Morrn morrn !

Vid det här laget vet ni redan att jag är mer död än levande på mornarna tack vare en liten knodd men i natt var det även min sambo som höll mig vaken. Wille sov faktiskt rätt okej för att vara honom. T däremot har gnisslat tänder till förbannelse. Jag provade med öronproppar men jag får till slut panik av dom så det funkade inte heller. Blääää för det här.

Nåväl , idag ska lilleman på dagis i alla fall , åtmindstonde några timmar . Jag behöver köra igenom mitt benprogram för det har faktiskt inte blivit gjort på hela veckan eftersom Wille varit hemma. Lima ska ridas ett konditionspass och jag tror att Iris får hänga med på det . Hon är ju mindre igång än Lima men eftersom det blir många skrittpauser och korta intervaller på grund av mitt ben så känner jag inte att det blir för mycket för henne.

Om ni tittar in lite senare så kommer det upp en film sen på hennes och Limas bus igår. Jag skrattar så jag gråter varje gång jag ser Iris göra sina galoppruscher 😂😂

Tanken är att jag även ska hålla en lektion idag för ett nytt ekipage och en ny hästras faktiskt. Jag har ju aldrig haft speciellt mycket med islandshästar att göra mer än att jag ridit några enstaka gånger ut i skogen på dom så Det ska bli jättespännande att få jobba med det här ekipaget på banan 😀

Hoppas ni får en fin torsdag så hörs vi under dagen 💞

Likes

Comments

Tjena!

Det är inte ofta jag känner att jag bryter ihop men idag var det fasen nära. Jag fullkomligt hatar när jag inte kan göra sånt som jag vill och måste göra, jag hatar känslan av att vara instängd och låst . Det ger mig lite lätt panik.

Så idag har varit en prövning . Det gick över förväntan med hovslagaren , Wille satt snällt i vagnen medans jag hämtade tjejerna och promenaden bort till stallet tig inte mer än 5-10 minuter . Lima var däremot skitsur på Hovis idag och såg ut som en drake hälften av tiden.

L känner ju Lima så bra vid det här laget så hon bryr sig inte så mycket om henne utan klappar om henne lite och sen fortsätter med sitt. Hon gör som ingen grej av det , hon låter Lima stå där å sura å greja vilket är det bästa för att få henne att slappna av. När det var dags för bakhovarna så ställde sig Lima och halvsov istället .

Fina fötter av bästa hovisen och sen fick tjejerna motionera fritt i padocken medans Wille somnade i vagnen. Massa massa bus och brall blev det idag och dom såg ut att ha ruskigt roligt när dom båda brallade omkring.

Ni ska resten av bilderna och en film imorgon.

Väl hemma hann jag inte mer än släppa ut hästarna i hagen och fylla en vattendunk så vaknade Wille. Bara att släpa med sig honom och vattendunk bort till hagen. Fylla på vatten och hö med honom gallskrikandes.

Sen var inget bra "suck". Jag försökte med allt men inget dög liksom . Maten kastade han på golvet , leksakerna slängde han i väggen , böckerna rev han sönder , kritorna bröt han av osv osv jag höll på att få ett psykbryt.

Så småningom mjuknade han lite och jag fick i honom lite mat och mig själv för den delen. 2 stekta ägg med någon liten tomat och en klick färskost. Riktigt gott faktiskt.

Hade tänkt åka och handla men väntade på sambon som skulle komma hem strax efter fyra. Han kom hem klockan sex istället och jag stod nu med två hungriga barn och en huvudvärk som höll på att få mig att explodera. Snodde ihop lite middag och rymde sen ut till hästarna och tystnaden.

Guuuud vad det var skönt att bara stänga dörren och gå ut ensam. Myste med tjejerna och Mockade och fixade mat. Medans Lima äter sin gröt så stänger jag in dom båda en liten stund , iris hon brukar få en liten klick hon med.

Lima var jättetrött på kvällen och stod och halvsov innan jag släppte ut dom igen.

När jag sövt ner Wille så fick faktiskt T gå och lägga sig med honom sen så att jag bara fick sitta i fåtöljen och se på mitt tv-program i lugn och ro. Välbehövligt.

