Lima

I torsdags fick tjejerna träffa deras equiterapeut igen. Han var ju här och behandlade Lima för lite drygt tre veckor sen och då fanns det några låsningar som han justerade .

Jag har alltid haft problem med Lima att hon vill gå på dubbla spår i högervarvet och det är även den galoppen som är svårast . Jag trodde faktiskt att hon skulle vara lite sned som sist i o med låsningen hon då hade i ländryggen men det var hon inte nu. Helt rak och fin men med en del spänningar , framförallt vänster bak och framlår ( knästräckarmuskulatur och böjarmuskulaturen) samt vid korset på vänstersidan ( kruppans muskulatur) .

Hon hade även en del spänningar i bogen som sträckte sig upp mot bröstkotan. Så han gick på henne ganska rejält och körde igenom hela henne under 2 timmar. Han släppte på spänningarna framtill genom att knäcka till henne i omgångar.

Jööösses vad hon tuggade efter varje gång.

Baktill behövdes det inte knäckas lös nånting utan där var det musklerna som han gick på rejält och hon hade svårt att bestämma sig för om det var skönt eller om det bara gjorde ont. Han avslutade sen med att gå på djupet med sin maskin.

Och sen lite stretching som alltid. Han tyckte att hon var mycket bättre än sist men hon är ju en väldigt spänd häst överlag plus att hon nu börjat jobba mer igen och då kommer det ju lite muskelömhet .

Men hennes karp syns nästan inte längre alls och hon är numer helt rak i sitt bäcken . Han ville komma tillbaka om 3-4 veckor igen och se hur hon kändes då. Så nu ska vi fortsätta jobba på som vi gjort , mycket galopparbete, powerskritt, klättring och bommar för att bygga upp rygg, mage och rumpa.

Sen att jag numer också är helt rak i mitt bäcken lär ju självklart göra sitt också. Det är så lätt att man bara fokuserar på hästens muskulatur och kotor men man glömmer bort sin egna kropp. Jag har ju gått med ett roterat bäcken rätt länge och var sned även innan olyckan så givetvis har det påverkat Limas kropp. Svårt att bli rak när ryttaren är sned.

Lilla iris fick även hon en genomgång men hon var så fin så det blev bara lite massage för hennes del.

Likes

Comments

Lima

Lima var väldigt väldigt på tårna när jag hoppade upp och skrittade från gården i torsdags . Hon ville helst busa till det lite men efter en stund hade hon taggat ner såpass att det gick att skritta på lång tygel.

Det blåste ju ganska mycket och snön yrde så det var garanterat det som livade upp henne lite extra. Så fort jag satte henne i arbete så gick det bättre. Travade på i ett ganska friskt tempo från början , men inte så att det blev flängigt utan det var kontrollerat men med lite mera tryck i bakdelen . Jag har varit ganska passiv i både traven och galoppen tidigare , mest velat lugna den och försöka få henne att hitta sin balans och kunna jogga sakta .

Nu börjar hon bli starkare i kroppen och då kan jag sätta lite högre tempo men utan att tappa stödet. Förut när jag travat på så har det liksom mest bara blivit flängigt .

Jobbade sen lite tempoväxlingar i traven innan jag vände upp mot en lång backe där hon fick rulla på i galopp . Växlade tempot här och det var riktigt jobbigt för henne , men nyttigt.

När hon sen fick pusta så var hon ganska vinglig och kunde inte riktigt skritta på rakt fram , så fort jag supportade med tygeln så gick det bra , men på lång tygel vinglade hon från sida till sida på vägen. Vinglade kanske är fel ord , hon gick bara inte rakt helt enkelt .

Ny backe och ny galopp , här hade hon nu upptäck omgivningen lite och gick med handbromsen i. Lite mitt fel också som spänner mig lite när hon blir spänd . Jag vet ju nämligen att hon lika gärna kan pallnita mitt i galoppen och sen kasta sig runt som en oljad blixt och då vill man gärna vara beredd.

Mycket riktigt så gjorde hon även några såna försök men det gick bra ändå. Travade en bit på vägen och fick sen växla mellan skritt- trav och galopp några kilometrar . Sista 8 kilometrarna fick hon jobba nästa uteslutande i galopp där jag växlade tempo och varvade nedsittning med lätt sits.

