Jag vet inte vart jag ska börja egentligen. Jag hatar mig själv. Jag äcklas, jag tycker jag är den fulaste vidrigaste personen på planeten. Och jag är återigen oförstående hur någon kan älska mig, hur du kan älska mig.

Jag hör vad du säger men jag lyssnar inte, litar inte på dig. När du säger att jag är fin, vacker eller bra blir jag mest irriterad, känner mig sviken och arg för att du sitter och ljuger mig rätt upp i ansiktet. Jag är ingenting någon kan åtrå, för jag ser mig själv i spegeln ibland och då gråter jag inombords. Tycker synd om mina föräldrar, mina kompisar men allra mest du för att ni behöver vara med mig, se mig och för att du behöver se mig utan kläder, naken. Jag föreställer mig vad du tänker om mig, vad dina kompisar tänker om mig, vad din familj tänker. Att alla i din närhet tycker synd om dig. Som behöver vara med mig.

När jag skrev återigen oförstående hur någon kan älska mig i början låter ag faktiskt någon göra det, på riktigt. Jag kände mig både åtrodd och älskad. Uppskattad, verkligen kände. Jag litade på alla ord, tog åt mig. För jag tyckte inte lika illa om mig själv. Jag ansåg för ett litet tag att jag var bra, precis som jag var. Att jag kunde bli älskad, att jag såg bra ut och att jag var värd kärlek. Men nu förstår jag inte hur jag någonsin kan tyckt så, för nu ser jag mig själv i spegeln. Missbildad, fet igen, dålig hy, blek och torrt hår. Så jävla äcklig. Omöjligt att någon kan tycka jag är fin, är totalt oförstående. Säger någon det så måste de ljuga.

Jag har en person som fyller hela mitt hjärta. Som jag är så kär i. Som jag älskar så mycket. Som är så jävla fin, omtänksam och har allt jag behöver och vill ha. Men jag tycker synd om honom. För han har mig, och jag kan inte förstå hur detta gick till. Jag vill lyssna och ta åt mig, jag har gjort det, men jag gör inte det längre. Och jag vill prata med honom, förklara för honom. Men jag vågar inte, för jag är alldeles för rädd för att han ska bekräfta det jag känner, tycker om mig själv och lämna mig. Som att en börda ska släppa från hans axlar när han tar steget ur dörren. Men jag vet att han inte kommer göra det. Han kommer säga exakt det jag egentligen vill höra, massa fina ord direkt från hans hjärta men de kommer inte nå mitt hjärta för det har jag blockerat igen. Med självhat.

Egentligen känns detta som det mest värdsliga problemet, men det är så svårt. Jag gör så många fel varje sekund så puzzlet kommer aldrig bli lagt rätt. Jag behöver berätta för honom, om mitt självhat sedan alltid, om att jag gick ner mycket i vikt, träffade honom som jag vill dela allt med, var nykär, är nykär, men vilsen. Behöver komma tillbaka. Till träning, bra kost. Till rutiner. Till mig själv.

Vill mest av allt hitta mig själv för jag vill kunna ge all kärlek jag känner till honom. Mina hjärnspöken får mig att tro att han inte heller lyssnar eller litar på det jag säger till honom. Att han inte vet hur kär jag är, hur mycket jag älskar honom eller hur mycket jag vill vara med honom. Hur mycket jag vill göra detta för mig själv, även om det inte är enkelt, för våran skull. För jag kommer göra allt för att stöta ifrån honom annars. Så jag kan stänga in mig. Bara ligga inne i min bubbla. Och bubblan med honom är så jävla mycket bättre, ljusare och finare. Den får livet att kännas precis som livet ska kännas. För såhär ska det inte vara.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag hör hans djupa andetag, snarkningar bredvid mig i sängen. Jag tittar på honom, kliar på hans rygg och har pussat flera gånger på huvudet och axeln, vill inte väcka honom.

Fan vad fin han är när han sover, i sängen hos mig. Blir alldeles pirrig för han är så fin. Så rofylld och trygg, världens finaste person. Jag är så jävla kär

Likes

Comments

Det är den 30 augusti. Det är snart slut på sommaren, bara imorgon kvar sen är det officiellt höst. Jag förväntade mig inte att bli kär dessa månaderna. Jag trodde inte juni skulle inledas med förälskelse. Jag trodde absolut inte det skulle fortsätta kännas bra, ännu bättre, juli och augusti. Och jag trodde inte jag skulle kliva in i september störtkär.

