Ligger just nu i soffan och bara tar det lugnt. Försöker få luft.
Har precis tagit alla mina mediciner för idag. Antibiotika, 2 stycken olika inhalator (en långtidsverkande med kortison) och en vanlig inhalator för när det är som värst, tagit min hostmedicin och min dos alvedon. Nu kallar snart sängen.
Idag var 3 dagen i rad som jag fick gå ner på vårdcentralen med feber och få andas in i deras inhalator. Det är sjukt jobbigt att vara så svullen i luftrören osv så att man inte får luft.
Blev sjukskriven en vecka till och tagit massor av prover idag.
På fredag ska jag in och röntga lungorna. Imorgon ska jag börja en kur av kortison tabletter så får se hur det går.
Jag måste säga att vårdcentralen har varit under all kritik för många men jag har verkligen fått grym hjälp. Redan från första stund, och dom har bra koll på mig och jag har fått tider direkt.
Innan idag innan jag skulle få inhalera på vårdcentralen så lyssnade läkaren på mig, på lungorna och hjärtat,
Då hade jag tagit febernedsättande en timme innan, och efter ca en timme efter han hade lyssnat och jag hade fått andas så ville han lyssna igen, då sa han att det var längesedan han kände en sån sjuk sak när han lyssnade på någon. Han sa att när man håller i stetoskopet så är man väldigt nära huden med fingrarna , och första gången han hade lyssnat så lät det ju såklart inte bra men han kände ingen värme, andra gången han lyssnade så sa han att han kunde känna hur min feber bara steg i rask takt rakt uppåt för han kände hur det strålade en fruktansvärd värme från mig mot hans händer. Det tyckte han var lite galet. Aja, vi får se hur det blir med allt. Mycket vila är ordinationerna och ta massor av mediciner.
Vet inte vad jag hade tagit mig till utan Björn, han sköter allt här hemma. Jag orkar absolut ingenting, det är fåtal gånger jag följer med ut med honom och Viggo, för jag orkar bara gå någon meter sen får jag andnöd.
Och Viggo då, för att inte tala om honom, hur duktig han är.
Han är så lugn mot mig, lämnar mig inte för en sekund, Björn måste tvinga ut honom för att han ska gå och kissa, han måste muta honom ifrån mig, och så fort dom kommer in så springer han rakt fram till mig och lägger sig intill mig och sen ligger han där hela tiden. Jag vet att han förstår att jag mår väldigt dåligt, det märker han, och han tror väl att han måste vakta mig . Fina killen!

Nej, nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Är helt slut!
Godnatt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 24 readers

Likes

Comments

Hur mycket otur kan man ha? Jag har varit så dålig nu i en veckas tid, varit hemma från jobb och allt.
Idag kände jag (eftersom att jag är ännu sämre) att det är helt omöjligt att gå till jobb imorgon. Kände mig gråtfärdig över att jag mådde så dåligt som jag gör och behövs gå till jobb , så jag ringde helgsmottagningen vårdcentralen i Lund och bad om en tid, då visade det sig att jag har dubbelsidig lunginflammation. Så nu är man sjukskriven och oron har släppt. Helt omöjligt att kunna jobba när jag inte ens kan resa mig ur sängen utan att bli andfådd och halvt spy slem, samt hög feber. Fick penicillin också som jag ska gå på i 15 dagar.
Hoppas det försvinner fort!

