Fanny kring halv tio. Stella kom dit och vi lockade hår, dansade och sjöng sommarlåtar, fotade med kameran, provade klackar och klänning och sminkade oss. En sån dag då jag kan säga att jag kände mig fin. Gick ut en sväng, finfint väder. Resten av ligan kom, Drack champagne, åt god mat och stressade oss ner till kyrkan.

I kyrkan, mycket folk, var rädd för att ramla med klackar men det gick bra. Toapauser mest hela tiden och det var varmt. Så extremt varmt. Lyssna på tal, sång, stipendium-utdelning och jag fick mina slutbetyg. Gick ut ur kyrkan, folkmassa med kameror överallt. Spöregn och leta efter familj. Kramades, fick fina blommor, paket och tog massa bilder.

Tillbaka på skolan, toapaus nummer hundratjugofem, säga hejdå till samtliga lärare som inte skulle med på middagen, present- och blomutdelning, ännu mera kramkalas.

I aulan på niornas middag och det var så mysigt ändå. Fick bordsplaceringar, pratade med folk i närheten, hämtade god (och för mycket) mat och skrattade en del del. Frågesport, lyssna på fina tal, skratta åt bildspel från dessa fyra år, prata mera, fota, chockeras av att det snart är över, konstatera att detta är hatkärlek, lärde Jessica daba, kramades ännu mer och fint uppträdande av lärarkåren.

Gick ut igen och det regnade inte längre. Tog massa klassbilder, tog massa bilder med ligan, gjorde ännu mer hard-rocks tecken, hade KRAMKALAS, folk började gråta, sa hejdå till min klass och samtliga lärare som var i närheten. Jag grät ingenting och är fortfarande så förvånad. Men det var väldigt jobbigt att lämna allt. Småpratade om sommaren, lägenheten, framtiden och gymnasiet. Bara massa oklara svar, men det är okej. Kramades mer och jag och ligan stannade kvar där längst (är inte så förvånad). Skrattade och pratade med lärarna som började städa. Åt upp de efterrätter som blev kvar och plåten med jordgubbar, dansade på borden och vinkade hejdå.

Det är inte studenten men det är ändå väldigt roligt. Gå ut nian hörni, det är jävligt roligt.

Likes

Comments

Det är torsdag natt påväg till en morgon fredag. Ligger i nybäddad säng och försöker skriva. Var circus tre veckor sedan sist insåg jag idag. Lite oj wow panik känsla. Mitt rum är nedsläckt men med ljusa inslag från fönstret, lyser rätt på mig.
Hör fåglar, vad gör dem vakna nu?

Har fortfarande ingen sommarlovskänsla. Superfint väder, mår bra etc, men ingen känsla till lov, till fina sköna sovmornar eller glass. Också insett att lovet det är det enda jag tjatar om, ska bättra mig. Snart är tiden innan över och sen finns det andra saker att tjata på istället.

Packat packat packat idag. Packat ner, packat upp och packat om. Dubbelkollat tre gånger och känns fortfarande som jag glömt något. Kan bocka av checklistan som jag gjorde men den är inte klar ännu. Fasen.

Känner mig trött, supertrött men samtidigt pigg. Kroppen är mer vaken än jag. Börjar få halsont, gråter inombords. Intalar mig själv att jag är frisk, friskare än vanligt.
För jag ska inte bli sjuk nu, nejnej. Inte en chans.

Gruvar mig inför tidig morgon, packa packa packa, äta halv-kvallig frulle (behöver köpa mer avokado!), stressa till buss, locka hår, byta om, sminka mig fint och inte dö i kyrka med klackskor. Önska mig lycka till.

Likes

Comments

Somnade med alla kläderna på, grejer överallt, telefon på (batteriet tog slut precis när mitt alarm ringde, tur som satan). Var trött sliten hade värk i hela kroppen, hade ingen koll på vad jag gjorde. Najs va.

Update om lyran: blev vinnarna av årskurs nio och tvåa i hela turneringen. Inte så dåligt va? Snacka om att förlorarna tog comeback. Nöjda. Lökade lagom i mina helsvarta kläder i stekande sol. Tips, välj kläder efter väder.

Lyckades göra sönder mina slitna jeans igår kväll också. Nu är det bara trasiga håliga jeans utav dem. Några svordomar på det och livet gick vidare. Jag är så klantig, ärligt talat.

Köpte mjukglass efter skolan och satt på torget med las chicas. Finfint väder, det gör mig så oerhört glad.

Annars, det är bara två dagar kvar. Är fortfarande hon som säger det, låter lite chockad och går vidare. För detta är någonting som inte riktigt slagit mig än, eller inte alls faktiskt. Skräckblandad förtjusning, som jag brukar säga. Suckar lite extra då jag vet vad jag har framför mig istället. Men men, lär förhoppningvis överleva det också.