För ett år sedan hade jag aldrig kunnat gissa vad jag hade framför mig. Att detta skulle vara det mest händelserika året i mitt liv. Att jag skulle känna såhär mycket, för det har jag saknat, att känna. Känna vad som helst egentligen, inte vara tom. Att jag har känt smärta, depression, lycka och kärlek. I alla dess mest extrema former.

Kärlek. Det är det jag tänker fortsätta känna. Resten vill jag inte känna igen, jag vill lägga det bakom mig. Jag vill aldrig må sådär igen. Och jag har svårt att föreställa mig att göra det, för jag är kär. Och inte sådär fnittrigt i någon snygg person som kan va kul ett tag. Jag är främst kär i världens finaste hjärta. Världens mest omfamnande famn. Någon som respekterar mig. Ser mig. Uppskattar mig och det jag gör. Stöttar mig. Lyfter upp mig. Lyssnar på mig.

Det känns som att jag har väntat utan att veta om det, på honom. Som att jag aldrig vart utan honom, aldrig vill vara utan honom. Som att livet fått ny innebörd sedan jag träffade honom. Som att allt blir roligare om jag får dela det med honom. Som att vardagen blir charmig, inte tråkig, med honom. Som att allt får mening med honom.

Som att livet blir lättare när jag får dela det med honom. Att utmana sig själv är läskigt, fortfarande, men det är skönt att veta att jag kan komma hem till honom. Att se en läskig film och vara lite rädd när jag ska sova, men istället kan sova med honom. Att gå på släktmiddag med den tråkigare sidan av släkten känns inbjudande, för jag får gå med honom. Att få sakna honom. Att få vara precis som jag är med honom. Att jag får äran att ha honom.

Att han vill ha mig. Spendera sin vardag med mig. Sin helg med mig. Sin sovmorgon med mig. Sina tvivel med mig. Sina idéer med mig. Att han faktiskt har valt mig, det får mig att vilja göra allt för honom. Alltid. Jag vill alltid ha honom, väljer alltid honom, tror jag alltid kommer vara kär i honom.

Likes

Comments

Vi lever 2017. Det är elände vart man än vänder blicken. Vart vi än befinner oss i världen har vi våra problem, stora som små. Jag har har mina. Men jag har hittat något som lindrar. Som läker. Som känns så jävla fint och värmande.

Jag är kär. Jättekär till och med. I en sådan unik fin kille, som jag inte trodde fanns kvar längre. En sådan kille som ens mamma vill att man träffar. En sådan kille jag knappt vågat drömma om att träffa, för jag har inte trott dem existerar längre. En sådan kärlek som jag inte någonstans i min kropp känner kommer ta slut, någonsin. Som känns så rätt. Som känns enkel, ömsesidig och ärlig. Som verkligen känns. Som inte skrämmer mig, som jag inte är ett dugg rädd för. Som jag litar på.

Och jag förstår att det låter som vilken nykär person som helst. Ganska naivt, nytt och spännande. Det är min första kärlek, så klart den känns. Men jag är 22 år gammal. Jag har aldrig varit intresserad av att ge folk en chans ens, för jag har antagit och alltid hittat saker jag fokuserat på, brister. Som har satt stopp för att kunna känna något. Som har gjort att det inte gått framåt. För det har inte känts 100 bra. Jag känner mig själv väl. Jag är dessvärre en ganska introvert person, som tänker mycket. Så jag vet, när något känns bra eller inte. När något är rätt, eller inte. När man ska lita på magkänslan, eller inte. Och denna person har jag såklart försökt stöta bort, hålla mig undan från, inte känna för. Han är inte unik, han har fått gå igenom alla steg där jag försöker kritisera någon tills jag hittar en brist som inte duger för mig. Men jag kan inte. Jag känner för mycket. Inte i början, såklart. Då var jag skeptisk. Men jag kan verkligen inte sluta känna mer och mer. Jag bara kan inte försöka se ett slut, se oss gå skilda vägar, vara utan honom. Jag kan inte. Jag vill inte, men jag kan inte. Jag fantiserar om att bo tillsammans, att han kommer sätta en ring på mitt finger, att han blir pappa till mina barn. Jag ser ingen framtid utan honom. Jag bryr mig inte ett dugg om vad någon tycker, om honom eller om oss. Jag verkligen är kär, sådär riktigt kär. I världens finaste kille.

