Idag är det lördag och det var bestämt att jag inte skulle jobba med juridik och det har jag inte gjort!!! MEN tanken var ju att det skulle vara soligt fint väder och soligt var det inte snarare blåsigt och kallt.
Dock hade jag bestämt mig för att fortsätta min ojämna kamp mot rabatten runt flaggstången. Ojämn pga att alltmedan jag jobbar med juridik i veckorna så jobbar ogräset sig starkt och frodigt dag för dag medan jag max har en dag i veckan på mig att dra upp det. Men skam den som ger sig, jag vann den här veckan också. 😂😂

Dagens förnöjsamhet ..... inte bara ogräset blev uppdraget. Lite nya växter kom också ner

Dagens gåta är...... hur i hela fridens namn har denna snäcka hamnat djupt ner i jorden i min flaggstångsrabatt?🤔🤔

Jag hade planer på att hinna med väldigt mycket idag, bl.a. att visa jordgubbslandet lite omsorg, men kroppen behövde lite vila och lite mat behövde handlas in och KG skulle ha skjuts till och från bion så jag hann inte allt jag jade tänkt, men så är det.

Maken och sonen fick dock eldat en del grenar, stubbar och annat skräp. Jag har en oerhört stor respekt för eld samtidigt som det är väldigt fascinerande.

Så dagens skräckblandade förtjusning ser ni nedan....

Och just för att jag har sådan respekt för eld så tjatade jag om att det inte räckte med någon hink med vatten utan vi skulle vattenslangen där..... den vi brukar använda nådde inte fram, så en annan hämtades vilket kom att förorsaka dagens gapskratt

Den sprack!!! Mitt framför Svein Åge som fick sig en rejäl dusch av iskallt vatten😂😂😂. Själv hade jag sett en oroväckande rörelse i slangen och tagit ett steg åt sidan.

Så är dagen till ända och eftersom kropp och själ är uttröttade blir det inte mer gjort idag.... räckte ju med ommöbleringen av sovrummet igår kväll som för övrigt blev väldigt bra. Jag har bara slagit huvudet i snedtaket 1 gång och greps inte av panik för att jag sov under det. 😀😴😴😴

Hörs i morgon

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 53 Readers

Likes

Comments

Äntligen fick man uppleva en underbar sommarmorgon, var som vanligt tidigt på jobb men hann njuta av din friska luften som förebådade en vacker dag. Det har varit riktigt varmt och skönt, första sommardagen skulle jag vilja säga.

Förmiddagen sprang förbi, som den brukar, jobb och möte med en säljare som sett över vårt telefonbehov och kostnader. Ett bra möte som sänker våra kostnader markant. Det är alltid positivt ju. Fick i mig en tidig lunch, thaimat, innan jag begav mig till förvaltningsrätten och Migrationsdomstolen. Thaimaten var rester från igår, jag köpte en "take away" buffé från basilika igår, rätt packat i matlådorna räcker det till 3-4 måltider till mig för totalt 80kr. Jag äter ju inte så mycket åt gången så det är perfekt.

Kom till förvaltningsrätten och kunde inte låta bli att ta en bild på statyn som står utanför

Lite sarkastiskt känns det ibland att all offentlig makt i Sverige utgår från folket, när folket drabbas av att det offentliga både kränker dem och behandlar dem orättvist och icke rättssäkert. Samtidigt så ska man var väldigt väldigt tacksam för att man är född i ett land med demokrati där vi kan utöva våra rättigheter att rösta. Och ett land där vi slipper svälta, ett land där skolan är fri och män och kvinnor har samma rättigheter....det är här bakgrunden till dagens rubrik avslöjas...ja, vi har blivit med barn och KG och Marta har fått en syster (fast de vet inte om det ännu). Hon heter Lau Thi Ut, och ska fylla 4 år i oktober, Ut bor i Vietnam i Området Lai Chau och hon är vårt fadderbarn. Det är väl det minsta man kan göra, hjälpa ett barn och en by med några kronor i månaden, med tanke på allt som vi har. Det ska bli spännande att följa lilla Ut.

