Jag lovade att återkomma när vi återgått till vardagen, det har varit vardag i ca en vecka nu men jag kan ju konstatera att det blir en helt ny vardag för familjen Sälöen i och med att dottern lämnar boet för en stund.
I detta nu är vi på väg till Vadstena för att inkvartera henne i hennes 14 kvadratmeter stora rum 😀

Vardagen i övrigt har bestått i att återvända till jobbet, vilket har gått förvånansvärt smidigt, mycket att göra förstås men allt väl planerat så det känns ok. Har redan första veckan fått 5 nya klienter, samtliga på rekommendation från andra. Det betyder en hel del för det visar ju att de som rekommenderat mig är nöjd med mitt jobb. Jag var på smärtrehab i måndags inför ett program jag ska genomgå där igen under hösten och mycket fokus låg på jobbet och om jag kan ha det kvar eller göra förändringar, men också vad jag tycker bäst respektive sämst om med mitt jobb. Helt klart tycker jag bäst om att vinna mina mål när jag anser att min klient har rätt...och många gånger gör jag just det. Vinner åt den lilla människan mot de stora jättarna. Det är tillfredsställelse!

I övrigt var det inte så mycket som kan ändras, jag har en chef som jag uppskattar otroligt mycket och som betyder mycket i mitt liv och för mitt välmående och jag får i princip vad jag ber om, vilket också gör att jag inte utnyttjar generositeten in absurdum. Ömsesidig respekt och att måna om företaget är viktiga ingredienser i mitt liv. Jag har också fantastiska kollegor, var och en på sitt sätt och jag känner mig trygg med dem både i min roll som kollega och som ställföreträdande chef. Alla respekterar varandra och vi har ett lugn som inte alltid funnits där....så jobbet är inte det som får min fibromyalgi att förvärras, det är jag ganska säker på.

Vardagen har också inneburit att vi har börjat rensa bland allt vårt skräp och körde iväg 2 släp med skrot till tippen och samlade ihop en hel hög med skräp som vi själv kan bränna. Vi har dock väntat på att våra bönder ska bli färdiga med skörden så att vi inte riskerar att en gnista flyger ut bland grödorna. Det hade fått förödande konsekvenser. De har arbetat träget natt som dag och i går morse bär jag tittade ut genom sovrumsfönster såg jag att det var klart...härligt, nu kan vi fortsätta röja.

Igår blev det dock inget av med det, jag och maken valde att åka till templet för att jobba där under lördagen.

Jag älskar att få vara i templet och känna friden där men också att få göra nytta och att lära mig nytt. Gårdagen medförde en del utmaningar, jag fick arbeta på tyska under ca 2 timmar eftersom vi hade två systrar från Tyskland på besök för första gången. Jag kunde konversera på engelska men allt annat gick på tyska...har bara läst tyska i tre år och det var när jag gick i nian så det är i några år sedan men det gick bra 😀. Fick hand om en äldre dam (82 år) från Vietnam och hjälpte henne igenom sin del, det gick eftersom jag vet vad det stod i den viatnemesiska texten. Sedan blev det lite på engelska och lite på danska 😀. Det är roligt att få hjälpa till och att utmana sig själv. I templet fungerar det eftersom man är så trygg och inte blir stressad och skulle min fibromyalgi börja spöka alldeles förskräckligt ( läs fibrofog och hjärnsläpp) så är det bara att säga till så tar någon annan över eller guidar mig igenom.

Hemma igen väntade förberedelserna för Martas flytt och lite matlagning. Konstaterade att en hel del behövde handlas in så det blev en tur till affären på kvällen.

Innan dess hade vi fixat bakad potatis med kycklingröra gjord på mango chutney, majonnäs, gräddfil, curry purjolök och paprika.. Det där är ju ingen mat för maken och hans diabetes så han fick helstekt kycklingfilé och ratatouille som jag gjorde en stor gryta av....jag tycker ju också att det är väldigt gott och trodde att det skulle fungera för hans diabetes men blev lite förvånad då hans blodsocker ändå var högre än det normalt skulle vara i morse. Kan inte komma på vilken av råvarorna som orsakade detta.

Innehållet består av lök, aubergine, squash, paprika, färska tomater, vitlök hönsbuljong och vitt matlagningsvin....vet inte hur mycket kolhydrater matlagningsvinet innehåller men det var ju inte några stora mängder jag hade i....konstigt.

Älskar profetens visdom, nu får ni ha det bra till nästa gång, Marta har valt att övningsköra motorväg så det är väl bäst att jag är lite observant 😀

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 17 readers

Likes

Comments

Nu har vi lämnat underbara Gotland, vi tillbringade de sista dagarna främst i Visby och fick beskåda underbar solnedgång och njuta av fantastisk glass.

Glassmagasinet på Gotland hade ca 180 sorters glass så vi var givetvis nödgade att besöka det många gånger. Jag som inte kan äta så mycket vanlig glass njöt av att ha flera sorters sorbet att välja mellan medan maken höll sig till den trygga mjukglassen, inga överraskningar där inte.