Han är den mest omtänksamma person jag stött på, efter min mamma typ. Jag känner verkligen på riktigt att han skulle göra allt för mig, ställa upp i alla väder och situationer. Jag känner mig verkligen fin när han säger det. Jag känner att han tänker på mig, när vi inte är på varandra. Jag litar på hans fina ord, hans komplimanger. Jag tar åt mig som jag aldrig gjort innan, dom går rätt in i hjärtat. Jag tänker på honom all min vakna tid. Jag vill inte gå en dag utan att träffa honom. Han har ett hjärta av guld. Han är som en jättefin morfar, som vill att alla ska må bra. Och han får mig att skratta. Han får allting dåligt som hänt och känts att inte kännas lika hårt, att knappt kännas alls.

Jag vill bara skrika ut till honom exakt vad jag känner. Så han vet det. För det jag känner, är på riktigt. Detta är ingen lek. Detta är min livskamrat. Detta är mannen jag vill gå igenom allt i livet med, allt fint och tråkigt. All vardag och all fest. Allting med honom, ingenting utan honom. Fan vad fin han är, han som får mitt hjärta att hoppa ett extra skutt. Hur kunde jag ha den turen att få träffa dig?

Likes

Comments

​Inatt hände det som jag så länge fasat för. Han sa det som vi både egentligen visste, vetat om ett tag, att han inte ville prata mer. Att det inte fanns någon gnista. Men det som gjorde ondast av allt, att han har träffat någon annan. 

Det är mitt fel. Vet att man allltid tycker det när relationer går i kras, men denna gången är det verkligen mitt fel. Jag får skylla mig själv, vilket jag gör. Jag ångrar mig från djupet av mitt hjärta, jag känner mig så hjälplös. Han ville ha mig. Och när jag försökte förklara hur jag kände igår, frågade han varför jag inte sagt detta tidigare, varför jag fortsatt vara som jag alltid vart, och om jag hade sagt det två månader tidigare hade han också velat ge oss en chans. Men inte nu, nu har han träffat någon ny. Han har tröttnat på det vi hade, på oss två, på vår oklara relation och jag förstår honom. Men det gör så jävla ont.

Jag vill ringa honom, prata med honom men ännu mer träffa honom. Ligga i hans famn. Pussa på honom. Jag vill ha allt med honom. Men jag har alltid backat, för jag vart rädd. Och vad tjänar man på det? På att gå runt och vara rädd, rädd för hur han ska tycka om mig, om han tycker jag är ful, dålig eller tråkig men mest rädd för att öppna mig och må precis som jag mår just nu. Rädd för att berätta hur jag känner, för att få ingenting tillbaka. Men istället säger jag ingenting, jag fortsätter precis som vanligt och det slutar upp på precis samma sätt. Jag har verkligen haft fjärilar för denna killen i ett par månader, så jag hade verkligen haft min chans, men jag tog den inte. Jag sumpade den. Jag kastade något som var så jävla fint långt borta. 

Nu är jag trasig. Jag har varit trasig länge, för många anledningar. Men inte såhär trasig. Som jag känner nu har jag aldrig känt. Jag vill inte ha någon annan, jag vill inte titta åt någon annans håll, jag vill bara ha honom och hans uppmärksamhet. Och nu har han gett den till någon annan. För jag inte vågar. För jag var rädd för att bli krossad. Och det är precis det jag är nu, hjärtekrossad. Så det ekar mellan bergen. 

Likes

Comments

Vad som fått mig inse att jag inte klarar av detta, att jag inte är stark i detta och att jag inte kan acceptera detta är just han. Han har inte vart något annat än fantastisk i hela detta, har aldrig sagt något elakt utan vart uppmuntrande och vänlig. Han har varit en av de få människor som kunnat få mig att må bra, att tänka på något annat. Han har varit min trygga punkt. Men jag klarar inte av att träffa honom. Jag vill träffa honom varje dag, jag vill prata med honom hela tiden, jag undrar vad han gör när jag inte vet och jag tänker konstant på honom. Jag blir avundsjuk när jag hör honom prata om andra tjejer. Jag reagerar på sådant jag tidigare aldrig brytt mig om.

