Det är en väldigt produktiv helg jag lämnar bakom mej. På söndagkvällen då man satte sej i soffan, så kände man verkligen hur mör man var i hela kroppen. Ryggen och nacken känns ännu idag som om någon skulle ha lindat ett tjockt lager bacon kring kotorna. Men det var ju så härligt väder med snö och kyla, så man kunde ju inte bara sitta inne och dega..man måste liksom ut och värma upp sej emellanåt. 😄 Inne är det 8-11 grader varmt på morgonen innan man börjar elda, så man kan lika bra vara ute och röra på sej istället på dagen, dom dagarna som båda är lediga eller kan jobba tillsammans.

Ja på tal om jobb! 😂 Voj nej.. jag var på fredagen och sökte ut ett rekommenderat brev som var skickat från mitt jobb. Tänkte att dom bara gjorde onödigt stor affär av att skicka tillbaka gamla skattekortet.. Men nä, det var det inte. Jag brast ut i skratt då jag läste den lilla A4 lappen och skrattade säkert en timme senare än! 😂 Jag känner ju mej själv och mitt liv ganska bra vid det här laget, så jag borde ju ha sett det här komma, men ännu lyckas livet överraska mej med sina påminnelser över att jag är ett måndagsexemplar. Någon människa måste det ju finnas här och där som kan ta alla dåliga delar, så att andra kan leva bättre liv. Jäkla helgon jag liksom! Men jag börjar se humorn hos vad-för-makter-det-nu-sen-är som styr mitt liv! Jag fick faktiskt riktigt roligt själv åt det här draget. Så efter sjukdom p.g.a att ha jobbat för mycket, så har man ju sämre lön, men jag har mitt stuff fixat så att jag precis klarar mej. Nå sen bestämmer sej min hyresgäst att flytta närmare sitt jobb efter att ha hittat flickvän. Jaanå, där steg mina månatliga utgifter till ungefär 600€ mera än mina inkomster. Shit!! Nå mera lån till höger och vänster bara och sätta sej själv riktigt riktigt långt i skiten tills radhuslägenheten har blivit såld. Det kan gå än! På fredagen kom lappen om sammarbetsförhandlingarna som börjar på jobbet imorgon.. Hahha! Nice one there! 😂 Det går i princip ut på att man ska godkänna ett nytt arbetskontrakt där man jobbar lika mycket som nu, men allt inklämt på typ 24h i ett streck en gång i veckan istället, och man får ungefär 45% av den lönen man har fått nu. Alternativet är uppsägning.

Nåå.. den som lever får se. Ni ska ha en bra start på veckan ni med! 😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hästarna, Vardag, Lista

1. Första häst du någonsin ridit?

Den första hästen som jag red själv (utan ledare), var en stor fux med en fin "mellanbred" bläs. Hästen hette Polo. Han var jättesnäll, men kunde absolut visa sina busigare sidor mellan varven.

2. Favorit ridklädesmärke?

Jag är inte så hårt insnöad på märken till kläder överhuvudtaget. Men nu och då kan jag råka se eller pröva det där ena plagget, som jag sen kan lyxa till det för mej och skaffa just det märkesplagget. KL grejerna tycker jag om, men fy vad dyra! Så jag tror att som svar på den här frågan, får det bli CRW! 😄

3. Westernsadel eller engelsk sadel?

Ja men den här frågan går ju inte att svara antingen eller på. Westernsadel alla gånger om i terrängen, men absolut engelsk till tävling och träning.

4. Favoritfärg på häst?

Ända sen riktigt liten, så har jag älskat färgen svettfux. Jag såg bilder på islandshästar, och blev dökär i färgen! Men även isabell och silversvart är riktigt heta favoriter! Också skäckar ligger väldigt nära hjärtat.

5. Värsta avramlingen?

Det var när jag red ut i terrängen ensam första gången på min första ponny och en bil kom i väldigt hög fart bakifrån och körde på min ponny (spegeln drämde i baken på han). Då landade jag på min haka och mina fötter sparkade mej i huvudet och skorna lämnade märken av bottnet på hjälmen.

6. Har du någonsin blivit avbockad?

Javisst, 2 gånger. Ena gången var just i den händelsen jag skrev om där uppe. Min ponny, Junior, tyckte inte om att få en bilspegel i hög fart smälld mot baken på sej, så han bockade skyhögt! Först rätt upp i luften med huvudet mellan frambenen, och sen en bockning medan han ännu var där uppe. Men bockningen var så stor att hans rumpa skuffade mej i ryggen så hårt att jag flög framåt med fart, men där fanns ju ingen nacke att ta emot sej i.. så det blev asfalten istället.

