Header

Efter att nästan ha blivit av med finansieringen från kommunen så blev det ändå ett Musikens makt i år igen. Detta är ett gratis event i Luleå där man får fara och se en massa olika artister. Du hittar det nere på Gultzaudden vid vattnet. Galet mysigt är det där!

Om ni gillar pop/indie/hiphop så är det läge att bege er dit i år! Jag som inte lyssnar på nåt av det kommer inte bege mig dit. Det vore väl för matens skull isf. Tydligen skulle det finnas vegetarisk mat att köpa - väldigt ovanlig här uppe i Luleå.

Jag tycker dock det är jättetrist att dom inte satsat överhuvudtaget på rock/hårdrock/metal scenen. Fast intresset på lulekalaset har ju varit minst sagt milt. Kanske är det så, helt enkelt, att dom inte tar hit för det är ingen som vill höra dom?

Förr om åren har det bl.a Ghost spelat och förra året spelade Naglfar. Raubtier har även spelat där bland många fler. Oh well.. nästa år kanske..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag blir det ett inlägg av lite privatare karaktär. Idag är officiellt den sista dagen av min semester. 8 veckor senare. Jag som trodde det skulle bli långtråkigt kan inte förstå att tiden redan är slut.

Jag hade så många planer för denna sommar och ingenting har blivit i princip.

För min egen del hade jag tänkt reglera min vikt, istället har jag gått UPP i vikt. Jag tänkte simma varje morgon vi var hemma men har bara simmat en enda gång. Jag tappade helt lusten efter att en jäkla sur 50-taggare var på mig för hur jag simmade. Surkärringar är det värsta. Jag testade även nutrilett, vilket funkade bra, men vikten man går ner åker lika fort tillbaka. Så nu väger jag mer än någonsin. Vi får se hur detta slutar...

Sen hade jag väl hoppas umgås med lite folk men det har inte blivit överhuvudtaget. Inget intresse från deras sida gör ju så man helt tappar intresset själv. Man hör ju knappast av sig till folk och frågar om man får komma förbi när dom inte ens svarar på det man skriver..

Tanken var ju också att göra en massa saker denna sommar. Typ åka upp i fjällmarken och ner i Sverige och givetvis till Finland någonstans. Det har inte heller blivit pga den trytande budgeten. Den budget som fanns lades på en utlandsresa vilket det iofs var värt men gjorde så det inte kunde göras nåt annat.

Dessutom fick vi oväntat tillgång till den renoverade lägenheten nu istället för i sep/okt, så det blev flytt nu under dom sista veckorna istället för allt man annars kunde ha gjort.

Med det sagt så har vi ju ändå hunnit med en hel del ändå. Vi har varit på havsbadet och lekparken/tivolit i Piteå flera ggr. Vi har varit här på First Camp och badat, lekt och åkt cykel. Vi har varit på lekparken här, i stan och den nya på skurholmen. Vi har åkt ut med färjan till klubbviken och försökt bada där. Vi har varit till stugan dryga veckan. Vi har varit på lulekalaset och lekt i lekborgar och åkt karuseller. Vi har varit till Mallorca en vecka och badat hela dagarna, träffat Bamse och haft det allmänt bra. Vi har flyttat tillbaka till vår gamla lägenhet och rensat rensat rensat. Vi har badat på Aronsbadet och även åkt till Umeå och badat på Umelagunen. Vi har badat vid oss i älven. Sen har jag ju även lyckats få Sam att sluta med blöja (under dagarna) och lärt han att cykla på sin trehjuling. Detta under 8 veckor. Så givetvis har vi hunnit med saker ändå! Sam har verkligen haft en bra sommar och det är ju det som är huvudsaken! Jag hade ju egentligen inte semester utan var ju föräldrarledig så det är precis som det ska vara!

Jag som trodde att jag skulle sakna jobbet gruvar mig nästan för att börja om att jobba! 😂

Likes

Comments

Av alla ovanor man kan ha så måste röka definitivt vara den vidrigaste av dom alla. Inte nog med att man medvetet förpestar sin hälsa, man förpestar även hälsan för alla andra runt om en.

Jag vet mycket väl att jag har många som läser bloggen som röker. Och jag har full förståelse för att när man väl fastnar i det så är det extremt svårt att sluta. Trots det är det en otroligt äcklig ovana. Speciellt för oss icke-rökare.

