Nu går vi mot jul och det förknippas med mat, ångest och stress. Angående maten behöver det inte vara mer än vanligt, och än sen om det blir en extra pepparkaka eller lussekatt! Låt dig unnas, ät det du tycker är gott. Känner du ångest över det? Ta det lugnt, precis som att en sallad inte gör dig smal så gör inte en fika eller en extra julmåltid att du går upp i vikt. Går du på julbord så tar inte mer än du orkar, du måste ändå ha mat så se det som en vanlig middag. Vissa kompenserar träning med all mat, och ja det kan kännas bättre. Låt det inte gå över huvudet bara, att du måste träna si och så mycket för att få bort allt du ätit.

All stress över jul, det är julklappar och allt annat som ska fixas. Varför kan man inte bara se det som en mysig högtid? varför måste allt vara så stressigt! Ta dig tid att handla julklappar så det inte behöver vara någon stress och sen ta allt efter hand. Julen ska vara en mysig högtid och umgås med sina nära och kära..
Det jag tycker är viktigast är att INGEN ska vara ensam under julen, att alla ska känna en tillhörighet! Ingen ska behöva sitta ensam i mörkret. Har du en vän där familjen bor långt iväg eller en vän vars syskonen ska fira med sina partners och föräldrarna jobbar eller något annat. BJUD IN DOM TILL DIG! Nä det kanske inte är så lätt för alla att bara välkomna in någon till familjen men en extra skadar inte. Det finns alltid plats till en till!

Och tänk på att bara att man gör något litet för någon kan göra hela deras dag, var snäll mot varandra! Var den personen som får andra att le!


LOVE! :) 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

När du börjar tvivla och vara missnöjd med dig själv, du tänker negativa tankar om dig själv.. Börjar du känna detta är det risk att det bara växer och växer, tillslut har du inget hopp om dig själv. Kampen mot dig själv, den ständiga striden i ens tankar. Det gäller att bryta detta mönster så fort som möjligt! Se dig själv i spegeln, se så fin du är! Säg till dig själv framför spegeln: " Jag är vacker, jag är bra och unik precis som jag är!" Istället för att tänka de negativa tankarna om dig själv så tänk vad du är bra på, vad som är positivt med dig! Personer kan säga positiva saker till dig men du känner att du inte kan ta emot det, du måste inse det själv!! Lyssna och ta in om någon säger något bra om dig! Är du stark och tänker positivt om dig själv är det även svårare för andra att bryta ner dig, då är det lättare att strunta i om folk säger något negativt till en. Allt det positiva går in och allt det negativa studsar bort. ÄLSKA dig själv och ÄLSKA din kropp, hjälp och lyft upp de som har svårt för de! Det kan vara svårt när man är själv, därför behöver vi varandra! Stötta, pusha och finnas där för varandra är så viktigt!

Har du inte gjort det idag så säg till dig själv: FAN VAD BRA JAG ÄR!


Likes

Comments

Nu går vi mot mörkare tider och det gör många deprimerade. Därför är det viktigt att ta hand om sig själv för att inte gå ner sig!! Det kan vara allt från att ha en mysfrukost, dricka te, ta en fika, baka, tända massor av ljus, kolla serier eller en bra film, ha hemmaspa med ansiktsmask, skrubba sig och känna sig riktigt fräsch! Hösten är även väldigt mysig, när man äntligen kan ta på sig mysiga kläder! Hösten är så sjukt fin med alla färger, nu kan man passa på att ta fina bilder :D

Det är även nu man kan sitta inne utan att känna ångest, när du kollar ut och det är mörkt och regnigt!
Tycker det är underbart att bara kunna sätta sig i soffan och krypa ner under en filt med tända ljus, en bra serie och något gott att mumsa på!


Likes

Comments

Att våga vara sig själv är något väldigt viktigt! Varför vara som alla andra? Och det viktigaste: låt INGEN säga till dig hur du ska se ut, hur du ska vara eller vad du ska tycka om! De människor som ständigt klankar ner och tror de är så mycket bättre, lyssna inte på dom! Det är bara en fälla, för du är helt jävla fantastisk som du är!

