​Nu har jag pratat med mina föräldrar om mina planer. De var förvånade men ändå rätt så stöttande. Framförallt var de glada för att jag har ett mål, att jag bryter mina mönster och förändrar situationen jag är i nu. Så nu är planen att jag ska flytta hem lite saker så smått efter jul. Lite kläder osv.

Tänkte också nämna hur jag tänker kring träningen lite kort. Jag är i dålig form, och jag vet detta. Jag kör metoden baby steps. Jag går långa promenader, använder mig av FMTK (Försvarsmaktens Träningsklubb) för att köra lite pass med fokus på styrka. Tanken är att jag på sikt även ska använda mig av programmet "Inför grundläggande militärutbildning" som är ett program för de som tänkt söka just GMU. Eftersom jag planerar att mönstra med inskrivning till hösten har jag också lite tid på mig. Man måste förbereda sig både psykiskt och fysiskt inför detta då man måste ha kroppen i form, men utan ett hårt psyke så spelar det inte någon roll i längden.

Likes

Comments

Detta är då mitt första inlägg på resan som jag egentligen velat göra väldigt länge. Jag tänker söka mig till Försvarsmakten för att göra GMU och förhoppningsvis kunna gå vidare med en anställning. Varför gör man detta frivilligt kan man ju undra?

Jag tänker att det finns många skäl, vissa gör det av intresse, andra av tradition och sen finns det såna likt mig som gör det för att helt bryta av med livet som är nu. Jag känner mig inte riktigt nöjd där jag är just nu. Jag är i dålig fysisk form och har varit under väldigt lång tid. Det har funnits en stor del i mig som inte vet vad jag vill göra eller vart jag ska ta vägen med mitt liv. Jag pluggar i dagsläget och är inne på mitt 3e år. Men då jag är osäker på vad jag vill känner jag att det är dags för mig att ta en paus. Jag inser att vägen jag väljer nu knappast är enkel, men den kommer förhoppningsvis ge perspektiv på saker och ting.

Detta är då planen;
- Berätta för mina föräldrar att efter detta läsåret kommer jag ta studieuppehåll.
- Förbereda mig fysiskt. (Detta kommer alltså pågå kontinuerligt.)
- Läsa på och hitta något jag vill rikta in mig på.
- Bestämma mig för när jag ska söka samt under vilken period jag vill genomföra GMU.
- Successivt börja flytta ner saker till mina föräldrar igen. (Jag bor inte där.)
- Söka.

Just nu tror jag att jag vill jobba inom flygvapnet. Detta för att jag inte känner mig så sugen på pansar, artelleri eller marinen. Men ska göra mer research då jag vet att detta inte är de enda alternativen. R3 soldat eller helikopterpilot känns rätt så lockande just nu. Men mer om det i ett annat inlägg!

Likes

Comments