Tjena!

Idag har jag bott i min telefon , väldigt många samtal osv osv osv. Det gjorde inte min huvudvärk bättre direkt , inte heller värken i nacken men Men det ger med sig .

Hästarna har vilat allihopa idag , jag valde att lyssna på kroppen och fixade bara Mockning och lite plock i sadelkammaren . Givetvis mys och kolla igenom alla tre men inget mer avancerat än så.

Känns så trist när man inte gjort nånting med hästarna liksom , hela dagen känns typ bortkastad på något vis. Men imorgon är det dags igen , då ska jag upp på limpan och hon ska få inviga pad och gjorden så då blir allt bra hoppas jag.

Ja , så har min dag varit idag . Inte så spännande direkt men jag har börjat fundera på en tjej som jag skulle vilja träna lite dressyr för. Jag har alltid gillat hennes tänk och hennes fokus på grundridningen. Får dock avvakta lite tills att min ekonomi är lite bättre , just nu räcker det inte till mer än mina två andra tränare.

Nä , nu siktar vi mot onsdag istället, hörs då ❤️

Löp och köp 🙏 kopia på Antares monoflapsadel , engelskt läder 17.5 , vid bom passar svängd rygg , 7000:- el bud

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Veckoplanering

Den här veckan är betydligt lugnare för Lima och för min del. Kroppen behöver läka lite och Lima behöver kanske en minipaus.

Måndag: vila för alla

Tisdag: Lima vila
Iris och Trinda promenad

Onsdag: Lima jogga alla gångarter med graman
Trinda : skrittpass i padocken
Iris : promenad

Torsdag: Lima Dressyr med fokus på lösgörande
Trinda: skrittas i skogen
Iris promenad ev köras

Fredag: Lima jogga alla gångarter med graman ute
Trinda: vila
Iris: på släp med Lima

Lördag: Lima Moniaträning
Trinda och iris promenad för hand

Söndag: Lima skrittas barbacka
Iris ponnyridning
Trinda skrittas på släp

Likes

Comments

Brrrr nu är det verkligen höst på riktigt, bara några grader plus , grådassigt och kalla vindar.

Godmorgon :)

Natten har varit hemsk med Wille som vaknat flera gånger i timmen , inte mycket sömn för en annan med andra ord. Det går åt rätt håll med nacken och ryggen iaf vilket känns väldigt skönt, klart jag fortfarande har lite ont och är lite stel men nu kan jag vrida mer och mer på huvudet och illamåendet är lite bättre även det.

Lima får vila idag med så tar jag en joggingrunda imorgon och känner lite på henne. Hon är brunstig än en gång såg ju i morse när jag fodrade frukost, lär inte bli några problem att få hingsten att kliva på henne direkt 🙈

Nu tänkte jag starta igång dagen och hoppas på att den blir bättre än dom två senaste.

Likes

Comments

Tjena!

Ja idag blev det en riktig tråkmåndag, en sån där dag man lika gärna kunnat hoppa över. Det började med stopp i avloppet . Vi har trekammarbrunn och den töms en gång per år , det har aldrig varit problem förut med det men nu helt plötsligt mitt i allt annat skit, ja då blev det stopp . Min sambo konstaterade att brunnen var full och ringde hit en slambil som kostade 3 jävla tusen.

Dock visste killen ingen tid utan nån gång under dagen . Hallåååååå jag måste alltid morgonbajsa 🙈🙈 nu var det bara till att knipa och ge fan i att äta nånting . Att gå ut i skogen hade ju kunnat vara aktuellt om det nu inte vore för att det är jakt och jag inte kan sitta på huk. Ja herregud , tiden släpade sig fram och så fort jag försökte göra något annat än å ligga still i sängen så mådde jag tokilla.

Till slut löste jag det hela efter ett samtal med frugan , min sambo fick ett gott skratt och jag kunde äta frukost vid lunchtid . Nån timme senare kom bilen och tömde brunnen och sög loss det som satt fast i röret.

Skönt att kunna tvätta, diska , duscha och framförallt gå på toa igen.