Jag vill inte lägga ut en bild på henne, men hon är ljuvligt söt och klär fint i gult 😀

I domstolen idag hände det jag fruktar mest av allt, fibrodimman slog till med kraft och jag bara satt och funderade på vad i hela fridens namn det var för viktig fråga jag tänkte ställa....domaren var dock av den tålmodiga sorten och min tystnad och påpekandet från mig att jag behövde komma på frågan accepterades vänligt. Inte alltid det är så, nu tog det inte så lång tid innan hjärnan rullade igång igen men för mig kändes det som en evighet.... tur att det var ett mål där tolk behövdes, då får man alltid lite extra tid att komma igen på medan tolken gör sitt jobb.

Men läskigt kändes det....jag måste snart göra något för att vända den utförsluttande fibrotrenden. Har fått en tid hos läkaren den 20 juni som jag inte tänker boka av som jag gjort med de senaste tiderna. En kollega fick mig även att fundera på om jag kanske ändå ska be om att få några sömntabletter.....om jag bara får sova ut en natt i veckan så måste det ju vara bättre.😴😴😴


när jag kom ut slog värmen och doften av blommor emot mig, innergården på förvaltningsrätten stod i full blom, tusentals blommor på buskar och träd bildade en doft ingen parfym i världen kan efterlikna, skönheten i blommorna får mig också att förundras över skaparens förunderliga makt och konstnärlighet.

När jag väl kom hem åt vi den godaste av middagar, inte mycket som går upp emot panerad spätta, kokt potatis, handdrivna morötter och remouladsås. Supergott

Efter en timmes vila begav jag och KG oss iväg till affären eftersom han behövde handla inför en utflykt med skolan i morgon...eftersom vi snart ska ha en fest behöver vi bli av med en del säckar med flaskor och burkar som står i festlokalen....vi tog med oss tre säckar och man ska sannerligen inte förakta de kronor en flaska är värd, eller vad säger ni?

Ha det så gott så hörs vi i morgon

  • 59 Readers

Likes

Comments

Godkväll, eller kanske jag ska säga god natt.... klockan är ju trots allt snart 00:00. Idag kunde jag inte komma på någon bra rubrik för jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men något lär det bli.

Dagen började med art maken stressade för att vi skulle lämna hans bil 06:30 på verkstaden och vi planerade för det... när han sedan kommit i bilen och kollade tidkortet visade det sig att den inte skulle lämnad förrän 07:30 och då blev JAG stressad, vad skulle jag höra hemma en extra timme så där??? Jag som inte ens har ro att sitta ner och äta frukost innan jag ska iväg... ( den äter jag i bilen)... men rastlösheten blev ändå bra, hann städa tv-rummet samt vika och lägga in tvätt 😀👏

Jag fick också gratulerat både maken och vänner och släkt i Norge på 17 mai.

Den vackra norska flaggan hissades förstås och en stor del av facebookandet idag har gått åt till att titta på foton från våra norska vänner i sina vackra bunader.

Eftersom det skulle ätas lite rester av grillat kött idag och det fanns färdiga potatisbakelser behövdes lite brun sås, och jag orkade helt enkelt inte göra sås så jag, hör och häpna, köpte färdig! Den var väl helt ok, inte hemmalagad men som sagt helt ok eller tom god införskaffade också en ny krydda som jag sett flera ggr men aldrig provat... den lär vara god till ugnsbakade delikatesspotatisar😀

Efter en genomgång av posten såg jag att fiberdragningen närmar sig och att kontrakt är på väg 👏👏👏👏

Hurraaaa!

Ett annat hurra var att jag pratat med Marta idag. Hon har det fint därnere i Tyskland men oj vad jag är tacksam för att även hon beslutat sig för att avstå från alkohol, det gjorde att hon kunde vila lite medan de andra gav sig ut för att ta ett glas, slipper lägga pengar på det och oroa sig för konsekvenser.

Jag som inte varit nykterist hela livet kan trots det inte förstå tjusningen med alkohol... det gjorde jag inte innan heller så det var inte mycket jag på frivillig väg fick i mig som ung och det jag fick gav mig sannerligen inte någon mersmak.