Jag jobbade på riktigt bra med min sits och bitvis i den korta galoppen var hon helt jäkla magiskt fin. Vi hade ett riktigt bra pass och jag var väldigt nöjd när jag hoppade av hemma på gården 💞

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag ber om ursäkt för gårdagens katastrofala bloggning , kan inte skylla på tekniken heller utan det var jag som i mitt stilla sinne trodde att jag skulle få tid över . Det fick jag inte !!

Från att jag lämnade huset igår morse till att jag kom hem i natt har det varit fullt upp varenda minut. Jag lämnade ju lillprinsen på dagis , åkte och tränade ben . Satt med lite pappersjobb innan jag skyndade mig ut på en skrittrunda med tjejerna.

Därefter var det bara att skynda mig ut med dom i hagen , in och få i stora killen lunch, packa allt som Wille skulle ha med och sen rally till dagis för att hämta honom 10.30 . Jag klev av hästen 10.08 så ni kan ju gissa hur stressad jag var.

Tanka bilen , handla lite som skulle med, hämta frugan på hennes stall, få i lillen lite lunch och sen fortast möjligast ner till Gävle . Skulle ju vara nere till 13.00 men jag låg en halvtimme efter i min kalkyl så det vart inte riktigt som planerat.

Wille var inte så sugen på att bli lämnad till en början men till slut så gick han med på att byta famn och vi kunde vända och åka hemåt igen. Min mage var tom eftersom jag varken ätit frukost eller lunch så lite karra fick ersätta mat 🙈

Kom hem strax före 16 och då var det bara att slänga in lite mat i ugnen , duscha medans den blev klar , slänga i sig maten , slänga på sig kläder och lite smink, rasta hundarna och fodra hästarna.

Puuuuuh stress stress stress.

Rally in till stan sen 30 minuter senare än sagt. Men vi hann lugna ner nerverna lite och kunde skaka av mig stressen. Skrattade så sjukt jävla mycket att både magen och käkarna värkte. Jag har dom bästa vännerna i världen alla dar i veckan. Spelar ingen roll hur allvarliga ämnen vi än pratar om så slutar det med att vi skrattar så tårarna rinner.

Sen var det äntligen dags att dra oss bort mot konserten. Stiftelsen och Takida var så vansinnigt bra. Vi stod nästan längst fram , sjöng för fulla halsar och gungade med . Helt jäkla underbart. Min ungdomscrush på Robban blev inte mindre direkt ha ha . Det finns ju en historia bakom den och det är ett fint minne idag, precis som gårdagens konsert kommer bli.

Nu tänkte jag skriva inlägg för dagen och sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på jag och min fruga som bor här i helgen. Ikväll ska vi fira min älskade Vickis så det blir ännu en fantastisk kväll.

Kram på er alla fina läsare , hoppas ni får en toppendag 💞

Likes

Comments

Godmorgon raringar!

Idag är det freeeedag 😀

Har ni några speciella planer för idag? Jag är väldigt avundsjuk på alla som befinner sig nere på Göteborg horse show i helgen samtidigt som jag själv har en toppenkväll framför mig. Man kan ju inte göra allt har jag lärt mig.

Nu ska Wille på dagis , jag ska träna ben och sen göra lite pappersjobb. Lima ska skrittas ut med iris på släp och sen bär det av mig Gävle tillsammans med frugan och Wille . Wille ska bo hos sin faster i helgen så att jag bara kan få roa mig, det ni 😀👌

Ikväll är det sen dags dör Takida och stiftelsen och jag tänker sjunga mig hes . Vi hörs , om tekniken vill, under dagen.

Kram

Likes

Comments

Ett sent hej !

Hoppas ni haft en bea torsdag , jag har haft en bra men lite stressig dag. T åkte ju till Borga i morse vilket innebar lite extrajobb för min del.

När jag fått undan lite pappersjobb så stack jag ut i snöyran med Lima. Solen sken och det var runt 3 minus ute så om det inte vore för blåsten så hade det varit perfekt. Hon var väldigt på tårna idag och det tog en stund innan hon taggade ner men oj vilket härligt pass vi har haft idag.

Mockade klart och grejade ute en stund innan jag fick i mig lite lunch och hann titta på lite hästhoppning innan det var dags att traska upp till stallet med tjejerna . Där var det dags för en check av min ET .

