Header
View tracker
Resor

Idag sticker jag och min familj till Gran Canaria för att fira min kära pappa som fyller 50! Stort grattis i förskott till honom! Vi åker under en skolvecka så det blir en del plugg ändå. Det kommer bli skönt att få lite värme på kroppen. Sedan är jag tillbaka i skolan i två veckor, och sedan är det sportlov. Härligt.
Vi steg upp klockan tre i natt för att åka till flygplatsen, men i natt fick pappa sms om att planet var två timmar försenat, men vi behövde checka in vanlig tid ändå. Så nu sittet vi här, i en lounge, och dricker cola och käkar chips. Planet går om en timme ungefär.

Likes

Comments

Åsikter, Sport

Jag tittade på Idrottsgalan igår. Jag blev väldigt inspirerad att börja träna, spela och kanske även tävla i pingis. Denna tanken har jag även tänkt tidigare. Jag har spelat väldigt mycket på min fritid sedan jag gick på mellanstadiet, då jag för första gången spelade pingis. Jag kommer ihåg, väldigt tydligt hur, var och när jag började spela. Det var i skolan på mellanstadiet. Vi hade fått ett pingis-bord som stod ute på skolgården. Alla killar i klassen skulle spela, även min tjej-kompis. Då ville jag vara med, trots att inte alla rack räckte till eller att jag aldrig spelat tidigare. Det gick sjukt dåligt. Jag fick aldrig bollen över nätet, men jag tyckte ändå det var roligt. Killarna var väldigt duktiga, och det var min tjej-kompis också, fast killarna skulle alltid lägga servar som var svåra att ta så man åkte ur direkt. Fast en dag, då jag hade turen att ha ett rack, fick jag bollen över nätet. Jag kommer ihåg att jag blev så chockad att jag stod fastfrusen en stund så jag nästan förstörde allt för nästa person. Jag hade fått pingis-bollen över nätet, för första gången! Jag blev så glad.

Jag fortsatte att spela mycket pingis på rasterna i skolan. Jag spelade i princip varje chans jag fick. Jag blev bättre och bättre, och till slut kunde jag vinna över killarna, även den bästa killen, och det kändes otroligt härligt! Det var så himla roligt!

Sedan kom jag till högstadiet, och även där fanns ett pingisbord, fast inomhus, och där stod jag om min tjej-kompis och spelade ofta, och ibland kom några killar som ville vara med, även några tjejer. Ibland hade vi även turneringar på idrotten, där jag någon gång kunde vinna. Jag tyckte att Bordtennis var otroligt roligt, så jag ville börja träna det, men de föreningar och klubbar jag hittade i närområdet hade bara utbildningar för de som var mycket yngre än mig. Alltså var jag för gammal.

Nu går jag andra året på gymnasiet. Inget pingis-bord. Spelar inte så ofta längre, då jag inte har den möjligheten längre. Jag tycker fotfarande det är superkul, och jag är fotfarande väldigt bra på det, och jag vill väldigt gärna börja spela på min fritid igen.

Så satt jag igår och tittade på Idrottsgalan, och såg när Jan-Ove Waldner fick Idrottsakademiens hederspris. Han hade spelat Bordtennis i 44 år, och spelade sin sista match den 11 februari 2016. Jag blev så inspirerad att jag vill börja träna pingis. Jag vill gå med i en Bordtennisklubb och lära mig spela bättre och kanske även tävla. Men så kommer man till min ålder. Jag är sjutton bast, jag är väldigt ung, men tydligen för gammal. Många säger att om man ska börja träna en sport så måste man börja när man är typ sex, och speciellt börja så ungt om man ska lyckas i sin sport. Men hallå? Vad är det för argument? Jag hade ju inte ens spelat pingis en enda gång när jag var sex. Jag visste inte att jag skulle tycka det var roligt. Jag visste knappt ens att den här sporten existerade. Jag står här nu, sjutton år gammal, och vill börja träna. Jag vill hitta en klubb, gärna i närheten vart jag bor, som kan träna en sjuttonårig tjej.

Sedan kommer ett annat problem. Bordtennisklubbarna lägger ner. I den stad jag bor närmst, finns ingen Bordtennisklubb längre. Jag måste åka flera mil om jag ska vara med i en förening och spela pingis. Det är väldigt tråkigt tycker jag.

