Oj Oj Oj, jag hade lovat att lägga mig tidigt idag och ändå sitter jag här 23:30 och skriver en blogg.

I morse var det riktigt riktigt svårt att ta sig ur sängen, fick nästan lite panik när kroppen bara tvärvägrade, Men viljan segrade och jag kom igång, men det är lite oroande att även händer och fingrar är påverkade just nu, hade svårt att skriva i morse och jag behöver ju verkligen kunna skriva...det blev dock bättre längre fram på dagen och det var ju himla skönt. Men just därför hade jag ju bestämt mig för ett tidigt möte med sängen för att ge mig själv en chans att få lite mer sömn.

Men jag var i alla fall duktig nog att lämna jobb lite tidigare och var hemma redan 16:30 OCH jag gick och vilade medan maken lagade maten, rotmos med potatis och kassler....doftade ljuvligt när jag kom ut ur sovrummet.

Apropå Lunch så blev jag bjuden på lunch av en av mina klienter idag, vi hade först ett möte och fortsatte över en god bit mat på Basilika i Landskrona

Det var gott och riktigt trevligt, inte så ofta man har sällskap på lunchen eller ens tar någon lunch när man jobbar i Landskrona. Samma klient förser mig även med godis och refill till min allra bästa penna :-)

Man märker dock att det varit en hektisk vecka och att tiden bara försvunnit för mig...när jag kom hem frågade jag maken om det var tisdag eller onsdag idag och hans påstående att det skulle vara torsdag tog lite tid att fatta.....jag fick gå tillbaka dag för dag för att inse att han faktiskt hade rätt.

Vem stal en dag från mig?

Gissa om jag då blev extra förvirrad när jag konstaterar att jag ska lämna bilen på service i morgon bitti i Malmö, OCH ta mig till kontoret OCH vidare till migrationsverket.....utan bil, snacka om att ställa till det för sig.

Ja ja, får lösa det på något sätt.

Nu är det i alla fall GOD NATT

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Gick och lade mig så där hyfsat i tid igår vid 22:30....låg och kollade youtube och Simon Cowells "golden Buzzers" när dottern ringde. Alltid kul att prata med henne, hon pysslade med en hemsida just nu, dessförinnan har hon gjort en plansch för deras operaprojekt....Hon fick uppdraget efter att ha gjort flera fina broschyrer inför "scen och supé". Hon är duktig på det där artistiska också och är ju duktig på att använda datorn till det. Jag ser verkligen framemot att åka upp till henne i Vadstena, få fira hennes 20-åriga födelsedag och se på deras opera.

Visst är det en fin plansch? Den är uppsatt lite överallt i Vadstena och invånarna är flitiga besökare till skolans framträdanden. Nu vet jag inte om detta är den officiella planschen då jag sett den i flera färger, den är lika snygg oavsett...fredag den 12 maj ska vi se den. Och ja....Marta och de andra ettorna får vi se som ....buskar

Det påminner lite om när de var små barn och skulle göra sina första sceniska framträdanden...någon behövde alltid vara buske och så långt har alltså dottern kommit i karriären :-)

den enda smolken i bägaren är att vi kommer att sitta på "pinnastolar" och se den...och just nu vill jag inte se en "pinnastol" ens....har suttit i timme efter timme på polisstationens hemska stolar de senaste dagarna, eller varit i domstolen där de visserligen är lite, men inte mycket, bättre. Idag satt jag först ett antal timmar på migrationsverkets förfärliga stolar...de borde förbjudas

därefter åkte jag hem, eller i alla fall till kontoret, funderade på att äta lunch och tittade på stolen (som borde förbjudas) och insåg att jag nog gjorde bäst i att hoppa över lunchen, hade ändå inte tid.

därefter var det dags att ha ett längre möte på kontoret....blev placerad i röda rummet vars stolar borde förbjudas :-)

För närvarande har jag så ont i kroppen att minsta lilla beröring innebär en brännande smärta och det gör ont långt upp i armarna bara jag rör fingrarna så här över tangentbordet. Men eftersom jag inte ska köra några längre sträckor i morgon utan hålla till på Landskronakontoret kan jag ta lite starkare tabletter. jag ska ha ett möte där i morgon men på det kontoret finns inga stolar som borde förbjudas, vilket finns på mitt kontorsrum i Malmö

istället sitter såväl jag som klienter i en av våra sköna fåtöljer från Ikea eller i soffan.....MYCKET bättre.