Från det ena till det andra så hade vi våra trevliga hemlärare på besök i kväll och vi talade om vikten att "vaka" över varandra... "vaka" i betydelsen ta hand om varandra och finnas där när det behövs.

Nu har jag precis avslutat förberedelserna till min förhandling i Migrationsdomstolen i morgon, tagit mig en dusch och är snart redo för sängen.

Vi ses i morgon

  • 49 Readers

Likes

Comments

Fördelen med att blogga på Nouw är att det är lika enkelt på mobilen som på datorn och just nu har jag kapitulerat och hamnat i ryggläge. Men blogga kan jag som sagt göra enkelt på mobilen :-)

Det är långa dagar på jobb och jag var där 06:15 idag och gick 17:15 och det är egentligen helt ok om jag bara haft lite mindre värk och fått lite mer sömn. Fast jag vet inte om det hade hjälpt.... tröttheten är på ett helt annat plan.... men det hade i vart fall inte skadat :-)

Det finns vissa bieffekter av tröttheten som jag ogillar själv..... jag äter för att hålla mig vaken, speciellt i bilen.... i eftermiddags vart jag lite rädd att jag skulle somna till i bilen. Men jag kan även äta under dagen för att klara av att vara vaken, resultat är ont i magen då min kropp förväxlar både mättnad och hunger med smärta så jag behöver alltid vara lagom mätt..... nästa resultat är viktuppgång och det var ju inte meningen. Senaste proverna visade dessutom att ämnesomsättningen sjunkit igen .... grrrr :-(

Nåja nog med gnäll (nästan i alla fall)

Jag måste mitt i allting säga att det är ljuvligt att komma hem att öppna bildörren, höra fåglarna kvittra och doften av blommande raps formligen omsluta dig. Jag blir aldrig trött på mitt grannskap, bestående av natur och djur som skiftar mest hela tiden

KG har varit ute och ätit med sina vänner idag och jag hämtade honom vid bussen. Det är bra att veta att de har fina kompisar att umgås med.

Marta har jag koll på via "hitta vänner", man får ju hämnas lite för hon brukar ha koll på mig. 😂. Är vi på väg tillVadstena tex så har hon genast koll på om vi slinker in på något intressant ställe på vägen. 🙄. Tidigare idag var hon på en skola men nu verkar hon vara på eller nära hotellet

Tidigare idag när jag hade en snabb paus skulle jag lite snabbt stoppa i mig några vindruvor varpå en plötsligt försvann..... innanför klänningen 😊. Landade väl i behån men jag hittade inte den🤔. Det gjord däremot Pippinkatten när han skulle trampa runt för att hitta en bra sovställning i mitt knä .... se bara så belåten han ser ut 😂😂😂

Lika belåten var inte jag idag då jag pratade med maken för att höra hur läget var. Idag hade han mått lite sämre med bröstsmärtor och svettningar...men hallå.... med tanke på diagnosen hade det kanske varit lämpligt att ta sig till akuten... men nej då, inte så farligt!!! Han är alldeles för lik mig för sitt eget bästa, men jag har inte någon livshotande sjukdom precis....suck, vad ska man göra med honom ☺️?

Ha det gott
Vi hörs förhoppningsvis i morgon

  • 51 Readers

Likes

Comments

God kväll!

nu har jag landat här hemma i min fåtölj, vilket är väldigt väldigt skönt.

Dagen började med frukost med familjen lite småprat och städning av stugan. Tårtan åts upp och likaså kladdkakan (fast den smakade aldrig jag på, kom jag just på).

Sedan körde vi till Marta med en del av hennes saker och så vidare till Östensons för att handla. Marta konstaterar att det är väldigt praktiskt att ha föräldrarna på besök när man behöver handla matsäck till Tysklandsresan till i morgon, sallad och baguette, riskakor och dricka. Lite chips och några äpplen skickades också med.

Därefter bar det iväg hem till henne igen och inpackning av en del av hennes saker också och på med cykeln som vi tog hem idag. Sedan skulle hon städa efter föreställningen igår. Under tiden väntade vi i bilen för att sedan äta lunch tillsammans alla fem.

