Header

Lite filmer på Filip under de senaste månaderna. Tycker han har blivit väldigt fin igen, inte lika lång päls, gått ner i vikt lite och också fått tillbaka musklerna han hade innan han vilade :)

https://www.youtube.com/watch?v=bfVRz0hz8G0&feature=youtu.be

och lite bilder:

Han har ju fått gå utan täcke två dagar nu när det vart så varmt och soligt, i kväll får dock regntäcket åka på igen för det ska regna dom nästa dagarna....
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Filip mår nu ännu lite bättre, han går att rida lite mer riktigt igen. Kräver dock inte så mycket av honom men nu hoppar vi lite mer och rider honom i form stundtals under passen. Han har fått tillbaka sina hals och rumpmuskler lite nu så han ser lite snyggare ut igen! Han är även väldigt pigg :) Är det dock minsta lilla dammigt i ridhuset eller om de eldar i huset eller om någon av mina så kallade stallkompisar stått i närheten av paddock eller ridhus och rökt när jag rider så kommer hostan och den konstiga andningen tillbaka....Likes

Comments

som rubriken lyder, det börjar gå framåt med Filip, han mår verkligen mycket bättre. Hostan i stort sätt helt borta, han är dock inte helt okej än. Men tillräckligt bra för att kunna travas, galopperas och skutta över lite små hinder. Jag kräver inget av honom direkt när jag rider (alltså rider honom inte i form i trav och galopp t.ex.) utan det är mest för att han ska hållas igång, och göra av med lite av sin energi samt att han ska få ha roligt.


Lite bilder från de senaste dagarna, har lite filmer från den senaste veckan också. Han var rätt taggad och glad över att få galoppera och hoppa lite igen :))Likes

Comments

Det var ett tag sen jag skrev något här, finns en del anledningar till det. Först och främst så är Filip inte helt ok just nu. Han fick någon konstig hosta och andades konstigt vid ansträngning, vi tog dit veterinär som inte hittade något på honom vilket vi alla tyckte var konstigt. Han har dock inte varit konstig annars, äter normalt, inte trött, ingen feber, inte snorig, bara väldigt pigg som vanligt. Så nu har han fått ta det lugnt, bara skrittas och har även släppt honom i ridhuset några gånger i veckan och då har han varit väldigt pigg och knappt hostat eller andats onormalt, bara galopperat runt av sig själv och bockat och flugit runt helt som han brukar. Men vi ska åka och göra en endoskopi på honom för att veta vad det är som är fel för att kunna se om det går att göra något åt de eller om han kommer få vara en liten skogsmulle ponny istället, kommer dock inte ha någon annan häst istället för honom vad som är händer. Jag ska ha kvar honom resten av hans liv :)) har inte heller något större intresse att rida och tävla någon annan häst. Min tid skulle inte heller räcka för en häst till.


Här är lite bilder på honom iallafall! och ja, han är inte klippt, tyckte inte det finns någon anledning att klippa honom om han inte tränas! Så nu har han extremt lång och tjock vinterpäls!


HÄÄÄR är också en länk till en video på honom är vi släppt honom i ridhuset hahah

Likes

Comments

helt glömt bort att skriva hur det gick, Filip var riktigt pigg, glad och taggad så det blev lite små fel pga jag då tog lite i honom i fel läge. 4 fel i första klassen och 8 fel i andra klassen...

alla träningar efter detta har gått bra, idag provade jag det nya tränset på honom och han har nog aldrig gått bättre än vad han gjorde idag.

i morgon ska han nog få ha lite upphöjda cavaletti och studs.


Likes

Comments

Filip kändes riktigt bra idag och det ledde till en 2:a plats med 69.8%, vilket är det högsta vi fått. Var inte långt ifrån första plasten hahah, 70.5% tror jag att vinnaren hade. Vi fick två stycken 8, en på serpentinerna och den andra på halvcirkeln med skritt övergångarna.

I morgon blir det hoppning som sagt, blir nog både L:D +5 och L:C :))


Likes

Comments

Söndag idag och Filip ska få ta det lite lugnt idag också men hade tänkt att ha framme några galoppbommar ändå. Denna veckan kommer se ut lite såhär:

Måndag 3 okt: dressyr, lösgörande. alltså ett vanligt dressyr pass för oss. ska också rida några delar från L:C1 inför lördagens tävling.

Tisdag 4 okt: markarbete 

Onsdag 5 okt: vila

Torsdag 6 okt: hoppa lite småhinder, träna på kortare svängar och även lite lydnadsövningar

Fredag: lugnt och ganska kort dressyrpass, rida igenom L:C1 bara för att se att allting stämmer

Lördag: dressyr tävling på skultagården (himledalen har tävlingen där)

Söndag: hopptävling på skultagården

Det är alltså en kombintionstävling, jag rider som sagt L:C1 på lördagen och hoppar L:D+5 på söndagen , vi har inte vart på hopptävling sen varberg summer horse show så jag bestämde mig för att ta en lägre klass.

Bilden är från april 2015

Likes

Comments

vill haaaaa! ridstövlarna och tränset är dock beställda.... bara att spara pengar till kavaj och hjälm. måste ju köpa ny hjälm innan nästa år då min inte är godkänd längre och sen så har jag haft den sen 2012 så känns att det är dags att byta...Likes

Comments

Hur Filips vecka ska se ut:

igår måndag: typ dressyr/trim/intervall träning. red mycket lösgörande och gjorde galoppintervaller, hade även framme två bommar på diagonalerna och gjorde lite korta svängar, volter mm. han blev också vaccinerad denna dag.

idag tisdag: dressyr, mycket lösgörande och träna lite förvänd galopp

onsdag: vila

torsdag: dressyr med trav cavaletti bommar, han ska dock inte gå ett hårt pass och inte svettas då han vaccinerades på måndagen

fredag: lugn dressyrträning för Anna Jemsby

lördag: lugn skrittrunda antingen runt stallet/upp i skogen eller ut på vägarna

söndag: lugnt pass i paddocken eller skritta ut , inte riktigt bestämtLikes

Comments

På framridningen kändes Filip inte riktigt så bra, lite stel och ofokuserad.... men sen inne på banan gick han faktiskt bättre än vad han gjort på ett tag, ganska stadig i formen, gjorde inga galoppombyten osv. Dock blev inte mellantraven och mellangaloppen särskilt bra, ville hellre att han skulle hålla rätt galopp istället för ett byte. Fick 66% och blev 5:a, dock bara 3 placerade. Högsta procenten vi fått hit tills, det är ju inte höga procent egentligen men för oss är det bra.


Likes

Comments