Jag var på kontoret vid 06:30 idag och lämnade 19:00....det är alltför lång tid enligt de flesta omkring mig och visst, jag hade kunnat gå 16:45, men då hade jag lämnat med 2 uteblivna samtal på mitt samvete samt en väldig oreda. Jag ska ju som sagt jobba i Landskrona i morgon och då vill jag att det ska vara någorlunda i ordning i Malmö...så för att ha lite ordning och känna att jag har kontroll mitt i kaoset så stannade jag kvar. Och nu sitter jag här och bloggar utan att känna att jag måste jobba för att jag gick hem utan att göra den där sista kontrollen.

Men OM jag får någon chans i morgon så tänker jag flexa hem lite tidigare....:-)

Nu planerar jag att ta lite piller, gå och lägga mig och kika lite på youtube, spela lite wordfeud eller ngt annat spel och sedan sova några timmar.

Vi ses och hörsLikes

Comments

Så var det kväll igen och jag har landat i min fåtölj, men jag lovar att det inte blir någon längre stund....sängen lockar. Det är lite märkligt att jag alltid längtar efter att lägga mig när jag vet att två timmar senare ser den som ett tortyrinstrument.

Dagen började med ett inplanerat besök i Helsingborg....fortsatte med lite kontorsjobb i bilen innan jag drog mig till Lund, ett antal samtal med utredarna i några olika ärenden. Det hade jag inte planerat in för jag hade tänkt sitta och förbereda häktningsförhandlingen...men men, bara att gilla läget. Vad jag inte var beredd på var att ersätta eftermiddagens föreläsning med ett polisförhör, men så fick det bli. hämtning och lämning av klient fick ingå. Hann med att förbereda förhandlingen också :-). Älskar mobilitet, men hade varit bättre om det varit min Mac, den är betydligt lättare...

MITT MOBILA KONTOR

Det b.lev ett långt förhör och vi var inte klara förrän vid 17-tiden...

Men man har ju ett liv och plikter utanför jobb också och just ikväll väntade ett möte i Lund, men först behövde jag köra hem och hämta maken och en deltagare till. Beställde lite mat ut i bilen av maken och sedan iväg igen. Det blev som vanligt ett bra möte, men tröttheten är nu överväldigande.....vilket innebär att jag tycker mig vara förtjänt av en kärleksmums efter kvällsmaten

Det blir inte så mycket mer intressant än så här idag, det hade dock kunnat vara intressant om jag haft möjlighet att dela med mig av mina "case" och diskutera dem. Sekretessen är dock väldigt strikt vilket gör att man bara kan diskutera i generella termer, vilket jag i och för sig också gärna gör, men då ska jag nog vara lite piggare än just nu. Dessutom kom jag just på att jag lovat att maila in en polisanmälan idag så det är väl bäst jag gör det innan jag går till sängs....ha det gott!

Bilden av en synnerligen osnygg och trött människa :-)


Likes

Comments

Hej igen....idag blir det ett kortkort inlägg, men trots allt några rader.

Kroppen protesterade högljutt i morse när klockan ringde, famlade efter några tabletter som jag fick i mig och insåg att jag måste ge mig själv en halvtimme till innan det överhuvudtaget skulle gå att ta sig ur sängen. Kändes som om jag precis somnat om efter senaste vakenperioden men hade sovit 1,5 timme sedan dess.... :-/ märktes inte.

Men upp kom jag, växlade några ord med sonen innan jag gav mig iväg och var på jobb 06:30, hade ju en del att göra....efterdyningarna från helgen så att säga. När jag kom ut kändes det fortfarande som höst....det är väldigt ljust men väldigt höstligt, man kan höra det enerverande kraxande ljuset från fasanerna som springer omkring på gården men inte mycket till fågelkvitter precis. Det är kallt och blåsigt men man får väl vara glad att man inte bor högre upp i landet där det idag den 24 april föreligger en klass 2 varning för snö.