Imorgon ska Wille på dagis iaf och jag ska träna mitt ben , rida och hålla lektion så det blir en bra dag. Ska inviga det nya setet dessutom. Jag har verkligen tokfyndat det och är så nöjd.

Likes

Comments

utrustning

Bilderna gör det verkligen inte rättvist , det är Supersnyggt i verkligheten med glittriga trådar. Mums

Likes

Comments

utrustning

Den här grimman från PS of Sweden är ju bara hur snygg som helst 😍

Men liiiite saftigt pris tycker jag , 719:- och då är den ändå nedsatt från 799:-

Likes

Comments

Godmorgon!

Nu börjar mitt sömnkonto eka så där väldigt tomt igen. Wille vaknade klockan tre och har sen dess skrikit var tionde minut , vänt på sig sovit tio minuter och sen samma visa igen. Klockan 6 gav jag upp helt och klev upp med honom. Då hade vi redan väckt hela huset så det var lika bra.

Känner mig tvärbakis trots att jag inte druckit en droppe alkohol på två veckor och ser förmodligen ut som ett spöke i ansiktet, jag har inte ens vågat kollat mig själv i spegeln . Näe fy sjutton vad jag är trött !!

Det är rart med barn 😝

Wille är hemma sista dagen med mig idag , imorgon får han vara på dagis ett par timmar så jag kan träna mitt ben lite och andas. Idag ska tjejerna till hovalagaren så vi ska strax göra oss klara och gå ut . Blir lite meckigt att få med båda hästarna och barnvagnen men det ska nog gå bra ändå. Jag får gå långsamt så benet hänger med bara.

Tänkte låta hästarna busa av sig i padocken sen som dagens motion . Känner att min energi inte orkar mer än så idag .

Så bilder och kanske film kommer 😁

Likes

Comments

Ännu En dag har passerat och lugnet har lagt sig över gården. Hästarna är nattade och har fått nytt spån att gosa ner sig i , hundarna är rastade och barnen sover. Nåväl , Wille sover så länge jag ligger bredvid honom . Går jag härifrån så vaknar han kort efteråt.

Jag har hunnit med att läsa ex antal fler krönikor där den ena skribenten är dummare än den andra. Jag har suckat högt så många gånger idag åt trångsynta och tröttsamma kommentarer men jag har också känt en rejäl sammanhållning. För varenda hästblogg har i stort sett gett svar på tal och stått upp för våran sport. Nedvärderande kommentarer på sociala medier har snabbt fått mothugg gånger tio. För visst sjutton är vi hästmänniskor hård mot varandra och vi dömer lätt men jävlar ta dom som kritiserar våran sport, då står vi med enad front och håller ihop.

Det ligger så mycket passion och så mycket kärlek i just hästsporten , min sport , vår sport, det är väl också därför vi blir lite lätt vansinniga när folk kastar ut sig än det ena och än det andra om att ridningen inte är en sport. Det är ju inte bara själva ridningen i sig som är jobbig att utföra , vi har ju tusentals sysslor till som måste göras runt hästen. Vi vet ju hur mycket tid, pengar och kärlek vi lägger på det här och då är det fanemig som att få en knytnäve i ansiktet när folk utan någon som helst koll spottar ur sig en massa meningslöst dravel.

Jag är oavsett otroligt stolt över att tillhöra den här sporten och jag är så glad för Peders skull.

Om jag återgår till vad jag annars gjort idag då förutom att läsa om folks upprörda känslor , så har jag spenderat större delen av dagen på sjukhuset.

Först röntgades mitt ben och därefter hann jag käka lunch innan det var dags för läkarbesök. Min läkare klämde och kände en hel del och vi pratade minst lika mycket. Röntgenbilderna är jättepositiva . Frakturerna syns nästan inte på röntgen längre vilket betyder att skelettet läker jättebra. Skruvarna och plattan sitter perfekt och har inte rört på sig.

Vi pratade mycket om min smärta som jag har , i synnerhet den i området där infektionen var som värst. Den förra läkaren förklarade det ju med att det var ärrbildning som är orsaken men antingen så missförstod jag honom eller så pratade han utan att veta för det är helt enkelt en bit av plattan som går där . Det är även plattan man känner när man drar med fingrarna där eftersom den ligger så ytligt. Läkaren förklarade för mig att det inte bildats något underhudsfett där ännu och att det är därför den är så tydlig .