Det fanns lite att göra , mer om det i ett eget inlägg imorgon men det går åt rätt håll i alla fall.

Hade ett kundmöte på Eftermiddagen som drog ut lite på tiden så det blev en sen middag och inte så mycket myskväll med grabbarna direkt.

Vi kikade hästhoppning från Göteborg horse show fram till läggdags. Sen fortsatte jag titta på hästhoppning samtidigt som jag färgade håret och försökte få till någon form av planering för morgondagen.

Lima ska skrittas ut barbacka med iris på släp men först på morgonen blir det lite ben på gymmet. Sen bär det av till Gävle fram och tillbaka med Wille innan det äntligen är dags för konsert med takida och stiftelsen. Som jag längtat.

Nu : sova 💞

Likes

Comments

utrustning

Var det bara jag som blev lite ..... besviken på deras vårkollektion ?

Jag tyckte det kändes som deras gamla kollektion , i get nytt liksom. Näe tyvärr , jag blev inte så impad den här gången.

Fina grejer absolut , särskilt det rosa , men inget nytt liksom.

Vad tycker ni?

Likes

Comments

Lima, filmer

I tisdags tog vi transporten och styrde mot ridhuset , ridhuset ligger bara ca 20 minuters resa från oss så det är nära och bra .

När vi kom in så var det 4 hästar där inne varav två hoppades , en leddes runt och en höll sig på andra halvan och red dressyrkektion. Spännande var min första tanke.

Det blev väldigt mycket försöka hålla sig undan ridning första 20-30 minutrarna. Se upp för dom som hoppade , akta sig för den lite skvättiga ponnyn och hålla sig ur vägen för dom som red lektion så min vanliga uppvärmningsritual rubbades lite. På gott och ont för man kommer ju stöta på sånt på framridningar ute på tävling och då är det bra om hästen ändå accepterar lite störningar utan att flippa.

Det lite tråkiga för min del blir ju att min ridning blir passiv och väldigt osammanhängande eftersom jag håller mig ur vägen bara , och jag har blivit jäkligt kinkig sen sparken . Jag rider inte gärna bredvid stillastående hästar inom sparkradie och överlag vill jag ha dom på avstånd. Lima har ju dessutom börjat reagera på framförallt mötande hästar något som hon aldrig gjort tidigare.

Men återigen så är det jättebra träning mentalt både för henne och mig , att bara lösa det hela och försöka komma till ridning ändå.

Så småningom kom vi till arbete och jag jobbade en del med den förvända galoppen då jag tycker den är väldigt bra för både lösgörande , rakriktning och stärkande. Lima orkar inte riktigt hålla ihop sig vilket märks tydligt på lite böjt spår, då vill hon bryta av eller slå över till den andra galoppen . Hon protesterade några gånger som ni kan se på filmen , dock inga stora grejer alls. Dock så skjuter hon upp ryggen så hon skjutsar mig ur sadeln och när jag faller fram så rycker hon upp huvudet efteråt .

Men hon höll sig cool i huvudet , flippade inte över på något vis utan vi kunde komma överens .

I höger varv blir det väldigt tydligt att hon har det kämpigt , där blir hon kantig i galoppen och får svårt att trampa under sig men mot slutet så varvade jag nedsittning med lätt sitta i galoppen , och gick in i förberedande samling för galopp piruetter. Alltså nu snackar vi galopp på små volter egentligen men med piruett tänk i samlingen .

Jag gjorde ofta så här på min Jossan och det var väldigt stärkande för henne . Lima har tidigare bara slagit bakut eller försökt slingra sig iväg i den typen av arbete men nu funkade det riktigt bra och hon kändes väldigt fin efteråt. Vi har ju mycket att jobba med båda två men nu är vi på väg iaf :)

Likes

Comments

Godmorgon!

Kan set vara så att vi faktiskt fått vinter på riktigt nu? I slutet på februari 👍 det har snöat bra nig och mer är på väg sägs det. Härligt då har jag en del konditionsträning att se fram emot.

Jag har precis pussat min sambo hejdå som nu far till Borga för ännu en skoterhelg. Tjejerna har fått påfyllning av hö och vatten och jag ska strax skjutsa Wille till dagis och sen köra ett morgonpass på gymmet.

Hem sen och jobba galoppintervaller efter vägen innan hon ska få träffa sin ET . Ska bli intressant att höra vad han säger och tycker om henne nu när hon varit igång lite mer än sist.