Den andra gången, som egentligen är den första (och första gången jag föll av en häst), var när vi från stallet där jag jobbade, skulle ut och skritta tävlingshästarna ett kort varv i terrängen. Jag kände redan från början att det inte kommer att gå bra med det stoet jag red, men ganska sällan som modiga tävlande mänskor lyssnar på en stalljobbare om att nu är någonting fel. Istället säger man att "äsch, det går nog bra ska du se"! Nå riktigt bra goch det ju nog. Jag missade sparken från den andra hästen, så hoven träffade sadeln istället för mitt ben, och sen då stoet jag satt på, skulle sparka tillbaka, så såg hon inte riktigt efter var hon svängde frambenen. Så hon gled ner i ett dike samtidigt som hon bockade, och det blev lite för brant framförsbacke för mej att hållas kvar i, då hästen just hade gjort en supersnabb 180 graders sväng, och jag satt på en hal filt. 😄👍

7. Har du någonsin blivit sparkad?

Japp! Och det krossade någonting i min handled, så den värker från och till nuförtiden om jag har ansträngt den mera. Det värsta är att då den är dålig, så kan jag inte använda den i ridningen. En annan gång blev jag sparkad i longeringen, men det kändes bara som om hoven riktigt just och just nuddade min hand. Senare lade jag märke till att jag ändå hade fått ett stort blåmärke där. Och en gång blev jag "sparkad" i axeln. Men det var oavsiktligt från hästens sida. Han var ju jätteduktig som missade mej med alla andra av sina ben, då jag låg under han efter en avramling. Att han i travet lite nuddade mej med ena bakhoven var ju ingenting. Men även där samma sak, jösses vilket blåmärke av en nuddning.

8. Barbacka eller sadel?

Det här beror ju också lite på vad man gör. På tävling har jag ju te.x. absolut sadel. 😄 Men jag har nu väl också blivit så gammal och balanslös nu, att nog gäller det väl sadel för det mesta.

9. Favorit kändis-häst?

Hmm.. Varenne är väl den som har shockat mej mest och fastnat på minne bara för hur jäkla bra han var.

10. Svåraste hästen du någonsin har ridit?

Det var faktiskt en finnhäst jag var och provred. Men om provridning inte räknas, så är det nog väl vår finnhäst Vintintin som vi hade tidigare. Han var väldigt "grön" i skolningen, samtidigt som han hade väldigt starka åsikter.

11. Läskigaste händelsen?

Det var nog när jag steg upp direkt efter avramlingen från Junior, och lade märke till att något var fel i rygg och nacke på mej, och benen bara typ smalt bort under mej. Just då när ponnyn inte orkade vänta mer och skenade iväg till stallet på trafikerad landsväg, och jag var längst borta på terrängturen och visste att jag inte kommer att kunna gå till stallet. Just då i paniken när jag låg som en liten hög på vägen så tänkte jag inte på att jag hade telefonen med mej, eller att det kanske kunde finnas hjälpsamma trafikanter på vägen också.

12. Om du skulle kunna få tillbaka en häst du har sålt/mist, vilken skulle det vara?

Oj så lätt! Jesse! Jag har redan provat att köpa tillbaka honom, men ridskolan där han nu står, har också lagt märke till hur bra och oersättlig han är. Dom vet att man helt enkelt inte hittar en sådan häst 2 gånger under en livstid, så dom skulle visserligen sälja han, men till ett riktigt skyhögt pris. Så jag hade inte råd att köpa han tillbaka. Dom hade också hittat ett fel på hans bakben där, men som nu är fixat och hästen i toppskick.


Likes

Comments

Vardag

Så var tisdagens och onsdagens jobbstress över. Borde fortsätta idag och imorgon, men orkar helt enkelt inte, så gör det imorgon och övermorgon istället. Har tillräckligt med jobb idag ändå! Jag som bara skulle vilja ligga på soffan och dega en hel dag någon gång.. Snart har jag jobbat varje dag i ett helt år, och ofta ända från förmiddag till 23-24 tiden på natten, nu och då längre. Jag som tänkte att jag tar ett lätt jobb som jag lite själv kan påverka och jobba en del dagar hemifrån, eftersom jag skyndade tillbaka ut i arbetslivet alldeles för tidigt... Jag skulle ju borde blivit hemma från jobb i 2-3 år efter diagnosen utmattningsdepression, men det har jag inte råd med.