Jag lyckades givetvis läsa ut semesterbok nr 2 redan innan vi kom på färjan hem så jag passade på att köpa en ny ombord. en Kay Scarpettathriller, visste inte att Cornwell kommit ut med denna så blev glatt överraskad eftersom jag följt Scarpetta i flera år.

Resan hem gick bra, vi var hemma ca 03:30 på morgonen, sov några timmar och åkte sedan till kyrkan...resten av söndagen och måndagen därpå gjorde vi absolut ingenting vilket var väldigt bra för min del....att sitta flera timmar i bilen brukar inte ha så god effekt på kroppen precis.

i Onsdags åkte vi till Tosselilla med 2 av Martas väninnor. Inte stekhett precis men vi hade en riktigt fin dag tillsammans.

Tjejerna lyckades till och med lura upp KG i en Karusell :-), men mest badade vi, han och jag i en bassäng och töserna åkte vattenrutchkanor.

Torsdagen var en ren och skär "payday", sova och försöka hantera smärtan....det fick mig att tänka på ett inlägg om fibromyalgi som jag läste härförleden och som jag tyckte var riktigt bra.

"11 Things About Fibromyalgia You Can't Explain Unless You Have It

Fibromyalgia is one of those elusive conditions that one can’t even begin to explain unless they have it it. And according to the National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases, fibromyalgia affects roughly 5 million Americans age 18 or older. Unfortunately, 80 to 90 percent of those diagnosed are women. And as a woman, here are a few things that you need to know.

1. You don’t get a say in what days are good and what days are bad.

2. You’re never sure how long the flares are going to last.

3. I appreciate that you want to give me a hug, but I prefer you didn’t. Sometimes it can hurt.

4. Yes, I know I sound OK over the phone, but that’s because I’m lying flat on my back trying not to move.

5. If you come to visit, I will look fine to you. I won’t look like I’m in pain. I won’t look like I can’t move for fear of creating radiating pain throughout my body.

6. Some days I won’t make sense, regardless of how hard I try. Some days my fibro fog will be so bad that I won’t even be able to finish a sentence or say your name correctly.

7. I know that I’m not my normal, happy self. But it’s kind of hard to be my usual self when I ache. Can’t sleep. Can’t think. Have trouble moving around. So all of this depresses me which then causes anxiety. And sometimes then my agoraphobia kicks in as if I didn’t have enough problems already.

8. I know you think I’m sleeping a lot, but the truth is I am too tired to even pick up a book.

9. Yoga pants are one of man’s best inventions. They feel good against my skin and make it easier to roll over in bed.

10. They don’t make medications for crankiness, so I’m sorry if I lose my temper with you. But pain tends to do that to people. And I’m not an exception during a flare up.

11. I’m not going to die, but I sure do feel like I am. And at times I almost wish I would.

The bright side to all of this is that fibro flare-ups don’t last forever. They tend to come and go."

(https://themighty.com/2016/07/hardest-parts-of-having-fibromyalgia-for-people-to-understand/)

Det fanns mycket mer intressant men detta får räcka :-)

I Fredags fick jag fullständigt nog av min trilskande tvättmaskin som ibland tvingade mig att köra samma tvätt 3-4 gånger innan den behagade slutföra programmet. Det kunde ta en hel dag....Marta flyttar om en vecka och alla hennes kläder behöver bli rena. Så det blev ett hastigt beslut om att införskaffa oss en ny.

Vi hyrde ett släp och började, efter inköpet av tvättmaskin, tömma ut en massa massa skräp från stallet, oj vad man samlar på sig. Det blev två fulla släp till tippen. inklusive två trasiga tvättmaskiner. Skönt att ha kommit igång med att rensa även därute.

Nu är det snart vardag på riktigt igen, jobbet börjar på tisdag, Måndagen ska jag vara på smärtrehab sedan är det väl fullt ös igen. så vi ses när det är vardag igen

Dagens citat från Tomas S Monson

Likes

Comments

Vi har nästan en vecka kvar på Gotland och fortsätter att njuta av väder, utflykter och att ta det lugnt.
I söndags var vi i Kyrkan igen och fick höra fina tal denna söndag med. Om musik och om Kärlek (ett tal som min make höll). Eftersom det var söndag så tog vi det ganska lugnt, jag och KG spelade kort och Yatzy, de andra kopplade av vid TV och dator.

I måndags tog vi en tur till Tingstäde kyrka, vi hade tänkt besöka fästningen också men den var inte öppen på måndagar. I stället bestämde vi oss för att utforska en ny badplats som heter Smöjen...