Likes

Comments

Fika, Recept

Mumsigt fika

Här är receptet jag följde:

Du behöver:

100g rumstempererat smör

2 dl socker

2 ägg

1 tsk bikarbonat

1 påse chokladknappar eller 100-150g hackad mörk choklad (eller i mitt fall, hade ingen mörk choklad, hittade bara 100g vit choklad)

5 dl vetemjöl (eller i mitt fall, glutenfritt mjöl)

1 tsk vanilj extrakt eller vaniljsocker (jag använde vaniljsocker)

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 180 grader.

Lägg smöret i en bunke, tillsätt socker och vispa.

Tillsätt äggen och vaniljen och vispa.

Häll mjölet och bikarbonat i en separat bunke och blanda väl.

Ta nu hälften åt gången och häll i smeten. Blanda väl.

Rör ner chokladen och blanda in i smeten.

Ta en plåt med bakplåtspapper.

Ta ungefär en msk av degen och forma den till en boll, tryck ut bollen i handflatan så den blir platt. Ta en tsk Nutella och lägg i mitten på kakan. Tryck nu upp kanterna mot mitten av kakan så Nutellan förseglas. Eller så som jag gjorde, ta en näve smet, forma till en väldigt kladdig boll, få hälften att fastna på fingrarna och käka sedan upp det. Tryck in lite Nutella och släng på plåten. Gå över till att göra de som muffins och lägga upp i formar.

Tänk på att inte göra de för stora eller lägga bollarna alldeles för nära varandra, för att de flyter ut en del i ugnen. Blir ungefär som en liten pannkaka.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter.

Tack för mig, hej.

Likes

Comments

View tracker
Skolan

Vi har fått en uppgift på kulturhistorian. Vi ska släktforska! Fy va kul! Det ska bli jättehäftigt att ta reda på mer om var jag kommer ifrån och hur mina förfäder levde osv. Det blir nog svårt, men det blir säkert värt det! Det jobbiga är att jag har släkt i Tyskland, så det kan bli svårare att ta reda på så mycket om dem. Men det vore så sjukt kul att få hjälpa min farmor att hitta sin släkt i Tyskland! Jag får väl se hur långt jag kan komma. Om du läser det här farmor: Hej på dig.

Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Smått & gott, Hår, Kläder & skor

Idag fyllde min fina vän Elise arton år! Stort stort grattis fina du! Vi hängde i missionskyrkan och åt god mat och även tårta, lekte lekar, träffade och lärde känna nya människor och hade fett roligt! Underbar dag!

Min outfit bestod av en kjol från Clara H och en svart tröja (som egentligen var en klänning, schhh).

Kjolen kan ni hitta HÄR! Superkjol och supersnyggt! Passar till typ allt!

Kvällens frisyr, till hennes fest, blev en donut med två hårslingor framtill som jag lockade.

Likes

Comments

Åsikter

Varje år, varje nyårsfirande, är det något som spårar ur, och det handlar alltid om raketer. Varje år går jag in på aftonbladet och läser och olyckor eller folk som skjutit någon annan med raketer. Jag läser även om hundar och andra djur som är livrädda för alla smällare, det finns djur som dött utav skräck. Sedan visserligen händer detta fyrverkeri-regn bara en gång per år. Jag älskar fyrverkerier, jag tycker det är jättefint. Men raketerna missbrukas. Jag läste om ett fall nu i helgen, under nyårsfirandet, där man hade skjutit raketer emot en ambulans. Då undrar jag varför? Varför välja att använda raketer, som vi använder att fira med, till att orsaka personskador? Nu klarade sig ambulansen och personalen, men ändå, varför? Detta gör att vi inte längre kan sälja fyrverkerier, det gör att folk tycker vi ska förbjuda det. Visserligen är det redan 18-årsgräns på att köpa det, men jag har ett annat förslag, utöver åldersgränsen.

För att köpa fyrverkerier borde man ha ett giltigt licens.

Det borde vara licens på att få köpa och avfyra fyrverkerier, och missbrukar man det, så blir man helt enkelt av med det. Lätt som en plätt. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara, och då slipper vi all tumult om detta.

Tack för mig hej.

Likes

Comments