Så jag har försökt pyssla på med lite sånt här hemma i sakta mak . Tänkte longera Lima men jag mådde för illa så hon fick faktiskt vila idag. Jag orkade nätt och jämt mocka , kratta bort gammalt hö och fixa plats för den nya balen .

Jobba blev det väldigt lite gjort idag, jag har haft en massa annat som behövde lösas först. Nu har jag lite mer kött på benen ifall det skulle skita sig totalt. Det är något jag alltid , och det enda jag alltid haft tur med här i livet - världens bästa vänner. Mina vänner har alltid ställt upp för mig så gott dom kunnat . När det krisat så har dom hjälpt till att hålla mig ovanför vattenytan och jag är dom alla så evigt tacksam. Så nu känns det lite lättare, jag vet att det löser sig om livet nu skulle välja att ta en tvärvändning igen.

Fick ta en värktablett mot nacken och skallen för att sen klara av att åka o handla. Bara det var en pärs så det var skönt att hämta Wille och sen komma hem.

Det har liksom inte hänt så mycket mer den här måndagen , jag och sambon har diskuterat men jag vet i ärlighetens namn inte vad vi kom fram till mer än att han aldrig kommer lyckas med att få mig sluta rida och att Lima kommer stanna hos mig till den dagen JAG känner att det är nog. Vilket aldrig kommer ske för jag ser henne inte som ett problem. Jag upplyste honom om att jag valt bort flertalet hästar att ta på in och tillridning just för att dom varit rejält lynniga och inget som fungerat med dom . Jag har tackat nej till dom för rädsla av att han skulle blivit så jäääävla arg om nånting hänt. Jag har med andra ord minimerat riskerna vilket var hans krav sist.

När jag var liten och bodde hemma hos mamma så längtade jag mest av allt till att fylla arton och få bestämma själv över vilka hästar jag skulle rida och inte rida. Jag hade ju redan i unga år väldigt speciella hästar där mamma bara visste om hälften av gångerna jag for av. Det var många gånger hon sa stopp , tex med Lady som jag blev så förälskad i. Ett litet d ponnysto som fått duktigt med stryk och var vanvårdad . Lady var inte elak men hon var väldigt rädd och när hon blev rädd så reste hon sig alltid så högt så hon slog runt. När lady skulle slaktas så kämpade jag livet ur mig för att få mamma att köpa henne till mig ... men hon vägrade . Då var jag 12 år och jobbade i det stallet dit lady hamnat , ett stall för "problemhästar". Det visste inte min kära mor då men när hon blev varse så förbjöd hon mig att åka dit. Nu lydde ju inte jag henne men jag bestämde mig då för att när jag blev stor så skulle ingen bestämma över mig och mina hästar .

Just nu känner jag mig lite som 12 år igen och har en mamma som säger åt mig vad jag får och inte får göra, förutom att mamma den här gången heter Thomas och är min sambo och livskamrat . Jag kan foga mig till väldigt mycket men när det kommer till hästarna så går det inte att tämja mig. Dom är mitt liv , så är det bara. Utan dom så är inte jag jag , utan dom är jag bara ett väldigt tomt skal.

Jag känner mig verkligen som en trotsig tonåring just nu men ingen ska komma och säga åt mig hur jag ska leva mitt liv . Passar inte jag som jag är ... ja då får det fan vara. Nån måtta får det faktiskt vara . Jag kan absolut fortsätta på den linjen att inte ta på mig "projekthästar" där risken är stor för skador , jag kan absolut investera i en vettig Ridväst och ha den på varje gång , jag kan helt klart jobba med mer säkerhetstänk men jag tänker varken sälja nån häst eller sluta rida. Glöm det !!

Såååå då har jag spytt ur mig lite galla , samlat ihop mig, fodrat och pussat hästarna godnatt och nu gjort kväll.

Imorgon har jag en massa saker att göra så det är bäst jag vilar skallen nu.

Jag kommer aldrig ge upp dig ❤️

Likes

Comments

Lima, filmer

I lördags var jag iväg och gjorde något utav det roligaste jag gjort på många år , nämligen en Inomhusfälttävlans pay and jump.

