Split, croatia 2016

Hej!

Klockan 11.00 den 10/5 landade vi på ön Split, i mellersta Dalmatien i Kroatien. Vi har hyrt världens finaste lilla lägenhet med kök, sovrum, badrum och två underbara balkonger. Våra husvärdar hämtade oss vid flygplatsen och vi var framme i lägenheten vid 11.30. Strålande sol och 27 grader, kunde inte bli bättre. Vi promenerade runt i Slatine, byn vi bor i, en stund och sedan la vi oss på en klippa vid stranden. Solade och badade hela dagen, åt otroligt god kvällsmat och sedan började våra livs promenad.. Vi ville besöka en vacker kyrka i närheten av Slatine och mamma var 100% säker på att det var en 20 minuters promenad dit. Något man ska veta om Ingela Karlander är att hon inte ger sig i första taget och vi började knata mot kyrkan.. Efter ungefär en timmes promenad, sjuk uppförsbacke, gassande sol och vätskebrist så började mamma googla mitt i en olivodling. Precis som jag redan visste så hade vi gått förbi kyrkan för längesedan men mamma ville verkligen fortsätta framåt. Vi gick en halvtimme till innan vi gav upp och vände. Ytterligare en timme senare var vi tillbaka i lägenheten. Intensiv dag, haha.

Imorgon ska vi hyra mopeder och cykla in till gamla stan, Trogir. Regn står på schemat.. resten av veckan... Tjoho, hoppas ni har det gött hemma i solen iallafall!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Uppvärmning: 10 min löpband och snatch träning

Marklyft: 6 reps, började på 60kg och körde upp till 90

WOD: power hang clean, front squat, push press, evil wheel (5 reps/10 varv)


Nu tar vi lunch och funderar på vad pass nr2 blir!

Likes

Comments

bästa tipsen för att carpa diem

Drick vatten - Drick ett stort glas med vatten, gärna 0,5 liter och med en skvätt citron i. Motverka vätskebrist som annars gjort dig trött och seg och sätt igång systemet och matsmältningen. Citron hjälper även koppen att rensa ut toxiner och slaggprodukter.

Morgonträna - Även om det bara är en kvart i vardagsrummet, en morgonpromenad eller ett pass på gymmet så är det en perfekt start på dagen. Träning boostar produktionen av signalsubstanser som dopamin och hormonet endorfin. Morgonträning sätter igång blodcirkulationen och ger bra energi inför dagen.

Skön musik - Det bästa jag vet är att sitta på bussen på morgonen och lyssna på en bra spellista. Glada, peppande låtar gör det omöjligt att vara sur haha.

Det bästa jag vet är att vakna, dricka en kopp te med citron, ta en morgonpromenad med en bra podcast och sedan stretcha lite. Bara andas, yoga och "fånga dagen". Det låter klyschigt och töntigt men dagen blir vad man gör den till. Missar du bussen på morgonen och nästa buss går om en kvart? Promenera en sväng eller njut av solen/en bra podcast. Försök hitta lösningar och se saker positivt. Jag mår också bra av att planera dagen/veckan i förväg. Skriva ner på en lapp vad planen är inför måndag, tisdag osv. Det rensar huvudet lite och gör det lättare att börja dagen på ett bra sätt!

Likes

Comments

legday

Idag har jag och världens coolaste @magdaklockars (instagram) varit på Delta gym och kört ett benpass! Började dock dagen med ett cirkelpass på Slagskeppet. Med Jerry i spetsen körde vi en cirkel med axelpressar, kettlebellswings, burpees och stående rodd. Vi körde AMRAP (as many rounds as possible) och passet var en timme. Efter en svettig och tung timme käkade vi lunch och drog oss mot Odenplan. Jag har hört så mycket positivt om delta och blev inte besviken. Älskar oldschool känslan över gymmet och det var inte så mycket folk vilket var skönt. Såhär såg dagens pass ut;

Knäböj - uppvärmning + 6x4 på 50kg

Raka mark - så många reps som möjligt x 3 set

Good mornings - så många reps som möjligt x 3 set

Hip thrusters i maskin - 15x3

Leg curl - 15x3

Leg extensions - 8x3

Utfall - ca 8x3


Likes

Comments

Likes

Comments

Feminism

Feminism handlar om jämställdhet. Inte manshat. Inte om att förtrycka män och det handlar inte om att kvinnor ska få det bättre än män. Feminism handlar om att få världen jämnställd.

Den feminismiska kampen handlar om lika lön för lika arbete. Det är också en kamp som strävar mot målet att sluta se "tjejigt" som något gulligt, sött, rosa, litet och svagt. Går du in i en leksaksbutik så ser du en del av butiken som har polisbilar, leksaksvapen och hårda, tuffa leksaker som gärna är blåa, gröna eller coolt svarta. Andra sidan av butiken innehåller saker som små kök, diskmaskiner, rosa fluffiga klänningar, söta hästar och glittriga köksredskap.

Har ni sett videon där de ber olika människor att göra vissa saker som en tjej? De ber olika människor att springa som en tjej, slåss som en tjej, kasta som en tjej osv. Sättet personerna visar upp aktiviteterna på kan beskrivas med ord som töntigt, fjolligt, mesigt och dåligt. Hade de bett personerna att springa som en man, slåss som en man eller kasta som en man så hade det sett häftigt, hårt, manligt och starkt ut. (Här är videon)

Är detta de personernas fel? Nej. Anledningen till att de väljer att springa fjantigt, slåss mesigt och kasta dåligt är att de har blivit lärda det sen ung ålder. När vi hade brännboll på gympan fanns det ett tjejrack och ett killrack. Killracket var det runda, tunga, coola och svåra. Tjejracket var det lätta och mesiga med stor träffyta. När vi gick på dagis fanns det en låda med leksaker som innehöll bilar, motorcyklar och bollar och det fanns en låda med leksaker som innehöll köksredskap, klänningar och prinsessor. I och med detta lär vi barn i super ung ålder att kvinnor är mesiga och svaga och killar är coola och starka.

Feminism behövs för att lägga vikt på jämnställdhet. För att tjejer också är starka, tuffa och malliga.


Ofta hör man kränkta, pubertala tonårskillar säga "Men ey, ska kvinnor få mer än män då eller?!?!? ska kvinnor va bättre än män???? fyyyy fan för femiNAZISM!!!!!"

Då gillar jag denna liknelsen: Tänk er att män har 3 kakor från början. Kvinnor har 0 kakor. Om vi skulle dela ut kakor till kvinnor och män för att det ska bli jämnställt när det gäller kakorna så hade vi behövt ge kvinnorna 3 kakor och männen 0 kakor. Då hade alla haft 3 kakor var. Det är det feminism handlar om. Det handlar inte om att ge kvinnor MER än män har och det handlar inte om att kvinnor ska få MER makt än män.

Att den feministiska kampen är viktigare än "manskampen" är för att kvinnorna ligger under. Kvinnor har mindre kakor än män. Vi måste lyfta upp kvinnorna till männens nivå. Det är nog det som skrämmer många män. Att kvinnor ska få tre kakor på samma gång och männen noll. Men det är inte skrämmande, inte alls. Det handlar bara om att kvinnor ska få samma rättigheter som män. Det betyder helt enkelt att vi måste ge kvinnor lite mer, prata lite mer on kvinnors rättigheter och om kvinnors kamp.


Feminist: a person who believes in the social, political and economic equality of the sexes.


Likes

Comments