Jag ville ju vara tidigt på jobb för att sammanställa och lämna över i hyfsad ordning till vår underbara personal i administrationen som alltid fixar så att det blir ordning och reda...men man vill ju inte lämna över det hur som helst ändå :-). Rådjuren utanför däremot, tyckte nog att jag borde hållit mig hemma ett tag till för det var uppenbart att jag störde dem i deras lugna frukostlunk

Helgens arbete har fortsatt som en lång efterdyning paralellt med det vardagliga arbetet på byrån, det blir en häktningsförhandling i morgon och lite besök hos en annan klient men dagen ska avslutas meden peppande föreläsning av Torkild Sköld på eftermiddagen borta på Star hotel i Lund. Om jag hinner dit men det ska jag nog kunna göra......rekomenderar att följa Torkild på facebook, det har jag gjort en längre period nu och han har så ofta bra inlägg.

så, nu är det äntligen hopp i säng, eller hopp och hopp, snarare lugnt lunkande dit, jag var så trött i eftermiddag att jag hävdade att jag skulle kunnat begå ett allvarligt brott för att slippa sista förhöret, men det gick bra....vägen hem var jag dock orolig att somna så ringde maken som fick hålla mig sällskap via telefon nästan hela vägen. Vad skulle jag gjort utan honom?


Sov gott allesammans

Likes

Comments

Contains affiliate links

Alltså, jag fyllde min ryggsöck med akter som behövde åtgärdas i helgen och eftersom jag naivt trodde att jag skulle ha en lugn helg hade jag verkligen hoppats få undanstökat hur mycket som helst. Men i kväll när jag kom hem står den där lite hånfullt utan att en enda akt lyfts ur väskan.

Idag började jag dagen med att skriva lite sammanfattningar och åtgärdsspecifikationer, sedan gjorde jag mig redo att åka på polisförhör i Lund....strax innan jag for iväg ringer telefonen och jag får ett nytt förordnande, denna gång som målsägandebiträde.

Jag pyser iväg och när jag är i höjd med Nova i Lund ringer telefonen och det visar sig att polisförhöret blir 30 minuter för senat....detta kostade mig 300 kronor.

Bilen styrde nämligen hastigt och lustigt in på NOVA och till SKOPUNKTEN.....jag brukar ha väldigt svårt att hitta skor men jag hittade flera stycken....tänkte mig ett par lätta sommarskor.

Ja men som det kan bli.... :-) men det var ju faktiskt inte mitt fel!

Väl framme vid polisen kunde jag ringa angående mitt nya förordnande och gjorde om bilen till kontor, tack och lov för barbara datorer, mobila bredband och mobiler, man kan jobba precis var som helst. första förhöret tog 3 timmar - fick 5 minuter för att springa ut och lägga pengar på bilen innan nästa förhör....som tur var hittade jag lite dryck ett 2 bitar choklad som Marta hade glömt i bilen sist vi körde upp henne

Det var nog tur så att jag fick hjärnan att vakna till i vart fall lite grann....även nästa förhör tog omkring 3 timmar totalt inklusive fotografering och lite annat smått och gott. Var färdig 17:30 och såg framför mig ett förhör i Helsingborg på kvällen, tack och lov behövdes inte det och jag kunde resa hem. Hem till en god middag bestående av spätta och kokt potatis, samt min sköna fåtölj....polisens pinnstolar i 6 timmar är inte någon riktig höjdare...

ikväll tänkte jag låta det bli en hyfsat tidig kväll.....jag ger blanka sjutton i att det finns mer skrivarbete att göra, det får bli på ordinarie arbetstid.

Ha det gott så hörs vi

Likes

Comments

Jaha, blev sent i kväll också.

Det har varit min tur att ha häktningsjouren den här helgen och jag har haft fullt upp sedan i går eftermiddag då jag fick besked om en häktningsförhandling som skulle hållas i dag, förberedelser och samtal med klienten tog upp fredagkvällen...på väg in i morse kom ytterligare 2 förordnande som offentlig försvarare och sedan ytterligare en.

Jag hoppas och önskar att alla förstår att vår roll inte är att försvara brott, vi som är advokater jobbar för att upprätthålla lagen och i det ingår att se till att ingen oskyldig blir dömd eller att de skyldiga får fel straff. Många gånger händer det att personer som grips, anhålles eller häktas faktiskt är fullständigt oskyldiga. Det är viktigt att det i sådana fall kommer fram. Var och en har rätt till en offentlig försvarare som ser till att allt går rätt till...Det är en del av mitt jobb.

