Hej alla läsare!

Nu sitter jag här i skolan och ska skriva en till blogguppgift. Uppgiften var just att tänka på vad man kommer göra om 6 månader. Det jag kommer göra är antagligen sitta i en ny skola i början av ännu en skolgång som är 3 år lång. Jag hopaas jag kommer in på det gymnasium jag väljer och om jag gör det tror jag att jag kommer få det roligt, men just det här att om 6 månader kommer jag gå i ännu mer skolan och den tanken är bara tråkig.

Tack för ni läste!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min favoritplats är nog min landställe vid skärgården. Det ligger ganska avskillt och man kan bara ta det lugnt liksom. Nu på vintrarna så kan man inte göra jätte mycket utan man får sitta inne och tända en brasa. Men på sommaren så börjar det roliga, man kan börja bada och man kan vara  ute på gräsmattan och till exempel skjuta luftgevär. Det är också precis bredvid en skog där man kan ta promenader, och på hösten kan man också plocka svamp som det finns gott om. Det är bara ett jätte nice ställe där man bara kan ta det lugnt. tack för ni läste!

Likes

Comments

Hej allihopa! Idag ska jag skriva en till skoluppgift och den kommer handla om min förebild. Jag tror att jag aldrig haft någon förebild och har fortfarande det. En förebild ser jag som någon jag vill bli som eller någon som jag inspereras av och jag har hållt på med ganska mycket skulle jag nog säga. Jag antar då att jag alltid blivit inspirerad av någon men inte någon såhär stor förebild. Det kanske är som en förebild men jag vet inte. Jag ser liksom den personen gör något som ser roligt ut och då tränar jag så jag till slut kan göra det själv. Jag kanske förstår det här med förebild fel men jag vet inte och har inte någon direkt person som jag ser upp till.

Likes

Comments

Datorpspel är något jag älskar och som jag antagligen spelar typ varje dag. Jag började nog typ när jag var 10 eller något med ett spel som heter League of Legends och som jag fortfarande spelar och tycker är roligt. Det är ett onlinespel där man spelar med ett antal personer i sitt lag mot ett annat lag. Vissa gillar inte den här typen av spel för dom tycker att det blir så repetetivt och säger liksom " Men det händer ju samma grej varje match" och visst då får man tycka det men det är mycket taktik och för att prestera måste man verkligen fokusera och tänka på alla sina beslut. Det roliga med datorspel nu på senare tiden är också att det finns alltid någon stream av det spelet som man kan titta på. Vi säger om jag blir jätte otaggad på att spela en till match så kan jag bara gå in och titta på en stream och lära mig något nytt, sedan hoppar jag in i ett nytt game med nya krafter. Det bra med det också är att man inte behöver spela samma spel om och om igen utan det finns flera tusen andra spel som man kan köpa och spela så man får olika upplevelser. Tack för ni läste!

Likes

Comments

Hej! Nu har jag fått uppgiften att skriva om något jag stör mig på och då tänkte jag att jag skulle skriva om något mer personligt ämne, datorspel.

Förut spelade jag mycket av spelet Counter-Strike och då och då så mötte man ju såna som fuskade. De kunde ha varit fusk så man inte behövde sikta själv(det är ett FPS eller "skjutspel") eller att man kunde se alla motståndare genom väggarna, Och såklart de matcher man spelade mot dem blev ju inte så roliga utan man hade oftast ingen chans alls. Det är såklart att det kan vara roligt att lura någon kompis eller så i en privat match och skämta lite men att köra med fusk online och förstöra andras matcher och så de bara blir tråkiga och så förlorar man också "poäng" eller bara allmänt slösa ens tid är ju ganska irriterande. Dock har mycket spelföretag kommit ganska långt frammåt med att förhindra detta så det är ju väldigt bra, men såklart kommer det ju nya fusk hela tiden och det kommer alltid finnas de som kommer använda dem. På bilden nedanför ser man då det som kallas "Wallhacks" och som gör att man ser genom väggar, de blå markerade personerna är sitt lag och de röda personerna är motståndare, när man ser motståndarna då kan man alltid vara redo på att dom kommer runt hörnet.

Likes

Comments

För någon vecka sedan när jag var i Kap Verde så var min klass på en föreläsning av Arkan Asaad och eftersom jag missade den behövde jag titta på en video på en tidigare föreläsning för att kunna skriva den här uppgiften.

Okej så Arkan Asaad har vunnnit flera SM-Guld i Taekwando men det viktigaste och det han föreläsaer om är hans debutroman Stjärnlösa Nätter som våran klass läste förra året, som jag tyckte var väldigt intressant. Den handlar kort om att han som artonåring åker till Kurdistan och träffar sin släkt där. Efter ett tag i Kurdistan blir han intvingad i ett giftermål med sin kusin, efter att hans släkt och pappa pressat honom hårt. Det han började med att prata om var hur folk runt honom alltid reagerat så förvånat när han sa att han som kille hade blivit bortgift. Han berättade också om att anledningen att han skrev den här boken och berättade sin historia var inte för alla pengar utan han ville göra alla vi svenskar medvetna av det så man kan förhindra att såna saker händer. Ett väldigt bra och inspirerande exempel han berättade om var just det att när han skulle föreläsa till en klass och värden pratade om arvode och pengar så istället för att förhandla om pengar sa han "Istället för att ge mig pengar och låta eleverna glömma bort vad jag pratade om, ta pengarna till att köpa en uppsätning av min bok och läs och diskutera den". Det här var en väldigt bra föreläsning och det kändes som man fick ännu mer djup till boken som var ännu lärorikare så jag blev väldigt nöjd.