Likes

Comments

Kliar i fingrarna och vill inget annat än att sluta nu. Dagarna är något av ett trist tidsfördriv. Men brännbollsturnering idag, något vi alltid taggar upp för men klarar av två matcher innan vi är ute ur spelet. En vana. Förväntar oss ingenting annat idag heller, men det är sol. Så jag är nöjd.

Det är grönt ute nu, grönare iallafall. Maskrosor hela vägen från mig till bussen. Det luktar till och med sommar. Hörde fåglar utanför mitt fönster igår också runt 02. Dem höll mig vaken.

Hade sovmorgon idag. Fick sova ut till strax efter åtta. Hann göra toast och sminka mig i lugn och ro lättklätt i köket medan jag spelade Daniel Adams-ray på högtalaren. Lovely.

Jag mår bättre nu. Livet känns lite lättare och börjar få en klarhet i det hela (ish). Sommarlistan blir längre och måste ändå säga att Sverige är ganska så bra när det gäller musik.

Fyra dagar kvar till Umeå med Vilma. Få filma, fota, sjunga halsen av mig så jag tappar rösten, se ofräsch ut, köa hela dagen, inte kissa på flera timmar och se Hellström. Bra bra bra.

Puss, hej.

Likes

Comments

Trotsade min väckarklocka imorse och var nära att överväga att stanna hemma idag. Men egentligen, har jag något annat för mig? Sov dåligt inatt, vaknade med blöt kudde igen och med en panikångest som fick mig att vilja skrika och slå i allt. Det gör så ont i hela mig.

Fortfarande in the making med sommarlistan. Såg att Spotify summerat en lista med förra sommarens mest lyssnade låtar som jag körde. Flina till när jag såg all spansk reggae högst upp.

På buss, påväg till skolan och en grymt tråkig och icke frestande svenska lektion. Min sista riktiga dag på park dessutom. Ja ja ja!

Hittade ingen god frukost heller. Jag är hungrig och på relativt dåligt humör. Tänkte försöka smita mig ifrån lektionen på eftermiddagen för att hinna med ursprunget innan mottagningen i eftermiddag. Studenten är idag, känns bara konstigt.

Likes

Comments

Sjätte juni, nationaldagen. Grattis Sverige och tack för att vi får vara lediga en tisdag. Ganska så schysst.

Fick pannkakor till frukost och druckit två koppar med citronte och honung ur min stora mugg. Mina muggar är bokstavligt talat som mina bebisar.

Lyssnar fortfarande på Håkan. Tror jag insett att sommaren är svenska artister för mig. Lyssnar mycket mer på svenskt nu, blir glad av det. Nu vet ni det, varsågoda. Veronica släppte en bonus här om dan, Hotellet. Ganska så skön den också. Jag ber dig, kom och spela här i sommar.

Sitter nu i min säng med gamla slitna blåa lakan. Tänkt ta en promenad, bara gå och rensa tankar, andas. Tror inte det blir så faktiskt. Typiskt mig.

Bara för att jag varit borta en del, kan en update få nämnas. Veckorna har innehållit följande: pinchos invigning. Relativ god mat och rolig idé men seg personal och priset är en förmögenhet. Gjort massor av nya spellistor. Blir smått fascinerad på mig själv över hur jag lyckas hitta ny musik för varje gång (Sidenote: skrivit frågor om oss själva på skolan inför något hemligt projekt, blir kul att se hur många spellistor folk gissar på att jag har). Dålig sömnkurva, vänder och driver. Vakna upp mitt i natten, röda ögon och yrsel känsla från topp till tå. Min kropp orkar inget mer nu. Stopp! Räknat dagar kvar i skolan, det är nära nu. Känns deprimerande med tre år till men det är en paus på cirkus nio till tio veckor. Du bör inte klaga Filippa. Biokväll, drog iväg med tjejerna igår och vi försökte komma på när vi allesammans var på bio senast. Vi tog oss aldrig till ett slutgiltigt svar. Men Baywatch, se den. Skratta så magen gör ont och dregla över Efron. Man får psykiskt bra. Lämnat in mitt sista skolprojekt, sent dessutom. Äsch, dem har fått in den så dem bör vara nöjda. Det är jag iallafall. Pratat i telefon, skrivit litegrann, umgåtts med bästaste vännerna, köpt sommarens första glass, haft ångest, spenderat pengar på massa strunt, saknat träning, funderat över gymkortet jag sa att jag aldrig skulle skaffa mig för några månader sedan, åkt på synundersökning. Läst på Håkans låttexter, lätt uppfriskning.

Dagarna känns onödigt långa och imorgon sätts mina slutbetyg. Sen är det en enda lång dötid, med fikalektioner. Äsch, jag lever förhoppningsvis om en vecka också. Ska på student på fredag, det kan man se fram emot. Tycker hösten ska försvinna och sommaren komma tillbaka. Förhoppningvis kommer en glad-sommar-Filippa fram snart, stå ut tills dess. Kan inte lova något dock.

Hoppas ni mår bättre än mig!

Likes

Comments