Jag hoppas ni får en toppenhärlig torsdag så hörs vi under dagen 💞

Älskar när det är nyspånat i boxarna

Likes

Comments

Hej!

Ni får inte tro att jag är nonchalant eller otrevlig som inte svarat på era kommentarer sista tiden , jag har försökt men det funkar inte så jag har skrivit till nouws tekniker eller vad dom är så förhoppningsvis kan dom fixa det till imorgon.

Jag blir så himla glad över era kommentarer , ni är underbara 💞

Jag hade även laddat upp film från gårdagens pass men det inlägget hittar jag inte ens igen så just nu sliter jag mitt hår lite. Teknikens under 😬

Så om det inte dyker upp här under kvällen så får jag göra ett nytt försök imorgon .

Idag har det snöat precis hela dagen både på korsen och på tvären . Jag har ju efterfrågat snö så jag har passat mig niga från att klaga på det vita guldet. Så länge vi har snö till 4 mars så är jag glad , sen kan våren komma på riktigt.

Jag var ju och red Baron på färsta idag och han skötte sig verkligen jättebra . Första gången han var i ett ridhus och dessutom tillsammans med en häst som hoppade . Han reagerade lite när den hamnade bakom honom men .... Näe han skötte sig hur bra som helst.

Glad i hågen rullar jag in på gården och tycker att det ser konstigt ut nere vid hästarna. Sen kopplade det, båda hästarna var lösa och hade demolerat den nya balen som kom i måndags. Alltså seriööööst jag höll på att brinna av totalt.

Min kära stora son hade nämligen glömt stänga hagen efter sig så tjejerna hade traskat ut , slitit av presenningen och totalt gått lös på höbalen . Fångade in dom två sadisterna och försökte städa upp så gott jag kunde.

Började försöka städa inne i sadelkammaren för där är det kaos på riktigt , kom inte så långt innan Hovis var på väg . Världens bästa hovslagare 💞 hon är så guld värd för mig. Kånkade ner sina grejer i snön ner till uteboxen , fixade Limas hov där bland spån och så snön som yrde utanför. Otroligt tacksam för att hon alltid ställer upp.

Så nu har Lima skor på alla fötter igen 🙌

Mockade och grejade innan jag fick skynda mig att hämta Wille , duscha och få i honom lite middag . Svärmor kom som en räddande ängel och fick vara barnvakt när T skulle vara med på nån bygg grejs på xlbygg.

Vi hann varken med middag eller godisaffären utan det blev rally in till stan , sladdade in på macken och köpte varsin korv , dricka och liten godispåse innan vi skyndade oss in på bion. Inte riktigt enligt min plan men det är som vanligt här där jobbet tyvärr alltid går först. Filmen var i alla fall jättebra , så himla välgjord och rolig.

Oliver var jättenöjd och det var huvudsaken även fast det inte blev riktigt som jag lovat . Vi fick äta riktig middag efter filmen istället och sen hem för att ta hand om Wille och låta svärmor få komma hem.

Lima fick vila och gymmet hanns inte med eftersom jag var hos kiropraktorn på förmiddagen. Han justerade mig igen i ländryggen för det är där jag har ett återkommande problem. Återbesök om en vecka igen men det såg bättre ut iaf. Stakmaskinen tyckte han att jag skulle skippa ett tag då den plus dom andra grejerna tar så mycket på ländryggen , men stakmaskinen var värst så den tyckte han stressade mitt problemområde mer än det gjorde nytta. Måste öka på bålträningen mer och verkligen stärka dom inre magmusklerna och jag har fått bra övningar för det.

Jag är ju överrörlig vilket är ett problem i sig , det ger lite mer ostabilitet och det ger i sin tur värk . Så det gäller att träna rätt och stretcha rätt.

Imorgon åker T till fjälls igen så jag ska försöka hinna med mig på dagen så att jag kan ägna kvällen åt barnen .

Lima ska få komma ut och galoppera efter vägarna , jag ska träna själv på morgonen och sen kommer Limas ET ut för att behandla henne. Så dagen imorgon blir full rulle även den.

Nu tänker jag krypa i säng 💞💞

Likes

Comments

Äntligen lite kvalitetstid med stora gossen 💞

Bio och lite gotta

Likes

Comments