Jag anser att jag är snäll när han slipper träffa mig, som att jag gör honom en tjänst. Som att jag är omtänksam och bryr mig om honom. Jag tycker så illa om mig själv så jag vill bespara honom från det. Han vet mycket väl hur jag ser ut, både i ansiktet och utan kläder, men det växer inom mig hur synd det är om honom, om han behöver träffa mig.

Jag vet inte hur han ser på det hela. Jag vet inte vad han tycker om mig, vad han ser med mig, vad han vill med mig eller om han vill något med mig. Men jag vill saker med honom. Jag vill resa med honom, jag tänker i mitten av maj på hur mysigt det hade varit att tända ljus och lyssna på julmusik med honom och han har inte en aning. Han vet ingenting alls. Jag uttrycker inte detta, för honom. Han kanske ser mig som ett tidsfördriv eller som ingenting alls, men jag ser så mycket mer i honom. Jag ser någonting fint med honom. Jag känner mig trygg med honom. Jag saknar honom. Men jag avskyr mig själv.

Även om jag fantiserar om att sitta i Paris med ett glas rödtjut, ha flätande händer och fnissa tänker jag samtidigt på att det är synd om honom. Att andra turister och fransmän ska skratta åt honom, undra vart han har hittat mig. Jag vill så kroppen skriker släppa tankarna, självbilden och fixeringen men jag kan inte. Jag kan inte ge mig själv till honom, jag tillåter inte mig själv att ge mig till honom. Jag ger det inte en chans. Jag är besluten om att de är precis såhär det ligger till.

Jag vill egentligen säga till honom hur jag känner. Känna av hur han känner. Men skulle det få en negativ utgång vet jag att jag kommer grotta ner mig ännu mer i allt, att jag kommer skylla allt ännu mer på olyckan, mitt förändrade utseende. Jag är livrädd, dels för att jag känner saker jag tidigare aldrig känt, dels för att jag inte hade klarat av ett bakslag och dels för att jag under inga omständigheter vill förlora honom. Men hur ska jag kunna ha kvar honom, när vi knappt aldrig ses?

Jag behöver berätta för honom hur jag känner. Men jag är rädd för det med, för det kommer låta som jag vill ha sympati. Som att jag vill att han berättar för mig hur fin han tycker att jag är. Såklart vill jag höra det, om han tycker det, men samtidigt vill jag inte höra ett endaste ord. Jag vill inte att han ska behöva känna sig tvingad till att säga saker han inte vill eller menar, för jag har gått igenom saker. Och jag har ingen kontroll över detta, ingen alls. Och jag vet somsagt inte hur han ser på detta, vart detta lämnar honom, men jag får samtidigt ångest om han känner som mig men är helt omedveten om varför jag beter mig som jag gör. Varför jag är så oklar, upptagen, om jag är ointresserad av honom, när jag egentligen sitter hemma ensam och fantiserar hur det hade vart om jag hade vart mogen nog att träffa honom? Hur mysigt det hade vart att ligga i hans famn? Sova bredvid honom, känna hans kroppsvärme och lena hud emot min? Jag vill att han ska veta hur jag känner. Jag vill veta hur han känner. Jag vill ha honom, jag vill vara med honom. Jag vill ge oss två en ärlig chans. Och nu har jag bestämt mig för att träffa honom, helst innan veckan tar slut, helst nu. Men det kommer jag antagligen inte våga, för jag är fortfarande fastkedjad i en negativ spiral som jag inte har en aning om hur jag ska ta mig ur.

Likes

Comments

Så känns allt sådär jobbigt igen. Som det har gjort i perioder innan. Som det kommer göra perioder igen. Ångesten kommer krypande. Det sociala är skrämmande. Okontrollerbara situationer finns inte på kartan. Ingenting känns hoppfullt. Ingenting känns roligt. Jag längtar inte till något, jag ser inte fram emot något. Jag bara är. En människa, som inte känner varken glädje eller sorg, ett skal med ett tomt inuti.

