Denna terminen har jag arbetat med tre stycken olika projekt. De tre olika projekten är ”min identitet”, ”mina känslor” och ”min favoritplats”.

I mitt första tema så valde jag temat ”min identitet” så målade jag ett öga med mitt stjärntecken, en musiknot och ett hjärta. Jag blev inte nöjd med mitt öga alls, jag tycker att det blev väldigt fult, ögonbrynet är för smalt och sitter lite för högt upp. Formen på ögat blev inte jättebra och jag är bara allmänt missnöjd med ögat. Jag använde tekniken blyerts och det var bra att jag använde den tekniken för att då kunde jag lätt ändra saker som inte blev så bra. Jag fick min idé genom att jag hade sett en jättefin bild på ett öga på instagram som var målat med blyerts.

I andra temat valde jag att uttrycka ”mina känslor” så målade jag med en ganska bred pensel, jag drog stor drag med rosa/röd och arbetade ut färgen väl. Jag målade även ett hjärta med röd färg och sen så tog jag mycket röd färg och skvätte färg över hela teckningen. Jag har väldigt lätt för att bli kär och tycka om personer och jag har även lätt för att bli arg och besviken. Idén fick jag när jag kollade på min favorit youtuber som målade och då var jag inne i en period då jag var väldigt nedstämd och arg. Jag tycker att det projektet blev helt okej, jag hade säkert kunnat föra något mycket bättre men det var det jag gjorde just då. Jag målade med vanlig akvarellfärg.

I mitt sista projekt valde jag att göra temat ”min favoritplats” och jag gjorde en telefonkiosk från London🇬🇧. Det projektet blev jag så nöjd med, jag blev nöjd med telefonkiosken och med bakgrunden. Idén fick jag när jag satt och kollade igenom alla bilder från min konfirmationsresa jag gjorde med mina kompisar till London. Den resan kommer jag alltid att bära med mig, vi hade aldrig tråkigt, vi gjorde alltid roliga saker och även fast det var en konfirmationsresa så kändes det som att det var som vilken resa som helst. Alla i gruppen var så roliga och härliga som personer, vi hade verkligen jätteroligt på den resan. Jag målade telefonkiosken i röd akrylfärg och bakgrunden målade jag med blyerts. Först så valde jag att måla av en bild som jag själv hade tagit, men jag märkte att den blev för svår att måla av så jag bytte till en bild från Google.

Utöver mina tre projekts så skrev vi ett arbete om en konstnär, jag valde att skriva om Carolin Gynning för att jag tycker om det hon gör, jag har flera av hennes vinglas hemma och jag har även två vanliga små dricksglas. Varje motiv som Carolina har på sina glas, kuddar, brickor och tavlor osv. har ett speciellt budskap. Mitt favorit motiv är Bleeding Barbie, budskapet för Bleeding Barbie - det är en hyllning till den kvinna du är. Vi tror att vi måste vara så perfekta på utsidan, men det är den inre skönheten som ska lysa igenom.

Om jag skulle få ändra något så är det ögat, eftersom att jag blev väldigt missnöjd med det. Jag hade gjort om hela teckningen och gjort ögonformen bättre, gjort om ögonbrynet. Annars så skulle jag inte vilja ändra något på de andra projekten.

Jag och Emma håller på med ett projekt om nutiden, vi jobbar med #metoo. Det är ett väldigt viktigt och stort ämne. Idag så ska vi fortsätta jobba med projektet, jag har även skrivit mer om det projektet i mitt förra inlägg. Om ni ör intresserade så kan ni läsa det inlägget för mer information om #metoo.

Kram<3
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej bloggen!

Idag har jag och Emma påbörjat vårt projekt om något som händer i världen just nu. Vi har bestämt oss för att arbeta med #metoo, detta är ett något som vi båda brinner för. Vi kommer att ha med lite fakta om vad sexuella trakasserier är, hur många tjejer och kvinnor som har blivit utsatta och peppande kommentarer till alla tjejer. Några exempel på vad för kommentarer vi ska ha med är: WE RUN THE WORLD och DU ÄR ALDRIG ENSAM. Vi kommer att lägga ner mycket energi och kärlek på detta projektet för att det är ett väldigt stort och viktigt ämne.

Jag är övertygad om att detta kommer att bli det bästa projektet som jag har gjort under hela terminen. Vi kommer även att måla ett gäng med tjejer som håller varandra i händerna, under hashtaggen så kommer vi att skriva GRL PWR stort. Jag hoppas att alla sexuella trakasserier och övergrepp ska minska så att det inte är någon tjej som blir utsatt.

