Det gick lite som jag förväntade mej med det här att ta upp bloggskrivandet igen.. Jag tar nu en sista "paus" med bloggen igen, och ser ifall jag tar opp skrivandet på senhösten då man sitter mera inne och har mindre att göra (och folk läser bloggar). Men risken finns att det här var hela historien för mitt bloggande.
Den andra sidan av det hela, är att då jag inte försöker hålla bloggen aktiv, då uppdaterar jag dess mera på instagram, snapchat och facebook. Fb är jag minst aktiv på. Där uppdaterar jag för det mesta vår tävlingssida bara. Skulle det inte vara p.g.a alla behändiga grupper på fb, så skulle jag inte vara medlem där mera..
På instagram uppdaterar jag ungefär samma saker som här på bloggen, och på snapchat hamnar mera detaljerade saker av min vardag (mest hästar).
Insta: fiioli & team_neverstoptrying
Sc: fiioli

Jag får tacka mina båda läsare för den här korta tiden jag höll bloggen aktiv igen! 😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Något som verkligen piggar upp en, är att vara med som hästskötare på gubbens tävlingar! Dom kom hem med riktigt fina priser från senaste söndags tävling!

Det blev en sånhär "sista minuten" anmälning till en tävling med Eikka den här söndagen också. Tävlingen är i samma stall och nästan precis ett år senare, som Eikka förra hösten var på sin första ridtävling. Ska bli spännande att se skillnaden på han på samma plats.

Vi hade tänkt starta fler tävlingar med han förra hösten, men sen var han så stressad på tävlingsplatsen på hans andra tävling. Så han fick istället smälta alla nya intryck över vintern. Den enda tävlingen han härtills har varit på i år, så där var han ju en riktig tiopoängare!

Nu en månad framåt så hade jag inplanerat tävlingar varje helg, 2 tävlingar per helg vissa helger.. Men jag får bara vara glad åt att Markus gärna tar och fortsätter en tid med Eikka än.
Det är riktigt otroligt svårt att få texten att någorlunda flyta när man skriver om hästar, då jag ju inte gör så mycket annat än sadlar, filmar, går, putsar sår, bär hinder, mockar skit och matar kraftfoder och en gnutta hö på dagen. Det är bara nu på senare tiden som jag har börjar kunna göra så mycket. För ännu några dagar sen så kunde jag inte äns lyfta en vattenmelon p.g.a att min gamla skada i nacken tydligen också fick en smäll, och samma min vänstra handled. Så jag var lite "handlös" där en tid. Ryggkotorna som också från tidigare är lite vingklippta, klarade sej tack vare skyddsvästen! 💪

Men under tiden som jag står bredvid och pekar, så gör Eikka fortfarande framsteg dag för dag. Det bästa med att rida (och vara med när någon annan rider) Eikka, är att man alltid kommer tillbaka på gott humör från ridturen! Det är alltid något som han har gjort extra fint den gången, eller något som äntligen börjar löpa som gammal vana redan. Otroliga häst! 😘

Såhär ser det ut när Markus ger sej ut på kantarelljakt med Pin 😁

Likes

Comments

Man ska ju inte få klaga.. Men när man har i stort sett hela övre kroppen ur funktion och i extrem värk, så är det svårt att låta bli.. Efter att inte ha kunnat sova på 2 nätter, och då folk är så dåliga på att uppdatera på sociala medier nattetid, så fick jag så tråkigt att jag tog upp bok-läsandet igen. Jag har några pocketböcker som har blivit liggande olästa bredvid sängen och samla damm, efter att jag omedvetet började följa strömmen till det tidigare modefenomenet "stressigt liv" (som nu till all tur börjar gå ur mode, och håller på att ersättas med "våga säga nej", "våga leva"). Det råkade sej att jag plockade upp riktigt den rätta boken för just det här tillfället! Den är en tröst att läsa medan en hand håller på att lossna, ett finger håller på att falla av och huvudet håller på att rulla iväg.