Denna gången är det annorlunda. Denna gången tycker jag inte synd om mig själv. Denna gången är jag beslutsam om utgången. Tidigare perioder har jag inte heller aktivt tyckt synd om mig själv, fast indirekt ändå gjort. Jag har varit avundsjuk på mina vänner, som skrattar och vill hitta på roliga saker. Jag har längtat dit själv. Jag har varit irriterad för jag inte ansett att någon förstått. Jag har varit extremt introvert och inte berättat något. Jag har varit arg, annorlunda, konstig och oförutsägbar. Jag har varit egoistisk men samtidigt omtänksam. Denna gången är jag bestämd. Jag vet vad jag vill och jag vet varför jag mår såhär. Och det gör det hela så mycket enklare.

Jag är 22 år gammal. Jag har nästan dött en gång. Men det är jag inte medveten om. Det enda jag vet är att mitt utseende är förändrat och att jag inte klarar av att leva med det. Jag är så trött på hela händelsen. På att jag inte kommer ihåg någonting. På att jag inte vet alls vad som hände. På att jag vaknade upp, aldrig haft ont. Det känns som det aldrig hänt. Det känns som jag bara fått ett nytt jävligt fult utseende. Som kanske inte går att göra något åt. Och isåfall klarar inte jag av att leva mer.

Jag vill inte dö. Jag vill leva. Men jag klarar inte av det. Och i denna frågan är det ingen som förstår. Jag är helt införstådd med komplex av både enkla och värre slag och om negativ självbild. Men det går inte att jämföra. Ingen som inte vart med om liknande kommer någonsin förstå.

Det är mycket här i världen jag inte heller kommer förstå, men jag vill ändå tro att detta har fått mig lite mer förstående. Jag tror att alla nederlag, alla negativa saker, alla som ogillar mig och alla jobb jag inte får enbart beror på mitt utseende. Jag är 100% övertygad om att jag inte får butiksjobbet, för ingen vill ju ha någon som ser missbildad ut i butiken? Jag vill inte påbörja min utbildning till mäklare som jag drömt om sedan länge, för ingen kommer vilja att jag säljer deras lägenhet ändå, ingen vill ha mig ståendes på en visning. Mina framtida barn kommer skämmas när jag hämtar dem på dagis, att jag är deras mamma och att jag ser ut såhär, fast jag tror inte jag behöver oroa mig för det för vem skulle vilja vara tillsammans med mig? Skaffa barn med mig? Och jag hör hur det låter när jag skriver, men det är så det känns. Det låter dramatiskt och jag tror ingen förstår, ingen köper det. Och jag anser att jag förstår samhällssprickor bättre efter detta. Jag förstår, lite bättre men absolut inte fullt, hur rasism påverkar folks självförtroenden, hur uppväxter eller bakgrunder gör folk hopplösa och förminskade, hur diagnoser påverkar. För nu är jag på något konstigt vis där själv. Jag har aldrig fattat att någon använder sin hudfärg eller religion som en anledning till att utgångsläget inte blev som dem ville, att de känner sig diskriminerade, men jag gör det nu. Även om det i båda fallen med stor säkerhet inte är det som är anledning, utan att någon annan är bättre kvalificerad eller har andra egenskaper, är det en känsla man brottas med dagligen och försöker jobba bort men som är helt omöjlig eftersom man blir konstant påmind. Det känns som jag är fängslad i min egen kropp i ett järnräcke och ingen har nyckeln. Det finns ingen nyckel. Det finns inget slut.

Jag delade med mig av hur jag kände för första gången till mina vänner. Jag var full. Jag grät. Och jag har haft ångest sedan dess. En reagerade med ilska, en gav en liknelse att hon förstod precis för hon hatade sina knän. Det är just anledningen till att jag inte vill prata om det. Jag vill inte dela med mig, för responsen är, förlåt, men värdelös. Det ger mig svart på vitt att ingen förstår. Ingen lyssnar. Ingen vet vad jag känner. Ingen vet vad jag i min hjärna går igenom varje dag. Jag gråter dagligen, har gjort det i flera månader, och har inte berättat. Har inte delat med mig. Har försökt att istället finnas där för mina vänner och stötta dem i deras liv. Jag tycker inte detta är speciellt viktigt. Jag vill inte prata om detta egentligen. Jag vill inte höra vad personer i min närhet har att säga angående det, jag lyssnar inte, jag vill inte höra att man knappt tänker på det, att det inte syns, att det inte är det som avgör hur mitt liv kommer vara. För det är precis det gör för mig, avgör.