Till alla tjejer där ute, du är så jävla fantastisk, du är så stark och You’re a QUEEN.💛💛

Kram💛

Likes

Comments

Hej hej💛💛

Idag har jag gjort färdigt mitt sista projekt och detta är det projektet som jag är mest nöjd med. Min andra projekt är helt okej, men det är min favorit. Mina tankar kring detta projektet är ju att det är min favorit plats, det är ju London🇬🇧. London påminner mig om den roligaste resan jag åkt på, jag åkte dit med min konfirmationsgrupp. Min konfirmationsgrupp var så bra, alla som var med var så härliga personer. Vi hade aldrig tråkigt på den resan.

Nästa vecka kommer jag påbörja mitt sista projekt och det är om något som händer just nu i världen. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra än, men det kommer jag säkert på. Jag har ju lite tid att tänka ut vad det är jag vill göra.

Kram💛

Likes

Comments

Hej finisar!

Idag har jag målat klart min telefonkiosk och fixat till några små saker i bakgrunden, detta är ju projektet om min favorit plats. Det är väldigt enkelt att se att min favorit plats är London för att man känner igen den röda telefonkiosken. Jag har även hjälpt Emma med att ta några porträttbilder till en av hennes uppgifter. Jag hoppas på att få klart hela min bild nästa vecka.

Kram<3

Likes

Comments

Carolina Gynning.

En konstnär med ett färgsprakande, provocerande och samtidigt tänkvärt budskap i sina målningar.

Carolina Gynning föddes den 6 oktober 1978 i Helsingborg, de första åren bodde hon i Höganäs men växte sedan upp i Falsterbo. Carolina är dotter till Agneta Gynning. Idag är Carolina sambo med Alexander Lydecker och dem har två döttrar ihop.

Som liten var hon blyg men hon förändrades till en vild tjej över en natt. Carolina gick estetiska programmet med inrikting på bild och form på Spykens gymnasium i Lund. Redan som 16 åring blev Carolina upptäckt av en tjej som jobbade för en modellagentur när hon satt och väntade på bussen. Carolina fick många modelljobb i Sverige samtidigt som hon gick på gymnasiet, hon fick även lite senare modelljobb i Milano, Paris och Aten. Carolina är inte bara konstnär och modell utan också programledare, sångerska, bloggare och skådespelare.

År 2004 blev Carolina mer allmänt känd efter att hon vann dokusåpan Big Brother. Hon har deltagit i Let’s Dance, spelat huvudrollen i filmen Blondie mot Maria Göranzon, Helena as Sandberg och Alexandra Dahlström, hon har spelat Zoe i den franska filmen Happily Ever After med Johnny Depp.

Carolina har skrivit två självbiografier, den första heter ”Ego Girl” och i den boken berättar hon om när hon upptäcktes som modell och hur hon förlorade sig själv i en värld av sex och droger innan hon räddade ut sitt liv igen. I slutet av 2008 som kom uppföljaren på självbiografin ”Ego Girl”, uppföljaren heter ”Ego Woman”. Samtidigt som uppföljaren till ”Ego Girl” gavs ut så gav hon även ut en drink bok som heter ”En natt med martini”.

År 2011 så gav Carolina ut sin första skönlitterära bok ”Laura - flickan från havet”. Anledningen till att hon skrev en skönlitterär bok är för att hon inspirerades av Jens Lapidus, författaren till bl.a snabba cash. Hon kallar sin deckargenre för ”dirty crime”. Året efter att ”Laura-flickan från havet” hade getts ut så gav hon ut uppföljaren ”Vanessa-flickan i glaskupan”.

Idag ägnar sig Carolina mest åt konstskapandet, hon har ju sina två varumärken Gynning design och Gynning jewlery. Gynning design består bl.a av hennes tavlor, glas, brickor och kuddar. Gynning jewlery består av hennes smycken. Hon har sin ateljé som hon kallar för hippie huset och där målar hon alla sina tavlor. Hon har även öppnat några butiker runt om i Sverige, en av butikerna ligger i Sundsvall. Hon har regelbundet utställningar ihop med sin mamma som också målar.

År 2009 på en utställning i Ystad så såldes bl.a tavlorna ”Bleeding Barbie” och ”Cat Power” sammanlagt för ungefär 1,2 miljoner kronor. Gynning design har under de senaste åren omsatt 11 miljoner kronor och haft en vinst på 3,6 miljoner kronor. Idag så kan hennes tavlor kosta allt från 2000kr - 100 000kr.

Carolinas stora inspirations källa är Ibiza, där tillbringar hon och har tillbringat väldigt mycket tid, Ibiza har mycket starka härliga färger precis som hennes grafiska tavlor. Ibiza har även ett hippieinspirerade mönster.

Grafik är en teknik som förser underlaget med en befintlig bild eller text, antingen i industriell produktion eller som konsthantverk. Grafik täcker många tekniker antingen en bild som en konstnär själv formgivit eller en reproduktion av ett verk utfört av en annan konstnär.