Likes

Comments

Hej igen! Idag ska jag blogga om där jag är nu och där jagspenderar lovet, Kap Verde på ön Sal. Kap Verde är en ögrupp som ligger utanförVästafrika. Det vädret vi har haft är väll väldigt bra, Sol och 30 grader sådet är ju nice. Det som finns att göra är typ att sola, bada eller ta det lugntoch läsa en bok. så ibland kan man få lite långrtråkigt. På hotellet finns en ganska stor pool men man kan också bada ihavet, det är dock mycket vågor där som gör att man inte direkt kan bada heltostört. Maten på hotellet är också bra, dom lagar allt i hotellet och det finns mycket att välja på. Det finns också massor med sporter man kan spela typ volleyboll och tennis. det finns tyvärr bara Wifi i lobbyn så det är ju alltid ett litet problem också. Det borde väll vara allt så då är det väll bara säga tack för att ni läste!

Likes

Comments

Hej allihopa! Den här gången tänker jag skriva om min prao som jag hade förra veckan.

Okej så jag praoade på en matbutik som heter Nya Pulsen och den ligger i Rotebro. Jag praoade väll främst där för att för det första är det 5 minuter gång ifrån mig och för det andra att jag antagligen kan få sommarjobb där. Den mesta tiden var jag på deras grönsaks avdelning och fick lära mig mycket om hur man la upp varorna och hur det funkade, jag städa också en hel del. De två sista dagarna skar jag upp saker i säkert flera timmar och det kunde bli lite långtråkigt, det jag skar upp var till exempel massor av nudlar, Ballerina och hårfärg så det var ju roligt... just den delen var tråkig men frukt och grönt blev ganska roligt ibland eftersom jag också jobbade med en jätte schyst kille där. När man jobbade med grönsaker och sånt blev det också mycket bärande så man blev lite trött i ryggen efter ett tag. Alla som jobbade där var många unga runt typ 25 års åldern men det fanns också lite äldre. I framtiden skulle jag säkert kunna jobba i mataffär, men jag tror jag inte skulle orka mer än typ 5 år för att det antagligen skulle bli långtråkigt. så i helheten ett helt okej prao. Hejdå!

Likes

Comments

Hej allihopa! den här veckan fick jag som skoluppgift att skriva om ett val så jag tänkte enkelt och tänkte skriva om USA's president val.

Okej så till att börja med vill jag bara säga att jag inte är något påläst och det jag säger är bara grejer jag har hört och sådant. Det här valet har jag sett mycket om på olika sociala medier och program att det är väldigt många som inte vet alls vem dom ska rösta på och många som inte ska rösta alls för dom tycker att båda kandidater är lika korkade. Vi börjar med Hillary, det är många som röstar på henne för att dom inte vill ha Trump och några som gör det för att få USA's första kvinnliga president. Det finns också folk som är upprörda på henne för att lite tidigare ha försvarat en våldtäktsman. Jag tror också att det är faktist väldigt få som röstar på henne helt för hennes politik (jag vet inte exakt vad hennes politik är, jag vet bara att många är missnöjda med henne). Sedan har vi den som man väll kan kalla "mardrömskandidaten", Donald Trump. han är känd för sitt oförskämd språk i sina tal och sin starka rasism. i varje tal eller debatt har han sagt något mot kvinnor, invandrare eller mot Hillary. Man har också sett mycket på internet om hans mur som han ska bygga mot Mexiko och sedan ska Mexiko också betala för den hur korkat det en låter.

Jag tycker jag har förmedlat det vikitgaste om dom båda nu och vad jag tycker iallafall är att USA's folk kommer antagligen ha ett väldigt svårt val eftersom det kommer bestämme deras lands framtid.

Likes

Comments

Hej! Här är mitt första blogginlägg och det kommer vara ett bra studietips.

Jag tror alla tycker det är jobbigt och plugga till ett långt prov i kanske historia eller No. Man tröttnar på att plugga efter typ en timme och den timmen har du pluggat samtidigt som du sitter med mobilen och inte kommit någon vart.

Det första du ska göra är att sätta dig där du kan få helt tyst och stänga av eventuell mobil, dator eller TV så du inte kan bli störd. Sedan pluggar du i typ 1 timme fokuserat på det du behöver, sedan kan du göra något du tycker är roligt typ använda mobilen eller spela dator i typ 10-20 min och sedan pluggar du igen och så repeterar du detta tills du kan detta.

Det var mitt studietips, tack för ni läste!

Likes

Comments