Vet inte om jag är påväg med fart in i väggen nu eller om det är någon form av omvänd och försenad 30-årskris jag har.. Men några dagar i streck så rejvar jag på med massa energi, ska pröva på massa nytt, starta opp projekt, diskuterar med allt levande och inte levande, och sen pladask! Sen blir inget till nåt och jag gör inget annat än kämpar, och sen är energin slut. Sen orkar jag inte äns lyfta på telefonen mer än några gånger per dag, i rädsla om att någon skulle vilja vara social. 😄 Det är som om batterierna har laddat ur, och jag får kämpa för allt jag är värd för att apatiskt få alla jobb gjorda. Sen efter en tid så rejvar man på igen! Jag är ju tydligen lite vilsen.. vet inte vad jag vill med mitt liv just nu. Det var så jag tänkte, när jag kom på att jag seglar lite liksom på här utan mål just nu..

Jag har liksom allt det jag tänkt att jag någon gång i livet vill ha, även om det är i lite budgetversion. 😄 Jag har min egen gård, jag har egna hästar som jag t.o.m har fått tävla med, och jag har dom hemma på egen gård. Jag har min hund, katt och mina burdjur, och även en gubbe. Och att helt enkelt inse att jag har varken råd, eller har en kropp som skulle hålla att rida för tränare flere gånger i veckan och riktigt hårdträna, så det skalar ju också bort möjligheten att kunna komma någonstans i ridsporten. Så mina största prestationer där, kommer att ske på 60cm och lätt B nivå. Jag har nått dit redan..men jag kan ju finslipa lite och kanske någon gång ta min första blåvita.

Men sådär i övrigt så finns inget "stort" kvar för mej. Det är liksom en lottovinst då i såfall, så att jag kan uppdatera allt det jag redan har, till en finare version. Att gifta sej sej jag inte som nåt SÅÅ stort, och själva festen varar ju bara en dag. Sen är det tillbaka till vardagen. Nog ska ju hästarna matas även den dagen och följande. Gifta oss skulle vi göra redan förra sommaren, men det fanns helt enkelt inte tid för det, inte för att planera heller. Men kanske man skulle hinna med någon form av budgetbröllop i sommar.. Jee.. Nåja men sen är allt prövat på då..

Alltså vilket deprimerande inlägg! Men det är ju egentligen inte det. Bara en genomgång av en snart 34 år gammal kvinna som redan har gjort allt i livet. 😂

Likes

Comments

Nu behöver ni inte längre vänta på att jag ska godkänna kommentarerna. Även om jag har godkänt alla kommentarer jag har fått, så är det ju trevligare då man kan se sin egen kommentar direkt. Ni får gärna berätta hur jag kan förbättra bloggen så att den blir mera läsvänlig för alla. Var inte blyga! Hit med förslag och önskemål bara! 😁

Likes

Comments

Bilder från lördagens påhälsning hos Ruffe. 😍 Alltså nog vet jag ju att travhästarna är av den socialare sorten, just för att dom blir mycket hanterade och tidigt. Och det finns väl inte den travhästen som inte snällt kan gå ensam i terrängen.. Vår Eikka är ju också som en hundvalp kring fötterna. Och ändå har jag aldrig träffat en mer socialare häst än Ruffe! 😅 Glömmer man bort att peta på han, så går han bokstavligen på en..

Likes

Comments

Säg hej till Ruffe! 👋 Ruffe är en 4 år gammal valack vid namn Ruff Legs (eller efter årsskiftet ska man väl kalla han 5 år gammal) som vi är delägare i. Han är en jätteduktig travhäst som dom gånger han placerar i loppet, då vinner han. Och då han vinner så gör han det med 7 hästlängder! Under den här senaste natten så flyttade han från Sverige till Finland, vilket skulle ha skett tidigare, men då man bara får frakta hästar nattetid på båten så sköts det fram med några dagar. Men nu är han i sitt nya hem i träningsstallet i Sjundeå, och jag får inte den här texten att löpa fast hur jag än försöker.. 😂 Det kan ha någonting att göra med att jag riktigt just ska starta mot Lojo till ögonläkaren. Fy ändå! Men hoppas jag överlever, så skriver jag hoppeligen ett lite mera lättläst inlägg imorgon.