Men tillräckligt klagat för min del! Det positiva är att det nu börjar vara den tiden på året som man kan gå ut ett varv kring gården, och komma in tillbaka och vara mätt! 😍 Jag plockade lite tv-snacks med mej in igår:

Nu väntar jag bara på tomater, gurkor, purjolök, plommon och äppel att bli klara. Sen har jag förutom dom, även ärter, sallad, gräslök, dill, persilja, röda vinbär, svarta vinbär, krusbär, hallon och smultron från egen gård. 😋

Men nu flyter nog inte texten som den ska. Jag skyller på snurrigt huvud p.g.a. sömnbrist. 😅 Så jag avslutar här med en kort video från Markus och Pins hoppning igår.

Likes

Comments

Lite knaggligt det här med att få någonting skrivet på en hästblogg, då man själv inte äns motionerar hästar.. Och dom vardagliga sakerna man gör med dom och kring dom, så intresserar nog ingen. Men nog ska jag försöka få något inlägg nu och då här.

Idag var jag till Tyks igen för att ta nya röntgenbilder och höra vad "domen" blev. Dom många småsprickorna som fanns, hade helt klart börjat helna redan, och det större hålet var märkbart mindre tyckte jag. Kirurgen menade på att efter 2 månader (8 veckor) efter händelsedatumet, rekommenderar han att jag kan stiga upp på hästryggen igen.. Kanske man skulle försöka klara av att inte vara idiot äns i den resterande tiden av 2 månader då...och få det här fingret helt, så man inte missar också andra halvan av den här tävlingshösten. Känner mej lite butter redan över att det inte är jag som far med Eikka till hans första distanstävling. Men vad kan man.. inte kan ju världen stanna opp för mitt finger heller. Eget fel att jag är så fet att t.o.m fingrarna brister på mej bara för att jag rider..


Så här såg mitt finger ut dagen efter att det bröts.

Bilden till vänster är tagen för 10 dagar sen, och bilden till höger är tagen idag. En massa småsprickor som syns tydligast till vänster av den stora sprickan på den vänstra bilden. Dom syns nästan inte alls på den högra (visserligen är den vänstra bilden mera zoomad).

I söndag är det alltså dags för Markus och Pins första nivå 2 tävling (tror jag..men i alla fall för det här året). Det var först tänkt att en annan ryttare skulle hoppa Pin i 100cm och 110cm (AM5) klasserna. Men hon fick lite ändrade planer i schemat, så Markus startar 90cm och 100cm med han istället. Sen kommer veterinären på måndag, och efter det blir det 1 månads tävlingspaus för Pin. Vi ska alltså fixa hans vacciner ända från grunden pånytt.

För den som är mer intresserad över när vi tävlar och hur det har gått i varje tävling, så finns fortfarande sidan "WEP Tävlingar och Resultat" i användning på FB.


Som avslutning, några bilder när Markus drar "Full Dressage" 😄

Likes

Comments

Otroligt hur smidigt jag lyckades undvika operationen på tisdagen. 👌 Det var så nära att jag redan skulle gå och byta till operationssalskläder, och sen dök handkirurgen upp. När han kom till förklaringen om hurudan bedövning dom kommer att ge, så var jag halvvägs ut genom dörren redan. Inte en chans! Dom skulle alltså gärna lägga in 2 spikar i mitt finger, som just nu är vridet lite roligt och har några frakturer.. Jag hade tänkt lägga upp röntgenbilderna här, men dom verkar inte uppdatera till Kanta någonting från Salo-jouren. Men på Tyks så tyckte dom att jag skulle komma tillbaka nästa veckas onsdag och röntga och sådant på nytt, då det ännu finns tid för operation innan benen i fingret har börjat läka. Så kanske jag får bilder därifrån.