Just som vi satt där såg jag min mors gamla vän Ronny, som vi inte hittat under de andra två dagarna. Det blev ett glatt återseende och det var pricken över i:et på resan för min mors del.

När Marta var färdig åkte vi till Antons för att prova en ny restaurang.......KG upptäckte att de hade vulkanpizza, något han länge velat pröva men aldrig hittat..

Tydligen var den extremt god....lyckan var gjord. Vi var väl i och för sig nöjda och belåtna allesammans när vi ätit där.

Mätta och belåtna körde vi hem med Marta varefter vi startade färden hem....Lite bekymrad var jag pga min enorma trötthet och att jag inte tagit några tabletter mot min smärta (de hade jag lyckats packa ner längst ner). Nu när maken inte kan köra så mycket så blir det ju jag som kör mest hela tiden. Men det gick bra och vi kom hem tryggt och säkert.

Tillfredsställelsen är stor när man närmare sig hemmet och dess omgivningar....tröttnar nog aldrig på det (utom vid vissa höstdagar då det inte är så paradisaktigt)

nu ska jag gå och lägga mig alldeles strax. I morgon ska jag följa med maken på ytterligare en undersökning. Ibland önskar jag att de kunde göra alla undersökningar på en gång, ha sin konferens och sedan bestämma vad som ska göras, den här väntan och oron kan ju göra en galen.....Dessuotm blir jag galen när man inte vet hur mycket han kan förväntas göra härhemma, hur stor risk är det?

Nåja, får väl ha lite mer tålamod


God natt alla, hörs i morgon

Likes

Comments

Idag har vi tagit det ganska lugnt. Åt frukost vid 9 när KG och Marta kom. Marta brukar vara ganska lycklig när vi kommer och skämmer bort henne med favoritmat som hon som student inte har råd att köpa själv 😀.
Vid 10 kom Stefan och vi gratulerade Marta som nu kan vara lugn inför Tysklandsresan då hon fick euro av oss, de roliga presenterna ett kaktusbäddset, en selfielampa och en popfigur.

Sedan åt vi en rysligt god prinsesstårta inhandlad på Östenssons.... och här skulle jag ha lagt in en bild på tårtan om Marta som tog en bild hade skickat den till mig som planerat 😀. Istället. Kir det bilder från gårdagens föreställning tagna av Anders Düring .

Foto Anders Düring

Sedan gick vi för att visa mor klosterkyrkan samt gå på en lunchkonsert med musikeleverna. Trodde först inte att min mor skulle kunna vara med, men konstaterade att det nog skulle gå bra att komma upp för trapporna, så vi fick upp henne och det var i vanlig ordning en fantastisk konsert. Marta som fortfarande inte är bra i rösten sjöng inte men vi tycker ju så mycket om att höra de andra fantastisk eleverna

Konserten var i Trefaldighetskyrkan, varpå min lustigkurre till bror undrade om det fanns en tvåfaldighetskyrka och en enfaldighetskyrka också. 😂😂😂


Därefter blev det vila för oss och jobb för Marta som skulle sminkas samt fixa de andras hår inför kvällens föreställning. Vi åkte och handlade och i väntan på Marta tog vi det bara lugnt.

När vi ätit gick Marta tillbaka till teatern, KG till Martas rum och vi tog det lugnt, kollade Facebook, youtube och annat intressant 🙄

Vid 20-tiden fick mor datorn för att titta på "smartare än en femteklassare" medan jag och Svein Åge gick ut en runda.

Ner till Vätterns strand i det lite småkyliga och lätt duggande vädret.

Jag hittade en massa intressanta "fönster" på vår lilla promenad, med änglasamling, katter och blommor...det är en bedårande liten stad

Även gatlyktorna är charmerande

Väl hemma fick vi i gång den gamla TV:n på övervåningen och tog fram lite mer tårta och förstås chips, vi skulle ju se Eurovision 😁. Marta bestämde sig för att komma hit och titta med oss en stund innan hon skulle på fest....hur mysigt som helst.