Har du humor eller barnasinnet kvar och vågar skämma ut dig själv? Vet du hur jävla kul det är! Sen att många kollar är deras ensak, så länge DU har kul! Har du en viss klädstil som folk påpekar? ALLA har sin egna stil, så klä dig precis som du vill och det du är bekväm i! Samma gäller om du har intressen eller har något som du tycker om att göra. 

Att vara rädd för att man inte passar in är något vi borde sätta stopp för! INGEN ska någonsin behöva känna så! Det kan såklart vara riktigt svårt att våga vara sig själv men hitta i alla fall någon som du kan vara dig ​själv med. 

Efter ett tag kommer du hitta den du vill vara och dessutom vara med! För tycker inte någon om dig som du är så ska du inte vara med den personen. Då kan de lika bra gå, för det viktigaste i längden är att du är med de som ÄLSKAR dig precis som du är och att du är nöjd med dig själv! 💗

Likes

Comments

All hets kring vikt och utseende som finns i dagens samhälle är något som måste få ett stopp! Du ska se ut på ett visst sätt och ha drömkroppen för att bli accepterad av samhället, så är det många som känner. Revbenen ska synas, låren ska inte gå ihop och du ska vara sminkad. Detta leder till ångest, oro och depression i allt lägre åldrar, även sjukdomar, sömnproblem och uteslutning av mens kan tillkomma. Ska det verkligen behöva vara såhär?

På instagram finns det smala tjejer som har nämre en miljon följare, många ser det som inpiration.

Det är hashtaggar som: fitness, healthy, eatclean, healthylife, instafit, hälsa osv.
Jag ser hälsohets, personer med en sådan låg fettprocent äter väldigt lite och/eller tränar väldigt mycket. Det är dieter, viktminskning och träning. Dessutom är många bilder redigerade så allt ser perfekt ut, det får du inte glömma!
Detta lyfts i media, allt handlar om utsidan, hur du ser ut. Inte hur du är eller tänker. Vad är fitness och vad är hälsa? Det ser olika ut för alla, de bilder som läggs ut kanske ser snygga ut men verkligheten ser annorlunda ut. Dessa personer kanske mår jättedåligt för de "måste" vara smala. De lägger ut en bild, den sprids och andra triggas av bilden för de vill också se ut så. Media är stressrelaterat för hälsan, är man ung förstår man inte innebörden. Hur mycket du kan skadas om du hanterar mat och träning fel, de bara gör som de stora instagrammarna utan att tänka på att det inte är för deras bästa.

Det som inspirerar mig mest är de människor som kan förmedla en känsla av att man duger som man är. Du behöver inte vara den sötaste, smalaste eller vältränade för att duga. De människor som kan få en att bortse/glömma samhällets normer och lägga fokus på något som är mycket viktigare - att faktiskt må bra.

Klart att du kan ha mål med kost och träning, det är inte det jag menar. Fast det får vara till en viss gräns, det får inte gå så långt så du inte kan unna dig, eller måste väga dig konstant och räkna kalorier. Det handlar om att du ska kunna hoppa över ett träningspass eller äta en kaka utan att få ångest eller må dåligt. Finna en balans är en nyckeln till det. 

Vi behöver lyfta insidan, tänka bra om sig själv, vara snäll mot sin kropp. Det handlar om ens tankar, inte din kropp. Kan vi få bort alla hjärnspöken att "du är för tjock", "du är för ful", "du är äcklig" osv så kommer vi framåt. Det är ingen lätt uppgift, det är inte lätt att få bort de onda tankarna, det tar tid. Vi behöver jobba på det, ungdomar behöver bra förebilder och inte så de får vikthets. Det tar på krafterna att hela tiden tänka negativa tankar om sig själv och dessutom kommer det leda till att om någon säger något kränkande kommer du ta åt dig. Istället för att vara en stark och självsäker person som kan ta negativa kommentarer åt sidan.

Hellre njuta av god mat och äta det man är sugen på istället för att tvinga i sig något som inte ens är gott eller inte äta när man egentligen är hungrig. Du är inte lyckligare för du är smal, allt sitter i hjärnan. 