Ha det bra! 😘

Likes

Comments

Idag borde jag börja jobba senast kl.13 för att hinna.. Före det skulle det vara nice om jag skulle ha stallet städat så jag inte åter måste städa det i kväll just innan intagning. Jag ligger alltså ännu i sängen.. Visst har det funnits avbrott i mitt sängliggas för att gå på wc, mata djuren, släppa ut hunden och in katten osv. Men jag har alltid återvänt till sängen och inte klätt på mej än, så jag ligger alltså ännu i sängen.

Jag är inne i någon förnyelseperiod just nu. Allt gammalt känns trist och frustrerande.. Den där lottovinsten liksom..var är den? Jag är nästan frustrerad att jag t.o.m. tänkte tanken att ytrenovera inne i huset lite. Hahha! Men näe. Vi har inte äns bytt ut dom gamla fula gardinerna än, inte målat väggarna, och heller inte äns lagt parkett på det väldigt färgglada golvet. Kommer knappast att göra det heller, men man ska ju aldrig säga aldrig. Se bara, någon dag i avlägsen framtid har jag bytt gardiner.. 😄

Jag prövar på en del nya saker just nu för att se vilket som blir kvar liksom. Vilket som passar mej. Även om jag har fått upp intresset för "ärliga" bloggar också, så kommer jag nog inte själv att falla i det hålet igen. 😄 Alla vet att man inte kan ha en blogg där man berättar precis allt, det goda och det dåliga, och sen kombinera det med en hästblogg! Hahhaha!! Jag var faktiskt så dum en tid, och jag fick min beskärda del av idioti-påhopp. "På basis av stillbilden jag tog från en av dina videon i förr-förra inlägget då hästen frustade, så kan jag säga att du verkligen inte klarar av att göra en Intermediare bana, säg imorgon, med din 10-år gamla unghäst..du borde alltså inte få klappa unghästar. Du vet under 12-åriga hästar.." Jo orkar inte med tonårsdrama i mitt liv mera! 😄

På tal om drama, så har jag kännt en känsla som inte har varit bekant på väldigt länge. Känslan av att vara förföljd. Liksom nästan som om det skulle finnas en verklig fysisk person som skulle följa med allt jag gör bara för att veta var den ska lägga käppar i hjulen för mej, ta kontakt med människor som är bekanta till mej och svänga dom emot mej osv. Det här hände en gång påriktigt åt mej för ungefär 9-10 år sen i ganska stor skala. Man kan säga att det var det som satte grunden för att det skulle hända pånytt nu och då i mindre skala senare i Raseborg. Men come on, det var Raseborg.. Vad förväntar man sej liksom.. 😄 Det som jag blev mest förvånad över den här gången, var min egen reaktion. Jag som tycker att jag har ett ganska skit liv för tillfället, men så finns där någon annan som har ett ännu sämre, och är avundsjuk på mej! Jag blev riktigt irriterad på mej själv, när jag inte kunde få mej tvingad att bli arg ifall det finns någon där ute som gör det besvärligt för mej, jag blev istället glad över att kanske inte vara ensam om att sitta i skiten. Det finns någon som vill leva mitt liv. 😍 Nu vet man ju inte om så är fallet även den här gången, att där faktiskt finns någon som vill mej illa, det påverkar mej för lite för att jag ska orka starta upp mina CSI skills. Men jag som annars har varit en känslig människa som är väldigt lätt att köra över utan att själv någonsin bli fast för det av omgivningen, så följer faktiskt riktigt roat med just nu. Det råkade nämligen passa in så bra för mej, mitt i förändringarnas tid, att det inte kan påverka mej alls.. Den människan kan omöjligen känna en enda människa som jag äns lite bryr mej om mera. Dags för nya marker även för en eventuell illamenande stalker alltså. 😊

Nu var det ju inte meningen att skriva typ ett helt inlägg om andra människor och "egna åsikter". Nu blev det här ju precis ett sådant inlägg som jag här i samma inlägg skrev att jag inte skulle ge mej in på. Folk vill hellre läsa om goda och "dåliga" delar av livet, då dom är inpackade i ett litet rosa skimmer. Att skriva om hur man har skitit och spytt hela dagen är liksom "rosa skimmer-dålighet", medan att skriva att man har djup depression och knaprar piller och inte orkar med ett skit, inte är okej. Men efter det här inlägget återgår vi till normal blogg version igen! 👌

Likes

Comments

Så är man inne i en inte-sova period igen.. Mitt minne fungerar inte riktigt som det ska, efter 2-4h sömn per natt varje dygn, men jag tror det börjar närma sej en vecka nu med sådana nätter. Kan vara mera också. Enda positiva med det, är att man får massor gjort under såna här perioder! Jag blir alltid helt hyperaktiv när jag inte har fått sova tillräckligt. Men lika bra det, för sen när perioden kommer då jag sover 12-14 timmar per dygn, så får jag absolut inget gjort! 😄

Just nu stör jag mej på att jag inte får texten ändrad till blogg-presentationen.. Jag kan liksom skriva ny text, trycka på spara, och nästa gång jag klickar in mej där på inställningarna, så är den texten nog sparad där.. Men jag vill ju också att den ska uppdatera på min profil juh!