Det får vara allt för i kväll ....nu väntar vi på resultatet av Eurovision

Ha det!

  • 62 Readers

Likes

Comments

Idag drog vi iväg hela familjen, både KG, mor, Svein Åge och jag iväg till Vadstena. Dels för att se operan musiklinjen har satt upp och dels för att fira Martas födelsedag. Hon fyller ju 20 på måndag men då reser de till Tyskland. Visserligen ska vi fira den 27:e också men det är ju länge till dess😀.
Det blev i vart fall 3 kära återseenden häruppe förutom alla härliga ungdomar och lärare.

Först och viktigast: Marta

Sminkad inför föreställningen kom hon till Venezia för att äta med oss

För det andra soliga och Vackra Vadstena

För det tredje.... mina i-pads!!!!!!!

Innan vi åkte fick Pippinkatten en leksak med godis i..... snacka om förvirrad katt 😂(och lat, jag fick leka med den så att godiset trillade ut)

Väl framme träffade vi Stefan, min bror som är här för att 3-d scanna bl.a. I klosterkyrkan, och Marta, vi hivade in våra grejor i stugan och tog oss sedan till Martas rum för att visa mormor det och lämna KG:s saker då han valde att sova där. Marta gick sedan till teatern för förberedelser och vi åkte och handlade innan vi alla träffades på pizzerian.

Sedan var det hem och förbereda sig för att gå på opera

Och vilken härlig och rolig opera det var, dryga 2 timmar med underbar sång, humor, intriger och musik. Det var full njutning i Sveriges äldsta teater, nära 200 år! Fast bänkarna var ju också lika gamla.... typ en planka! ( fast de hade lagt kuddar på dem). Eleverna här uppe är sååå duktiga. Det var de i åk 2 som hade solonumren och det gjorde de med bravur.

En lång jobbledig ( nästan) dag är till ända och nu är det dags att sova.

Godnatt

  • 64 Readers

Likes

Comments

Contains affiliate links

Tänka sig att klockan bara är 20:37 och jag har redan landat härhemma och i min fåtölj. Det har i vanlig ordning varit en hektisk dag med utredning på migrationsverket, möte inför en huvudförhandling och ett besök på häktet i Trelleborg. Det blir inte mycket tid för den där avspänningen jag ska ha 2 ggr per dag enligt planen jag gjorde upp på smärtrehab, inte ens lunch blir det alla gånger och idag lyckades jag stressa upp min kära kollega som försöker hålla reda på oss när jag inte var tillbaka på kontoret 7 minuter innan mötet....men sedär, 2 minuter senare var jag på plats och hade 5 minuter till godo :-)

Jag tycker ju om när det går i ett egentligen, men det hade varit bra om man hade tid att skriva lite också...det kom ett beviljat anstånd att inkomma med ett överklagande till den 12 maj idag. Det var ju en dum dag jag valt att få anstånd till tänkte jag, eftersom jag tänkt vara ledig den dagen, attans också. MEN på vägen hem kom jag på att det överklagandet skrev jag ju i lördags och skickade in det också så det är ju lugnt. Ja, som sagt, det är mycket jobb och mindre lär det inte bli.

Jag nämnde som hastigast igår att jag nu kommer att bli delägare i advokatbyrån Limhamnsjuristen AB, jag har tagit det hela med ganska stort lugn och inte tyckt att det var så stor grej...och uttryckte förvåning inför maken igår över att alla gratulerade mig till det. Han bara skakade på huvudet och hoppades att jag inte varit oartig. Jag försäkrade honom dock att jag artigt tackade för gratulationerna :-). Jag är förstås glad och tacksam för möjligheten jag har fått att bli delägare och det ska bli en spännande fortsättning.

Man kan ju också konstatera att om det inte hade varit för Ewas gul/röda personlighet så hade vi säkert suttit kvar i källaren på Polgatan då min grön/blåa personlighet var fullständigt nöjd med det där och då. Och jag hade säkerligen varit kvar som biträdande jurist istället för att vara advokat, jag var fullständigt nöjd med det också, slutligen hade jag förmodligen inte hoppat på några försvararuppdrag heller då jag var nöjd med den typ av ärenden jag hade....

