God kväll på er!
Dagen idag var lite kaos från en början, jag försov mig och blev väckt av pappa några minuter innan min buss gick. Så jag hann inte med den bussen som jag hade behövt för att komma till mentorstiden som började 9.
Det slutade med att jag tog bussen klockan 8.34 och var i skolan runt 10, så jättemycket sen var jag inte direkt.
Dagen blev dock rätt skön, lite matte, mat på Taco bar, samt idrott.
Nackdelen med idrotten var att det var dans, och om det är något jag inte kan så är det verkligen dans. Är helt ärlig jag kan verkligen inte dansa, är så sjukt stel i hela kroppen och det går bara inte. Hur mycket jag än nu vill att det ska gå. Vi var på DC i Uppsala och hade en instruktör i Hiphop/ street. Älskar verkligen hur dem dansar, så det var ju skön musik på så sätt. Men liksom om man inte kan dansa, dåe det rätt jobbigt asså. Men det är antagligen som allt annat en vanesak.

Hoppas ni får en bra sömn inatt, godnatt på er!

Likes

Comments

Jag förstår nästan varför man inte längtar efter skolan, inget kul alls.
Idag var första riktiga skoldagen om man kan säga så efter lov, har ju haft praktik i en vecka också därav ingen skola förra veckan och igår då vi har prao på måndagar från och med igår.
Vi var på bruks som vanligt på tisdagar, vi tränade lite hund, startade en ny kurs och även en ny uppgift ang. djurs beteenden. Relativt stressad känner jag mig nu, även om det är cirka två veckor tills den ska vara inne. Förstår inte varför men blir så grovt stressad av att ha uppgifter som ska vara inne inom en tidsram.. Får sån grov ångest, och kan inte sluta tänka på det som jag ska göra, Men om jag har tur kanske det löser sig med tiden, för jag börjar känna redan nu första dagen innan kurserna dras igång igen, att jag är riktigt stressad.
Imorgon är det mentorstid och sedan matte så då lär det vara mer grejer som kör igång, har idrott efter lunch dessutom, men det kanske inte kommer något nytt där, tror det bara är någon slags aktivitet som man ska vara aktiv på.
Känner mig även pressad redan igår då jag fick lägre betyg på idrotten än vad jag vill ha, så måste ändra om i den, och försöka utveckla och ha med lite saker så jag når högre betyg än vad jag har nu. Då jag fysiskt har aktiverat mig så jag har kommit på det betyget jag vill nå, så vill jag inte tabba på skrivuppgiften om Träningsdagboken. Då jag redan nu vet att jag kommer ångra mig som tusan, om jag inte fixar det på en gång. Eftersom senare får man fler restuppgifter, uppgifter och prov att göra, och finner därav ingen tid för de gamla restuppgifterna som förekommit.

Likes

Comments

Hallå där, idag var det min 4:de praodag då jag var hemma i fredags, pga olika anledningar.
Idag jobbade jag lite fritt på alla områden i kliniken.
Tvättade bårar och bänkar, skötte tvätt och stoppade det senare på respektive plats. Klippte mina första klor på hundarna på kliniken idag, och det gick la bra.
Hjälpte sedan till att klippa klor på en valp, sprallig sak kan man ju säga, haha.
Jag satt även vid receptionen, packade lite instrument och fyllde på kanyler, stops, sprutor och massa sådant som behövs vid de alla olika besöken.
Gick även lite tidigare, runt 10 i 17. Just för att komma hem, då det är sista bussen hem vid 17 som passar med bussarna hel till mig.

När jag kommer hem blir det raka vägen till duschen och sen antagligen lite mat innan man går och nannar.
Godnatt på er, när ni nu ska sova!

Likes

Comments

Idag bestämde jag och mamma oss för lite mys framför tv:n, med en film.
Det blev en gullig romantisk film, väldigt bra! Vi hann dock inte se klart den, men har sätt den tidigare så vet att den är otroligt bra. Handlar om en tjej som äger bakeri men har ingen romans. Hennes mamma gör verkligen allt för att hon ska gå på date och så. Lägger in henne på olika dating sidor, och lite så. Mycket kul händer i den filmen, så den rekommenderar jag. Tyvärr minns jag inte namnet, men om ni är sugna på att veta vad den heter kan jag säkert lyckas få fram det.

Hoppas ni har fått en lika bra söndag som mig, kramar

Likes

Comments

Som jag ofta brukar göra så fann jag en nyhetsartikel, som människor runt om frustrerar sig över.
Och som många vet så händer det nästan alltid under dessa kalla tider..
Mobilen stänger av, även om du hade 100% när du gick ifrån huset när du skulle till skolan, så har du nu en död mobil i handen, hur kul?
I artikeln skrev de om lite tips och tricks som funkar för att hålla lithiumbatteriet varmt, som har en kemisk process och när det är kallt flyter li-ionerna långsammare, och det gör så att det alstras mindre ström, därav dör mobilen i kylan.
Man kan ge telefonen en liten tröja för att hålla värmen inne, om man inte har lust att köpa tröjan till mobilen så kan man även sticka dem på tex. syslöjden. Det ska funka att lägga ner mobilen i en handske dessutom.
Har du mobilen i handväskan eller ytterfickan, så är det ingen bra idé, för att hålla värmen är det bättre med en innerficka om man har en sådan.