Varför skriver jag om det nu då? Jo för att våran granne har tyvärr börjat om att röka. Såklart såna här cigaretter som luktar sådär extra vidrigt. Jag är ingen rökare. Jag har aldrig rökt i hela mitt och aldrig känt någon lust till det heller. Trots det stinker mitt sovrum cigaretter dagligen så jag helt seriöst funderar om det kommer bli inpyrt i möbler/gardiner snart. Men vad ska man göra? Hindra henne från att röka på sin egen balkong? Hur gärna man än skulle vilja så går det ju inte.

Det var verkligen synd att hon började om. Synd för oss och synd om barnen hennes som också måste leva med den där lukten. Som barn till rökare så vet jag hur man själv skämdes som barn och tyckte alla kläder man hade luktade.

Förutom att det luktar fruktansvärt hemskt så tål jag ju inte lukten egentligen. Jag får extremt ont i huvudet och nu ska man tydligen leva med det dagligen. Vad göra?

Förutom det så har vi fimpar över hela vår balkong. Dom måste ju blåsa dit på något sätt när ingen här röker... Man kanske måste försöks prata med henne men hon är så otroligt hatisk inställd mot mig så oddsen att det blir värre istället är väl ganska höga..

Suck.. lägenhetsliv. Och nu flyttar våra älskade knarkare tillbaka så man lär väl aldrig tordas använda uteplatsen när den väl byggs.. suck.

Likes

Comments

Alltså vad är det med mig som är så intressant? Jag kan inte förstå. Så många ggr jag har grubblat över detta och så många ggr jag har kommit fram till ingenting. Eller blir alla stalkade på samma sätt som jag blir? 🤔

Det görs fejk-konton på fb och instagram som vill bli min vän. Samma personer är in och kollar på min fb-sida dagligen. Som om dom försöker få fram något av den? As if att jag skulle lägga upp något viktigt där offentligt så vilken galning som helst kunde läsa det! Jag har blivit stalkad i grupper på fb som jag blivit medlem i så jag till slut har varit tvungen blocka folk! Men det hjälper ju föga när människor ändå går in överallt via vänners konton eller sin respektives. Dock hindrar det ju en lite mängd stalkning.

Och 99% av gångerna är det tjejer. Jag vet inte om dom är så korkade att dom inte tror att det syns eller om det är så illa att dom helt enkelt inte bryr sig? Kanske en kombination av dessa två..

Ni kanske börjar ana varför jag föredrar det manliga könet om jag får välja...?

Men för att återgå. Kan ni inte bara berätta vad det är ni söker? Vad ni hoppas hitta på mina sociala medier? För jag vet ju att ni sitter och läser det här också! Ställ en fråga. Använd en proxy om ni skulle vara rädda att jag skulle "komma på" er! Eller berätta helt enkelt varför i hela friden jag är så intressant att följa överallt.

Jag förstår det överhuvudtaget inte. Jag måste ju vara en av de tråkigaste människor att försöka ta reda saker om. Jag festar aldrig, jag är aldrig ut, jag har noll social kontakt i princip, jag ser inte bra ut, jag försöker inte sno eran kille och får jag välja själv föredrar jag att sitta uppkurad i soffan framför en skräckfim. Jag är inget hot och gör inget intressant. Varför i hela friden bry sig om mig?

Jag vet att ingen kommer våga svara. Alla är så jäkla pissigt fega att dom inte ens klarar av att plita ner något på en datorskärm. Gud nåde om någon skulle få reda på att DOM skrev något.. ramaskri alltså.

Kanske därför jag blir stalkad iofs.. för att jag inte är feg. För att jag vågar säga vad jag tycker. Och definitivt vågar skriva vad jag tycker. Jag skulle aldrig ens komma på tanken att sätta mig ner och skriva en anonym kommentar. Har jag en åsikt säger jag det, vill jag nåt online skriver jag det, med mitt eget namn iofs.

Usch vad otroligt jobbigt det måste vara att vara så fega och patetiska som ni är. Ni vågar varken säga bu eller bä, än mindre skriva det. Istället smygstalkar ni en och tror att man inte vet. 😂

Nä nu ska jag sluta klanka ner på er.. återvänd till flocken nu små lamm.. akta er för vargen bara.. 😏

😂😂😂😂😂

Likes

Comments

(Varning! Understående text innehåller spoilers!)

