Hem ljuva hem, Åsikt, ÖLAND

Hej!
Guuuu vad längesen jag skrev nåt!
Det blir lätt så, har haft fullt upp med mitt mående och fotograferingar.
Igår var jag på tupperwareparty hos min mamma och handlade en ny grönsaksskalare och en sandwichbox som Daniel kan ha till jobbet. ☺ Jag handlade också 3 vispskålar i olika storlekar åt en vän. Ångrar lite att jag inte tog en sådan själv då jag kom på i efterhand att vi skulle behöva sådana men det knske går att lägga till i efterhand...Vi får se hur det blir med det. ☺

Idag känner jag mig lite opigg. Inte sjuk på det sättet utan orkeslös, matt. Stressad.
Vejny ligger och slappar efter en för honom stressig kväll igår och jag tänkte snart diska och hönga tvätt.  Jag blir så rastlös när jag inte gjort de dagliga sysslorna, det räcker med en dag. Då knaprar sig stressen på och jag vill göra allt, samtidigt.  Det är så svårt att förklara men samtidigt som jag bara vill hitta lugnet och varva ned vill jag fixa och dona, jobba (saknar skolköket så jag snart går sönder), måla om, möblera om, gå ut och gå, gå ned i vikt (vet inte ens vad jag väger men tippar på 70), få igång parken, storstäda huset, renovera, rida.  Ja, allt på samma gång. Jag måste lära mig att tagga ned och göra en sak i taget men det känns som att jag slits i stycken av alla saker jag vill göra. Usch det är så jobbigt. Jag kastar mig in i saker alldels för fort och låter inte kroppen återhämta sig mellan varven vilket betyder att jag träffar den där jäkla väggen, gång på gång på gång.  Jag börjar bli frustrerad över det. Det blir en ond cirkel.
Jag är såå glad och tacksam över de, få men bra, saker som får mig att hålla huvudet ovanför ytan. Familj, vänner och fotografering.
Hade jag inte haft det hade jag förmodligen inte suttit här nu.

Äsch, så sorgligt inlägg det blev. Det var ju inte meningen. Tar en kopp kaffe, klistrar på det där leendet och möter dagen med en "dont fuck with me" attityd. Det brukar funka.

FFia Torstensson 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hem ljuva hem

Hej!
Jag har precis varit med om det obehagligaste (fast fascinerande) ever!
Jag sitter ute och redigerar bilder och ska hämta kaffe. När jag gick ut första gången var det disk på diskbänken, smutsig tvätt i tvättkorgen, damm och hundhår på golvet, sängen var obäddad, tvätten hängde på tork  (torr), spisen och bänken var smulig och soffan var ett enda stort kaos.
Jag tar min tomma kaffekopp och tänker att om jag blundar slipper jag se allt det där "måste göras". Fyller på kaffekoppen och råkar titta. VAD SER JAG?!
Disken var diskad, tvätten var i maskinen (som dessutom var på), golvet var sopat, sängen bäddad, bänk och spis rena och soffan var fin.
Eftersom jag endast sitter ute och pillar på min dator, Vejny och katterna var ute med mig MÅSTE DET VARIT ETT SPÖKE 👻!

Gud, dessa spöken får gärna stanna hur länge de vill. Undrar om de kan ge fotmassage och laga mat också?

FFia Torstensson 

Likes

Comments

Hem ljuva hem, Åsikt

Igår blev jag anklagad för att missköta vår hund. Jag gör tydligen helt fel med honom, det var fel från första början att skaffa en aussie och det var fel att skaffa hund öht, då jag tydligen är sjukskriven (mer än jag visste) och då bör man tydligen inte ha hund då sjukskrivningen kan dras in.

Jag ser dessutom risig och inte så glad ut, jag krökar mycket och sitter bara ute och fixar med min dator. Hela dagarna.
Jag kränkte personen när jag sade att hen själv kunde mäta där staketet skulle vara då vi inte vet när vi har tid att hjälpa hen. Det var tydligen ett påhopp från min sida.

Summa summarum?
Istället för att skriva "Hej, har fixat staketet på annat håll" skriver personen en novell om att vi inte behöver hjälpa hen eftersom vi tydligen tycker det är jobbigt att hjälpa till, vi skulle ju faktiskt få betalt för att sedan kalla mig diverse olika saker och hota mig.  Hen gnäller om att jag kränker personen och att hon inte "kör med skitsnack" men viker sig inte för att säga att jag aldrig kommer bli en fotograf, att jag ser risig ut, att jag inte kan ta hand om min hund. I folkmun kallas det bullshit, ur lagens synvinkel förtal.

Jag tog åt mig av vad hen sa samtidigt som jag skrattar åt det. Att någon kan sjunka så lågt, är för mig obegripligt. Speciellt när personen säger sig ha jobbat på psyket och därför borde kunna kommunicera mer pedagogiskt och trevligt.
Dock, det kanske finns en anledning till att det är just "har jobbat" och inte "jobbar".

Jag har varit i kontakt med Polis ang. detta och de anser också att det är förtal och kränkning, från personens sida. Jag kommer inte göra en anmälan då jag tycker synd om personen, hen har redan en jobbig vardag som det är. Däremot, hör jag mer rykten från den här människan kommer jag anmäla.
Skönt att få skriva av sig lite, det behövdes.

FFia Torstensson 

Likes

Comments

Hem ljuva hem, Kärlek

God förmiddag!
Det här skriver jag något sent men har som vanligt haft fullt upp.
Den 4e oktober, alltså för 3 dagar sedan, firade jag och Daniel 8 år som sambos. 8 år!!! Det är lång tid men inte så långt som det kommer bli. Tiden går fort när man har roligt och det kan vi verkligen säga att vi haft, under dessa 96 månader

Vi firade med god mat, tända ljus, Pommac i finglasen och en bra film. Åååh som jag älskar honom. ❤

FFia Torstensson 

Likes

Comments

Åsikt

Ja...Vad ska man säga?
För mig är det helt obegripligt att vuxna människor faktiskt resonerar såhär. Jag saknar ord.
Kanske det började som ett osmakligt skämt från vederbörandes sida eller menade han det. Jag vet inte. Jag tycker bara det är äckligt.
Det faktum att inte svarade på mina frågor kring hur han anser om saker och ting oroar mig. Varför försvarar han ett sådant beteende men inte det jag frågade honom om? Obehagligt. 

Det är dock en sak jag fortfarande inte förstår. På vilket sätt är det fel att vara feminist? Att stå upp för jämlikhet och att ingen får röra min kropp, eftersom den är m i n ?
Det är klart som fan jag är feminist, jag är liksom kvinna, född med vagina och allt det där.
Alla tycker och tänker olika och ingen har väl egentligen rätt men jag anser inte att männen har rätt att skriva random saker till random tjej, bara för att de är desperata??
Hur tänker ni kring detta?

FFia Torstensson 

Likes

Comments