Annars då? I fredags hade Viggo tid för röntgen.
En vanlig procedur som man gör dels för vår skull men också för avel och statistik. Han röntgade armbågarna (AD) och höfterna (HD). Själva proceduren gick inte alls bra.
Viggo fick sitt sömnmedel och sköterskan släckte ner och lämnade mig och Viggo i rummet så att han skulle få somna i lugn och ro. Vilket han gjorde efter 1 minut max.
Men, han gick för djupt ner i sig själv så han slutade andas.
Paniken som växte i min kropp när jag ser att han inte andas längre. Börjar putta på honom och får ingen reaktion och han andas fortfarande inte. Tårarna börjar rinna och jag rusar ut i korridoren och kallar efter hjälp, skriker att han inte andas längre. Då kom det flera sköterskor som rusade in i rummet och drog han i tungan, tryckte han i öronen och buffade han på nosen. Då efter ca 1 minut av andningsuppehåll så tog han ett djupt andetag, sen slutade han andas igen. Såhär höll han på genom hela röntgen. Jag fick stå vid hans huvud och buffa han på nosen, dra i tungan och trycka lite lätt i öronen så fort han slutade andas . Han var antagligen lite känslig mot medlet och kan ha fått lite för stor dos så han gick ner för djupt i sig själv därav glömde han bort att andas. Men vi var i väldigt trygga händer och dom och även jag hade stenkoll på honom hela tiden. Det var tal om att koppla upp honom till syre men eftersom han kom igång varje gång vi buffa på nosen, tryckte i öronen eller drog i tungan så kopplade dom inte han. Bilderna blev tagna och nu är det bara till att vänta på SKK's svar.
Håller alla tummar!
När vi var hemma vid 12 tiden så ledde jag Viggo till soffan eftersom han var så vinglig och förvirrad, lyfte upp han i den och bäddade ner honom. Där sov han stenhårt fram till 16 tiden. Sen därefter gick vi en liten runda men han var så vinglig och förvirrad så det blev en väldigt kort kisserundan,
När vi kom hem så var han så himla förvirrad, men när klockan slog 22 ca så var det som att vända på en fem öring, då vaknade han till liv och blev sig själv igen. Åh som jag hade längtat efter min tokiga Viggo. Nu mår han toppen!
Men det var fruktansvärt obehagligt, jag trodde jag skulle förlora honom. Jag visste ju att vi var i säkra händer men just där och då i den stunden så blev jag så rädd! Min fina kille!

Imorgon kommer en vvsare till oss och ska koppla in vår nya fina tvättmaskin. Som jag har längtat.


För min del blir det mycket vila, jag orkar verkligen ingenting utan att bli andfådd. Gav mig på att diska innan, jag trodde allvarligt talat att jag skulle dö. Så hemskt mådde jag.
Dubbelsidig lunginflammation , tack för den!

  • 30 readers

Likes

Comments

Imorse gick vi upp kl 06,00
Packade vår lilla matsäck, sen körde vi mot Eslöv
Hade ju redan packat alla Viggos saker igår och förberett bilen så det var bara till att stiga upp, få liv i hunden och åka.
Viggo är inte direkt så morgonpigg, så när mitt alarm ringde så snarkade han högt, när Björn och jag var iordning och Viggo fortfarande inte riktigt ville vakna så fick jag gå fram till honom och klappa han lite och sa åt han att nu är det dags att vakna.
Då suckade han, la en enormt hög gäspning , sträckte på sig och sen var vi redo haha. Viggo har varit morgontrött ända sedan han kom till oss. Sömntuta!

Uppe i Eslöv gick det jättebra, vi hade inte ställt något sedan mars månad och knappt tränat iheller, då Viggo bara fått vara, mogna och växa till den han är förutom lydnadskurser osv.
Dom andra två gångerna hade jag krav på mig själv, absolut inte på honom, men denna gången sa jag till Viggo redan igår att det får gå som det vill, vi är där för att ha kul tillsammans och för mig är han världens finaste ändå!
Så vi kom dit imorse , Viggo var på toppenhumör
Jag var superglad och allt kändes nervöst och roligt.
Somsagt jag hade ingen prestationsångest alls eftersom jag slopade kraven på mig själv redan när jag anmälde honom till denna tävlingen.
Men oj vad roligt vi hade, både i ringen och utanför ringen,
Viggo följde mig med ett enormt fokus, och jag hade bara fokuset på honom, det gick så jäkla bra så att vi fick vårt första excellent (som är det finaste man kan få) och vi placerade oss som 2:a .. Jag är så stolt över honom, han var så duktig!
Mitt fina hjärta . Och denna gången tyckte han det var roligt, och det är det som är huvudsaken. Träffade trevligt folk där, såg på alla fina labradorer och hur förvirrade dom alla är haha. Så olika, olika kennlar, mammor, pappor, uppväxter, men ändå så lika i beteendet. Det var så roligt att se.

Nu ikväll blir det jäkligt lugnt, Viggo har precis börjat vakna till liv så nu är vi ute i trädgården och myser. Väntar på att Björn ska komma hem igen med grillkol. Idag blir det grillat!