Det var en mycket annorlunda men av oss omtyckt badplats. Vi Valde att bada i kalkbrottet även om det finns en fin strand och havet alldeles i närheten. Kalkbrottet var mer spännande...det blev väldigt djupt direkt och man fick klättra ner på klipporna. Vi var tacksamma att vi hade badskor att ta på oss. Som ni ser så finns det en gammal byggnad helt ute i vattnet, den var vi givetvis tvungna att simma in i...det kommer nog en film därifrån senare :-)

På kvällen var vi bjudna till Willy och Gerd Herrey, och en god vän till dem, Christer, kom också på besök. Vi hade en riktigt trevlig kväll hos dem med mycket prat om allt mellan himmel och jord. KG fick en hel del fossiler som både fam Herrey hittat (bl.a. en del av en bläckfiskfossil) och en hel del mindre fossiler av Christer så han var ju jättelycklig. Vi fick också se en del av det hantverk Willy sitter och gör i form av runstenar. Riktigt fina var de.

Det blev en sen kväll i måndags och vi tog det ganska lugnt idag på morgonen, vilket för min del var helt nödvändigt. Natten var hemsk och oavsett hur jag låg var trycket från min kropp mot madrassen olidligt...hade en stark önskan om att kunna sväva, eller sova på vatten eller vad som helst som inte skapade något tryck. Tog därför lång tid att överhuvudtaget komma igång idag. När jag väl var igång åkte vi dock ut till Tingstäde fästning, där vi först fick se en film och sedan gå på rundvandring nere i de underjordiska gångarna. Med en del tabletter i kroppen kunde jag vara med och dessutom tycka att det var fascinerande. Jag funderade mycket över hur soldaterna som levde där under jorden under långa tider klarade av det....Fästningens syfte var till stor del att förvara mat i händelse av krig. (som ett matförråd) och de hade stora stora saltkar där de lade ner köttet och saltade det så att det skulle hålla länge. Av samma anledningen uppmanas vi ha mycket salt i våra matförråd, för det fall strömmen skulle slås ut och allt i frysen behöver tas om hand....kom dock på att jag inte vet hur man saltar in köttet så det är väl dags att lära sig det.

På min uttryckliga önskan åkte vi sedan vidare till Bro kyrka som jag hört så mycket om. Det var tidigare en sk offerkyrka med många berättelser omkring sig. Vi hittade en lucka man kunde öppna och döm om vår förvåning när det där bakom fanns en mycket gammal trappa som ledde upp, troligen i kyrkotornet. Det fanns en väldigt vacker målning med bl.a. Adam och Eva som påminde en del om de tavlor vi kan se i vissa av våra byggnader. Det fanns också en vacker skulptur av Maria (och förmodligen halva Jesusbarnet)....

På grund av min smärta åkte vi hem till stugan för att jag skulle kunna vila innan kvällens Tornerspel. Vi hoppade av samma anledning över ett par utflyktsmål vi tänkt oss besöka idag. Familjen fick fixa mat medan jag stoppade i mig lite starkare mediciner och gick och vilade....dessvärre fastnade jag i den tredje boken av mrs Peregrins besynnerliga barn så någon riktig vila blev det inte men tillräckligt för att klara av kvällen. Så vi åkte till Visby, tittade lite på medeltidsmarknaden och insåg att det hade varit trevligt att vara här nästa vecka när det är medeltidsvecka.
Jag fann flera ringar som jag tyckte mycket om eftersom min favoritblomma var avbildade på dem, en väldigt vacker ros. På makens uppmaning och efter hans råd om vilken jag skulle välja blev det den här ringen.

strax därefter började tornerspelen vilket var väldigt roligt. Publiken fick varsitt lag att heja på och publiken var verkligen involverade och entusiastiska. Förutom riddare så var det även bågskyttar med och tävlade och som pausunderhållning såg vi gycklare. Så trots att dagen inte varit så bra ur fibromyalgisynpunkt har den ändå varit mycket givande.

Dagens citat från Thomas S Monson får bli ...

"The purpose of mortality is to learn and grow to be more like our Father, and it is often during the difficult times that we learn the most, as painful as the lessons may be"

Likes

Comments

Gotland fortsätter att välsigna oss med vackert väder och jag blir alltmer röd och grann, men vad gör väl det, det är skönt att vara ute och att bada, bada och bada. Det är längesedan vi badade så mycket under en semester och favoritstället är fortfarande Blå Lagunen. Inte för att vi har utforskat så många andra ställen ännu. Vi var dock på Fårö i går och gick och undersökte några stränder, långa sandstränder men den finaste sand man kan tänka sig....men alltför långgrunt för vår smak. Fick ju gå närmare en kilometer innan det nådde till midjan.

Nä, tacka vet vi Blå Lagunen, som snarare är grön. Vi har spelat in en film därifrån som ni gärna får titta på, den är ganska skojig.

Annars har vi också varit och besökt Lummelundagrottorna, det var en fascinerande upplevelse och vi hade en fantastiskt duktig guide. KG tyckte att han kunde gott bosätta sig på Gotland och fortsätta utforska grottor. Imponerande att han inte kände av sin klaustrofobi, men intresset för sten och historia övervann säkert detta.