Jag är 22 år. Jag har världens finaste familj. Jag har världens finaste gud son. Jag har världens finaste vänner. Men jag har hittat fred i mig själv. Jag vill ha en operation, jag vill leva, jag vill lägga detta bakom mig. Men jag klarar inte av det om jag inte får en operation. Om jag får beskedet att det inte finns något att göra. Jag har tänkt på detta dag ut och dag in i många månader, nästan fem nu, och det skrämde mig till en början men det gör det inte längre. Jag vill inte leva mer. Jag kommer inte fortsätta leva. Jag kommer inte kunna påverka detta, vad jag än gör, om jag inte får en operation. Jag kommer leva ensam, outbildad och olycklig, antagligen av eget val men jag vet inte hur jag skulle klara av att vara stark nog att göra något annat av det. Jag känner att jag, för första gången i olyckan, har makten. Att det är jag som bestämmer. Och det är mäktigt, det är lugnande och jag mår bättre av det. Att jag kommit fram till något av allt grubblande. Att jag inte vill vara kvar på jordelivet om jag ska se ut som idag resten av mitt liv. Det är så. Det känns så bra. Jag vill inte dö. Men jag kan inte leva såhär.

Likes

Comments

Sen har vi dig. Enligt mig en av mina närmsta vänner. En person jag bryr mig så extremt mycket om. Som kan krossa mig. Som vet nästan allt om mig. Som jag ändå inte tar intiativ till. Som jag tror tröttnat på mig. Som jag inte vill ska tröttna på mig. Som jag vill träffa nästan varje dag fast aldrig berättar för honom. Där min osäkerhet har makten. Där hjärnspökena vinner. Där jag bara är en stor jävla idiot. En stor jävla förälskad idiot. Som aldrig skulle erkänna att jag var det. Förälskad. Jag erkänner bara att jag är en ointresserad idiot. Jag ljuger. Jag är en lögnare. Jag är allt man inte ska vara om man vill finna lycka. Jag drar musten ur allt som skulle kunna bli något fint. För att jag är osäker och rädd. En fegis. En stor jävla förälskad osäker lögnare.

Likes

Comments

Det känns som jag lever i en bubbla. Jag väntar på något. Jag kan inte förstå hur jag hamnde här, hur allt blev såhär.

Jag kommer inte ihåg någonting alls från olyckan. Jag kommer inte ihåg något förrens jag vaknade upp efter 11 dagar. Jag kan inte förstå att det hänt, även om jag är fullt medveten. Och jag är så nyfiken på vad som hände, hur det hände, hur alla andra mått och resonerat angående detta. Jag vill veta hur föraren i andra bilen mått. Vad han kommer ihåg. Hur han tänkte. Vad han gick på. Det har hänt och jag kan verkligen inte påverka det, saker händer utan förklaring. Man blir kär, lämnad, förlåten, överraskad, sviken. Hade man kunnat kontrollera allt hade saker alltid vart bra, jag kan inte det. Ingen kan det. Och detta spelar ingen roll, att detta hände, det hände. Jag är inte arg. Jag är bara så frustrerad. Allt man känner är okej att känna men jag känner för lite. Jag känner nyfikenhet. Jag känner sådant agg för jag ser missbildad ut i ansiktet, men jag kan egentligen inte förstå varför jag ser ut som jag gör. För jag kommer inte ihåg något. Jag har ingen aning om vad som hände. Jag bara vaknade upp skadad och nu ser jag missbildad ut. Allt däremellan är ett hål, som jag inte kommer ihåg. Jag känner mig så ensam, så oförstådd, så skör och så utlämnad. Som att de är tjatigt att prata om det och att de inte hjälper mig, och den enda jag egentligen vill ta en kaffe med är han som fick mig att hamna här.

Det känns som om att jag blivit lämnad utan anledning. Som att han bara packade väskan och stack, och lämnade mig ensam och undrandes. Som att vi igår hade en fin middag med vin och skratt, en mysig natt och flaggan var i topp. Sen dagen efter var han borta. Utan en lapp. Utan någon förklaring. Utan någonting alls som skulle få mig att förstå. Fast att livet gjorde det. Lusten gjorde det. Tankarna gjorde det. 