Varmköra mobilen är också en hiss, genom att köra prestandakrävande appar, som tex. att följa en vägbeskrivning, spela spel. Att ringa upp någon för att snacka brukar också funka, för en stund för att hålla kylan borta.

DONT DO:
Om din telefon är död, se till att den återfår sin normala temperatur innan du sätter i laddaren, annars finns risken att din mobil ger upp på livet.
Man ska inte heller, sätta sin kalla mobil på laddningen direkt, då man kan skapa lithium kristaller inne i batteriet och det kan skapa en kortslutning.

Likes

Comments

Andra dagen av praktiken på 9 timmar är nu slut, nu blir det åka hem och sova! Som jag taggar, ska väl försöka få i mig något att käka innan men sen blir soffan och Netflix. Undrar om jag somnar lika fort idag? Slocknade klockan 18-19 igår, vaknade till runt 11 men fortsatte sedan att sova till 5:30 imorse. Riktigt skönt ska ni veta, men var tyvärr tvär trött imorse endå.
Idag gick jag poliklinik, vi kollade på en katts sår då den hade blivit biten av en annan katt, kände mig dock väldigt yr, så fick gå där ifrån för kände verkligen hur allt slocknade. Allt blev verkligen svart men hann som tur gå in på toaletten, sätta mig på golvet och sedan dricka lite vatten. Så jag klarade mig denna gång från att svimma. Var även med klippte klor på några hundar, skötte även tvätt och disk och fixade lite sånt.
Packade även instrument i olika set, jag lovar er man blir helt blind då instrumentet är riktigt lika, om ni frågar mig. Dock så säger de andra där att de tar sin tid i början så det var lite halv svårt att få ihop det i början.
Frontade också lite varor, såsom hundfoder och leksaker. Även lite tillbehör till smågnagare.
Det var en kort version av dagen!
Godnatt på er!

Likes

Comments

Godkväll, hur står det till? Själv är jag väldigt trött då jag har haft en väldigt dålig sömn inatt, som vanligt.
Samt så började jag min första "skoldag" med 9 timmars prao, så lite trött är man väl.
Var sjukt nervös innan men, det gick bättre med tiden. Sofia, min handledare hade gjort ett schema över hur denna vecka skulle se ut. Och idag blev det reception, rätt segt efter drygt 8 timmar. Så det blev några kaffe på det, för att orka hålla sig vaken.
Tog även insivativet att plocka ut lite varor och så i själva receptionen/ väntrummet.
Såsom hundben som jag ställde på receptionsdisken där det började se lite tomt ut, och la även test på foder under respektive hundfoder då det även behövdes. Så det tog väl en liten stund, resterande av dagen har jag väl för det mesta bara suttit, men så långsamt gick inte dagen. Det händer saker överallt så skulle säga att dagen gick relativt fort endå.
Fick även välkomna ägare med hund till ett rum där de skulle vänta på sköterska, så det var väl min första praktik dag!
Imorgon blir det poliklinik så då blir det lite mer fullrulle, ska springa med en sköterska under hela dagen på en del undersökningar, det blir även antagligen en del kloklippningar och tandhygien.

Likes

Comments

Denhär dagen har typ bara spenderats med att göra saker för att jag ska hålla mig vaken. Sov mindre än en timme inatt, och gick sedan upp åkte med mamma till jobbet för att sedan ta en buss till Norrtälje. 2
Och finally på H&M fann jag denna godingen som jag har letat efter i flera veckor, vet ni hur glad jag blev?
Jag åkte ju dit också för att chansa, då alla Sleeks paletter är seriously slut i alla affärer, de var slut i alla butiker runt om Stockholm. Det är sjukt, hur poppis just denna palett har blivit, min favorit är Soltice. Och det var den som blev köpt idag! Lucky me! ;)
Efter att jag hade varit i Norrtälje, åkte jag till mormor och morfar, för att just ha något att göra. Där fick jag pannkakor, och mina yngre kusiner var där också, så det var riktigt kul att träffa dem på en gång! Broder och hans tjej hade också hamnat där, så det var rätt fullt!
Senare runt 3, bar det in mot stan för att träffa några polare, för jag kände att jag skulle somna om jag var kvar längre hos mormor och morfar, då jag verkligen var supertrött. Och höll på att somna överallt typ, haha.
I T-centralen hamnade jag och en polare på Espresso house, drack den efterlängtade Chai latten, som jag har varit otroligt sugen på i flera dagar. Tänkte göra en hemma förut, men såklart, var pulvret nästintill slut... Typiskt.

Likes

Comments