Hej hej💛💛

Idag har jag gjort fĂ€rdigt mitt sista projekt och detta Ă€r det projektet som jag Ă€r mest nöjd med. Min andra projekt Ă€r helt okej, men det Ă€r min favorit. Mina tankar kring detta projektet Ă€r ju att det Ă€r min favorit plats, det Ă€r ju London🇬🇧. London pĂ„minner mig om den roligaste resan jag Ă„kt pĂ„, jag Ă„kte dit med min konfirmationsgrupp. Min konfirmationsgrupp var sĂ„ bra, alla som var med var sĂ„ hĂ€rliga personer. Vi hade aldrig trĂ„kigt pĂ„ den resan.

NÀsta vecka kommer jag pÄbörja mitt sista projekt och det Àr om nÄgot som hÀnder just nu i vÀrlden. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra Àn, men det kommer jag sÀkert pÄ. Jag har ju lite tid att tÀnka ut vad det Àr jag vill göra.

Kram💛

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej finisar!

Idag har jag mÄlat klart min telefonkiosk och fixat till nÄgra smÄ saker i bakgrunden, detta Àr ju projektet om min favorit plats. Det Àr vÀldigt enkelt att se att min favorit plats Àr London för att man kÀnner igen den röda telefonkiosken. Jag har Àven hjÀlpt Emma med att ta nÄgra portrÀttbilder till en av hennes uppgifter. Jag hoppas pÄ att fÄ klart hela min bild nÀsta vecka.

Kram<3

Likes

Comments

Carolina Gynning.

En konstnÀr med ett fÀrgsprakande, provocerande och samtidigt tÀnkvÀrt budskap i sina mÄlningar.

Carolina Gynning föddes den 6 oktober 1978 i Helsingborg, de första Ären bodde hon i HöganÀs men vÀxte sedan upp i Falsterbo. Carolina Àr dotter till Agneta Gynning. Idag Àr Carolina sambo med Alexander Lydecker och dem har tvÄ döttrar ihop.

Som liten var hon blyg men hon förÀndrades till en vild tjej över en natt. Carolina gick estetiska programmet med inrikting pÄ bild och form pÄ Spykens gymnasium i Lund. Redan som 16 Äring blev Carolina upptÀckt av en tjej som jobbade för en modellagentur nÀr hon satt och vÀntade pÄ bussen. Carolina fick mÄnga modelljobb i Sverige samtidigt som hon gick pÄ gymnasiet, hon fick Àven lite senare modelljobb i Milano, Paris och Aten. Carolina Àr inte bara konstnÀr och modell utan ocksÄ programledare, sÄngerska, bloggare och skÄdespelare.

År 2004 blev Carolina mer allmĂ€nt kĂ€nd efter att hon vann dokusĂ„pan Big Brother. Hon har deltagit i Let’s Dance, spelat huvudrollen i filmen Blondie mot Maria Göranzon, Helena as Sandberg och Alexandra Dahlström, hon har spelat Zoe i den franska filmen Happily Ever After med Johnny Depp.

Carolina har skrivit tvĂ„ sjĂ€lvbiografier, den första heter ”Ego Girl” och i den boken berĂ€ttar hon om nĂ€r hon upptĂ€cktes som modell och hur hon förlorade sig sjĂ€lv i en vĂ€rld av sex och droger innan hon rĂ€ddade ut sitt liv igen. I slutet av 2008 som kom uppföljaren pĂ„ sjĂ€lvbiografin ”Ego Girl”, uppföljaren heter ”Ego Woman”. Samtidigt som uppföljaren till ”Ego Girl” gavs ut sĂ„ gav hon Ă€ven ut en drink bok som heter ”En natt med martini”.

År 2011 sĂ„ gav Carolina ut sin första skönlitterĂ€ra bok ”Laura - flickan frĂ„n havet”. Anledningen till att hon skrev en skönlitterĂ€r bok Ă€r för att hon inspirerades av Jens Lapidus, författaren till bl.a snabba cash. Hon kallar sin deckargenre för ”dirty crime”. Året efter att ”Laura-flickan frĂ„n havet” hade getts ut sĂ„ gav hon ut uppföljaren ”Vanessa-flickan i glaskupan”.