På kvällen åkte vi in till Visby och gick på bio och såg Ghostbusters, en riktigt trevlig film som inbjöd till en del skratt, sedan gick vi ut och åt en bit mat. Jo förresten, vi har varit och besökt Kneippbyn också...det trevligaste där var väl att grilla och njuta av medhavd grillmat. Jag och Marta åkte några vattenrutchbanor och doppade oss i en sk uppvärmd bubbelpool där vattnet var kallare än där vi annras badar. Det fanns inga pooler att simma i och den enda åkattraktionen på sommarlandet som något äldre ungdomar skulle tycka om var avstängd. Villa Villekulla var förstås kul men annars ingen jättehit om man inte har med sig mycket små barn eller inte kan tänka sig något roligare än att åka vattenrutchbana. KG och Svein Åge gjorde dock ett gott jobb som grillmästare

Som sagt har vi också hunnit med Fårö och varit och tittat på Raukar. Där och då tyckte KG att han fått ännu ett incitament att flytta till Gotland.

Även Fårö kyrka fick sig ett besök, på kyrkogården hittade vi Ingrid och Ingemar Bergmans grav, en liten sten med några blommor framför.

Nä, nu får det vara nog för denna gång, avslutar med en bild av kristusstatyn i Fårö kyrka samt som vanligt ett citat från Thomas S Monson

​"you can't be right by doing wrong, and you can't be wrong by doing right"

Likes

Comments

Gotland visar sig från sin bästa sida, vi har strålande solsken med ett och annat moln och vi njuter av tillvaron. Stugan vi bor i är en välsignelse....tänk att vi fick tag på den sådär i sista minuten och att absolut ingenting annat var ledigt. vi har en trevlig värd från Burträsk som har inrett stugan med allt som kan behövas för en bekväm semester :-). Lugnt och skönt ute på landet med några hästar som grannar.


Vi har tillbringat dagarna med att i lugn och ro ta en titt på Visby, bada i Gotlands djupaste insjö, solat, äta ute och äta hemma och äta picknick, ta en titt i en och annan kyrka, bada i Blå Lagunen och att slappa.

Det tar lite på energi och kropp att vara igång, men samtidigt slappna av, inte alltid lätt att ha semester och samtidigt ha en kronisk smärta, det blir någon form av paradox när avkoppling också innebär mycket rörelse. Har varit lite frustrerad när hjärnan varje morgon säger åt dig att "gå ut och gå en runda" och man verkligen vill gå ut och göra just det men kroppen säger "det vägrar jag". Jag vet inte riktigt vilken del av mig själv jag ska lyssna på men tänker att jag sparar mina krafter åt att umgås med familjen och våra gemensamma aktiviteter framför att gå ut och gå.

Idag har vi tänkt oss en tur till Kneippbyn och badlandet där så det börjar bli dags att packa ihop, åka och handla lite mat till vår picknick och sedan njuta av ännu en vacker dag.

Dagens visdomsord från Thomas S Monson lyder

"Det finns människor omkring oss som behöver vår uppmärksamhet, vår uppmuntran, vårt stöd, vår tröst och vår vänlighet... Vi är Herrens händer här på jorden, med uppdraget att tjäna och lyfta hans barn. Han är beroende av var och en av oss"

Likes

Comments

Tänker mig som sagt att komma igång och blogga lite mer offentligt igen, som jag skrev i mitt lilla blogginlägg igår är jag rädd att det ibland blir lite gnälligt, men tycker någon det så är det ju upp till var och en att läsa eller inte läsa, eller hur?

Jag har i den här bloggen slagit ihop mina 2 bloggar som jag hade tidigare både den om diabetes och den om fibromyalgi...båda tillhör ju vardagen så varför separera dem?

Det är kanske inte världens snyggaste design på den just nu men det kommer, i takt med att jag lär mig den här nya plattformen och i takt med att jag lär mig hantera min nya Macbook pro som jag fick i födelsedagspresent i går.

Jag säger bara det, mina ungar är inte kloka :-). De har sparat ihop till den här fina presenten och fått med sig min make, bror och mor. Jag är i varje fall väldigt glad.

Jag hade semester veckan innan vår avfärd mot Gotland och den var full av aktiviteter som jag normalt sett inte brukar orkar delta i när jag jobbar, i varje fall inte så många. I lördags var jag och Svein Åge i Templet i Köpenhamn och på kvällen var vi på en överraskningsfest för vår goda vän Maria hemma hos hennes dotter, det var kul :-). I måndags var vi och besökte både min bror i Lund och min syster i Klippan som båda fyllde år, tisdagen bestod av förberedelser och ett träningspass i det varma vattnet på filborna arena, på onsdagen var jag med systrarna i hjälpföreningen i templet igen (det är så underbart att komma dit så skulle kunnat vara där väldigt ofta, en välsignelse att kunna resa med bara några få dagars mellanrum), torsdagen var det återigen dags för lite fest, denna gången i Lomma tillsammans med några av kyrkans medlemmar, där var det femkamp (icke svettig) och god mat och trevligt umgänge fredagmorgon var det iväg och serva bilen och att förbereda packning, hämta bilen i Lund och sedan iväg.....vilken vecka! Men underbart att våga delta i allt som jag vill. Det är inte ofta det händer.