Ha det fint!

  • 87 readers

Likes

Comments

Fredag kväll.

En lugn sådan, och det är skönt.
Det blir en tidig morgon imorgon samt att vi inte vet hur lång dagen kommer att bli, allt beror ju på hur långt vi går ..
Allting är iallafall färdigt nu, allt är packat, tält och bur är lastat.
Imorgon går vi upp, gör oss iordning och kör mot Eslöv.
Denna gången är jag faktiskt inte ett dugg nervös,
Det får gå precis som det går, jag ställer absolut inga krav på Viggo och inte på mig iheller. Vi ska ha roligt, göra vårt bästa och sen får det bära eller brista. Både jag och Viggo är fortfarande så oerfarna när det gäller att tävla inom utställning. Detta blir hans tredje gång, och min tredje gång.
Sist vi tävlade var allt en enda soppa från mitt håll.
Jag var alldeles för nervös eftersom jag var först ut och hade ingen aning alls om hur det gick till, hade ingen att se på för att kunna ta efter hur och var jag skulle stå och springa med Viggo, vilket innebar allt allt mitt fokus låg på vart dommaren sa och var han ville ha mig någonstans och inte på den viktigaste, - Viggo! Det har jag lärt mig ifrån förra gången.
Skit i allt runt om kring, ha bara fokus på Viggo och oss som ekipage. När jag tappade fokuset på Viggo så tappade han glädjen för att jobba, jag tittade ju inte på honom, jag pratade ju inte med honom, så han bara stod där. Denna gången ska vi ha kul tillsammans. Även fast det är en internationell tävling så tar vi det som det kommer, och siktar på att ha roligt tillsammans. Som sagt, vi är fortfarande nybörjare .
Uppdaterar er imorgon om hur det gått :)

Annars då? Fick ju mejl av postnord igår att mitt ärende var avslutat och paketet var puts väck. Dom sa åt mig att kontakta hemsidan jag beställt ifrån och reklamera. Sagt och gjort.
Döm till min förvåning när jag idag får ett nytt mejl av post nord att jag hade ett paket att hämta ut, mina 30 kg hundmat hade dom hittat. Jag körde dit i ilfart innan det hann försvinna igen. Fick kontakta hemsidan jag beställt ifrån och berätta att jag fått tag i paketet också. Men nu har jag lärt att aldrig beställa något via post nord 😁😁..

  • 88 readers

Likes

Comments

Snart är det helg igen, så skönt!
Denna veckan (än så länge) har varit så dryg.
Varenda dag har jag fått åka inom post nord efter jobb
För att få fram något om mitt paket som är spårlöst borta.
30 kilo hundmat som jag skulle fått för en vecka sedan, är på riktigt spårlöst borta inne på post nord? Jag har gormat på kundtjänst, jag har skrikigt på personalen på terminalen, jag har skällt ut cheferna. Där dessutom en chef lovade mig att han skulle sätta två man på att hitta mitt paket i MÅNDAGS.
Då skulle dom ringa antingen på måndag kväll, eller tisdag förmiddag. Fortfarande ingen som ringt. Hur kan man inte hitta paketet? Någonstans i deras system måste man se vem som hade hand om det sist? Det är till 100% stulet.
Det är trots allt 30 kilo av ett veterinärfoder = väldigt dyrt!
Anledningen till varför jag beställt det är för att jag kom väldigt billigt undan. Istället för 10 kilo på djursjukhuset för 1000kr
Fick jag 28 kilo av samma foder för 1300kr. Enorm prisskillnad.

Aja. Har varit i kontakt under dagen med hemsidan jag beställt ifrån, och där har jag fått en enorm service. Det är precis så det ska vara. Nu löser det sig ändå, får nytt paket med en annan leverantör och om post nords paket mot förmodan dyker upp så får jag behålla dom 30 kilona med. Det är service!
Aldrig mer post nord iallafall, det är en sak som är säker.
Kundtjänst försöker dumförklara en,
Den andra har ingen aning om vad den pratar om
Den tredje såg ingen beställning alls. Ja usch.
Sämsta logistik företaget NÅGONSIN!


