Hej igen, de va ett tag sen jag skrev. Jag har haft ett rent helvete kan man säga..Som sagt allt händer mig, känns det som. Lever med denna panik och nu har det kommit upp en grej som är ganska allvarligt. Idag mår jag bra för första gången på länge. Tyvärr kan jag inte gå in på detaljer då detta är ganska allvarligt och privat. Har återhämtat mig ganska bra, men den där ångesten dyker upp som gubben i lådan. Jag har tyvärr börjat snusa efter nästan ett års uppehåll, men de får mig lugn. Så ser de inte som något negativt längre. Alla jobbar vi med mål under våra liv för att se fram emot en framtid som lyckliga. Jag är så lyckligt lottad att jag har ett liv, att jag kan vara mig själv och att se ljuset i mörkret med mina underbara vänner som stöttar mig närsom. Jag uppskattar mina vänner så otroligt mycket för att dom aldrig ger upp hoppet, och hjälper mig . Har nu iallafall gjort det antagningstester för de 3 skolor jag ansökt till. Jag kan nästan i dagsläget säga att bageri och konditori är min grej, och hoppas verkligen att jag kommer in. Som tur är, så är det inte långt kvar tills beskeden kommer. Har fixat så mycket bland mina växter på balkongen att de inte snart får plats att sitta där ute, men de gör mig glad. Mitt lugn bland det gröna . Kram på er alla!

Likes

Comments

Hej,

Pyssel idag då. Har fixat vardagsrumsbordet idag, målat det med matt grå färg, så fint. De var så tråkigt innan, sånt svart bord från Ikea, som alla andra har typ. Men gubbens kära bord. Fick absolut inte vara mitt när vi flytta ihop. Han hade sån riktig ungkarlslya, allt i svart. Jag är helt tvärtom, ljusa helst rosa färger. Har också kollat hur jag ska åka imorgon. Ska in och skriva prov för att komma in på skola. Får se hur detta går. Böjar å lite nervöskänslor, men går väl över hoppas jag. Försöker tänka kommer jag inte in imorgon så kommer det fler terminer. Men det hade varit kul att få komma in. Så man slipper detta arbete som får mig till panik och ångest. Känner att psyket inte pallar den arbetsplatsen. Det händer för mycket runtom och jag känner att jag inte passar in som person där. Det finns många som är trevliga men finns även det som är falska. Den känslan är jobbigast, då jag kommit så långt.

Då man varit mobbad under högstadiet så vill man ju inte tillbaka till de igen, att vara utanför inte passa in liksom. Det är alltid jobbigt att flytta, som jag gjort. Men jag har alltid haft riktiga vänner som alltid finns där. Nu är det lite åt andra hållet, ingen riktig plats. De finns för mycket utseendefixering. Fixa naglar hit och dit etc. Jag är absolut inte sådan. Mer casual, vill känna mig hemma typ. Och det har jag fått vara på andra platser. Inte för att jag gillar att göra tjejiga saker, älskar att gå till frisören och sånt. Men plånboken tillåter inte allt. Jag är jag och ingen annan kan nog ändra de. Jag själv och dom som känner mig vet att jag är fin som jag är, utan smink etc.

Det är väl det som räknas antar jag, men kommer man till en plats där de är tvärtom, där folk förändras, pga denna plats. Jag vet inte, en fasad för att passa in kanske. Jag vill vara naturlig med min blomma i håret som är mitt signum kan man säga, hehe. Jag är som sagt uppvuxen ute på landet, kan vara därför. Där behövs det inte. Sen tycker jag om att göra mig fin när man ska ut och så, inte det jag menar. Men det har gått för långt. Att man ska behöva vara utanför, för att man inte klär sig med de dyraste eller sminka sig perfekt. Vara naturlig och inte måla upp en fasad för att få bekräftelse. Säger säkert emot mig själv, men ni förstår säkert vad jag menar.