Jag hade trott att det skulle vara typ en vanlig banhoppning fast med lite kvistar runt hindren och lite dekorationer , jag blev rätt paff när jag fick se hindrena som faktiskt var riktiga fälttävlanshinder . Dom allra flesta iaf.

Jag tänkte på flera hinder att det är ett rent under om hon hoppar dom och att idag lär jag nog få tugga grus . Så ska man ju aldrig tänka men det här var lite väl häftiga hinder tänkte jag med tanke på hur hon kan vara.

Jag red fram och hade gott om tid så hon kändes himla fin till slut. Från början var hon väldigt spänd och lite väl lätt i bakdelen men hon hoppade superfint på framhoppningen.

Sen var det våran tur och jag var spänd av förväntan . Dom hade till och med gjort en startfålla i ridhuset där man först fick rida in och vänta på sin signal. Sjukt kul.

Jag är jättenöjd med henne och inställningen hon hade. Jag är nöjd med min egna ridning trots en väst som trycker fram hjälmen , därav mitt grejande med den som ni ser i filmen.

Helt klart något jag vill göra fler gånger 🙌 stort tack till Njurunda ridklubb som anordnade det här , superkul tävling och jättebra personal.

Stort tack till Jessica som filmat/fotat och ställt upp som hästskötare ❤️

Likes

Comments

Godmorgon!

Det känns ju att man for av igår men peppar peppar så har jag fått sovit rätt okej och den allra värsta värken verkar ha gett med sig. Klart jag är lite mörbultad men jag trodde att det skulle vara värre.

Måndag och en ny vecka stundar, den här veckan är lite lugnare än den förra så jag ska försöka boka in några lektioner och Lima ska få en lite mera chill vecka än den förra. Ponnysarna fortsätter bantning och igångsättning för så det är inte så mycket som ändrats mot förra veckan, skynda långsamt är mitt motto då håller djuren bättre.

Jag har lite jobb att göra idag , men det blir även en del vila för huvudets skull . Man ska ju undvika tv/dator och liknande samt alltför mycket aktivitet så jag tänkte bara få undan det mest akuta. En sån dag får det bli 👍

Hoppas att ni får en härlig start på veckan så hörs vi sen ❤️

Likes

Comments

Hej !

Idag är nog första gången jag är riktigt riktigt besviken på min häst . Hon var faktiskt riktigt ful idag och jag tyckte inte att hon hade någon anledning att vara det.

Kände redan på framhoppningen att det här inte var en bra dag för fröken . Hon var spänd och lite stressad och körde några riktigt fula grisnitar redan där. Så ja, det gick ju inte bättre inne på banan direkt och en tvättäkta pallnit resulterade i ca 6 timmar på sjukhuset och röntgen från huvud till svanskota.

Jag klarade mig undan med en lätt hjärnskakning och mjukdelsskador den här gången tack o lov. Läkaren trodde att jag skulle vara helt återställd om en vecka . Han tyckte att jag skulle avvakta med ridning 1-2 dagar iaf så det passar ju bra , då kan jag longera imorgon och så vilar hon på tisdag . Då hinner gjorden och padden komma också.

Ja fy sjutton vilken jäkla smäll det blev. Jag landade verkligen mitt på huvudet och sen hörde jag bara hur det knakade till i nacken och ner i ryggen. Så jäkla otäckt med nacke och huvud tycker jag så det var väl därför det inte krävdes så mycket övertalning innan jag valde att åka in till sjukhuset.

Först åkte jag hem med hästen och oliver samt såg till att han fick i sig mat , sen körde jag till akuten där dom blev helt förskräckta över att jag rörde på mig . Blev avklädd och fastspänd på en stenhård brits och ivägskickad på skallröntgen först och nacke. Läkaren skrattade högt när sköterskorna sa att jag hade åkt hem och lämnat hästen först , han trodde att jag KOm med ambulans in.

Röntgensköterskan som var heeelt jäkla underbar skrattade även hon och sa att jag hade en diger meritlista hos dom . Det har ju blivit en och annan röntgen genom åren om vi säger så.