Idag Àgnar sig Carolina mest Ät konstskapandet, hon har ju sina tvÄ varumÀrken Gynning design och Gynning jewlery. Gynning design bestÄr bl.a av hennes tavlor, glas, brickor och kuddar. Gynning jewlery bestÄr av hennes smycken. Hon har sin ateljé som hon kallar för hippie huset och dÀr mÄlar hon alla sina tavlor. Hon har Àven öppnat nÄgra butiker runt om i Sverige, en av butikerna ligger i Sundsvall. Hon har regelbundet utstÀllningar ihop med sin mamma som ocksÄ mÄlar.

År 2009 pĂ„ en utstĂ€llning i Ystad sĂ„ sĂ„ldes bl.a tavlorna ”Bleeding Barbie” och ”Cat Power” sammanlagt för ungefĂ€r 1,2 miljoner kronor. Gynning design har under de senaste Ă„ren omsatt 11 miljoner kronor och haft en vinst pĂ„ 3,6 miljoner kronor. Idag sĂ„ kan hennes tavlor kosta allt frĂ„n 2000kr - 100 000kr.

Carolinas stora inspirations kÀlla Àr Ibiza, dÀr tillbringar hon och har tillbringat vÀldigt mycket tid, Ibiza har mycket starka hÀrliga fÀrger precis som hennes grafiska tavlor. Ibiza har Àven ett hippieinspirerade mönster.

Grafik Àr en teknik som förser underlaget med en befintlig bild eller text, antingen i industriell produktion eller som konsthantverk. Grafik tÀcker mÄnga tekniker antingen en bild som en konstnÀr sjÀlv formgivit eller en reproduktion av ett verk utfört av en annan konstnÀr.

Ett kÀnt verk som Carolina har mÄlat Àr Bleeding Barbie och det har ju ett speciellt budskap precis som alla hennes tavlor eller glas. Bleeding Barbies budskap Àr att det Àr en hyllning till den kvinna du Àr. Vi tror att vi mÄste vara sÄ perfekta pÄ utsidan, men det Àr den inre skönheten som ska lysa igenom. Det hÀr budskapet fÄr mig att tÀnka till en extra gÄng för att alla tjejer kÀmpar mot kroppsideal och det gör Àven jag.

Jag tycker att Carolina Gynnings konst och stil Àr helt fantastik, jag Àlskar den. Det finns sÄ mÄnga duktiga och talangfulla konstnÀrer idag men Carolinas fastnade jag för direkt. SÄ fÀrgstark och modern, idag Àr det ju vÀldigt populÀrt med vitt, svart och grÄtt. Hon har bl.a nÄgra kuddar, skÀrbrÀdor och brickor som Àr svart vita. Men det Àr ocksÄ sÄ himla hÀrligt med mycket fÀrg. Carolina har verkligen lyckats med det i form av tavlor, brickor, skÀrbrÀdor, kuddar och glas. VÀldigt mÄnga unga tjejer har börjat samla pÄ hennes glas, de vanligaste glasen man samlag pÄ Àr de stora vinglasen Àven rosé/vitvins glasen. Sen finns det Àven öl, cocktail, champagne och drink glas.

Likes

Comments

Hej, hoppas ni mÄr bra.

Idag har jag börjat fÀrglÀgga min telefonkiosk, tÀnkte ju fÀrglÀgga den med fÀrgpennor först men Beata sa att jag skulle fÀrglÀgga dem i akryl fÀrg. Bakgrunden med staketet och muren kommer jag mÄla i blyerts för att fÄ min teckning som inspirations bilden.

Tror att jag blir klar nÀsta vecka.

Likes

Comments

Hej underbara ni, hoppas att ni mÄr bra.

Idag har jag fortsatt pĂ„ mitt nya projekt och det Ă€r en av mina favoritplatser, London🇬🇧
Idag har jag skissat klart min telefonkiosk. Jag har Àven börjat med att mÄla upp den pÄ ett teckningspapper dÀr resultatet kommer att vara. Jag kommer att fylla i den med fÀrgpennor.