Men livet är inte rättvist kanske, vi prövas varje dag till att bli bättre ser jag det som. Alla prövningar jag haft har gjort mig till en bättre person. Att kärlek kommer inifrån, det jag kan göra är att bete mig som jag vill att andra ska behandla mig. Jag är inte perfekt, och jag tycker inte alla är de heller. Men det finns personer, som mår dåligt, som gärna vill få andra tt må likadant för att minska sin egen person. Låter helt konstigt detta säkert. Men jag vill att alla ska tänka lite extra på vad det är man uttrycker sig verbalt. Det kan såra en människa så himla mycket. Jag har råkat ut för så mycket skit helt enkelt som sårat mig så mycket.

Så tänk en extra gång, bara det jag vill säga. Le till någon du inte känner, kan göra någons dag. Positiva jag ger alla som läser detta en extra glädjekick med ett stort leende. Ni förtjänar det.

Kram på er.

Likes

Comments

Hej alla,

Idag har vi haft sjukstuga hemma, dock definition på förkylning. Vi är båda förkylda, medan jag strosar runt och fixar med allt ligger gubben kvar i sängen och vill bli ompysslad. Fick idag betalat räkningar, alltid lika hemskt. Men vi klarar oss, veckohandlade igår. Och gör man en matsedel varje vecka så drar vi säkert ner kostnaden med 2000 tror jag. Då vi småhandlare mycket för bara några månader sen. Ett tips att tänka på. Sen kolla lite vad man har hemma redan. Jag har även gjort chiball, mycket avslappnade faktiskt. Idag va sista gången för terminen och vi fick hem en uppgift. Att andas in djupt minst 3 gånger om dagen, och att även göra ett bi-ljud (mmmm) medan man andades ut. Kanske att rekommendera när man är ensam, annars undrar nog folk. Sen undrar jag verkligen hur dessa cyklister tänker när de finns cykelbanor. Kan man inte cykla på dessa eller måste man prompt cykla i vägen. Blir så fruktansvärt irriterad på dessa. Snart närmar sig dagen då jag ska göra prov för att börja plugga. Står ingenstans vad de är för prov men de löser sig säkert. Jag är inte nervös än men lär väl bli dagen innan. De enda jag tänker på är, mat. Tar man med de, eller köper man. De är i Göteborg så lär väl vara ställen i närheten.

Tack för mig, ha en god natts sömn.

Likes

Comments

Hej igen bloggen,

Idag har jag vart seg. Har idag endast varit inomhus i stort sett. Det fick för sig att vara snö och grått här. Så jag satte på gamla goda dansbandslåtar och drog volymen i bott. Dansa runt och gjorde allmänt knäppa danssteg och sjöng med. Det får mig alltid på bättre humör och jag känner mig fylld av minnen som hör sommaren till. När man va yngre och dansa på logen eller andra dansbanor. Jag är inte gammal utan där jag bodde i mina tonår va i bygden. De är otroligt roligt att dansa till olika dansband, fast jag kan erkänna att de bästa med Göteborg är nog göteborgskalaset. Varje år är Arvingarna och Glennartz nere vid packhuskajen och spelar, eller har de sen jag flytta hit. Så himla skön stämning. Olika åldrar och alla är glada. Jag älskart!

Alla borde testa det nån gång under sitt liv.

Idag blir det film och mys med mina små troll. Upptäckt Wallander, så bra serie eller film. Vet inte hur man ska säga.

Massa kramar till alla.