Inte huvuddelen, men en del....jag föredrar fortfarande mina hälso- och sjukvårdsärenden men det är väl för att mitt intresse för medicin inte precis minskat sedan jag slutade på sjukhuset.

Sista förhöret var slut klockan 21:00 idag på Helsingborgs polisstation, första gången jag var där på förhör.

Om det är något jag har lärt mig på smärtrehab så är det avspänning och medveten närvaro, vilket jag har nytta av sådana här dagar. Jag var hemma en stund i eftermiddags och kämpade för att få tag på inre befäl i Helsingborg. Till slut ringde en utredare i ett annat ärende och jag fick veta att befälet inte skulle vara närvarande på ca 30 min. Då tog jag chansen att vila, gick upp och la mig i sängen, påbörjade en avspänningsövning som tar ca 15 min och jag somnade gott efter avspänningen och sov gott i 15 minuter när telefonen ringde. Trots allt som skulle göras, allt som skulle förberedas och alla som skulle kontaktas bara kopplade jag bort allt så att jag hade möjlighet att somna. Det var riktigt skönt och hjälpte mig vara allert under kvällen. (När jag inte sover beror det uteslutande på värk och det kan jag inte tänka bort)

Efter förhöret var det dags att städa färdigt kyrkan, det var vår tur den här helgen och maken är inte i skick att köra så jag tog hälften innan förhöret och andra halvan efter....ensamt? tja, jag hade gott sällskap :-)

Nu är jag hemkommen och avslutar kvällen med några drumsticks och mission impossible....har i och för sig lite sammanställningar att göra...men jag väljer att strunta i det nu och i stället göra det i morgon bitti innan första förhöret.

Ha det gott så hörs vi

Likes

Comments

Contains affiliate links

Redan sen fredagskväll så idag blir det bara ett kortkort inlägg. Har haft en hektisk dag på jobbet i vanlig ordning men med en del möten som inte är vardagsmat. Har bl.a. haft löne- och medarbetarsamtal med chefen. Det var ett positivt och trevligt samtal även om vi ständigt gled över på andra ämnen än det vi skulle tala om...men det har vi gjort sedan första dagen vi träffades i slutet på år 2007. Inte klokt vad tiden går fort.

Vi har också haft ett möte som handlade om vårt grafiska avtryck, det var mycket intressant och relevant, blir spännande att se vad det leder till.

Den här helgen har jag häktningsjouren i Lunds domsaga och hade väl en svag förhoppning om att det inte skulle bli så mycket av det, men i vart fall en häktningsförhandling blir det under morgondagen och då är det väldigt bra att ha ett kontor någorlunda i närheten när man känner att man behöver in och jobba en stund så här på kvällstid som idag....vi har verkligen ett mysigt och praktiskt kontor i Landskrona.

på väg hem från Malmö idag körde jag inom däckcity i Landskrona. Till skillnad från många andra kunde de fixa nya däck och tid för att montera dem inom 1 dag. De var både trevliga och raska så nu kör jag lagligt även när det inte är vinterväglag. Jag har ju haft dubbdäck på vilket med rätt är förbjudet efter den 15 april såvida det inte råder vinterväglag.....men hur ska man agera när det är vintervägar på morgonen och sommarvägar på eftermiddagen, eller sommarvägar i skåne och vintervägar i Östergötland dit vi reser med jämna mellanrum? kan ju bli ett problem :-)

nog för idag, dags att försöka få lite sömn, vet ju inte hur mycket jobb morgondagen för med sig...

vi hörs

Likes

Comments

Contains affiliate links

God kväll!

Nu är jag här igen....häromdagen fick vi det efterlängtade beskedet att vi får EU-stöd för att lägga fiber i vårt område. Det har varit segt att få ihop tillräckligt många intressenter men nu äntligen ska det bli av. Vi skrev på avtalet och skickade det idag. Det blir inte så billigt som för vissa andra jag känner.....vår kostnad blir 25 000 kr, men vi ska inte klaga. Det är samma kostnad för alla men vi är bland dem som ligger mest ensligt och där det blir lång grävning. Å andra sidan så hade vi knappt haft något val då det inte blir möjligt att ansluta sig senare. Hösten 2018 är det planerat till, men man får väl kanske räkna några månader till. Vi ser dock fram emot det då vi idag använder oss av adsl.

