Den sista dagen var väldigt speciell. Alla lärare hade låtit barnen klä ut sig eftersom det var halloween. Men ingen visste att lärarna skulle klä ut sig. När jag kom till skolan på morgonen så var det redan pyntat med halloween saker på väggarna och på borden i klassrummet. När barnen kom in så började vi med tyst läsning men efter en 15 minuter så kom pysslet in och barnen kunde börja måla rita och klippa klistra. Jag själv hade inte klätt ut mig för jag tycker inte det är bekvämt men det var ingen som sa något. Det speciella denna dagen var att alla barnen skulle vaccineras. Det var inte det mest passande för det var ju som sagt halloween och många av barnen var lite extra rädda på grund av detta. Men allt gick jätte bra men ärligt talat så tycker jag att dessa 4 veckorna gick alldeles för fort och jag önskar att jag kunde komma tillbaka redan idag.

Innan jag fick gå hem så fick jag massor av presenter och teckningar som minne av klassen och fritids. Jag var ju snäll också utan att man kan tro det men jag hade köpt med mig bullar till barnen så inte bara dem gav mig något utan jag gav dem något också.

Tack för mig Gabbe

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

De sista dagarna så gjorde skolan lite speciella saker för att få lite avslappning från skolan men också för det var sista veckan både för mig och för barnen innan lov. För mig kändes det konstigt för att allt dem gjorde hade någon koppling till att det var just min sista vecka och det blev tillslut lite rörande. Vi gick och sjöng i gympasalen, dansade ute på rasterna och i klassrummet och vi gjorde små aktiviteter som tex rörlighetsövningar i klassrummet. Sista dagen så blev det lite pyssel men mer får ni reda på i nästa inlägg.

Hälsningar Gabbe.

Likes

Comments

Tisdagar och torsdagar så var det simning. Vi hade de i uppgift med eleverna för att de skulle lära sig och simma och klara det test som alla måste göra. Jag tyckte det var väldigt skönt för det var en lugn stund och skönt att byta miljö ibland. När jag pratade med läraren så sa hon det att eleverna brukade vara ganska energi rika men jag tyckte dem skötte sig väldigt bra. När vi kom tillbaka så var det lunch i klassrummet med film så dessa dagar var det väldigt lugnt och stilla.

Ha det bra tills vi hörs nästa gång, Gabbe

Likes

Comments

Deras raster var på två olika skolgårdar. 3 dagar i veckan så var dem på skolgården och 2 dagar på borggården. Skolgården har lite mer aktiviteter än vad borggården har. Skolgården erbjuder både fotbollsplan, klätterställning, basketkorg mm medans borggården har en plan yta med både gräs och grus. Men där tyckte jag att rastvakterna skötte det bra och tog ut aktiviteter till barnen som dem tyckte vara lite roligare som tex den utslagningstävling i mästare mästare när en stav släckts och den som tar den först får ett poäng. Men på skolan körde dem med olika färger och en lärare sa en av de färger så skulle man ta den färgen.

Tack för denna gången, Gabbe

Likes

Comments

När jag skulle göra min första uppgift så var jag riktigt nervös. Jag var orolig för att barnen inte skulle lyssna på mig för jag har sätt de tidigare dagarna att de inte lyssnar så jättebra. När jag kom dit så var alla barn riktigt lydiga och satt tysta o vänta på tills jag skulle börja förklara uppgiften. När jag börja prata så blev alla exalterade och när dem fick starta leken "Harry Potter" så flöt det bara på senare. Efter det var klart så fick jag massor beröm av de andra lärarna och nu i efterhand så har dem börjat köra samma lek för barnen tyckte det var riktigt kul.

Ha det, Gabbe

Likes

Comments

Den här dagen va det mycket som inte var normalt. Vi skulle börja med att gå till idrottshallen för att sjunga lite FN sånger för just denna dagen så var det FN-dagen. FN dagen var väldigt rolig för nästan alla barn visste vad det var när jag själv knappt visste. Vi började efter sångerna att kolla på en film som alla lärare hade gjort som en återblick till andra världskriget och hur det var att jobba på det mentalsjukhus som låg där innan skolan kom till. Tillslut för att barnen skulle få ta det lugnt kolla vi på film om efter världskriget men denna gång en "riktig" film om man kan säga så. Alla barn fick sin frukt som blev förskjuten för alla andra aktiviteter men ingen var miss nöjd.

Ha det bra, Gabbe

Likes

Comments

Utemiljön är fantastisk bra. Alla har alltid något att göra och även lärarna är med ibland och har roligt med barnen. Barnen tycker själva att det är bra och dem har alltid roligt på skolan. Det som kan göra det lite sämre är att det är inte jätte mycket yta men dem använder platsen dem har väldigt bra.
Likes

Comments

Inomhus på skolan så är det väldigt fräscht och fint och det är rymliga lokaler så alla elever trivs. Lokalerna är anpassade för alla olika människor som behöver hjälp eller lugn och ro. Det finns tillräckligt med grupprum som löser alla problem som kan skapas med störningar som kan finnas. I klassrummen så har dem gjort det ganska enkelt för sig själva och ställt borden så man sitter 2 o 2. Det är det mest praktiska och eleverna kan fokusera bättre när det inte sitter mycket folk och pratar med dem hela tiden.

Likes

Comments

Maria parkskolan i Helsingborg är väldigt fint och det finns en skola där som är väldigt fin och iordninggjord. Skolan ligger väldigt bra till med närhet till några affärer. Skolans område är väldigt bra och har några lekplatser där barnen kan leka och ha kul på rasterna.


Likes

Comments

Jag skriver denna blogg för att vi har ett projekt i skolan med praktiken. Denna blogg kommer bli uppdaterad några gånger varje veckan så alla som vill kan följa vad som händer där under de 4 kommande veckorna. Jag ska vara hos en klass 2 och sedan på ett fritidshem. Det som kommer vara mest spännande är att allt kan hända och ingen vet vad jag kan skriva här.

Likes

Comments