Ja jag är en ganska nöjd person, även om jag har mina mål och ofta vågar satsa. t.ex. så hoppade jag ju på juristutbildningen när jag var mitt i livet med småbarn, arbete och även andra familjemedlemmar att ta hand om...

Men nu är jag tacksam för att ha en person som tror på mig och som sparkar mig i baken och ibland använder milt våld för att få mig att utvecklas :-)

Men var är det då för röd/gul/grön/blå röra jag pratar om?

Jo, vi har fått möjligheten att via Balder opportunities göra personlighetsanalyser och har fått både individuella som gruppanalyser. Jättespännande.

Jag är alltså mest grön 100% och sedan blå 75%. Vad innebär då det? jo en grön person gillar rutiner, eftertänksamhet, planering och ett väl genomfört arbete, en blå personlighet tar inga onödiga risker, skjuter upp obehagliga uppgifter, råkar sällan i affekt och kan behålla sitt pokerface.....jag håller inte så mycket med om att jag skulle gilla rutiner, planering och noggrannhet, men kanske det stämmer för folk omkring mig uppfattar mig tydligen så....Det syns dock inte i mitt konstant stökiga hem, men däremot i alla mina samlarpärmar, min bokhylla och liknande. Enligt det här systemet har dock alla delar av alla färger och det är viktigt. Alla färger behövs i en arbetsgrupp för att få rätt dynamik.

Sedan fick vi veta vilka olika drivkrafter vi har....Dessutom fick vi "nycklar" till hur vi kan kommunicera med personer av olika färger...Det är väl egentligen huvudsyftet, att lära sig känna igen hur t.ex en blå person är och anpassa sitt tilltal till detta för att man inte ska "krocka" i kommunikationen. om någon är mer intresserad så finns det mer att läsa på http://www.balderopportunities.com/ Det är Anders Nilsson och Ann-Marie Lewis ( som jag känner sedan tidigare) som ligger bakom den webbsidan och de är inspirerande föreläsare båda två.

På väg hem idag kunde jag inte låta bli att stanna bilen och be KG ta en bild ner mot vårt lilla paradis...det ligger verkligen mitt på åkrarna omgivet av några träd och lite dammar där fåglarna trivs gott. Vi har en väldigt väldigt stor mångfald av fågelarter i vårt område. Vissa glatt kvittrande, andra irriterande visslande med bara en enda ton, och sedan har vi förstås fasanerna....suck, gillar inte deras skrän alls.

Även idag blev det några ackord på pianot, men tröttnade när jag spelade fel på sånt som jag faktiskt kan...noll fokus, tänkarna på annat håll så jag gav upp och satte mig för att skriva istället. Tog mig även i kragen och bokade tid för provtagning och läkarbesök, ska bara boka för injektionstagning också, har visst hoppat över ett par månader, men har åtminstone hämtat ut mina injektionsflaskor så nu ska jag bara hitta en bra tid som de har tid med mig och jag har tid med dem :-)

Ha det gott

vi hörs i morgon - avslutar med ett citat från Tomas S Monson...med tanke på det där med personlighetstester

Likes

Comments

Godkväll

ännu en lång dag är snart till ända och det blir några rader idag också. Har lite annat som jag skriver på också som behöver ägnas lite uppmärksamhet :-)

Dagens inledande väder var ju inget att hoppa i taket för precis...gråt och duggregn

men det blev bättre och på vägen hem körde jag förbi ett rapsfält som just då badade i den nedåtgående solens sken....skåne håller på att visa upp sin vackraste sida, några dagar till sedan är det riktigt gult på fälten

Jag har varit allmänt irriterad hela dagen, helt utan någon vettig anledning, till och med när jag kom in på mitt kontor i morse, ett kontor som jag älskar och trivs så bra i, blev jag irriterad. Och av vilken anledning???? Jag hade städat förra veckan och när det är sådan ordning blir jag så fruktansvärt stressad och vet inte vad jag ska börja med och är rädd att missa något som inte ligger mitt framför näsan.