DU DUGER PRECIS SOM DU ÄR! 💗

Likes

Comments

Det bästa som finns är när man känner sig riktigt glad och lycklig! Tänk efter vad som gör dig lycklig och vad som drar ner dig. Det är viktigt att göra det man blir glad av, det kan vara djur, baka, vara i naturen, träna, vara med vännerna, sin pojkvän/flickvän eller något annat. Det du mår bra av, bara fortsätt göra det! Det som drar ner dig borde du fundera över, vill jag verkligen ha det såhär?
Det kan vara en vän som bara tar energi och inte ger något tillbaka, det bästa är att sluta träffa den kompisen. Det är inte värt att ha sådana kompisar, man märker tillslut vem som verkligen finns där för en! Eller om det är någon man träffar, det kan verkligen dra ner en och ta på ens krafter.. Även om du tycker om personen väldigt mycket och inte kan sluta tänka på henne/honom så låt det vara slut en gång för alla, annars blir det bara värre, gång efter gång...

De personerna som gör dig lycklig, håll hårt i dom! De är som gåvor eller stjärnor som lyser upp mörkret! De andra som drar ner dig, radera de ur ditt liv för de är inte värda att finnas i ditt liv.


I've found the key to happiness.
​Stay the hell away from assholes!


Likes

Comments

Känslan när man känner sig helt ensam. Att inte ha någon vid sin sida, du känner att du inte tillhör någonstans, utan känner dig utanför vart du än är. Du är rädd, rädd för att vara helt själv.
Livet känns hopplöst och meningslöst, tankarna om "varför lever jag?" börjar komma. När man bara vill försvinna, man orkar inte med livet längre. Varje kväll gråter man sig till sömns då man känner rädslan och ensamheten. Det gör ont i hela kroppen, tillslut kan du inte känna någonting. Du vet inte vad du ska ta dig till. Du tänker att ingen kan hjälpa dig, för du känner att ingen bryr sig, tankarna om att "ingen skulle bry sig om jag försvann", "ingen kommer sakna mig". Känslan om att ingen ser eller hör dig är brutal, det är något ingen skulle behöva genomgå!

Det jag vill berätta är GÖR INGET DUMT! Ditt liv är VÄRTMYCKET!!!
Jag vet att livet kan kännas som ovanstående. MEN jag tog mig igenom alla svåra år och här står jag nu med världens bästa vänner och ett liv jag är nöjd med. Det kan ta lång tid att bearbeta svåra år av sitt liv och kanske alltid kommer sitta i. Det jag kan säga är att det blir bättre, ge inte upp! Det finns personer som kan hjälpa dig så ta hjälp från någon som kan stötta och lyssna på dig, du är aldrig ensam!

Du är underbar, älskad och en stark person!


Likes

Comments

Du vill bara sova, du har ingen motivation, du vill inte träffa folk, helst vill du bara vara själv. Man vill inte visa någon hur man egentligen mår, man sätter på fejkleendet som livet vore perfekt. Du vet aldrig när du kommer bryta ihop. Ena sekunden kan du skratta och le och ena stunden händer det något, något man inte förklara. Tårarna börjar rinna, du får inte luft, du vet inte vad du ska göra. Kroppen är tung, huvudet är tungt, tårarna fortsätter rinna, de slutar inte. Sen kommer du till det stadiet där du känner dig helt tom, du har inte fler tårar, man bara sitter där, förvirrad och tom. 

Du kan torka dina tårar, skölja huvudet som ingenting har hänt och gå ut bland folk. Du kommer hem, känner tyngden bakom dig, som någon sliter i en, en demon. En demon som kommer fram när du minst anar det, den kommer alltid finnas där, oavsett om du vill eller ej. När du känner dig som lyckligast kan den komma ut och säga: " Hej, minns du mig".

Något vi aldrig får glömma är att när en panikattack eller ångest kommer så vill kanske vara starka och försöka hålla igen det. När den är där, låt allt bryta ut istället, det är okej att gråta, håller man in många saker samtidigt så kan det komma rejält. Acceptera att det är okej att gråta, sen kan du bara resa dig upp och vara starkare, en kämpe som kan vara på botten men resa sig igen! Det är viktigt att ta en dag i taget, andas, är det något som tar emot så tänk: jag fixar detta! Fundera även på vad det är som får dig bryta ihop. 
​Det är viktigt att tro på sig själv, särskilt om ingen finns där.. För du är den viktigaste personen du har, glöm aldrig det! 

Likes

Comments