Även läkaren som kom med dom sista svaren var supertrevlig och bra , han var väldigt nöjd med röntgenbilderna och sa att allt såg jättebra ut , tom kotorna som tidigare varit komprimerade efter en olycka för många år sen låg bra. Skallen har ju naturligtvis fått sig en smäll men ingen blödning eller svullnad . Utan en lättare hjärnskakning bara som ger med sig på några dagar.

Kroppen ska vara i rörelse för att inte nacken och ryggen ska stelna ihop och få låsningar därför var han glad att jag var hästtjej , han visste att jag inte skulle vara stilla 😉 så om ett par dagar är jag i sadeln igen och så laddar vi om för Moniaträning till helgen. Den kommer väldigt lägligt nu.

Min sambo däremot är inte ett dugg imponerad över vare sig Lima eller mig. Han la ett ultimatum när jag låg där på sjukhuset att antingen slutar jag rida eller så gör han slut. Jag vet att jag hänger ut han här lite nu men det är för att jag helt ärligt tycker att han är dum i huvudet som resonerar så här. Sluta rida? Sälja hästarna? Då finns det absolut ingenting kvar av mig och det som jag brinner mest för här i livet.

Så vi får väl se om han står fast vid sitt ord , jag säljer inga hästar och jag tänker definitivt inte sluta rida. Känns helt ärligt förjävligt just nu MEN jag vet att allt löser sig på ett eller annat vis. Jag har försakat och ställt upp på precis allt under våra 9 år tillsammans men det finns en enda sak jag inte viker mig för och det är hästarna, sen får han tycka vad han vill om att jag är egoistisk och allt vad han sa. Näää skitdag på alla sätt och vis, så nu tänker jag dra täcket över huvudet och hoppas på att morgondagen blir betydligt bättre.

Sov så gott ❤️

Likes

Comments

På plats i Matfors för en ny dag på tävling

Likes

Comments

Tjena!

Idag får min Lima tio av tio morötter, wow vad stolt jag är över henne . Ni som följer mig på instagram och på fejjan ni vet redan att det gick jättebra idag på inomhusfälttävlanstävlingen.

Ni får såklart film och allt sånt som vanligt imorgon . Men ja jag är jättenöjd med både mig själv och hästen även fast hon faktiskt stannade typ 5 gånger på sista hindret 🙈 När jag gick banan så var inte förväntningarna så höga på att ens ta mig runt halva banan men hon hoppade verkligen klockrent fram till sista hindret.

Vi tog oss över till slut med lite coachning från marken . Verkligen superbra arrangemang av Njurunda ridklubb , så himla trevliga alla i ridhuset och jättebra publik som applåderade och busvisslade på alla ryttare när dom gick i mål. Jag hoppas verkligen på fler såna här fälttävlans pay and jump för det var så himla roligt.

Stort tack till min vän Jessica som alltid är en fantastisk hästskötare med stenkoll på allt och som även har filmat.

Väl hemma så mutade jag Lima med lite gräs innan hon fick gå ut till dom andra. Oliver försvann iväg till sin bästis så jag la mig faktiskt och bara njöt av lugnet här hemma ett tag. Mitt ben har nämligen gjort ganska ont efter hoppningen så det behövde lite högläge en stund.

Plockade in Lima innan det vart mörkt och tvättade ben och svans , klädde sen in henne med en förhoppning om att hon ska vara ren imorgon bitti.

Tog sen en promenad med hundarna för att hämta en pad till sadeln och ta med mig oliver hem. Hade så jäkla ont i benet att jag fick väldigt svårt att gå på slutet . Förhoppningsvis är det bara lite ansträngt och ger med sig med en natts vila, imorgon är det ju tävling igen .

Vi tävlar en 90 klass med två faser imorgon, vet inte varför jag anmälde mig till den och inte bara en vanlig clear round men men, det blir nog bra. Hoppar hon som idag så kommer det bli jättebra.


Åååååh jag är verkligen så himla nöjd med både min och hennes prestation idag , det var så kul och hon hoppade så fint. Håll tumme för oss imorgon

Likes

Comments