Allmänt

Hej på er! Blev igår nominerad/utmanad (?) av @isabellastal att svara på 11 frågor. Poängen är att nominera mindre bloggar till att svara på 11 frågor, nominera ca 11 nya bloggar som sedan svarar på 11 nya frågor, so let's do this!

1. Hur ser en perfekt, ledig höstdag ut för dig?

En perfekt, ledig höstdag spenderas för mig gärna hemma i sängen, kanske med någon bra serie eller film på tv, helst med någon person som står mig nära, eller på något fik med en bra vän.

2. Dina tre favoritlåtar just nu?

Har inga speciella favoritlåtar, har så svårt att välja bara 3 stycken, men några låtar jag lyssnat väldigt mycket på är

- the ballad of me and my brain / the 1075

- life on mars / david bowie

- american beauty / thutmose

3. Vad är du mest stolt över dig själv?

Att jag växt så mycket som person under de senaste åren, trots att jag fortfarande mår dåligt så har jag kommit långt på vägen till att må bättre.

4. Dina bästa tips för att må bättre med sig själv

Tillåt dig själv att spendera tid ensam, låt dig själv tänka på allt och inget och försök komma fram till hur just du ska försöka må bättre. Det kan vara vad som helst. Detta är något jag är dålig på själv, men detta är det bästa tipset jag har.

5. Har du en hobby/talang som andra inte vet att du har?

Tyvärr inte, haha. Kan i princip alla avsnitt utav Vänner utantill, om det räknas?

6. Vilket är ditt favorit-resemål?

Har inte rest till så många olika platser, har mest varit i Grekland och på Gran Canaria, och tycker verkligen om båda dessa ställen, men skulle mer än något åka tillbaka till Sri Lanka då jag inte kommer ihåg något alls från när jag var där som 2åring.

7. Om du blev tvungen att flytta till ett ställe och bo där resten av ditt liv, vart skulle du bo?

Om jag blir kvar i Sverige hade jag gärna bott i Göteborg eller Stockholm, ovanligt svar. Men skulle gärna vilja bo någonstans i Amsterdam, kanske i England eller New York. Så svarar nog helst på denna fråga med att jag skulle bo i New York.

8. Tränar du något, i så fall vad?

Jag tränar mest på hemmaplan just nu, hade tänkt köpa gymkort men vi får se hur, var och när det blir.

9. Något du aldrig har gjort/provat men vill göra/prova?

Dyka, helt klart. Hade otroligt gärna dykt vid Stora Barriärrevet, synd bara att det i princip är förstört nu. Skulle även vilja lära mig åka snowboard eller skidor, men har aldrig riktigt fått möjligheten.

10. Har du någon sida som är "din svaga sida"?

Räknar nog mest in min sociala fobi som min svaga sida. Den gör liksom att jag har väldigt svårt att socialisera mig med andra och att ta plats, att stå upp för mig själv är också väldigt jobbigt. Utöver det är så jag envis och väldigt negativ av mig, ser ofta det sämre i situationer istället för det bättre, vilket ofta provocerar andra.

11. Hur ser din dröm-framtid ut?

Usch vad svår denna fråga är att svara på. Jag har liksom inte tänkt speciellt mycket på hur jag vill att min framtid ska se ut, känns så jobbigt att ha förhoppningar som inte alls går igenom när man väl kommer till den delen av livet. Men jag skulle väldigt gärna bo i en ljus, öppen lägenhet helst i New York eller Amsterdam, gärna ha en sambo också, förhoppningsvis en hund eller katt, katter står nog närmast hjärtat dock. Jag jobbar gärna med något flexibelt arbete då jag är som jag är och måste få anpassa mycket efter min egna ork och förmåga, men skulle gärna bli någon typ av mordtekniker eller psykolog.


Så nu nominerar jag @juslin @lovisaelisabeth @sannawn @wilmasjolen @Viktoriaa (kommer inte på fler folk att nominera, så kommentera gärna människor) här är frågorna:

1. hur brukar din julafton se ut?

2. vem är din största inspiration och varför?

3. om du kunde besöka 5 länder under 5 dagar, vilka länder skulle du vilja åka till?

4. vilken utländsk maträtt vill du prova?

5. övar du på vad du ska säga innan du genomför ett telefonsamtal? varför? varför inte?

6. om en kristallkula kunde berätta sanning om dig själv, ditt liv, framtiden eller något annat, vad skulle du vilja veta?

7. vad värdesätter du mest i en vänskap?

8. vad utgör en perfekt dag för dig?

9. vad har du för planer inför höstlovet?

10. vem skulle du helst ha som middagsgäst om du fick välja vem som helst? varför?

11. hur mår du just nu?


Lycka till och ha en fortsatt bra dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag

Ny måndag, ny vecka.