Som ni förstår har jag semester nu och vi är på Gotland, jag har inte varit här sedan jag var liten och ingen annan i familjen har varit här. Vi kom igår natt och fick tillgång till vår jättefina stuga i går morse klockan 09:00. Sett ut perspektivet fibromyalgi och smärta är det väl inte världens bästa ide att sova i bilen men vi sparade väldigt mycket pengar på att ta nattfärjan så det fick man ju ta. Efter att ha installerat oss och vilat ett tag så åkte vi en för att ta en första titt på Visby och för att handla hem lite mat. De första vi träffar på så snart vi kommit innanför murarna var missionärerna, dessutom hade en av dem varit missionär i Helsingborg tidigare så det blev ett glatt återseende. Sedan travade vi runt och tittade på stan. Jag var väldigt duktig och köpte inte en bok av Anna Jansson som satt och signerade sina böcker utanför en bokhandel. Jag gillar hennes böcker men hade ju inte tänkt lägga semesterpengarna på att handla saker till mig själv.

Vi hittade biografen, dit vi ska gå en av dagarna och slutligen satte vi oss på en restaurang och åt lite mat för att fira min födelsedag. Bra att slippa laga mat på den dagen ju :-). Jag tog en texmex-tallrik, KG en pizza, Marta och Svein Åge tog fläskfile med klyftpotatis. Hade det serverats kokt potatis till fläskfilén hade jag nog också valt det, eller om det varit klyftpotatis som man gör hemma. Jag är inte så förtjust i pommes eller pommesliknande klyftor. Min texmex mat var dock väldigt god.

Därefter var vi och handlade lite mat innan vi åkte tillbaka till stugan för mer vila och återhämtning från den nattliga resan.

Kram Diana

"When pain, sorrow and despair cause the light of hope to flicker and burn low, communication with our heavenly father provides peace"
Thomas S Monson


Likes

Comments

5288049621


Hej!

Över ett år sedan jag skrev...kände att det kanske blev gnälligt och sist jag skrev låg ett tufft år framför mig. Det är inte över men hanterbart och jag har under tiden hållit till på andra ställen med mitt skrivande men tänkte ta mig i kragen och skriva här igen nu, och varför inte börja så här på sin födelsedag?

det här inlägget blir inte långt då jag håller på att importera den här bloggen till en annan plattform, men det kommer mera...jag lovar.

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 5288049621"

Likes

Comments

Hej igen!

Tick tack, tick tack...det är våldsamt vad tiden går fort nu för tiden...man hinner knappt med nyfödelsen av det ena naturfenomenet förrän nästa är på gång och det första vissnat eller vidareutvecklats.

Familjen längtar, flera gånger om dagen, efter att vi ska resa på semester, själv försöker jag hinna klart allt på jobb vilket inte är lätt med en 25% sjukskrivning och diverse dagar då jag måste va hemma pga andra omständigheter som i morgon när vattenmätaren ska bytas ut. Tack och lov har jag alltid akter och jobbdator med mig hem så jag kan jobba ändå.

Var i kyrkan idag, som vanligt på söndagar och det kändes riktigt bra och jag behövde verkligen få lite frid i hjärtat vilket jag fick. Rebecca Wrang höll en fin lektion om att höra evangeliets musik och Jan Wagner hade en underbar lektion i söndagsskolan om att se tecken, förstå dem och förbereda oss.Själva sakramentsmötet handlade om Aronska prästadömet, den största anledningen till att jag förstod att jag hittat rätt.

Anledningen till att jag var i behov av extra frid och ro var att jag öppnade post i morse som jag inte hunnit öppna tidigare, det visar sig att mina blodvärden vänt åt fel håll igen och att läkaren står frågande till varför....så nu börjar en ny omgång med blodprover och läkarbesök, och flexuttag från jobb. Det känns  lite fruktlöst, de verkar inte finna vad problemet är och samtidigt dras jag med min fibromyalgi som inte har tyckt om det otroligt växlande, kalla och fuktiga väder vi har haft.

Jag är dock tacksam för att jag har hittat varmvattenyogan, den är rogivande och det är fantastiskt att kunna röra sig, stretcha, töja och böja där i det varma vattnet utan att det gör alltför ont.

                           Här på väg till bassängen, inte snyggast i världen kanske, men glad :-)

När vi kom hem från kyrkan idag var det grillat som gällde, kyckling, korv och flintastek tillsammans med kokt bulgur, stekt tillsammans med lök, purjolök, svamp, spetspaprika, soltorkade tomater och tomatpesto samt sallad...mumsigt.

