Header

Som ni kan läsa i min presentation till vänster så är jag kristen. Jag tror på Gud. Det kanske är många som undrar varför man är kristen, och här är varför jag är det.

Jag är mer eller mindre uppväxt i kyrkan. Min familj är inte så religiös av sig, även om min pappa läst Bibeln några gånger, men när jag var liten, och gick på dagis, började jag sjunga i barnkören i kyrkan. Det var väldigt roligt och jag var med där väldigt länge. När jag började i första klass fick man börja på UV-Scout så det gjorde jag, och även majoriteten av min klass. UV-Scout är ungefär som Scouterna fast det är i kyrkan. Jag tyckte det var väldigt kul, och framförallt så var lägren jätteroliga. Man pratade alltid om Gud och Jesus och annat som hade med saken att göra. Jag tänkte att ''ja med det verkar vara en bra snubbe'', och jag gick runt och sa att jag var kristen även fast jag nu i efterhand inser att jag aldrig riktigt var det. Jag trodde att jag trodde på Gud, men i själva verket gjorde jag inte riktigt det. Jag hade aldrig känt Guds närvaro och jag följde inte Guds vilja. När jag började andra terminen i sexan fick man börja på Tonår i kyrkan.

Efterhand så började jag be för mig själv ordentligt och alla pratade om att de känt Guds närvaro och att det hade varit så mäktigt etc. Detta var något som jag ville uppleva, jag ville också ha en wow-känsla. Jag bad mycket för det men det hände aldrig. En dag på en Gudstjänst på ett Tonårsläger var det en tjej som pratade om just detta, att när hon var mindre bad även hon mycket för att få känna Guds närvaro, men hon sa även också att om hon skulle kunna resa tillbaka tiden och säga något till sitt dåtida jag, så skulle hon säga något i stil med ''var inte ledsen, det kommer. Ha tålamod'', och senare i livet så kände jag hans närvaro. Det var då som jag verkligen förstod att Gud finns. Han finns och han vill att jag ska följa honom. Jag kan inte säga exakt när var hur jag blev kristen, men jag blev det och det är det som räknas. Efter det så har jag känt av Guds närvaro flera gånger och jag har fått många bönesvar.

Idag finns Gud i mitt liv. Varje dag försöker jag följa hans vilja och ha honom i centrum. Gud älskar mig, och han älskar dig.

Likes

Comments

1. Vad är du beroende av?
Jag är beroende av min tro.


2. Du måste klä dig i en färg resan av livet, vilken väljer du?
Jag skulle nog välja typ orange, för att det är min favoritfärg.


3. Vad får du oftast komplimanger för?
Oj, haha ingen aning. Att jag är fin i håret idag, kanske?


4. Dina planer under 2017?
Kämpa mig igenom tvåan och även höstterminen i trean. Få bra betyg. Ta körkort.


5. Brukar du skratta för dig själv?
Alltid.


6. Vad är det konstigaste du har ätit?
Jelly Beans i alla smaker.


7. Hur imponerar man på dig?
Ge mig fika.


8. Vilken stad vill du helst bo i för resten av livet?
London.


9. Om du skulle skaffa dig en ny hobby, vad skulle det bli?
Pingis. Fast Badminton är också kul.


10. Vad längtar du efter?
Våren.


11. Serier du följer just nu?
Tittar på många, men jag har även uppehåll med många, men för tillfället ser jag på ''One Tree Hill'', ''Grey's Anatomy'' och ''Friends''.


12. När burkar du oftast gå och lägga dig?
Klockan 22.


13. Fem saker du vill göra i framtiden?
- Åka till en nära vän i Australien.
- Au Pair.
- Hoppa fallskärm.
- Resa.
- Volontärarbete.