Idag var det arbete på vårt mysiga lilla Landskronakontor som gällde, ämnena jag fokuserade på idag var tvångsvård i form av LVU, migrationsrätt, assistansersättning och bodelning med besittningsrätt mm och ikväll blev det lite hembesök med mer familjerätt. Det är väl det mest spännande med juridiken att man kastas mellan så många olika ämnen och att man får lära sig om så väldigt mycket om olika saker. MEN för att göra det är det ju himla bra att ha en dator med sig att jobba på, det hade jag ju INTE idag så det var bara att köra hem och hämta den...tur att det var Landskrona jag skulle jobba i....blir sååå trött på mig själv och min trötta hjärna.

Igår på vägen hem när jag skulle in och köpa tvättklämmor på makens inrådan kunde jag inte hjälpa att jag råkade hamna i min och Martas favoritaffär Cassels och minsann om jag inte hittade en klänning med 20% rea och dessutom hade jag en rabattkupong på 50 kr så det blev inte så dyrt tyckte jag. Men väldigt snygg och framför allt ett tyg som inte gör ont eller känns obehagligt mot kroppen. Det är nästan bara på Cassels jag hittar den typen av klänningar, så jag är väldigt nöjd med inköpet.

Häromdagen skrev jag om KG:s popfigurer och att han köpt ett nytt skåp till dem....nu har de fått flytta in, dessvärre råkade jag ju ta bilden när ljuset var blått så det blev en lite mörk bild. Men det ser fint ut med det varierande ljuset som sprider sig över dem.

Det här får vara tillräckligt för idag.

Vi hörs.

Likes

Comments

Idag har jag tillbringat större delen av arbetsdagen på migrationsverket på en utredning, inget konstigt med det, det är en del av arbetsvardagen, men jag har haft flera speciella av mig kallade " Romeo och Julia"-ärenden. Det handlar om unga människor som tvingas fly sina länder för att de helt enkelt är kära i varandra och själv vill välja vem de vill gifta sig med. i de flesta fall är det inte ens föräldrarna som sätter sig emot ungdomarnas önskan utan andra män. Män med makt som anser att de kan bestämma vilken kvinna de vill ha och sedan tvinga föräldrarna att acceptera att gifta bort sin dotter till dem, och om så inte sker väntar misshandel och ev död. Jag har träffat ungdomar där inte bara de utan även deras familjer tvingats fly pga detta.

Trots att jag hört det flera gånger har jag sååå svårt att förstå hur en man kan ta sig rätten att anse att han har rätt att gifta sig med en viss kvinna även om alla, inklusive kvinnan själv, är absolut emot det. Samtidigt har jag fått se hur förälskade män har gjort allt, inklusive att riskera sina egna liv, för att få gifta sig med den han älskar och som älskar honom....risker och prövningar som sällan inträffar i vår, trots allt, trygga del av världen. Jag kan inte annat än att känna tacksamhet för att jag och min familj bor här, att vi kunnat uppfostra vår dotter till självständighet och lärt henne att hon har rätt att bestämma själv, allt ifrån vad hon vill ha på sig till vem hon vill leva tillsammans med (nåja nästan :-)....jag anser mig nog ha rätt att ge mina åsikter lite grann i alla fall) och samma sak gäller sonen.


Efter utredningen var det dags att ta sig hem, maken bad mig smita in och köpa klädnypor och jag tänkte - inga problem, det går ju snabbt.....och det hade det ju gjort om nu butiksinnehavaren hade haft samma logik som jag när varorna placeras...Det var väl ett riktigt elände att hitta dem, jag tänkte att kanske i kök- och hem avdelningen, men nej, bland torkstativen då? nej, vid tvättmedlet? nähä inte det heller.....hittade dem slutligen i städavdelningen, helt ologiskt enligt mig men väldigt logiskt enligt sonen när jag beklagade mig här hemma....Jag måste erkänna att jag inte alltid kan sätta mig in i hur butiksinredarna tänker.