Nog om det nu, till helgen är det tävling.
Ska bli superkul. Sist var i mars så vi har haft ett långt uppehåll
Internationell utställning i eslöv. Vår ring börjar kl 10 och har för mig att vi går ut som nr 6, måste kolla papperna igen.
Men det ska bli skitkul. Hoppas att Viggo också tycker det denna gången.

Idag blir lillefis (Plutti) 2 år, jäklar vad tiden gått fort.
Tyckte hon var så super liten nyligen,
Så hon och dom andra också såklart har fått massor av gottis idag :)
Hon är verkligen världens mysigaste. Ända sedan dag 1 så ska hon sova hos mig, ligga under min hals, pussas och vara i famnen. Fina Plutti <3

Nej, höres :)

  • 94 readers

Likes

Comments

Då var denna helgen över och imorgon har jag tagit ledigt!
Fredagen bestod av jobb och sedan på kvällen åkte vi till Eslöv (Ellinge slott) där det har varit jakt och fiske mässa hela helgen
För vi skulle resa tältet till Labbehjärtat. Det var fruktansvärt varmt, men vi slet upp allting och kämpade.
Lördagen var jag, Björn och Viggo på mässan tidigt på morgonen innan det blev för varmt för Viggo att gå på mässan
Superkul. Han fick även snusa på ett uppstoppat vildsvin .

Sedan åkte vi hem, därefter besökte vi Palm festivalen,
Helt okej marknad ändå. Sen var vi bara hemma och tog det lugnt, då klockan ringde tidigt imorse. Viggo fick vara hos sin mormor idag (vilket han älskar) jag tyckte inte att han hade på mässan att göra då det skulle bli en väldigt lång dag, varmt och han hade mer eller mindre bara befunnit sig i tältet.
så han hade det roligt hos sin mormor med bimbo :)

Vi däremot kämpade, Labbehjärtat fick fullt av nya medlemmar och vi drog in hur mycket pengar som helst. Jag vann en massa på lotteriet, akutväska för djur från Öresunds veterinärklinik. Jag gissade rätt antal maskar i en burk. Häftigt!
Sedan vann jag även ett present kort därifrån vilket passade utmärkt då vi ska dit imorgon för Viggo ska få sin 1 års spruta.
Knöt även massor av nya kontakter med människor allt från jakt till kurshållare. Så nu ska vi gå kurs hos Jeppe igen, den startar om 3 veckor. Därefter ska vi påbörja kurs hos en jaktklubb med inriktning lydnad till att börja med, därefter tar vi viltspår och apportering. Ska bli så häftigt.
Var ju anmäld till en viltspårs kurs som skulle starta nu till hösten men hon ställde in den hon som höll i den.
Men det spelar inte så stor roll nu längre då den kvinnan jag pratade med idag från den klubben var sjukt bra!
Förklarade deras sätt att jobba , och trivdes bra med dom alla från den klubben så nu ser vi enormt mycket fram emot det!!

Viggo blev super glad när vi kom hem, han fick nya leksaker som jag vann på lotteriet. Så dom skulle han visa upp.
Sen när vi kom hem tränade vi lite apportering, stadga och kommandon. Det gick över förväntan då vi inte riktigt gjort det tidigare. Så det ska bli spännande och se hans utveckling på kurserna och träningarna hemma när jag vet dom rätta sätten att träna det på. Det har varit en toppen helg!
Nu ska jag krypa ner i bingen, är helt slut!

Natti!

  • 116 readers

Likes

Comments

Idag har Viggo fyllt 1 år och haft sitt första kalas.
Vi sjöng för han imorse, han blev så super glad
Och sådär bebis som han brukar bli, töntar sig i sängen haha.
Sen gick Björn till jobb, och jag åkte iväg med mamma och ordnade det sista inför Viggos kalas ikväll.
Japp, ni läste rätt! Vår hund hade kalas.
För oss är han inte bara en hund,
Det är vår familjemedlem och mitt allt!