Likes

Comments

Hej igen,

Då var denna helgen över äntligen. Många tycker nog jag är galen som ens yttrar mig så. Men att vara jag är inte lätt ibland. I fredags gick jag till mitt jobb för att skriva under papper tillsammans med min chef angående rehab etc. Då har hon tydligen skickat tillbaka pappret med hennes ord endast utan att framföra detta. Då pratar vi om en panikattack och mycket tryck över bröstet och en energi som heter duga. Jag har alltså gått till jobbet bara för att prata, men jag mår så otroligt dåligt över att gå dit. Till min arbetsplats! Och de enda jag får när jag kommer fram är, va gör du här. Jag har ju skickat papprerna tillbaka till dig. Åhhh alltså, kan man inte ens sända ett ynka sms kanske. Men jag fick iallafall fikat med en go arbetskollega och vän som gått igenom samma situation fast inte via jobbet. Han tyckte att jag vart mycket stark som gjort detta. Jag blev så glad att bara få prata med nån som känner de jag känner. Jag är otroligt glad över alla som vet vad jag går igenom och stöttar mig. Men ibland behöver man bara lyssna på när någon som vet, som tycker att man är stark men som jag absolut inte tyckte. De gör så mycket.
Så hela fredagen gick i stort sett till att komma tillbaka i mitt hem och min trygghet igen.
Jag fick sen en invit att komma ut och rasta mig lite på dansgolvet. Är nog de bästa som finns när man är nere. Att få gå ut, ta en cider eller vin och bara röra de lurviga med mycket skratt. Sen lördagen blev de middag, tjejsnack och kanske nåt glas för mycket vin. Men gamla minnen och så mycket kärlek från min bästa kompis. Hon står ut med mig i vått och torrt. Finns där dag som natt i nu nästan 18 år tror jag de blir. Så idag blev de mys hemma, 2 som va väldigt glada att se mig.

Alla som vet hur de känns, tänk att vännerna finns där. Dom som känner dig, att bara prata ur sig. Jag kan tycka att de är sån lättnad att bara få gå loss. Prata med dom, dom kanske inte förstår men dom vill hjälpa till på sitt sätt. Man glömmer lätt de, att man är ensam om att leva såhär. Men man är inte det. Jag älskar att bara lyssna på någon, att man kan finnas där för någon genom att bara lyssna.

Nu blev det mycket igen, men som sagt en hektisk helg med ett par tårar.
Nu är det kväll så får dyka ner i sängen nu, annars somnar jag väl aldrig.

Godnatt och massa kramar där ute.

Likes

Comments

Hej alla tokar,

Då kom ännu en dag, torsdag...

Tråkigt väder ute, så inget promenadväder kanske. Bakade en god drömrulltårta med smörkräm igår, mycket gott. Nåt som jag börjat med är att lägga upp ett veckoschema för att klara dagarna bättre. Planering fungerar för mig, oavsett om det är ett möte eller bara kolla på tv. Allt står på min whiteboard i köket. För om man sitter hemma och man inte klarar av att gå ut så är det bra med saker att göra. Då planerar jag in Netflix etc som en grej. Så ser det ut som man gör nåt och inte nånting alls. Idag tänkte jag och en vän träna lite ryggvänlig gympa. Eller som de ser ut, pensionärsgympa , då majoriteten är över 60 ( alla utom vi 2) haha. Men de är faktiskt så att jag har brutit min rygg, så att överanstränga den är inte det bästa, träna måste jag dock. Så detta är perfekt, dock är jag nog lite otränad, de finns några som är riktigt duktiga.

För att göra allt klart med bruten rygg, kommer här den incidenten. Som sagt vi pratar om mg, olycka dras till mig som en magnet. Men men, det var så att jag gick mitt fösta år på gymnasiet. Jag gick turismledare, jag skulle ju bli skidlärare. Så 1 vecka innan kursens start, åkte vi över till Hemsedal i Norge. Då pratar vi om första dagen, första backen. Jag hade skaffat nya pjäxor, men hade ett par gamla skidor. Dessa va lite svåra att svänga med. Jag åker och börjar känna att pjäxorna sitter lite för hårt, så hårt att mina fötter nästan somnar. Jag och en vän väljer att åka en annan väg som är lite offpist, kommer till ett hål som är stort som om en grävmaskin hade tagit 4 tag ungefär. Jag ser detta, men mina fötter har somnat nu. Jag kan inte styra, jag åker ner i hålet och gör ett sorts hopp. Landar rakt ner på svanskotan. Vi snackar smärta nu. Får åka in, till ett antal sjukhus m.m. De konstaterar att ryggen är bruten, men dom ska fixa detta. Idag sitter jag här utan rullstol och kan röra mig som nästan alla, vi snackar inte akrobat kanske. Jag är så glad att de gick bra.