Metalhead är en isländsk kritikerrosad film om tjejen Hera som förlorar sin bror i en olycka när hon är 12 år gammal. När han dör bestämmer hon sig för att överta hans musikintresse, heavy metal, och bränner alla sina kläder och börjar gå i hans istället.

Den här filmen hade kunnat bli ett rent mästerverk. Och ja, tydligen tycker kritikerna att det är det. Jag tycker bara det är en otrolig sorglig historia som visar fram varenda jäkla fördom som finns om människor som lyssnar på denna musik.

En rebellisk tjej i senare tonåren som är otrevlig mot alla, elak mot djuren, vidrig mot sina föräldrar och hamnar i bråk, är sexuellt promiskuös och bränner kyrkor. Ja vad säger man?! Inte konstigt folk tittar snett på en, speciellt inte efter dom sett denna film...

Roliga inslag var dock en präst med en Maiden-tatuering och slutscenen är ju oslagbar.

Jag skulle dock inte rekommendera någon att se den. Är du ett riktigt metalhead så blir du bara förbannad och är du inte det så får du bara en massa fördomar som inte stämmer. Jag skäms att jag gav den 1,5 timmar av mitt liv.

Likes

Comments

Jag har alltid haft vissa tendenser till både klaustrofobi och höjdrädsla men dom senaste åren så har det nåt extrema nivåer. Jag har fått stå och hålla i mig i människor när jag ska åka rulltrappa om dom är för branta och hissar har jag helt slutat åka om det inte finns några andra alternativ.

Jag vet inte varför det blivit så egentligen. Efter utlandsresan så vet jag dock att det INTE hjälper att möta sina rädslor för att få bort dom!

Vi var alltså till Katmandu en dag. Katmandu är en stor nöjesplats med ett Funhouse bland annat. Vi frågade i receptionen om detta Funhouse passade en 3-åring och det gjorde det enligt dom. Så vi gick ju såklart in. Det första som möts oss är en hiss. Jag tänkte att det här måste jag ju klara av eftersom det var enda vägen in. Och gick in i hissen.

Hissen var ju en rekvisita och skulle tydligen föreställa en gammal gruvarbetarhiss. Bara det var otroligt läskigt. Men sen händer det som absolut inte får hända. Hela hissen börjar skaka och vibrera. Logiskt sett så vet jag att det här ingår i turen. Detta händer inte. Detta är fejk. Men det hjälper inte. Jag börjar skaka, börjar kippa efter luft, håller på att spy och får en extrem ångestattack. Ja tårar börjat rinna till och med. Samtidigt ska jag försöka hålla mig lugn för Sams skull. När hissen till slut öppnar sig efter en evighet så störtar jag ut bara för att befinna mig fortfarande instängd i en labyrint med speglar.

Som tur är ser jag en nödutgång ca 30 meter bort och fullkomligt störtar ut genom den. Hade inte den funnits så vet jag inte hur det gått helt ärligt. Väl ut kippar jag efter luft och tårarna rinner.

Det var den näst värsta ångestattacken jag varit med om i hela mitt liv. Jag känner fortfarande samma känsla när jag skriver om den. Vi skulle även se en 4d film med Sam men jag klarade inte ens av att gå in och sitta i en stor biosalong efter detta i rädsla att bli instängd. Ingen som inte varit med om det förstår och inget logistiskt tänkande hjälper.

Det bästa i det hela var helt klart att jag blev ordentligt utskälld för att jag inte lät Sam gå klart i Funhouset och "förstörde" det. (Fast det visade sig sen, se videorna, att det inte alls var lämpligt för en 3-åring) Och sen när jag försökte berätta känslan för någon annan så brydde sig inte denna någon överhuvudtaget. Inte konstigt att man själv har blivit kall och hård på gamla dagar. 🙄

Här kommer videon från huset. (Inte min) Jag är extremt glad för Sams skull att jag rusade ut, annars skulle han blivit ärrad för livet minns sagt..

Likes

Comments

Härligt att se att bloggen blomstrar fast jag inte har haft tid med den! För en vecka sen kom vi hem från Mallorca och sen dess har det varit hektiskt! Sam fick magsjuka, jag blev sjuk och vi har återigen varit tvungna att flytta! 😩(med det sagt så blev det ju tyvärr ingen qstock)

Jag och Sam hade då det underbart utomlands! En riktig guldresa och jag är glad att jag valde att lägga mina pengar på det! En vecka kvar innan allvaret börjar och man börjar om att jobba igen. 😪

Likes

Comments