14. Tre saker att ta med till en öde ö?
- Machete.
- Hink.
- Signalpistol.


15. Bästa uppfinningen?
Elen.

Likes

Comments

Så en helt vanlig skoldag vaknar jag klockan sex. Antingen går jag upp direkt, om jag är hos mamma för det är ganska osmidigt att snooza när man sover överst i en våningssäng, eller så snoozar jag till kvart över eller tjugo över. Jag tar på mig strumpor eller tofflor och morgonrocken och går och kissar, kanske byter menskydd om det är den tiden i månaden. Efter det går jag ner till köket och gör frukost. Min frukost kan bestå av allt möjligt, beroende på vad vi har hemma, men om det är smörgås på menyn så blir det alltid minst två. Jag är en frukostmänniska som kan äta hur mycket som helst på morgonen. Till dricka blir det kaffe eller chokladmjölk, ibland även jucie. Under tiden jag käkar brukar jag surfa på mobilen och, till exempel, kolla aftonbladet. Runt halv sju eller tjugo i sju är jag klar och sätter in min tallrik och glas i diskmaskinen och går upp till rummet för att göra mig i ordning. Linserna åker oftast in i ögonen och jag klär på mig och jag sminkar mig. Håret borstas och skolväskan packas. Jag är redo för att dra till bussen. Är jag hos mamma cyklar jag ungefär kvart över sju. Är jag hos pappa brukar han köra till busshållsplatsen runt tio över sju. Bussen går senare hos mamma för hon bor en håla bort.
Det var min intressanta morgonrutin. Hur är din?

Likes

Comments

Så eftersom jag har lite idétorka så tänkte jag att jag kunde göra en av de listorna som snurrar runt på Facebook.

Tatueringar - Nej, men skulle gärna vilja ha.
Piercingar - Nej
Barn - Nej
Förlovningar - Nej
Operationer - Nej
Hur många gånger blivit sydd - Inga, om det inte räknas när jag lyckades sticka nålen i mig själv på sy-slöjden.
Brutit ben i kroppen - Nej
Skjutit med en pistol/gevär - Ja, luftgevär och luftpistol.
Sagt upp ett jobb - Nej
Flugit i flygplan - Ja
Skolkat i skolan - Ja
Åkt i en ambulans - Ja, när jag var nyfödd, då jag och min syster var för tidigt födda så åkte vi till ett sjukhus som var mer specialiserade på det.
Haft ett husdjur - Ja, flera.
Hoppat i fallskärm - Nej, men vill.
Dykt - Nej, om inte det räknas när jag försökt dyka från en poolkant.
Åkt utför på skidor - Japp. Lyckades krascha i en snöhög också.
Ridit på en häst - Ja
Inlagd på ett sjukhus - Ja, om det räknas när vi var nyfödda.
Flugit luftballong - Nej, men vill gärna.
Donerat blod - Nej, skulle dock vilja.
Åkt polisbil - Nej
Varit i slagsmål - Nej, om det inte räknas med syskonen.
Flugit i en helikopter - Nej
Varit på TV - Ja, i publiken på Melodifestivalen.
Kört för fort - Kanske har stigit över hastighetsbegränsningen med typ 3km/h när jag övningskört.
Varit med om en trafikolycka - Nej, men det var dock en bil som nuddade vår när jag satt i den.
Åkt färja - Ja
Handlat på Ullared - Ja, slösat allt för mycket pengar där.
Försovit dig - Ja
Skjutit med pilbåge - Ja
Tältat - Ja
Fått parkeringsböter - Nej
Bensinstopp - Nej

Det var lite om mig, njut.

Made by me. Bästa kvaliten. Eller inte.

Likes

Comments

Nu är det söndag. Sportlovet är slut för detta året och det är dags att ta sig i kragen och ta sig tillbaka till skolan. Jag är en sådan person som skjuter upp saker till sista stund, och ibland lite till om det går. Jag tycker det är svårt och att det är jobbigt att plugga, speciellt glosor och sådant. Jag läser fem språk just nu, engelska och svenska inräknat, där jag ofta måste plugga glosor, men jag tycker det är så himla svårt, för att inte ens tala om latinets alla böjningar och deklinationer. Om du är en sådan person som har lätt för att plugga och lätt för att plugga glosor så vill jag jättegärna ha dina tips på hur du lär dig bäst.

Väldigt ofta tänker jag att nu ska jag skärpa mig, och ta tag i saker och ting, men jag hittar nästan aldrig motivationen. Hur gör ni för att hitta motivationen till att göra saker? Dela gärna med er i kommentarena!

För övrigt käkade jag pannkakor till frukost idag. Tänkte dela med mig av det till alla er som är sugna på egengjorda pannkakor. Mums!