Det finns ett antal mer knäppa historier jag gått igenom, men detta är den som tar mest. Men jag hade inte vart där jag är idag utan ett bakfall (haha) sorry Göteborgs-humorn smittar av sig. Är inte härifrån från början. Jag är en flyttfågel kan man säga. Jag älskar nya platser, dock är man västgötskt iallafall.

Idag blev det långt inlägg men tänker ni känner mig inte än, många av mina incidenter är dock komplicerade. Därav långa, men ni får stå ut. Vi får väl se om de ens kommer några som vill läsa om mig.

Men alla får ha en mysig dag, jag själv tar nog en tur till Frölunda torg för shopping. Jeij!


Likes

Comments

Hej alla tokar,

Då händer det mig, de många andra råkar ut för. Min cykel blir ofrivilligt utlånad av någon. Tur i oturen kom den inte långt utan till tågstationen. Fick ett mms imorses då mitt namn står på cykeln och vi har för tillfället rensning på cyklar etc. Så en vänlig själ va schysst å informera. Mitt paket från Cocopanda vart också helt sönder, men tur där med, själva produkten hel. Inte nog att man vaknar av ångest, så händer detta. Men nu är cykeln tillbaka i mina händer igen. Får be gubben att kolla över den. Idag har jag börjat sått lite idéer på bröllopet som skall komma under nästa år. Kollat i lite böcker som biblioteket har, bröllopet kostar ju tillräckligt i guess. De finns mycket info i dom. Har bestämt mig lite för när, färger och lite småplock. Eftersom jag älskar att pyssla och scrappa blir det egengjorda kort m.m. Så mitt i en dag som börjar dåligt förvandlar jag den till det positiva. Att kolla i böcker om vårt bröllop är lugnande. Dock lite svårt i vissa stunder då min kära kattunge ligger mitt på boken, för att vara med. Tur hon är söt. Sen blir de nog en god kaka kanske. Baka är också ett fördriv jag har för att dämpa min ångest. Att hitta på saker är inte det enklaste när man hela tiden tänker, det spelar ingen roll vad jag än gör. Ingen tycker om eller uppskattar det ändå inte. Men min gubbe pressar mig ändå, till olika projekt även mina vänner. Detta är det bästa, det rekommenderar jag alla som lider av ångest, att ha en sysselsättnig, att sita inne gör det värre. Men ska man va inne, hitta på olika projekt. Bibliotektet har en eller flera böcker som säkert passar en. Nu dax att fixa lite, humöret är på the edge (slutat med nikotin helt nu). 

Ha en underbar dag alla.

Likes

Comments

​Detta ska då vara min första blogg. Har aldrig gjort detta, men nångång måste ju bli första. Som med allt annat. Första kompisen, första romansen eller första hemmet.  Jag kommer i denna blogg berätta om mig och mina tokigheter som händer. Jag är då idag 26 år, och vissa av er kanske tycker det är gammalt, men för mig är jag så gammal som jag känner mig (en liten skit). Lever med min blivande man och lilla kattunge Izza i vår 2a jämt utanför Göteborg. Jag är för tillfället sjukskriven pga panikångest, och detta har blivit pga jobbet. Så en stor ond jävla cirkel. Då detta är en underskattad sjukdom som drabbar mig  hårt. Är uppvuxen på landet där jobb är grunden till att överleva i stort sett. Då ekonomin i dagens samhälle spelar stor roll. Men jag tänker alltid på de min mormor sa en gång, tänk positivt. I denna blogg vill jag berätta också hur jag går igenom min dag, med kanske lite tips och trix till någon annan där ute.  Jag ska inte gå igenom allt idag utan det kommer lite pö om pö. Första bloggen, första leendet och kanske första steget mot en förändring. Jag har gått igenom stora hemskheter, men har faktiskt återhämtat mig, som jag även ska göra en dag från min panikångest. Denna sjukdom som får mig att tänka oklart! Men jag lever bara en gång och det är idag ...

Likes

Comments