Som jag skrev innan så längtar familjen efter semester och då vi börjar bli trötta på att hyra har maken funderat ut att vi kanske kan köpa en begagnad husvagn och renovera/inreda den efter vårt eget behov...man kan ju inte göra så mycket i en lånad husvagn....men om det är någon som har en vansinnig lust att låna mig 37 000 kronor så har vi hittat den absolut perfekta vagnen för oss....det är bara att höra av sig ;-)
Själv fick jag en väldig semester/sommarkänsla idag när vi satte upp vårt 30 år gamla tält...fortfarande välbevarat och i fint skick. iförd shorts, sandaler och linne kom det upp och stod där som i sin glans dagar....konstaterade att det stod fint vid dammen och att vi säkert kunde starta Camping på vår stora tomt. Vi ska ju ha upp vårt andra stora tält också. Marta har nämligen bjudit in 16 tjejer på fest....13 har tackat ja och alla ska övernatta...nu hoppas jag att alla vill hålla tummarna  och dessutom be för vackert väder 12-13 juni så att de kan sova i tälten.


  När ändå sommarkänslan infunnit sig var jag tvungen att granska övriga trädgården också och insåg att lite skörd kan vi nog få....körsbärsträden är överblommade men vårt familjeäppelträd är i full blom, rabarberna börjar bli stora och jordgubbarna har fullt av blommor. Tomaterna har inte kommit ut ännu så de kom inte med.... Blommorna är i full gång med att försöka överträffa varandra i skönhet de också, och säga vad man vill om maskrosen som parkerar sig överallt....vacker är den, även om jag skulle föredra om den inte befann sig i mina rabatter och gräsmatta....fast, varför inte egentligen? bara för att andra tycker att det är ogräs behöver ju inte jag tycka det.      Alldeles nyligen har både min faster och min moster vandrat vidare till andra sidan, båda nu friska och starka enligt min övertygelse. Detta föranledde att jag var med på deras begravningar och där träffade mina kusiner. Det är ledsamt att säga men faktum är jag skulle kunna ramla över dem på gatan utan att jag visste vem de var. På något sätt kände de mig  mest troligt för att de känner min mor väldigt väl. Men i alla fall så kom jag i samspråk med en av mina kusiner som visade sig nogsamt ha skrivit upp alla nu levande släktingar på min mors sida, men även en del som inte finns här bland oss längre. Vad hon också hade var en hel del bilder på min mors bror och släkt, riktigt stilig är Helge i mitten tycker jag....    
  Nä nu får det vara nog skrivet idag....dagen som inte började så bra med de tråkiga beskeden från farbror doktorn har ändå blivit en riktigt god dag, med sommarkänsla, semesterlängtan, skördedrömmar, husvagnsdrömmar, blomsterdoft, god middag och som avslutning en god dessert.

                                                            

Likes

Comments

Var på återbesök hos läkaren idag och fick min 25% sjukskrivning förlängd till den 19 juli och därefter har jag 4 veckors semester. Men, till skillnad från förra gången, så ser jag det inte som ett nederlag för jag har insett att det har varit/är bra för mig.

Oftast skriver jag när jag inte mår så bra, förmodligen helt enkelt för att jag då inte kan göra så mycket annat än att sitta stilla, när jag mår bättre finns det ju så mycket man kan göra. Men oroa er inte bara för att jag skriver...;-)

Jag har en ovanligt bra period just nu och är tillräckligt pigg för att skriva trots att klockan är över 23:00.

Sedan förra inlägget har jag återgått till normalläge när det gäller värken, ett något bättre läge när det gäller tröttheten och tack vare att jag klarat av att börja träna lite smått mår jag även psykiskt bättre.

De flesta av mina blodvärden har också stabiliserats och jag behöver inte få mer blodtranfusioner.

För många år sedan drabbades jag av Anorexi och därefter en påföljande Bulimi...jag förmodar att mitt minne är selektivt men jag minns anorexi-tiden som en bra tid (med undantag för ångesten när laxertabletterna slutade fungera enligt min tidsplanering), jag tränade mycket (för mycket) och hade bara mig själv att ta ansvar för (dessvärre). Träningen gav mig lyckokänslor och jag mådde bra av det (tills det började gå till överdrift), Det är samma sak idag, trots att den lilla rörelse jag nu genomför endast är en bråkdel av det jag gjorde då. Jag är inte heller ute efter den typen av träning men det jag idag klarar ger mig samma välbefinnande som det jag gjorde då.