Så vi köpt en party hatt till honom,
Söta papptallrikar, och slog in alla hans paket
Jag hade köpt tårtor osv.
Sen var kalaset igång och vi sjöng för han allihopa när han fick sin fina tårta. Han blev så glad över allting.
Han verkligen njöt av sin tårta gjord av en macka, korv, ost och jordgubbar med melonbitar samt leverpastej.
Man fyller bara år en gång om året och då får man lyxa!
Och när han öppnade sina paket, vilken lycka!
Svansen gick hela tiden och för varje paket han öppnade så tog han saken i munnen och skulle visa ALLA vad han fått, han sprang fram till var och en av oss och visade stolt upp vad han hade. Gullegris.
Nu är han helt slut, och vi med, så det blir en tidig kväll!
Min plutt har haft världens bästa födelsedag & fler ska vi ha!

Han fick även en egen stor pool häromdagen,
Dock fick vi tömma den och ska byta plats för den stod snett 😂.

Tack alla ni som kom idag och firade Viggo!
Och för alla fina presenter han fick <3

  • 168 readers

Likes

Comments

Förra helgen la jag Viggos första spår någonsin,
Han var så duktig!
Jag drog det 30 M rakt till att börja med men han satte det direkt och blev så glad över klöven,
Sen gjorde vi även ett blodspår och försvårade det lite med en längre sträcka och en böj, men han fixade det direkt.
Otroligt duktig. Så nu är vi uppsatta på viltspårskurs och apporteringskurs, sen funderar jag även på jägar examen.
Vi får se lite angående det sista.

Sen nu i veckan var vi och körde go cart med fina vänner,
Sedan blev det pizza hut. Så längesedan man åt där, men det var supergott.

Nä, hade inte så mycket att skriva denna gång :)
Nu kallar sängen!

  • 178 readers

Likes

Comments

Du är min dröm sedan små barnsben.
Att ha en brun labrador kille.
Många tårar har fallit på mina kinder långt, långt innan du kom till mig.
En sån stark längtan efter min bästa vän,
som kändes så långt borta .

Ibland kan jag inte slita blicken från dig,
Jag påminns om hur lycklig jag är som har dig!
Att du som varit min dröm i så många år,
Är min verklighet nu.

Jag älskar dig, allt du gör och allt du är.
Att jag innan dig levde i ett ständigt mörker inombords.
Men du är terapi för själen.
Jag har inte sett glimten av mörkret sedan du landade hos oss.
Du förgyller min dag, även när du är som värst
När du tjurar, för att du inte får som du vill,
Är så pass envis så att tålamodet tryter ,
När du testar dina gränser,
Men ingenting av det spelar någon roll alls.
För du är livet för mig, och jag gör allt för dig!

Jag älskar hur du bara kommer fram sådär till mig från ingenstans för att ge mig en puss på munnen,
Hur du lägger ditt huvud i mitt knä,
Hur väl vi känner varandra.
Att du vet direkt vad jag vill när jag böjer mig ner
Och ger mig världens blötaste puss.
Och hur jag vet vad du vill när du sträcker dig så långt det går med huvudet mot mig för att från ingenstans ge mig en puss.
Hur du kommer upp i sängen varje morgon för att mysa,
Gnugga ögonen och bara vara sådär tramsig så att man brister ut i ett skratt.
Idéerna du har, och sakerna du får för dig ibland
Du är en rolig personlighet, en showare, spexare ,
Hur det ibland ser ut som att du skrattar när du får för dig något, eller när vi busar.
Jävelskapen du har i din blick när du vill hitta på något bus,
När du kommer gåendes med en sko och vill att man ska jaga dig, hur du böjer hela huvudet och kollar under lugg samtidigt som svansen viftar.
Och när du väl är fast, när man har fångat dig och tagit skon,
då ska du pussas en massa.
Hur du trycker dig intill en för att känna närheten när du tuggar ben, och jag pussar dig i pannan, mungipan, tassarna och myser med hela dig samtidigt som du har fullt upp med dina ben, men stannar alltid upp för att pussas tillbaka.
Du har fått så mycket kärlek sedan dag ett och kommer alltid att få massor av kärlek, lika mycket ger du tillbaka dagligen.