Jo alltså.. Jag föll från hästen. Försökte hindra mej från att flyga i backen som en katapult med huvudet före, så jag höll hårt i tygeln. Hästen fick till all tur inga problem i munnen, men mitt ringfinger tvinnade lite runt och brast på några platser. Som om man skulle ha vridit runt ett bamburör ungefär..så blev det flere långa "hål" längs med benet i fingret och en bit som lossnade från översta böjbara delen. Nu har man då lärt sej att man ska stänga porten till ridplan, så det inte händer samma sak fler gånger. Jag kom i galopp längs långsidan, skulle galoppera förbi porten, men då plötsligt gör hästen en 90 graders sväng ut genom hålet och sen tvärstannar. Någon sekund senare slocknar min GoPro av smällen. 😁

Jag tycker inte om att svära.. Men den kvällen så tömde jag nog hela mitt förråd på svordomar! Jag var så jäkla bitter på mej själv och alltihopa! Tävlingshösten som äntligen kom, och hur jag har sett fram emot den! Hur det faktiskt äntligen började bli till något av min ridning! Hur jag skulle börja hopptävla med Eikka och ta han till distanstävlingar.. Nåå, efter att ha varit bitter och sur, och deltog i dressyrtävlingen med brutet finger (den gick ju som man kunde förvänta sej), så har jag ju nog kanske skämt ut mej riktigt tillräckligt för resten av året.. Där kom ju sen ångesten som ett brev på posten..

Nu försöker jag komma på fötter igen så gott det går. Försöker hitta nya sätt att få allt gjort. Just har jag lärt mej skriva på dator igen! 😄 Snart ska jag gå och klura ut ett sätt att rensa trädgårdslandet och växthuset. Det är jobbigt när man är utan högerhand då man är högerhänt. Men inget är omöjligt! Jag har inte äns lämnat in sjukintygen till jobbet, då jag märkte att jag ju riktigt bra kan jobba. Jag kommer bara att ha en otroligt musklad vänsterarm om en månad..😂

Det här är bara en period i livet igen som man helt enkelt får bita ihop lite hårdare och kämpa lite mer! Livet verkar jäklas med mej i form av kattor just nu också. Då min 3:e katt på kort tid togs ifrån världen i förrgår. Den cancern han hade gick inte mera att göra något åt. Han levde sina sista år hemma på Emsalö i mitt barndomshem. ❤

Det som får mej på andra tankar just nu, är att hålla tummarna över mina lottorader, sitta och kolla på svindyra och lyxiga hus, och fortsätta överväga om jag ska klippa riktigt kortkort hår... Bara för att....🤔

Likes

Comments

Bloggen har inte dött ut..igen.. Livet bara som ändrade sej drastiskt. Skriver mera efter operationen imorgon.

Likes

Comments

Idag sitter man då och ojjar och vojjar sej om ryggen, efter att igår har försökt påminna sej om hur man rider stor häst.. Jag höll på att falla av Pin i stort sett varje galoppsteg han tog! Hejjaa hur fin vår LC:1 kommer att se ut i söndag alltså!! 😂

Likes

Comments

Så vad har vi gjort här under våren och sommaren då? Inte så där hemskt mycket egentligen om man jämför med förra året. Tävlandet med hästarna har verkligen varit på den lugnare sidan.. inte äns årsavgiften är betald för Pin, så det är nivå-1 tävlingar och övningstävlingar som gäller för tillfället.

Året startade lite knaggligt, först med isen som aldrig ville försvinna från ridplan, och sen när våren hittade till ridplanen, så hittade andra problem dit också. Tur så har vi Eikka som blir väldigt glad då han får hoppa.. så problemen förflyttade sej så småningom till grannens privata ridplan istället, fick jag höra..😂

Men igång kom vi ändå mer eller mindre. Markus var på Piia Pantsus clinic med Pin, och då klickade många bitar på plats. Det var tur i oturen att i stort sett allt sket sej för han på träningen. P.g.a. alla motgångar där, så fick han en hel massa hjälp med allt, och började komma igång ordentligt med Pin igen.