Kliandet på benet har blivit värre och grejen att jag inte känner när jag kliar tillbaka gör situationen väldigt jobbig. Jag kan vakna mitt i natten av att det kliar hysteriskt men inget jag gör hjälper ju så det gör ju mig helt galen till slut. Det är ju tyvärr något jag kommer att få leva med. Alla dom små fina nerverna som går där förstördes under operationen och kommer troligtvis aldrig att läka igen heller. Har jag tur så kommer jag få tillbaka lite känsel men aldrig full.

Värken oroade henne lite och vi pratade mycket om kroppens sätt att hantera främmande föremål som opereras in och sen artros som är den vanligaste orsaken vid den här typen av skada . Hon hade egentligen inte så mycket att komma med utan typ fortsätta aktivera musklerna.

När det kommer till längdskillnaderna på benen så stod hon rätt handfallen. Det skiljer alltså 1-2 cm på mina ben vilket är väldigt mycket och väldigt synbart. Hon menade att teoretiskt så ska det vara omöjligt då dom rätade ut mitt ben under operationen och att det Max ska skilja 1 millimeter. Så till slut när hon inte hade nåt svar så föreslog jag själv att en naprapat kanske kunde vara något. Så vi ska börja i den änden och se om det blir någon skillnad.Hon sjukskrev mig en månad till på grund av min instabilitet och för min smärta.

Fick träffa sjukgymnasten sen och vi pratade lite och gick igenom en del saker innan vi bokade ett nytt första riktiga träningspass nästa vecka. Nu får jag ju nämligen börja belasta mitt ben fullt ut.

Så överlag så var det ett jättepositivt läkarbesök . Känns så skönt att frakturerna i princip läkt ihop. Nu är det bara själva benet som ska fortsätta tränas upp.

Jag for sen hem och hämtade barnen innan jag rullade till hööks för att spana in reautbudet. Jag vart faktiskt jättebesviken den här gången och gick ut därifrån helt tomhänt. Fanns några enstaka schabrak kvar i strl full men bara i dressyr. Så Näe inget för mig den här gången.

Åkte vidare upp och köpte spån och sen in på granngården för att hämta ut två saker jag beställt på rean. Såååå snyggt 😍😍 ni får se imorgon.

Ridningen fick utebli idag och den planerade vilan imorgon flyttades till idag istället. Nu tänkte jag försöka sova för imorgon vankas skoning av bruttorna.

Natti natt

Likes

Comments

Visst vet ni att Hööks drar igång sin rea idag?

Likes

Comments

Nu kan jag säga godmorgon och har börjat andats lite efter morgonens ilska. Egentligen är inte alla dessa troll värd att uppmärksammas men va fasen man blir ju tokig till slut.

Läser om ett annat stolpskott som tydligen ska vara proffsboxare som nu kallar oss hästmänniskor för en sekt och att det här var skandal. Såja såja du har bara fått några smällar för mycket i huvudet så du tappat alla hjärnceller.

Patetiskt och tragiskt hur vuxna människor kan hålla på så här.

Ju mer skit vi Hästfolk får desto mer enade kommer vi att stå. 💪

Nog om jerringpriset.

Jag har precis varit på röntgen och väntar nu på min läkare och sen sjukgymnast.

I kväll tänkte jag ut och konditionsträna igen i form av trav och galoppintervaller. Funderar på om iris ska få följa med eller om hon får vänta hemma.

Hoppas ni får en skön tisdag så hörs vi sen igen :)

Likes

Comments

Det har väl inte undgått någon som är läskunnig om det hat som nu väller fram på sociala medier . Ett hat riktat mot ridsporten och Peder Fredricson efter hans överlägsna seger igår.

Att trollen finns , det vet vi sen tidigare . Jag minns fortfarande det kaos som uppstod för fyra år sen när Roffe vann Jerringpriset. Ett pris som går ut på att svenska folket röstar så mycket man bara kan på sin favorit. Glasklara regler eller hur? Ändå skriks det om röstkuppar, fusk och skandal.

Hur kan det vara skandal när en stor idrottsman får ett pris vi röstat fram?

