Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Filip är iallafall riktigt bra nu, går bra i alla gångarter, bättre kondition, pigg och glad. Han har inte tävlat sen oktober 2016.... Vi båda vill verkligen tävla men finns inte pengar till det, kanske blir det en runda på julklappshoppningen här i stallet. Hoppas på att vara tillbaka ute på tävlingar i vår iallafall! Nu är han även klippt också


Likes

Comments

Filip känns riktigt bra just nu, han har lite dålig kondition och går ju inte direkt i någon vidare form men han känns glad och fräsch. :))

De senaste två dagarna har han fått gå lite markarbete, HÄÄÄÄR finns film. I går var det studs och dagen innan det två kryss med 3 galoppsprång mellan.


Likes

Comments

Det var ett tag sen... Filip mår iallafall riktigt bra, rids helt vanligt. I går provade vi till och med att gå upp till den lilla terrängbanan för att skritta lite bara, han var faktiskt väldigt lugn ahaha.

Blev inte något med att åka till skedala och hoppa, har inte riktigt pengar till att tävla just nu.

Fin är han ju iallafall nu när han har fått sommarpäls!

HÄR finns en liten video från när vi skuttade över ett litet hinder för någon vecka sen. Nästa gång jag rider uppe på terrängbanan tänkte jag fixa ihop en liten video. Får se om jag hoppar lite där uppe också :))


Likes

Comments

Filip har verkligen gått sååå bra de senaste 2 veckorna, rids i stort sätt helt som vanligt igen! Vi tar det lite lugnt med hoppningen dock så bara lite små hinder på typ 60-70cm. Han börjar få lite mer sommarpäls nu också..... äntligen :))

Som det ser ut nu ska vi nog till Skedala och hoppa en liten L:D inverkansridning 1 Juli! Det lär han tycka va kul eftersom att han inte tävlat sen i Oktober.... :))

Likes

Comments

Filip idag, han fick skutta över en liten grind med galoppbom före och efter. Han har vart lite halvgalen den senaste veckan men idag var han rätt lugn. Var dock lite dammigt i paddocken så fick ta många skrittpauser...

Likes

Comments

Lite filmer på Filip under de senaste månaderna. Tycker han har blivit väldigt fin igen, inte lika lång päls, gått ner i vikt lite och också fått tillbaka musklerna han hade innan han vilade :)

https://www.youtube.com/watch?v=bfVRz0hz8G0&feature=youtu.be

och lite bilder:

Han har ju fått gå utan täcke två dagar nu när det vart så varmt och soligt, i kväll får dock regntäcket åka på igen för det ska regna dom nästa dagarna....
Likes

Comments

Filip mår nu ännu lite bättre, han går att rida lite mer riktigt igen. Kräver dock inte så mycket av honom men nu hoppar vi lite mer och rider honom i form stundtals under passen. Han har fått tillbaka sina hals och rumpmuskler lite nu så han ser lite snyggare ut igen! Han är även väldigt pigg :) Är det dock minsta lilla dammigt i ridhuset eller om de eldar i huset eller om någon av mina så kallade stallkompisar stått i närheten av paddock eller ridhus och rökt när jag rider så kommer hostan och den konstiga andningen tillbaka....Likes

Comments

som rubriken lyder, det börjar gå framåt med Filip, han mår verkligen mycket bättre. Hostan i stort sätt helt borta, han är dock inte helt okej än. Men tillräckligt bra för att kunna travas, galopperas och skutta över lite små hinder. Jag kräver inget av honom direkt när jag rider (alltså rider honom inte i form i trav och galopp t.ex.) utan det är mest för att han ska hållas igång, och göra av med lite av sin energi samt att han ska få ha roligt.


Lite bilder från de senaste dagarna, har lite filmer från den senaste veckan också. Han var rätt taggad och glad över att få galoppera och hoppa lite igen :))Likes

Comments

Det var ett tag sen jag skrev något här, finns en del anledningar till det. Först och främst så är Filip inte helt ok just nu. Han fick någon konstig hosta och andades konstigt vid ansträngning, vi tog dit veterinär som inte hittade något på honom vilket vi alla tyckte var konstigt. Han har dock inte varit konstig annars, äter normalt, inte trött, ingen feber, inte snorig, bara väldigt pigg som vanligt. Så nu har han fått ta det lugnt, bara skrittas och har även släppt honom i ridhuset några gånger i veckan och då har han varit väldigt pigg och knappt hostat eller andats onormalt, bara galopperat runt av sig själv och bockat och flugit runt helt som han brukar. Men vi ska åka och göra en endoskopi på honom för att veta vad det är som är fel för att kunna se om det går att göra något åt de eller om han kommer få vara en liten skogsmulle ponny istället, kommer dock inte ha någon annan häst istället för honom vad som är händer. Jag ska ha kvar honom resten av hans liv :)) har inte heller något större intresse att rida och tävla någon annan häst. Min tid skulle inte heller räcka för en häst till.


Här är lite bilder på honom iallafall! och ja, han är inte klippt, tyckte inte det finns någon anledning att klippa honom om han inte tränas! Så nu har han extremt lång och tjock vinterpäls!


HÄÄÄR är också en länk till en video på honom är vi släppt honom i ridhuset hahah

Likes

Comments