Det ligger och gnager. Förstör mig. Jag fungerar inte utan förklaring. Jag vill ha kontroll. Jag kan inte acceptera att jag inte har någon kontroll alls över denna situationen. Mitt öde ligger i myndigheter, försäkringsbolag, sjukhus och hans händer. Jag kan inte kontrollera något. Jag ser skadad ut. Jag mår fysiskt precis som innan. Vilket i sig är helt fantastiskt, men svårt att uppskatta för jag förstår inte varför jag inte skulle göra det. Förstår inte varför jag inte skulle vara precis såhär. Precis som innan. Kan inte sätta i perspektiv att jag kunde vart en grönsak, kunde vart rullstolsburen eller död. Och det är klart jag inte kan det, ärligt vem kan? Men därför blir jag så frustrerad. 

För jag är precis samma person. Med ett defekt ansikte. Med samma själ. Samma vilja. Samma mål och samma drömmar. Precis som innan. Men med en frustration i att jag borde uppskatta att livet är som innan, att jag mår bra, att jag lever. Men ingenting är som innan. För jag ser inte ut som innan. Och antagligen kan jag inte göra någonting alls åt det. Och jag vill skrika. Vill förstå. Kan inte acceptera. Är alldeles för nyfiken. Är uppgiven. Är nog inte alls samma person som innan, även om jag kunde vart det. 

Likes

Comments

Jag vill liksom inte släppa in honom. Jag vill inte att han ska bli en del av min vardag, även ifall han redan är det. Jag vill att han ska se de brister jag väljer att visa honom, men inte fler än så. Jag vill att han ska höra av sig men jag vill svara när det passar mig. Jag vill att han svarar mig direkt. Men jag vill inte träffa honom. Jag vill bara ha honom, prata med honom och veta att han är där. Jag vill att han ska åtrå mig. Men jag vill inte dela med mig av varför jag inte vill släppa in honom, varför jag är oklar eller varför jag pendlar i humör. Jag vill inte för jag skäms. Jag kan inte med att berätta hur jag mår och känner över mig själv, för jag är rädd för att han ska hålla med mig. Eller ge mig tips på hur jag ändrar mig. Jag vill inte ha det, jag vill ha honom precis som jag har honom. Men vem står ut med det? Jag vill att han ger mig ännu mer, fast jag inte ger han speciellt mycket alls. Jag vill att han hör av sig i rätt tillfällen. Jag vill att han vet exakt hur jag känner för dagen.

Jag vill förstå varför han vill ha mig, just mig. Vad han ser i mig. Hur kan han vilja ha mig? Hur kan någon vilja ha mig? Jag vill sluta tycka synd om honom, att han måste vara med mig. Som att jag tvingat honom att vara med mig. Som att han inte valt det själv.

Jag vill åtrå honom som han åtrår mig. Jag vill ge han lika mycket som han ger mig. Jag vill visa lika mycket att jag vill vara med honom som han visar att han vill vara med mig. Jag vill vara lika omtänksam som honom.

Jag vill älska mig själv. Nej, jag måste älska mig själv. Jag kan inte älska någon annan förrens det händer. Jag har aldrig förstått vad man menar när man säger så. För jag älskar min familj och mina vänner ju? Fast det är inte den sortens kärlek. Det är en annan kärlek. Detta handlar om att släppa in någon, dela allt med någon, vakna med någon, komma hem till någon, somna med någon och allt där emellan. Den sortens kärlek är annorlunda. För den sortens kärlek krävs det självförtroende. Det krävs tålamod. Det krävs självinsikt. Den ska vara kravlös. Den ska vara naturlig. Så klart att jag måste älska mig själv för att det ska gå. Klart jag inte kan gå runt och störa mig på saker jag gör, säger eller tänker.

Men därför gör det ännu ondare. När jag försöker hitta andra anledningar än dem som faktiskt egentligen förstör för mig, som att han är två centimeter kortare än mig, och skyller att jag inte tror på oss på grund av det? För två centimeter? Jag tycker ju om honom. Jag vill ge det en ärlig chans. Jag vill att han ska veta om det, men jag är så rädd. Är så rädd att han inte ska vilja, för då kommer jag skylla det på helt andra anledningar. Än de som egentligen är. Och därför vågar jag inte ge det en chans. Så jag fortsätter och sätta 2 cm i sådant perspektiv istället för att kanske bli kär? Antagligen. För jag har en sådan lång väg att gå, och en väg jag måste vandra. Önskar bara att det inte är försent när jag är framme.

Likes

Comments