Jag är så tacksam för vattenyogan som hjälpt mig få igång muskler och balans utan att det gör så ont. hittills har jag gått en gång i veckan men har beslutat mig för att jag trots allt har råd att gå två gånger i veckan, jag har i vart fall inte råd att vara sjukskriven på heltid vilket lär bli resultatet av fortsatt passivitet. Måndag och torsdag blir de hädanefter, har dealat med chef och "min" paralegal så att jag kan jobba hemifrån torsdagar i stället för fredagar...jag har det riktigt bra på mitt jobb

Eftersom jag anmälde mig till vårruset tillsammans med kollegorna tänkte jag att det nog är bäst att förbereda mig, för förra gången tyckte jag att det var riktigt jobbigt så jag har utöver vattenyogan också börjat gå...jag har ju både tid och mer ork nu när jag är sjukskriven....innan var jag så utmattad när jag kom från jobb att bara det absolut mest nödvändiga blev gjort efteråt....och innan sjukskrivningen var jag så slut att jag inte var i kyrkan på en hel månad, vilket i sig gjorde att jag mådde ännu sämre.

nåväl åter till mina promenader...idag är det mer regel än undantag att jag når över 10 000 steg.
Rekordet slogs häromdagen med över 17 000 stegJag funderar starkt på hur jag ska lägga upp träningen...jobba för att gå snabbare, eller för att gå längre? Vilket är bäst för mig? När jag gick tillbaka och tittade på min runkeeper visar det sig att jag faktiskt gjort både ock...den mäter ju även hastighet per KM så det går att jämföra. Jag vill bara inte agera på något sätt så att jag riskerar en försämring igen....man vill ju så gärna förbättra sig men vitsen är ju att jag ska må bra. Det är DÄRFÖR jag ska röra mig INTE för att tävla med mig själv. Det ska erkännas att jag efter varje pass har vansinniga smärtor i benen (inte efter vattenyogan dock), men det är hanterbart och jag får ju ta mina mediciner.

Men energin ökar uppenbarligen också dag för dag och häromdagen fanns det över till lite trädgårdsarbete så 1/4 av flaggstångsrabatten blev rensad och nya plantor blev nedsatta. Om ni tittar noga på bilderna så kan ni få en skymt av hur fjärdedelen såg ut innan jag började.Jag känner ju att konditionen förbättrats väsentligt och det känns som om jag kan gå hur långt som helst ;-) Det märktes på vårruset...förra gången var det som sagt jättejobbigt, den här gången var det..va? är vi redan framme?

Det var ju inte bara jag som var ute och gick utan ett gäng goa kollegor var också med, dessvärre en något mindre grupp än planerat eftersom sjukdom och skavsår ställde till det men Ewa, jag, Stina, Bekime och Rebecca infann oss bland ca 8 000 andra tjejer och en och annan utklädd grabb.

Efteråt satt vi i gröngräset och fikade i det vackra vädret, hur mysigt som helst.

Ytterligare fördelar med träningen är ICA:s hälsoapp...ju mer man går, ju mer rabatt ;-)


Fortfarande gör sjukskrivningen mig lite stressad angående arbetssituationen för det är mycket som ska hinnas med och det känns fortfarande fel att gå hem klockan 14:00 när det finns så mycket kvar att göra....men man får inse att även om jag går 16:30 så finns det mycket kvar att göra. Tycker dock att koncentrationen nog förbättrats något men har fortfarande svårt att hålla tankarna flytande och den där fibrofogen lämnar mig inte helt ifred. Men det händer mycket spännande på jobb nu, nyanställningar och nya rättsområden att jobba med gör det spännande och utvecklande och det ska bli så intressant att se vart det leder.

Rebecca och jag hade dessutom tillfälle att undervisa i kyrkan kring vardagsjuridik, jag tycker att Rebecca och jag är ett bra team och det är alltid tryggt att ha henne vid min sida, hon har koll även om jag av och till dukar under och jag litar fullständigt på henne. Det är skönt med en sådan kollega. Nu innebär ju inte det att de andra inte är bra eller att lita på men Rebecca är "min" paralegal ;-), även om hon förstås har en massa andra ansvarsområden också.

Vilken utläggning det blev...men i alla fall så blev undervisning uppskattad av de som var där.
När jag inte jobbar, promenerar, vattenyogar eller sköter hushållssysslorna så får jag möjlighet att följa ungdomarnas utveckling inom olika områden. I tisdags t.ex. var jag med på Martas första pianokonsert, hon måste ju ha ett bi instrument och har nu spelat en termin. Stycket gick bra och även om hon själv påstår sig ha spelat fel så märktes inte det. Som belöning tog vi en tur till hamburgerrestaurangen Max och satt där och åt i lugn och ro. Jag provade deras Low Carb burgare eftersom jag alltid har problem med att äta bröd och eftersom jag inte är så förtjust i pommes så valde jag en bönsallad till...väldigt gott. Kommer aldrig att äta hamburgare med bröd igen om det går att undvika.


I helgen skulle vi ha gått och sett den film KG och hans kompisar på filmkursen jobbat med under en lång tid...dessvärre fick den inte visas då det var många barn som skulle vara med och det givetvis är en skräckfilm de producerat. Men vi får förhoppningsvis se den en annan gång.

