Hej allihopa! den här veckan fick jag som skoluppgift att skriva om ett val så jag tänkte enkelt och tänkte skriva om USA's president val.

Okej så till att börja med vill jag bara säga att jag inte är något påläst och det jag säger är bara grejer jag har hört och sådant. Det här valet har jag sett mycket om på olika sociala medier och program att det är väldigt många som inte vet alls vem dom ska rösta på och många som inte ska rösta alls för dom tycker att båda kandidater är lika korkade. Vi börjar med Hillary, det är många som röstar på henne för att dom inte vill ha Trump och några som gör det för att få USA's första kvinnliga president. Det finns också folk som är upprörda på henne för att lite tidigare ha försvarat en våldtäktsman. Jag tror också att det är faktist väldigt få som röstar på henne helt för hennes politik (jag vet inte exakt vad hennes politik är, jag vet bara att många är missnöjda med henne). Sedan har vi den som man väll kan kalla "mardrömskandidaten", Donald Trump. han är känd för sitt oförskämd språk i sina tal och sin starka rasism. i varje tal eller debatt har han sagt något mot kvinnor, invandrare eller mot Hillary. Man har också sett mycket på internet om hans mur som han ska bygga mot Mexiko och sedan ska Mexiko också betala för den hur korkat det en låter.

Jag tycker jag har förmedlat det vikitgaste om dom båda nu och vad jag tycker iallafall är att USA's folk kommer antagligen ha ett väldigt svårt val eftersom det kommer bestämme deras lands framtid.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej! Här är mitt första blogginlägg och det kommer vara ett bra studietips.

Jag tror alla tycker det är jobbigt och plugga till ett långt prov i kanske historia eller No. Man tröttnar på att plugga efter typ en timme och den timmen har du pluggat samtidigt som du sitter med mobilen och inte kommit någon vart.

Det första du ska göra är att sätta dig där du kan få helt tyst och stänga av eventuell mobil, dator eller TV så du inte kan bli störd. Sedan pluggar du i typ 1 timme fokuserat på det du behöver, sedan kan du göra något du tycker är roligt typ använda mobilen eller spela dator i typ 10-20 min och sedan pluggar du igen och så repeterar du detta tills du kan detta.

Det var mitt studietips, tack för ni läste!

Likes

Comments