Var instruktionerna för svåra för alla dessa tröstlösa troll som inte förstod det vi hästfolket förstått, att man måste rösta på den man tycker förtjänar det mest?

Det är tragiskt att se så många trångsynta, tröstlösa och totalt iq befriade människor sitta och spy galla på internet över att just inte deras favorit vann. Men rösta mer gånger då jävla idioter.

Hästmänniskor är ett handlingskraftigt folkslag, det måste man vara om man ska klara av den här sporten. Det är inte bara att gå hem och mysa med familjen efter avslutat träningspass . Hästarna måste tas om hand minituöst på den nivån Peder är på, varenda dag alla dagar på året oavsett om det är julafton, midsommar eller påsk. Det krävs ett jävlar anamma , en stor portion vilja och ett stenhårt pannben för att klara av livet som ryttare.

Alla vi som håller på med den här sporten vet vad som krävs , vi vet hur fruktansvärt hårt Peder har jobbat för att komma dit han är idag. Vi vet hur många timmar han lägger ner varenda dag på att bli så bra han kan bli. Vi vet hur mycket pengar det ligger bakom och Vi vet hur mycket känslor han känner för sin sport.

Det handlar inte om någon röstkupp , det handlar om att ridsporten är Sveriges näst största sport och vi vet hur mycket det krävs , därför röstade vi på Peder för att han var så otroligt värd det. Våran sport var värd att uppmärksammas för en gångs skull.

Så Näe du Anna Friberg som ska kalla dig sportkrönikör på en av landets största tidningar , det är inte Peder och ridsporten som är ett skämt . Det är du som är skämtet som ens tänker tanken på att skriva och sprida sån jävla dynga som du gör. Såna som du sprider hat , okunskap och går emot allt vad sport egentligen går ut på . Som ryttare fick jag lära mig redan sen barnsben att man kan inte vinna jämt . Jag fick lära mig att svälja min egna besvikelse och istället glädjas med mina konkurrenter som många gånger också var mina vänner. För i ridsporten håller man ihop, man hejar på varandra och man gläds med varandra .

Om simningen eller golfsporten haft lika många hängivna och handlingskraftiga supporters som vi i ridsporten har så hade dom vunnit istället.

Bättre lycka nästa gång !!

Jag tycker du Anna och alla andra missunnsamma och osportsliga människor ska ta och be Peder och hela ridsportsverige om ursäkt. Gör om och gör rätt

Likes

Comments

Tjohooooooooo vad glad och stolt jag är över att Peder vann folkets pris. Så fruktansvärt värd det.

Jag har röstat säkert 40-50 gånger via appen och hållit mina tummar tills dom blev blå. När Peder höll sitt tal så ömsom grät jag och ömsom skrattade , vilken jäkla fantastisk man, idrottsmänniska och framförallt hästmänniska han är.

Jag är vansinnigt stolt över att tillhöra den här sporten , precis som Peder sa " vi hästmänniskor är vana att jobba hårt".

Ja herregud så glad jag är.

Annars då . Jag har ridit en sväng som ni sett på Lima med Iris på släp och dom skötte sig fantastiskt bra. Utöver det har jag inte gjort så mycket mer än vanliga hushållssysslor.

Wille fick dessutom feber under eftermiddagen så jag vet ju hur mina närmsta dagar kommer att se ut. Tur T jobbar hemma den här veckan och inte ska iväg på nån skoterresa, då kan jag rida på kvällen åtmindstonde .

Imorgon vankas det sjukhusbesök för min del. Benet ska röntgas ännu en gång , därefter ska läkaren gå igenom bilderna samt kolla mitt ben. Jag har ju några synpunkter som jag ska ta upp och sen den här jäkla värken . Idag var det nästan outhärdligt ett tag.

Efter läkarkollen så kommer min sjukgymnast där vi ska rådgöra tillsammans med läkaren hur vi ska gå vidare med rehaben. Hur min arbetssituation kommer att kunna se ut osv.

Ska bli spännande att se hur mycket jag kan röra mig imorgon för idag har jag en sjuk träningsvärk i precis hela kroppen 🙈 misstänker att den kommer vara snäppet värre imorgon .

Nu säger jag natti natt och Stort Grattis Peder och All in 💞

Likes

Comments