Header

Hopp och hej! Tusen sprättningar och 100 ofrivilliga nålstickningar senare! Att lära sig sy går fort men att göra fel går lika fort- t å l a m o d e t sviker ibland men det blir bättre och bättre!

Tre små kjolar har jag lyckats knåpa ihop under det första projektet- för fler bilder så kan ni följa mitt lelle instgramkonto för sånt- @fiamariasfix

När jag inte har sytt har jag ägnat mig åt att besöka Uppsala för att säga ett sista hejdå till min fina morfar och för att krama fina mormor. Som jag tycker om dom två<3 det kan låta naivt men för en som varit relativt skonad i livet så häpnar jag verkligen inför döden och att den är så otroligt definitiv, har fortfarande svårt att greppa att han inte finns längre.

Familjen <3

Men jag har ägnat mig åt lite mer lättsamma saker också! Som att vandra i skogen med mamma och pappa! Hösten!!!

Och hängt en del med mina frästafriends. Tänk att det fanns sånna vettiga människor som man levt en hel ungdom utan

Kram och kyss tills nästa gång

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att börja folkis är på många sätt likt att bli inslängd i en realityshow där du från en dag till en annan ska bo med människor och spendera varje vaken minut med dem.

Till en början var det svårt. Riktigt svårt. Att gå ifrån att vara en introvertis som gärna spenderar större delen av dagen själv till att börja varje dag med att äta frukost med 30 andra personer var ett STORT steg, men det gick. Mer än så faktiskt! Det gick bra.

Men hur har jag klarat mig denna första månad på folkhögskola? vi tar oss en titt;


Packa packa packa. Tryck ner värmeljus och tofflor tills väskorna spricker, är man maximalist så är man.

Lite hipsterböcker och fina tyger fick följa med!

Jag och mamma tog bilen upp och installerade mig i mitt nya rum som visade sig ha potential att bli riktigt mysigt. Efter några vändor till erikshjälpen lyckades vi fylla ut det tidigare kala och plastmattsbeklädda rummet.

nöjd.

Efter nån dag så började vi utforska byn. Det är så otroligt vackert här uppe och det märkte vi ganska fort. Vi hann ju tillochmed få en skymt av sommaren!

Började hänga med denna böna! Så cool snäll och inspirerande. Att hamna bara ynka trappsteg under henne har gjort underverk för denna första månad.

Mina fina Engla och Ella kom på besök, mer bilder från det i ett annat inlägg <3 dom är mina klippor.

Utflykter!! i massor! Okej inte riktigt men livet på skolan kan bli ganska monotont om än roligt men ibland krävs det miljöombyte. Tur för oss att Norrlands inland har lite att erbjuda.

Gått i skolan har jag ju faktiskt också gjort! Har börjat kommit in i sömnad och mönsterkonstruktion även om jag kännt likt bilden ovan många gånger. har börjat inset vikten av att vara NOGA, något som jag inte varit det största fanet av förut hehe...

Den här har jag ju faktiskt lyckats skapa! *imponeras av migsjälv*

Transporter har det varit många av, som tur är är det bara en timme ungefär och med denna utsikt kan jag gärna resa den timmen då och då.

En höstmorgon då Lova (En annan nyfunnen favvo <3) och jag spanade ut över åkrarna och daggen

Den här första tiden har varit så mycket upp och ner! En helg ville jag absolut inte åka tillbaka och den här helgen vill jag inget hellre att vara där. För den som undrar så pluggar jag modedesign som är en ettårig utbildning. Jag bor på internatet men åker hem över helgerna, något som jag också kan rekommendera om man överväger att plugga folkis. Miljöombyte är bra och viktigt, det är så otroligt intensivt. Tänk typ gymnasiet gånger 10.


Jag har lärt mig mycket om mig själv under den här månaden och ser fram emot fler insikter som kommer komma under året. Ett rörigt inlägg jag vet men ville mest få upp någonting för min egen skull så jag inte ser tillbaka på den här tiden som ett svart hål då jag inte vet vad som hände vad. Så mycket intryck på en månad och så mycket skoj.

Pirr och skräck, men så ska det ju vara.


puss

Likes

Comments

Hej och hopp!

Det var inte igår. Tiden sedan sist har varit fyllda av så mycket! Har aldrig gjort så mycket som jag gjort under de senaste två månaderna! Istället för att skriva om allt nu så tar jag det i den (förhoppningsvis) årliga- årsresumen.

Men i realtid då? Jo härmondagen var jag på kräftskiva hos johanna och det var SÅ trevligt. Även om det faktum att sommaren lider mot sitt slut låg över oss så vad det lovely ändå.

Tänk att man kan skaffa nya vänner hela livet, och inse att man har så mycket att hämta och ge till andra människor. Megabra ju. De här tjejerna är så otroligt roliga smarta och och coola- lyllo mig som har er som vänner.

Jaja sluta skriv nu Fia.
Men ska vi ta och kika på lite bilder?? Here you go

Just nu sitter jag på tåget påväg till Uppsala. Ska krama på mormor&morfar för att sedan åka till mamma som är i Stockholm på inköp och äta middag med henne. Kramad ur det sista ur den konstant regniga sommaren.

Om en vecka flyttar jag. Men mer om det en annan dag.

Ciao

Likes

Comments

Studenttiden är här! Mösspåtagningen gick av stapeln igår och jag hade en otroligt rolig dag med min klass. Så mycket kärlek till skolan och alla personer jag lärt känna under dessa tre år!!!

Kram

  • 780 Readers

Likes

Comments