Dagen har annars förlöpt med möte efter möte, enhetsmöte där vi bl.a. tillkännagav att jag blir delägare i byrån samt ett gäng lönesamtal. Därefter möte angående DISC-analysen och vår gruppdynamik. Det är intressant och jag lovar att återkomma med mer detaljer kring detta längre fram. Idag är jag för irriterad för att göra det rättvisa, den där irritationen blev inte mycket bättre av att mötas av snorkiga svar på frågor ställda av rent intresse. när jag kom hem. Undrar hur vi ska stå ut med att maken ska gå hemma istället för att jobba. Det är besvärligt för honom, det inser jag, men jag lär ju också bli knäpp av det.

När jag väl kom hem efter att ha varit och handlat gick irritationen ut över pianot....längesedan jag satt och spelade bara för att jag behövde spela och det var sååå bra att spela av sig alltsammans. Jag är ju inte precis den typen som visar utåt när jag inte är på humör inte heller brukar jag låta det gå ut över andra, men pianot tar emot och ger tillbaka ljuv musik. (vid dessa tillfällen spelar jag bara sånt jag kan, ingen övning här inte :-) )

vi hörs i morgon

Likes

Comments

God kväll på er....om ni tyckte att det var många bilder igår så kompenseras det av att det inte blir några bilder i dag direkt Och ett väldigt kort inlägg.

Började dagen ganska lugnt, låg och drog mig länge innan jag förmådde min värkande kropp att inse att jag verkligen behövde gå och duscha....den protesterade efter gårdagens trädgårdsjobb. Men upp och in i duschen kom jag. Kom på att jag skulle spela i kyrkan idag så letade upp psalmerna och spelade igenom dem, inget komplicerat precis. Efter frukost reste vi till kyrkan och där kryllade det av folk idag...trevligt, både kända och okända. Gäster och återvändnade missionärer.

Var på ett fint sakramentsmöte och halva söndagsskolan, första halvan startade jag upp mitt mobila kontor för att försöka få tag på en klient som vi hade bokat in på polisförhör idag. Det gick inte, Hamnade hos arrestens men där fanns ju inte min klient....som inte var misstänkt utan målsägande....gav upp och gick in i kyrkan igen.

Hoppade över hjälpföreningen och åkte hem för att hinna till Malmö i tid.....

Hemma hade vi Martina på besök hos KG. Hon är KG:s och Martas vän sedan småskolan och det var trevligt att träffa henne....hon är förresten kvar, ska väl snart köra hem henne kan jag tro.

Till middag blev det rester och de ben som jag stekte igår.....


Bilden kommer idag igen (trots allt), den skyn som blev av kött och kryddor smakade underbart, blev lite skeptisk när jag öppnade påsen och det doftade väldigt starkt av kanel, men det blev helt perfekt.

Därefter hastade jag iväg till Malmö och polisen borta på familjevåld, eller våld i nära relationer som det numera kallas, satt där och väntade, träffade utredaren och gick igenom caset med henne medan vi väntade på klienten. När vederbörande inte dök upp provade vi med telefonsamtal och sedan med sms. Fick till svar att det inte skulle bli något idag pga migrän....så 11 mil utan nytta - lite surt måste jag erkänna. Åkte dock bort till kontoret och skrev ett överklagande och småpratade med Ewa och Jan som också var inne och jobbade.

Håller också på att fundera på sånger som kan sjungas på bröllop....Marta ska sjunga på ett bröllop i Juli och vi funderade lite på Kents "utan dina andetag". Marta spelade in den för 2 år sedan och hon låter väl kanske inte likadant idag men jag tycker att den är fin, hennes röst är kanske lite mer mogen idag, i vart fall mer tränad.

Hoppas jag inte får skäll nu, när jag la ut den här....

men ni kan lyssna och njuta i alla fall, det här är ju inte opera precis men såå vackert ändå tycker jag. Har ni annars några bra förslag på bröllopssånger så kom gärna med dem

Ha det gott.

Likes

Comments