Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hallå där, idag utförde jag praodag 10 på kliniken som jag tänkte dela av mig med.
Jag gjorde som vanligt lite av de vardagliga fixet, fyllde på labprodukter, kanyler och sprutor i olika storlekar, bomull fylldes även på och lite sådant.
Idag klippte jag även en del hundars klor, och det gick superbra.

Något som är nytt för dagen var att vi tog bort en reptil, rätt intressant tyckte jag och några andra, då det inte är det vanliga som man brukar göra.
Jag var även med och såg lite ärenden inne på operation, var lite bölder och liknande som stod på schemat.

Detta var en kort blick av dagens prao, hoppas ni har det bäst!

Kramar

Likes

Comments

Denna dag har bara bestått av plugg från direkt när jag vaknade runt 13 tiden eftersom jag var "ledig" till för någon timme sedan då jag gav upp, och tänkte nej nu får jag nöja mig och lämna in uppgiften. Det sega var att man hade idag på sig, då vi hade en uppgift på 25 valfria frågor av 40 frågor i det ämnet vi hade idag. Skönaste med idag var väl att vi fick plugga på valfri plats, så det är gött endå!

Likes

Comments

Hej på er finaste läsare, hoppas att ni mår superbra. Själv mår jag bra, har bara otroligt ont i fötterna efter praktiken idag, men som vanligt har det varit en lärorik dag.
Har gjort lite av det vanliga, fyllt på lite kanyler, EDTA, heparin sprutor. Tvättat rummen som vi tar emot patienterna i, och även skrubbat dem ordentligt. Torkade även några dammiga hyllor i försäljningsdelen av verksamheten och samt därpå katt stallet.
Jag hjälpte även Ronja att försluta instrumenten hon hade packat innan och lite av det vanliga.
Något som är nytt för idag är att jag var med när Ronja kastrera en hankatt, och att vi vikte en kista av kartong åt en hund som fick gå bort idag. Såg även när Emilia och Anna spolade en led på en katt.
Väldigt intressanta händelser som uppstår hela tiden, och detta är något fler borde sätta sin fot i, för det är otroligt lärorikt.

Likes

Comments

Hej på er, sorry för jag skippade att blogga igår, hade inte riktigt tid när jag kom "hem", hade fått en del nya läxor att påbörja. Otroligt segt faktiskt, men vad ska man göra liksom?

Just nu sitter jag på bussen hem efter en otroligt seg dag, efter en otroligt seg natt där jag inte kunde somna förrän tre nästan, och vaknade runt halv 6, så det var lite onice faktiskt. Dagen idag började med Svenska, och där skulle vi läsa texter och sedan svara på lite frågor innan vi skulle diskutera om det om en vecka ungefär, dock kommer ju allt vara förgäves då nästan. Har även haft engelska, där jag skriver på ett brev med för och nackdelar för om man ska ha skoluniform i skolan, rätt segt. Och speciellt när allt ska översättas till engelska. Efter lunchen gick vi på rockmusikal och det var relativt segt att sitta där i två timmar, men kören som visade upp din musikal var otroligt duktiga. Det var Uppsalas kör "DUM" som framförde själva föreställningen, det ända som var lite tvärt var deras slut, inget speciellt alls tyvärr.

Hur har er dag varit?

Likes

Comments

God eftermiddag på er!
Hur har er dag varit? Min har varit helt okej, det började med en otroligt jobbig magvärk under hela morgonen som höll i sig hela dagen om man säger så, tyvärr är inte mensvärken över nu heller.
Och när jag väl satt på 677:an imorse så tappade den busstiderna, och kom försenat in till Uppsala, så det var ju superkul. Kollade även bussen som skulle gå 8.55 precis vid C3 i Uppsala men när vi väl var där ( jag och kompisen Jennifer) så stod det att det inte gick någon 8.55 på tidtabellerna som står där som snurrar. Så då blev jag superglad, verkligen. Då kollade vi snabbt upp en annan buss och ta, då skulle vi till E1, först tänkte vi " Vart fan ligger det?" men sedan kom Jennifer på vart, det ligger liksom bakom självaste stationen, så det kan vara svårt att komma på vart, men vi småsprang så vi var där vid 8.56 men då hade den gått tidigare eller liknande, för man ser när bussarna kommer och går, för det är såpass öppet där. Så vi gick in i Stationsgallerian och bara lullade runt tills klockan blev 9.10 och vår buss gick 9.15 denna gång, den han vi faktiskt med. Men det var en så otroligt dryg morgon om man kan säga det så.

När vi väl var framme på brukshundsklubben så gick vi igenom två styckena föreläsningar, om pälsvård och sedan lite hur man kunde förebygga vissa sjukdomar i öron, ögon osv. Och vad man ska göra vid såna tillfällen, och det är ju självklart att åka till veterinären om det är något allvarlig. Vi missade dock en föreläsning, tror jag? Eller så var vi med på alla jag minns inte riktigt. Men riktigt bra av vår lärare Maria!

Jag slutade dock vid 13.30 där men jag skulle inte komma hem om jag åkte 14.14 ifrån Uppsala, så jag tänkte att jag lika gärna kunde gå till skolan och ladda upp datorn lite snabbt innan denna buss, som gick 15.15

Vi hörs, ciao!

Likes

Comments

God kväll på er!
Idag har min dag bara bestått av jobb, vi öppnar servering 11 på söndagar så det var sjukt skönt med en liten kortare arbetsdag, då vi slutade 18:15. Jag bakade även lite chokladbollar och nougatrutor, haha vi lät smeten till chokladbollarna stå ett tag och det skulle jag inte ;) Då pärlsockret inte ville fästa, men jag löste det genom att smeta smör över dem och sedan försöka igen, och då funkade det som tur var.
Dagen var helt okeej men är väldigt trött nu, tyvärr. Så jag tror det blir sova rätt så nu faktiskt.
När jag kom hem hade mamma fixat hemgjorda biffar med fetaost i med tzatziki, potatisklyftor och sallad som jag tycker bäst om! Älska, älska!


Likes

Comments

Godmorgon finaste läsare, har ni sovit gott?
Det har jag iallafall, somnade nästan direkt när jag la mig igår och vaknade sedan upp när mormor stack in huvudet och sa " Är du vaken?" and yes där vaknade och gav ett " Ja" tillbaka.
Fick mitt goda morgonte när jag gjorde mig lite färgglad i ansiktet inför skolan och när jag var klar gick jag ut i vardagsrummet och hade mormors speciella morgonmacka serverat på ett silverfat, haha.
Det är sjukt skönt att ändra miljö och inte vara hemma hela veckorna, veckorna går även mycket fortare när jag är hemma mån-ons morgon och är hos mormor och morfar från ons eftermiddag efter skolan till fredag morgon. Och efter det är det ju bara en härlig helg att längta till efter fredagsskolan. Så det är hur härligt som helst!
Tror jag åker till jobbet på söndag så det är lite halvsegt när jag har APL 8-17 dagen efter, menmen what to do?
Man får ju pengar att göra annat för vid senare tillfällen, så det är ju kul ändå. ;)

Hoppas ni får en bra fredag och en välförtjänt helg!
Kramar

Likes

Comments