Idag började jag även titta på serien One Tree Hill. Jag fattade ingenting i första avsnittet, men nu börjar jag komma in i den och den är faktiskt väldigt bra. Vad gör ni när ni sitter och titta på serier? Eller filmer för den delen. Jag kan sitta och göra allt möjligt. Ibland kan jag sitta och sticka, eller sitta o rita, eller skriva någonting och även ibland sitter jag och bara kollar.

Dagens verk framför One Tree Hill. Ritat av mig. Jag har hittat på texten själv och inte läst den någonstans. Jag är säkert inte den första som kommit på den, men jag kom i alla fall på den själv.

God natt!

Likes

Comments

Jag har många förebilder, och en av dem är ingen mindre än Clara Henry.

För er som inte vet vem Clara Henry är så är det en svensk youtuber, bloggare, föreläsare och nu aktuell som programledare i Melodifestivalen. Hon var bland de första som vågade prata om mens. Detta ämnet har många tidigare tyckt varit genant, men som jag har märkt så är det fler och fler idag som vågar prata om mens. Mens är inget ovanligt, faktum är att hälften av världens befolkning har just det. Mens.

Jag vet inte om ni såg på Mello ikväll, men där i mellanakten gjorde Clara ett nummer riktat till min målgrupp, alltså unga tjejer. Clara är en person som brinner för jämställdhet och jämlikhet mellan man och kvinna. Clara är en person som vågar stå upp emot kvinnans skönhetsideal. Hon är en person som vågar visa att hon inte alltid rakar sina armhålor, och att det är okej att inte göra det. I hennes nummer ikväll på Mello sjunger hon även om budskapet att inte ta någon skit. Hon sjunger om att hon vill det bästa för alla unga tjejer där ute. Hon sjunger att unga tjejer ska kunna gå ut och festa utan att något händer, och att unga tjejer ska slippa se sig om och slippa oroa sig att något ska hända. Hon sjunger om att du ska älska varje del utav din kropp. Alla ser olika ut, men alla är vackra. Tro inte att det man ser i tidningar är så man ska se ut. Hon sjunger även om att hon önskar att du ska få respekt för vem du är, och att du vågar vara dig själv.

Clara är en person som även tvingas ta emot mycket skit på grund av vad hon tycker och tänker. Hon får ta emot mycket skit om hon lägger upp en bild på när hon har hår i armhålorna, men hon är en person som lärt sig att inte ta åt sig.

Ta ingen skit. Du är viktig. Du är bäst.

Likes

Comments

Så jag tänkte att jag ska börja recensera olika saker, och jag tänkte börja med att recensera en bok jag läste ut förra veckan: Tristan och Isolde.

Det är säkert många som har hört talas om den berättelsen och den handlar helt enkelt om Tristan och Isolde, och deras förbjudna kärlek. Detta är en berättelse som från början är muntligt berättad, så man vet inte vart den kommer ifrån egentligen. Berättelsen utspelar sig på medeltiden och Tristan föds på en bonngård och blir uppfostrad där, eftersom hans föräldrar har avlidit. Han söker sig mot Cornwall där konung Marc regerar, som visar sig vara hans morbror. Marc behöver en arvtagare, men han har ingen fru, så Tristan gör sig frivillig till att hitta ''Flickan med de gyllende lockarna''. Det visar sig vara Isolde den Blonda, dotter till konungen av Irland. Tristan erövrar henne och tar med henne hem till konung Marc, men på havet, på båten de färdas med finns en kärleksdryck som de delar, vilket gör att de börjar älska varandra. Dock är Isolde bortlovad med konung Marc, vilket skapar en hel del drama.

Jag tycker faktiskt att det är en väldigt bra berättelse som alla borde läsa, då allt baseras på den här berättelsen. Förr trodde jag alla kärlekshistorier baserades på Romeo och Julia, men så är inte fallet. Tristan och Isolde-berättelsen fanns innan William Shakespeares berättelse. Boken kan däremot vara lite svår att läsa då språket är väldigt gammaldags och den är lite seg i början, men man kommer snabbt in i den.

Jag ger boken 4/5.

​Lånad bild från google.