Skissen gjorde jag ganska slarvigt men jag Àr super noga med resultatet, och att det ska vara raka linjer och att det ska se perfekt ut. Jag Àndrade sÄ att man ser telefonkiosken framifrÄn och jag har Àven valt att lÀgga till sÄ att de Àr en annan bakgrund istÀllet för en vit vÀgg bara. Jag tÀnkte att det skulle vara ett staket med betongpelare.

Kram<3

Likes

Comments

Hej, hoppas ni mÄr super bra.

Idag har jag börjat med mitt nya projekt, jag ska göra min favoritplats... LONDON🇬🇧
Jag har börjat skissa formen av en telefonkiosk vilket Àr vÀldigt vanligt, men denna bilden Àr en bild som jag har tagit frÄn min konfirmationsresa. Det Àr vÀldigt mycket minnen som vÀcks nÀr jag tÀnker tillbaka och kollar pÄ denna bilden.

Hoppas att jag kommer lite lĂ€ngre nĂ€sta lektion sĂ„ att jag kan börja teckna av den riktigt bra och börja fylla i den med fĂ€rgpennor. Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r jag vĂ€ldigt nöjd med det lilla jag har skissat.

Kram<3

Likes

Comments

Hej, hoppas att ni mÄr super bra.

Förra veckan sÄ stod jag i skolan café och var inte med pÄ bildlektionen. Idag har jag börjat pÄ mitt andra projekt och dÀr har jag temat kÀrlek. Jag har mÄlat med rosa i olika nyanser, skvÀtt med röd fÀrg och mÄlat ett hjÀrta i en lite starkare röd ton.

Jag personligen har vÀldigt lÀtt till att starka kÀnslor för nÄgon och jag har Àven lÀtt till att bli lite arg, anledningen till att har har gjort ett hjÀrta Àr för den starka kÀnslan jag kan fÄ och skvÀtten med fÀrgen Àr för att jag kan bli lite arg.

Detta Àr en vÀldigt personlig mÄlning för mig Àven fast alla kanske inte kan förstÄ det.

Jag vet inte helt om jag ska lĂ€gga till nĂ„got pĂ„ min mĂ„lning eller om jag ska lĂ„ta den vara som den Ă€r, ska fundera mer pĂ„ detta till nĂ€sta vecka. SjĂ€lv Ă€r jag vĂ€ldigt nöjd med resultatet Ă€n sĂ„ lĂ€nge. 

Kramar frÄn mig<3

Likes

Comments

Hej, hoppas att ni mÄr bra.

Idag har jag gjort klart mitt första projekt frÄn boken om mig som jag jobbar med. I mitt första projekt anvÀnde jag tekniken skissa. I mina kommande projekt sÄ ska jag anvÀnda t.ex fÀrgpennor, digitalt foto, kol och graffiti.

I mitt första projekt sÄ jobbade jag med min identitet och nÄgot som jag gillar. I irisen pÄ mitt öga sÄ har jag mitt stjÀrntecken och en not och ett hjÀrta för att jag Àlskar musik.

Jag har haft problem med att fÄ till en bra form pÄ mitt öga, fina ögonfransar, pupillen och bra skuggning men jag har fÄtt hjÀlp och jag Àr inte jÀtte nöjd med mitt resultat. Jag hoppades att resultatet skulle bli mycket bÀttre men det Àr okej. Jag hoppas att nÀsta projekt blir bÀttre.

Likes

Comments

Hej, jag heter Filippa Rönnqvist och Ă€r 15 Ă„r. Jag gĂ„r mitt sista Ă„r pĂ„ Kapareskolan  i 9e. 

VĂ„ran klass har skapat en blogg för att reflektera över vĂ„ra projekt i bilden. Det Ă€r en rolig idĂ© för att lĂ€ra oss att blogga och för att vĂ„ran lĂ€rare ska kunna följa vĂ„rta arbeten.

Hoppas att ni kommer gilla min blogg/Filippa Rönnqvist.

Likes

Comments