Det är ju bl.a. en av dom negativa sidorna med att inte sova.. man blir så lättretlig. Men o andra sidan har man allt för lätt att börja skratta åt allt och ingenting också! Plötsligt kan man inte sluta asgarva åt nåt riktigt skitlöjligt.. Min humor blir också lite speciell har det påpekats. 😂 Som min småkusin sade då på Brusabytiden, att jag har 5 olika sorters humor, och trötthetshumorn och fittighetshumorn (då jag var flyförbannad på nåt) var hennes absoluta favoriter! 😃 Ja var blev jag.. jo, att det blir en väldigt tung kombination nu att ha sömnbrist, samtidigt som det är kallare ute, då ju alla våra djur har frostskador i hjärnan..

Jag startade också ett nytt instagramkonto, där jag lite försöker kombinera hur jag använde snapchat, och instagram.. Härtills har det kontot blivit lika hyperaktivt på händelserna, som jag är i huvudet. 😂 Men det blir ju lite så, då bloggen, sociala medier och gubben är dom enda man har att diskutera med.. liksom inte med andra människor på sociala medier, men med medierna i sej själv. 😄

Jo jag tror bestämt jag tar och avslutar här... Ha en bra måndag peeps! 👌

Likes

Comments

Oj så lite man har fått gjort idag! Första "normala" dagen på 2,5 vecka, och jag tänkte få mycket gjort. Men istället slapp jag typ aldrig upp från soffan.. Det att jag sen har suttit hela dagen rastlös i soffan, är en annan historia. 😄 Jag ville göra nåt, men samtidigt inte.. Att åka iväg på bio tyckte jag att skulle varit ett passligt mellanting, men tydligen kom jag mej aldrig för att stiga upp och göra mej klar. Nå kanske det behövs en soffdag efter över en halv månads kaos i huvudet. I måndag ser jag fram emot att igen ha bright light klockan på väckning, stiga upp medan det ännu är mörkt ute, och få saker gjorda enligt vanlig rutin. Nästa helg blir det att börja ta igång en häst åt gången också, och oj så jag längtar efter att få träna igen! Om dom här minusgraderna dom lovat, håller i sej, så har vi dessutom perfekt ridplan. Den är inte riktigt som normala ridplaner där man hoppas att det inte skall frysa på.. 😄
Nästa helg är det lite mer än bara hästigångtagning jag väntar på! Fy vad spännande alltså!! Mer om det om en vecka..
Ja den delen om att jag äntligen efter 20 års tid, fick tidsbeställningen gjord till ögonläkaren och skall dit på fredag, den delen vet jag inte om jag väntar så mycket på.. Mina händer börjar redan svettas av bara tanken på det, och telefonen håller på och glider ur händerna på mej..
Men ni ska alla ha en riktigt skön fortsatt lördagskväll! 😘

Likes

Comments

Jag tror att jag har börjat skriva på 4 eller 5 inlägg redan i några dagar, men sen så tycker jag att inlägget ser så tassigt ut, så jag har raderat det alla gånger. Nu får det se ut som det vill den här gången.. Det är bara svårt att hitta någon slags röd tråd i texten nu när hästarna har vintersemester och hästbloggen mera har blivit en vardagsblogg för tillfället. Och vad gör jag på mina vardagar då? Just nu iaf så väntar jag på att få tillbaka rutinerna. Jag trodde att det skulle vara över efter nyårsdagen, men nej, hela den här veckan är både mitt och gubbens jobb ännu helt kaos. M kommer idag hem kl.23, och kl.4 startar han tillbaka mot Karis. På mitt jobb är det ju kaos från morgon till kväll nu, då alla firmor så gärna vill berätta om deras stora vinterreor och hur billiga alla motionsapparater, kosttillskott och bantningsmedel är hos just dom.

Och nu tappade jag tråden haha! Nå jag varnade ju om konstigt inlägg.. Vi får hoppas att min hjärna har börjat fungera bättre när dom vardagliga rutinerna är tillbaka. 😄

Likes

Comments