Jag själv var iväg på Pins första och andra dressyrtävling inomhus. I söndag ska vi prova utomhus också. Efter dom 2 inomhustävlingarna fick jag en släng av fuck-this-shit, även fast jag visste att äns bara lite träning till, så springer vi nog omkring med en blåvit. Men jag behövde en paus från samma banor av och an helatiden, och satte mej upp på Casby och Eikka och började hoppa smått istället. Det gjorde riktigt gott åt mej, så nu ska jag efter någon månads paus från att ha ridit Pin, ta iväg han till tävling igen. Den här gången förväntar jag med då verkligen inga under, då jag ju inte har ridit han just alls. Men vill bara börja komma igång igen och få den där känslan av "nej, bättre än så här kan vi!! Nu hem och träna mera och sen försöka pånytt".

Andra saker som vi har gjort på senaste tiden, är att starta årets första tävling med Eikka, startat årets första 100cm för Markus och Pin, och semestrat i skärgården med hästtransporten som husbil. 😁

Likes

Comments

Nu har vi hö för resten av året i alla fall! Och på senhösten kommer resten av balarna, för halva nästa år. 👌

Dagens minus var ju att Markus inte fick sin ena jobbtur bytt. Så ingen hopptävling i torsdag som det var tänkt. 👎

Men efter några diskussioner med hjälpsamma människor, så börjar dom flesta av mina funderingar kring distansritt klarna! Nu låter det inte alls lika skrämmande och främmande mera. 😅 Men det ser tyvärr ut som att vi inte kan åka iväg med båda hästarna, då vi knappast får någon med som hjälpreda.. Så nu blir det då att lotta vem som rider, och på vilken häst.

Sådär i övrigt, så verkar det som om det blir en liten 3 veckors lucka i tävlandet nu efter söndagen. Det finns helt enkelt inte passliga tävlingar.. Men sen efter det, så startar typ alla höst-tävlingar på en gång, och det blir svårt att välja i vilka man vill delta! 🤗

Likes

Comments

Dags att sopa dammet av bloggen igen! Det var ju det här med vår där ett varv. Allt för mycket motgångar med vädret, allt för lite iver med allt och allt för många måsten som kommer med våren. Bloggen blev tyvärr en av dom första sakerna som blev lidande.
Nu börjar det ju redan finnas lite höst i siktet, så ivern med allt börjar sakta smyga på igen. Oj så många tävlingar det finns framför, och hur fina hästarna börjar vara i muskulaturen. Pin skulle ju gärna kunna få lite till muskler, men han är så stor så det tar evigheter att bygga upp någonting på han, men framåt går det iaf.

Vi fick också ett plötsligt hjärnsläpp, och bestämde oss för att försöka delta i en distansritt tilsammans, gubben och jag. Eller ja, på varsin häst då förstås. Markus på Pin, och jag på Eikka. Här tillkommer ju då min extrema skräck för att rida i terräng..så om jag banne mej klarar av en distansritt på 18km, så halleluja för mej!!
Men...det är ju inte riktigt sådär lätt. För det första, så måste vi få Casby på "hotell" under tiden. Och för det andra, så vet vi i stort sett ingenting om distansritt. Vi har suttit och läst igenom regler och rekommendationer på SRL och SuMaRa osv. Men det har bara väckt flere frågor än gett svar.. Dom borde ha en "guide for dummies" om dom vill ha mera folk att tävla inom den grenen.. 😂 Då det ju är en ovanligare gren i finland, så är det ju inte så många som har bekanta som aktivt tävlar inom den. Vad behöver man liksom ha med sej till en nivå-1 tävling? Måste man ha medhjälpare? Vad ska medhjälparen släpa med sej till pausplatserna? Hur många pausplaster finns det på 18km? Måste medhjälparen ha körkort? Måste man verkligen longera hästen före start även i nivå-1? Huhhu.. Få se om det alls blir till nåt med det hela.. 😅

Ja sen har vi ju greijat med en hel del annat under den här bloggpaus tiden också. Men det får bli till följande inlägg. 👌

Likes

Comments