Oj, detta blev ett osedvanligt långt blogginlägg...om ni har orkat läsa så här långt så får ni en avslutande bild till dagens runda...längsta hittills, så blir det när man har en bra bok i Lurarna. Vädret var dock lite skumt...det började med strålande solsken, i mellantiden blev det hagel och regn så att jag blev dyngsur och avslutningsvis var det strålande solsken igen....

....föga överraskande befinner vi oss nu i ett hejdundrande åskoväder, är tacksam för att jag nu är inomhus ;-)

Ha det så gott så hörs vi

/diana


Likes

Comments

Om någon nu mot all förmodan är på jakt efter att läsa något uppmuntrande och glatt så bör denna person nog leta sig vidare till någon annan blogg.

Det har nu gått över en vecka av ett fibroskov värre än jag någonsin varit med om och det verkar inte vara på väg att släppa heller utan sätter i stället i med ny fart med jämna mellanrum. Det är så illa att jag mår illa av smärtorna och får ont i ansiktet av att tugga mat...vilket knappast gör något eftersom jag ändå mist all aptit också.

I måndags var jag på vattenyoga i Helsingborg tillsammans med vännen Maria. Det var riktigt skönt, mycket stretch och balansövningar men i underbart varmt skönt vatten med en skön avslappning efteråt. Mörkt i rummet med levande ljus och lugn och skön musik. Även om kroppen gjorde ont så var det skönt ändå. Tänker ta mig dit nu på måndag också.


I Onsdags hade jag en riktigt riktigt negativitetsdag, jag känner inte riktigt igen mig själv i att tänka negativt, jag brukar snarare vara en "glaset är halvfullt-människa" som ser det positiva i det mesta. I onsdags var dock det mesta fel, jag hade valt fel plats att bo på för det blåser jämt här, jag hade valt fel jobb för det spelar ingen roll hur mycket man kämpar och hur rätt man har, man vinner inte ändå. Jag hade valt fel yrke från början för det var säkert slitet på sjukhuset som orsakade fibron...osv, osv. Innerst inne vet jag att det inte stämmer och att jag faktiskt har det bra med vårt hem, med mitt jobb och jag älskade att jobba på NIVA.

Jag föll senare för den klassiska lösningen...shopping....(egentligen var det KG:s fel, han skulle hämta en biljett och vi hade lite tid att slå ihjäl innan försäljningen öppnade)...Tiden slogs ihjäl inne på Wittings skor och resulterade i 2 par nya skor.Sedan kom jag plötsligt på att det var våffeldagen, så till kvällsmat blev det en rejäl skuta med våfflor, onyttigt och gott på alla sätt och vis och när jag ändå höll på med diverse "synder" la jag blanka katten i att slutföra förberedelsen inför torsdagens muntliga förhandling och satte mig med familjen och såg film medan vi åt våfflor med smör och socker eller grädde och sylt.Torsdagens förhandling gick bra ändå, fick god hjälp av en god kollega att sammanställa och sortera upp alla dokument innan jag gick dit. Det är alltid oroligt att vara på förhandling när man har dessa skov eftersom jag inte alltid klarar att tänka klart. Men min klient var väldigt nöjd och tacksam och vi väntar med spänning på rättens beslut.

Fredag morgon fick jag veta att bror min just opererats för cancer, och att min faster har gått bort. Vad jag förstår mår min bror bra och att de fick bort all cancer, men tankarna går ändå lite grann. Far min dog i cancer, mor min har just blivit friskförklarad från sin cancer, har andra släktingar som också fick denna diagnos....men men, man ska inte ta ut sorgerna i förskott.Ibland undrar jag, eller rättare sagt ofta, hur den här sjukdomen egentligen är funtad...hade extremt svårt att hitta en ställning jag kunde klara att ligga i när jag skulle försöka somna i går kväll...När jag äntligen hittat en ställning som fungerade, så råkade min lätta filt (inte möjligt med tunna täcken) röra vid mina tår på vänster fot och plötsligt kändes det som om hela foten stod i brand...så här efteråt känns det löjligt att tänka på och man kan ju fråga sig om man är riktigt klok.... men det var verkligen så det kändes!

Jag har också sett väldigt mycket framemot en "häxträff" hemma hos systerdottern i kväll, skulle få naglarna fixade, ögonbrynen plockade, badat i deras varma bubbelspabad på terrassen, och bastat, tillsammans med ett gäng andra "häxor". Men jag fixar inte att träffa så mycket människor när jag mår så här, inte heller är det lämpligt att sätta mig bakom ratten med mycket tabletter i kroppen eller när man inte känner sig trygg med att hantera bilen säkert.

Nu kvarstår frågan...ska jag fixa kyrkan i morgon? eller känna mig tvingad att stanna hemma?

Slut på klagolåten, avslutar med ett peppande citat trots allt
Likes

Comments