Nåväl, inköpet genomfördes och jag begav mig hemåt och möttes av nyhängd tvätt, nyklippt gräsmatta, sonen vid grillen och maken vid spisen....kändes väldigt bra...

speciellt bra känns det eftersom det, sorgligt nog, inte är så mycket jag själv orkar med efter en arbetsdag just nu när jag har så mycket smärta och stress i kroppen. Möjligtvis att äta lite och sedan blir det rätt till sängen för en stunds vila.. Dock tog jag mig samman efter vilan idag och lagade ett gäng köttbullar till morgondagens middag, nu är ju inte det så avancerat men ändå....

Vi hörs...ha det bra så länge

Likes

Comments

Contains affiliate links

Idag har jag haft semester och för mig innebär det att kunna jobba när och om jag vill, komma ifatt lite grann med sådant jag ligger efter med och kunna vila eller sova när det behövs utan att ha dåligt samvete för det, just så har det varit idag. Steg upp ganska tidigt och förberedde vilka ärenden som skulle jobbas med idag. Tog några tabletter....jag tror nämligen att dottern som ligger sjuk uppe i Vadstena hann med att smitta sin mamma med sina baccilusker. sedan körde jag KG till skolan och därefter hem igen..men jag kände inte alls för att jobba när jag kom hem, ont i huvudet, snuvig och frusen så jag gick helt enkelt och la mig igen och sov lite från och till ett tag.

Sen blev det jobb och jag brukar lyckas sätta mina kollegor i lite arbete också :-), fick gjort undan 3 ärenden, pratade däremellan med Marta som var hos läkaren och apoteket. Sedan körde vi och hämtade KG och vidare till IKEA.

PÅ Ikea åt vi lite middag, för närvarande är jag glad för varje dag jag slipper laga mat så det var ju väldigt skönt. KG åt kyckling, Svein Åge spätta och jag köttbullar så fick vi alla precis vad vi ville ha till ett relativt rimligt pris. Anledningen till att vi besökte IKEA var att KG behöver ett skåp att placera alla sina pop-figures i.

Han är en riktig samlarskäl och de börjar bli många nu, det är främst figurer från filmens värld, vad annars när det gäller honom :-)

Därefter tog vi en tur till Mediamarkt där jag införskaffade ett nytt tangentbord till jobbet. på mitt gamla fastnade tangenterna och det som fanns i reserv är hopplöst jobbigt att skriva på. Nu visar det sig att jag helt klart är väldigt kräsen med hur mitt tangentbord ska vara och jag tittade på och provade jag vet inte hur många....Men man kan ju inte lägga hur mycket pengar som helst på ett vanligt kontorsskrivbord....jag ställde en liten försynt fråga till vår ekonomiansvarige. Först siktade jag in mig på ett för 649 kronor men det slutade med ett för 299. De, för mig viktiga extraknapparna sitter på kanterna istället för i överkanten, det är helt rakt i kanten vilket det måste vara så att min älskade mousepad fungerar bra till det. Tror att jag kommer att bli nöjd även om själva utformandet av tangenterna inte är exakt så som jag vill ha dem men kombinationen var svår att hitta.

Efteråt gick vi en sväng till elgiganten för KG ville titta på nya iphones men de är ju så evinnerligt dyra så det fick vänta. Istället köpte han en ny laddare, 3 meter lång, bättre än inget. Själv kände jag en viss saknad efter mina båda ipads som jag glömde uppe hos Marta när jag såg alla varianterna där inne. Men jag får låna min mors tills vi hämtar mina egna.

Svein Åge går och väntar på besked från läkaren, det bästa vore att bara få ett besked om vad de tänker göra och att få gjort det så fort som möjligt, väntan är outhärdlig. Men nu har han i vart fall kunnat börja göra lite saker härhemma igen. Mellan varven av oberäkneligt aprilväder med snöbyar var han ute och klippte gräs bakom vår loge där vi inte klippt på några år nu. Har en ganska bra bit mark där som borde användas bättre än att odla nässlor och annat ogräs.

själv konstaterar jag att jag nog inte bör skjuta upp mitt läkarbesök alltför länge till, dessutom väntar nya blodprover och sprutor på att jag ska boka tid (jag är redan några månader sen med det), men bäst att få det gjort innan de ringer och bannar mig eller skrämmer slag på maken som förra gången jag inte hörde av mig. Stackarn trodde jag var allvarligt sjuk när han råkade svara när min läkare ringde och grälade för att jag inte hört av mig....Jag får vara lite rädd om honom <3Likes

Comments