Ett känt verk som Carolina har målat är Bleeding Barbie och det har ju ett speciellt budskap precis som alla hennes tavlor eller glas. Bleeding Barbies budskap är att det är en hyllning till den kvinna du är. Vi tror att vi måste vara så perfekta på utsidan, men det är den inre skönheten som ska lysa igenom. Det här budskapet får mig att tänka till en extra gång för att alla tjejer kämpar mot kroppsideal och det gör även jag.

Jag tycker att Carolina Gynnings konst och stil är helt fantastik, jag älskar den. Det finns så många duktiga och talangfulla konstnärer idag men Carolinas fastnade jag för direkt. Så färgstark och modern, idag är det ju väldigt populärt med vitt, svart och grått. Hon har bl.a några kuddar, skärbrädor och brickor som är svart vita. Men det är också så himla härligt med mycket färg. Carolina har verkligen lyckats med det i form av tavlor, brickor, skärbrädor, kuddar och glas. Väldigt många unga tjejer har börjat samla på hennes glas, de vanligaste glasen man samlag på är de stora vinglasen även rosé/vitvins glasen. Sen finns det även öl, cocktail, champagne och drink glas.

Likes

Comments

Hej, hoppas ni mår bra.

Idag har jag börjat färglägga min telefonkiosk, tänkte ju färglägga den med färgpennor först men Beata sa att jag skulle färglägga dem i akryl färg. Bakgrunden med staketet och muren kommer jag måla i blyerts för att få min teckning som inspirations bilden.

Tror att jag blir klar nästa vecka.

Likes

Comments

Hej underbara ni, hoppas att ni mår bra.

Idag har jag fortsatt på mitt nya projekt och det är en av mina favoritplatser, London🇬🇧
Idag har jag skissat klart min telefonkiosk. Jag har även börjat med att måla upp den på ett teckningspapper där resultatet kommer att vara. Jag kommer att fylla i den med färgpennor.

Skissen gjorde jag ganska slarvigt men jag är super noga med resultatet, och att det ska vara raka linjer och att det ska se perfekt ut. Jag ändrade så att man ser telefonkiosken framifrån och jag har även valt att lägga till så att de är en annan bakgrund istället för en vit vägg bara. Jag tänkte att det skulle vara ett staket med betongpelare.

Kram<3

Likes

Comments

Hej, hoppas ni mår super bra.

Idag har jag börjat med mitt nya projekt, jag ska göra min favoritplats... LONDON🇬🇧
Jag har börjat skissa formen av en telefonkiosk vilket är väldigt vanligt, men denna bilden är en bild som jag har tagit från min konfirmationsresa. Det är väldigt mycket minnen som väcks när jag tänker tillbaka och kollar på denna bilden.

Hoppas att jag kommer lite längre nästa lektion så att jag kan börja teckna av den riktigt bra och börja fylla i den med färgpennor. Än så länge är jag väldigt nöjd med det lilla jag har skissat.

Kram<3

Likes

Comments

Hej, hoppas att ni mår super bra.

Förra veckan så stod jag i skolan café och var inte med på bildlektionen. Idag har jag börjat på mitt andra projekt och där har jag temat kärlek. Jag har målat med rosa i olika nyanser, skvätt med röd färg och målat ett hjärta i en lite starkare röd ton.

Jag personligen har väldigt lätt till att starka känslor för någon och jag har även lätt till att bli lite arg, anledningen till att har har gjort ett hjärta är för den starka känslan jag kan få och skvätten med färgen är för att jag kan bli lite arg.

Detta är en väldigt personlig målning för mig även fast alla kanske inte kan förstå det.

Jag vet inte helt om jag ska lägga till något på min målning eller om jag ska låta den vara som den är, ska fundera mer på detta till nästa vecka. Själv är jag väldigt nöjd med resultatet än så länge. 

Kramar från mig<3

Likes

Comments

Hej, hoppas att ni mår bra.

Idag har jag gjort klart mitt första projekt från boken om mig som jag jobbar med. I mitt första projekt använde jag tekniken skissa. I mina kommande projekt så ska jag använda t.ex färgpennor, digitalt foto, kol och graffiti.

I mitt första projekt så jobbade jag med min identitet och något som jag gillar. I irisen på mitt öga så har jag mitt stjärntecken och en not och ett hjärta för att jag älskar musik.

Jag har haft problem med att få till en bra form på mitt öga, fina ögonfransar, pupillen och bra skuggning men jag har fått hjälp och jag är inte jätte nöjd med mitt resultat. Jag hoppades att resultatet skulle bli mycket bättre men det är okej. Jag hoppas att nästa projekt blir bättre.

Likes

Comments