Om någon vecka fyller du 1 år,
Tiden har gått så fort!
Jag ska göra allt för dig, i alla dina år framöver
Och visa dig dagligen kärlek och uppskattning för den du är och för vad du gör för mig varje dag.
Hur du förtjänar allt här i världen, det absolut bästa,
Hur du alltid kommer först, vad du än behöver så får du det
Även sakerna du inte behöver så som leksaker, gosedjur framförallt, hur du älskar gosedjur och väljer varje lördag ut något gott ben till dig själv när vi är i djuraffären,
Hur dom skrattar åt dig för att du ska showa och för att dom säger att du är bortskämd, hur du själv får gå där inne och välja. Hur du har en hel back med gosedjur och leksaker och varje gång jag städar undan dom, lägger dom i din back
Så går du alltid och hämtar dom igen.
Sprider ut dom, och jag plockar undan dom,

Du är världens bästa, och jag hade kunnat fortsätta skriva en hel roman om hur mycket jag älskar dig, men det får stanna här för denna gången. Min bästa vän, det är du verkligen!

Lilla viggoo!

  • 217 readers

Likes

Comments

Nu var det väldigt längesedan jag skrev något.
Så en uppdatering passar ju utmärkt.
Klockan är just nu kvart i 8 och jag ska snart iväg på en truckutbildning. Har ju redan truckkort men jag ska lägga till några behörigheter. Ska bli spännande.

Annars så rullar allt på, viggoo är under sin allergi utredning just nu. Ja, för er som har missat det så är han allergisk men vi ska bara komma på mot vad, därav går vi en utredning.
Märkte det på så sätt att han fick öroninflammation igen,
Och då var det bara 3 månader han hade det sist.
Samt att han började "naggade" sig på benen och klia sig.
Så jag ringde till djursjukhuset i Malmö och bokade tid direkt.
Där kom vi fram till efter odlingsprover i örat att han hade inte öroninflammation men hade reagerat på något därav onormal vaxbildning (som dom kan få som en allergisk reaktion) han hade ytterst rodnad på huden så vi var väldigt tidigt ute med att upptäcka allt detta. Vår veterinär sa att oftast märker inte ägarna något förens det gått två år från det att allt startat.
Lite märkligt kan jag tycka , då jag känner Viggo så väl och när minsta avviker från hans vanor eller beteende så märker man saker direkt. Så eftersom man inte kan köra igång med alla tester färsen dom är 1 år (vilket han blir nästa månad) så har vi inte kunnat göra så mycket än. Vi har börjat med att byta fodret till ett allergi foder, det kallas elimineringsdiet och man börjar alltid en allergi utredning med att byta foder för att se om besvären lättar. Så det ska vi göra nu i 7 veckor till och då får han varken ha ben eller något gott, bara allergifodret.
Och nu får han en speciell tvätt i sina öron 2 gånger om dagen fram till på fredag då är det stopp, samt att han har ett väldigt milt schampoo som vi ska bada han med 2 gånger i veckan fram till på fredag . Sen ska vi träffa hudspecialist och vår vet på måndag och då ska han va så kletig i öronen som möjligt som han själv bildat därav ingen mer örontvätt efter fredag.
Vår veterinär är grym, hon har gjort upp en fullständig plan för oss så jag känner att detta kommer bli bra, det får kosta vad det kosta vill! Allt för min Viggo!
Skulle besvären inte försvinna under denna "dieten" så är det sedan blodtester och andra utredningar som gäller för att hitta vad för allergi han har. Så vi får se vart det bär, men han mår bra och är lycklig och det är huvudsaken.


I torsdags avslutade vi kursen hos Jeppe Stridh, och jag och Viggo vann en utmärkelse "bästa framsteg" i vår grupp.
Gud vad stolt jag blev över honom,
Från att inte kunnat ha sitta still och hoppar och bitits för att han velat leka till att ligga 5 meter ifrån mig helt lös när en hund rusar fram till honom för att leka och han har bara fokus på mig. Samt att han slutat hoppa och bitas och sitter nu still så länge jag ber han, går lös bland 16 andra hundar och bryr sig inte. Man blir så stolt!


Nu till något helt annat, jag har blivit fast anställd på mitt jobb,
Sjukt najs att inte ens vara 24 år gammal och redan fast anställd. Jag trivs som fan! Så det är superkul!

Men nu måste jag göra mig iordning, ska snart köra
Puss på er!

  • 243 readers

Likes

Comments