Likes

Comments

Så häromdagen bestämde jag mig för att göra lins- och potatissoppa med persiljesalsa. Det blev faktiskt riktigt gott! Här får ni receptet:

Ingredienser:

1 1/2 dl gröna linser (jag använde röda linser)

1 gul lök

1 stor morot

3 msk olja (jag tog rapsolja)

4 medelstora potatisar

2 grönsaksbuljongtärningar

4/5 tsk timjan (eller bara häll i lite som du tror)

1 burk hela tomater (400g)

ca 4 dl vatten (eller som det står längre ner i receptet, ''tillsätt vatten efter önskad konsistens)

Persiljesalsa:

2 vitlöksklyftor

1 dl hackad persilja

3 1/2 msk olivolja

1 1/2 krm salt

1 krm peppar (jag tog vitpeppar)

Gör så här:

1. Skala och hacka lök och morot. Skala och skär potatisarna i tärningar, eller önskad form. Mina blev i pommesform.

2. Fräs lök och morötter i olja (eller smör) i cirka tre minuter. Använd gärna en stor kastrull. Lägg i potatisen. Smula i grönsaksbuljongtärningarna och lägg i timjan. Fräs under omrörning i cirka en minut. Tillsätt tomatburken. Låt koka i cirka femton minuter under lock.

3. Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen. OBS! Gör inte som jag och koka för länge då det kan bli mjölig smak. Jag fick börja om.

3. Mosa tomaterna grovt med en sked, eller annat önskat materiel. Sila linserna från kokvattnet och blanda i dem i soppan. Späd soppan med vatten till önskad konsistens, min blev väldigt tjock och matig, ungefär som en gryta. Koka cirka fem minuter. Smaka av med salt.

4. Dags att göra sörjan som kallas salsan i detta receptet. Skala och finhacka vitlöksklyftorna (eller grovt, om man nu önskar det). Blanda vitlöken med hackad persilja och olivolja. Krydda efter behag med salt och peppar. Toppa soppan med salsan precis innan servering, eller gör som jag, toppa soppan på tallriken med salsan. Servera gärna med rostat bröd, eller som jag gjorde (eller mamma gjorde), stek rostat bröd i olivolja och vitlökspulver, *poff* ditt egengjorda vitlöksbröd.

Hoppas det smakar!

Likes

Comments

Idag var det den Internationella Barncancerdagen. Detta uppmärksammade jag, min syster och vår kompis genom att ta tåget in till Jönköping där det var ljusmanifestation klockan 17-19. Vi tände ljus för alla barn som insjuknar varje år och skänkte pengar till barncancerfonden. Totalt skulle 300 ljus tändas, för att varje år insjuknar 300 barn i cancer.
Denna dagen fick mig att se tillbaka på det förflutna. För ungefär fem år sedan, strax efter vi fyllt tolv, var min syster sjuk, i cancer, med diagnosen osteosarkom. Hon hade en cancertumör i sitt vänstra knä, där hon idag har en invändig protes. Man beräknade med ett halvår av behandligar och operationer, men det dröjde några månader mer, på grund av att hon hade sänkt immunförsvar vilket gjorde att hon ofta fick feber, och då gick det inte att genomföra behandlingar. Detta var en tuff tid för hela familjen och alla närstående, och självklart för henne själv. Som hennes syster kände jag mig ofta bortglömd eftersom allt fokus var på henne, och eftersom vi är tvillingar saknade jag henne mycket. Hon var ofta på sjukhus och jag följde inte alltid med, då jag, bland annat, var tvungen att vara i skolan. Vi gick till skolan varje dag tillsammans, och helt plötsligt gjorde vi inte det längre. Hon var inte så ofta i skolan, på grund av att hon mådde skit av alla cellgifter, som också gjorde så hon tappade sitt hår. Jag blev personen alla frågade hur det var med henne, och om hon skulle komma till skolan snart. Jag tyckte det var jobbigt. Knappt någon frågade mig om hur jag mådde.
Jag tänkte inte på att min syster kunde dö under den tiden, den tanken slog mig aldrig riktigt, men idag är det en tanke jag tänker mycket på.
Idag mår min syster bättre än någonsin, trots att hon inte blivit friskförklarad än, vilket hon blir till sommaren.
Min syster är en riktig kämpe, och jag är så tacksam för att fler och fler överlever cancer. Jag älskar min syster, hon är min hjälte.

Likes

Comments