Blev tyvärr inget bloggade under helgen, i lördags var jag upptagen hela dagen och kvällen, och igår var jag så otroligt trött att jag knappt orkade gå upp ur sängen. Lördagen bjöd på tacomiddag hemma hos Melina men två klasskompisar och sen bar det av till nollningen, så kan bara säga att kvällen var ganska lyckad. Dansade så att knäna gjorde ont resten av helgen. Runt 01 åkte vi hem och Melina blev avsläppt hos sig och jag hos Isak, där jag sedan spenderade i princip hela söndagen innan vi begav oss hem till mig igen. Har varit så otroligt sällskapssjuk under senaste tiden, vet inte vad som händer riktigt. 

Men idag vaknade jag med en sån jäkla ångest att jag inte klarade av att ta mig iväg till skolan, och tyvärr är det så ibland, men det blir bara att plugga hemifrån idag, så ska fortsätta med det nu!

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Nu är det fredag, äntligen, och idag är jag ungefär lika trött som vanligt. Skulle egentligen åkt med mamma till gymmet imorse men ingen av oss orkade, så blev att sova lite längre och sen duscha.
Dagens planering består av skola, sen en tripp att köpa godis till mig och syrran.

Likes

Comments

Vardag

Hej!

Idag kom mina nya tröjor från Missguided hem på posten, och kan bara säga hur otroligt mjuk denna tröja är! Kommer definitivt bli en favorit nu under hösten/vintern. 

För övrigt så har dagen passerat förbi ganska segt. Hade matteprov som inte så oväntat gick ganska dåligt och utöver det så satt jag och skrev på min artikel hela dagen, kom tyvärr inte så långt där heller, så vi får se om jag gör ett nytt försök innan jag lägger mig. 

Likes

Comments

Allmänt

3 saker jag ser fram emot - tacomyset vi ska ha innan nollningen. Höstlovet är även väldigt efterlängtat, sen ser jag fram emot att få hem mina jeans

3 saker jag gillar - när jag får in uppgifter i tid, min nya tröja, hörnet med växter som vi har i vardagsrummet

3 saker jag inte gillar - att det är så ruskigt kallt ute, att mina eftermiddagar är det mest oproduktiva man kan hitta, att jag gråter så fort jag får ångest

3 saker jag vill - måla om i mitt rum, ha höstlov, åka långt bort från Sverige

3 saker jag ofta pratar om - hur trött jag är, tmi-saker, åsikter

3 saker jag borde - skriva klart min artikel, spara pengar, träna

3 saker jag önskar mig - nya hörlurar, kylie's nya ögonskuggspalett, en utlandssemester

3 saker jag blir stressad av - när jag sover bort mestadels av morgonen, skolan i allmänhet, sociala situationer där jag tvingas ta plats

3 saker jag blir lugn av - Passenger's musik, kramar, min katt

3 saker jag ska göra nästa vecka - ha engelskapresentation, gå på konsert, fira min systers födelsedag (!)

Likes

Comments

Vardag

Finns inte mycket som är mysigare än att ligga under en filt medan det regnar utanför. Idag blev det ingen skola för min del, vaknade med en så jäkla ångest att det nästan var svårt att andas, och eftersom att jag mentalt inte är på en plats där jag klarar av att möta min ångest så blev det bara att stanna hemma och plugga hemifrån idag. Så fram tills nu har jag legat i soffan och sovit, tror pappa var hemma en sväng och fick liv i mig då, men somnade om ganska snabbt efter att han åkt igen. 

Lyckades i alla fall för ett tag sedan ta mig upp och äta, och när jag gick förbi altandörren skymtade jag detta träd (som jag egentligen ser exakt varje dag) men det var först nu som jag insåg hur sjukt stark orange färg det hade. Det lyser verkligen upp runt omkring sig, så självklart var jag tvungen att ta några bilder på det, bara för att liksom. Tyvärr gör inte bilderna rättvisa till hur fint det egentligen är.

Men nu ska jag försöka komma igång med mitt skrivande av den artikel som ska vara inlämnad på torsdag, så vi hörs någon gång senare!

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon!
Hoppas er morgon börjat bra, min började på umo efter en relativt stressig process hemma för att hinna iväg i tid. Men allt löste sig, jag blev konstigt nog klar snabbare än vanligt och för en gångs skull kom vi iväg den tid vi egentligen ska åka.
Men nu sitter jag i skolan och bara väntar ut tiden då jag inte har några lektioner förens efter lunch.

Likes

Comments

Vardag

Hej fina ni! Har ni haft en bra dag? Min dag har varit riktigt lugn, vilket nu när man ligger i soffan lite lagom trött känns riktigt skönt. Vaknade runt 8 och praktiskt taget tvingade Isak att vakna då också, sorry. Vi åt frukost sen drog jag med honom ut till morfar med mamma och syster för att mata hans katter, aka fluffbollen på bilderna nedan. Han måste vara den mysigaste katten någonsin, så länge man låter honom äta klart innan man ens försöker gosa med honom. Efter det blev det en tripp till erikslund och fick med mina saker från Melina hem samt några nya tröjor. 

Nu ska jag bara vänta på att äta middag sen händer det nog inte så mycket mer ikväll, så vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Instagram @filippacatharina