Köper man fem Pauluns produkter får man en aktivitetsklocka.
Min kom med posten i fredags. Alldeles efter jag och Ana hade tagit en långpromenad. Typiskt.

Ställt in den med 10.000steg om dagen som mål. Det är väl det som är målet för vardagsmotionen. Dom där stegen man ska ta för ett friskare och starkare jag ? Hittills har jag klarat dom stegen väldigt lätt. Men.. som sagt. Jag fick den för några dagar sedan, så jag har väll inte direkt imponerat på mig själv än.

Men den psykiska biten finns i bakhuvudet när klockan sitter på armen. Och man inser att det även blir en hel del steg här hemma med alla blöjbyten och trappor.

Likes

Comments

Jobbade några timmar i lördags. Inte ett helt pass utan ett litet inhopp på tre timmar.
Kände mig som en riktig nybörjare. Men det mesta satt i fingerspetsarna.
Under försommaren tänkte jag kliva tillbaka. Eller snarare kliva på den tjänst jag aldrig hann påbörja innan jag gick hem på mammaledighet.
Från att alltid ha jobbat extra så känns det riktigt skönt att slippa "jaga" timmarna. Det är en enorm trygghet när man har barn. Och ett måste för hälsan. Få saker som påverkar ens mående så mycket som ekonomi och tid. Och så är det väl egentligen även för dom som inte har barn. Men ändå på ett helt annat sätt.

Var skönt att jobba några timmar, och när allt är klart för när jag kliver tillbaka kommer jag troligtvis kunna njuta på ett helt annat sätt den sista tiden hemma med barnen.
Och i augusti/september när även Musse planeras att skolas in kommer vi ha två inkomster. - lite vabbdagar. Och med mitt schema känns det som att jag ändå kommer ha massvis med tid med barnen. Och till största del bara 15 timmars veckor då jag även kommer jobba eftermiddagar och helger. Toppen!

Sen att jag har jobbet där jag trivs med precis alla kollegor och chefer. Ja det är en förmån inte alla har

Likes

Comments

Så otroligt klumpigt att gå med bugaboo donkey på skogspromenad. Säga vad man vill om donkeyns rykte.( hade vi köpt en ny vagn hade vi valt en duo av Emmaljunga men vi köpte våran bugaboo beg.). Snart försvinner snön på riktigt och då vill jag kunna jogga, och eftersom en eller två ungar mer eller mindre alltid är med mig så känns det helt omöjligt med vagnen vi har. Säkert funkar det för många.
Men man springer då fan inte bra, och med min rygg och höft vore jag en idiot om jag ens försökte. Har kollat på en massa olika och fastnat rejält för en jogging/cykelvagn, med plats för bägge barnen. Hamax outback. 10.000:- på leka och nästan halva priset på babyland 5895:-. Fortfarande mycket pengar.
Men ha begäret är stort.
För min del är det väl mest för att springa med barnen, och för att ta oss mer ut i skogen. Där det kanske är som mest spännande att äta och leka. Helt enkelt komma i form och hålla ungarna nöjda och glada på kuppen. A ser väl mest fördelen med att kunna cykla med den. Och ja det vore väl det bästa om även jag tog tag i att pumpa mina platta däck på min cykel. Det vill säga när snön försvinner.
Får se hur mycket vi lyckas spara ihop innan det är dags för snön att säga hej då för den här gången.

Likes

Comments

God morgon, två snoriga, hostiga och febriga pojkar här hemma. Inte alls hur jag tänkte mig sportlovsstarten. Vi borde stått på tågstationen och åkt till Mora idag. Åkt till Mora för att umgås med en av mina bästa vänner och hennes barnskara om tre.
Men än är det bara måndag och det svänger snabbt med barn. Luke är ju uppe på benen och ränner, men Rasmus är slöare och vill inte alls riktigt krypa omkring. Men Sålänge maten går ner i honom så känns det lugnt.

Så idag blir det en hemmadag, inte mig emot. Jag avskyr när det snöar. Och blir Luke för rastlös kan vi springa ut en sväng på baksidan.

Likes

Comments

Igår räknade jag ner minuterna till nattning. Efter en bra men lång dag. Det visade sig vara sjukt dumt !
Rasmus vaknade tio minuter efter nattning och Luke vart knappt nattad alls. Som tur är kan jag förklara för honom att jag kommer in och pussar han på pannan efter han har somnat och lova att bära in honom till den stora sängen när jag skulle lägga mig.
Rasmus däremot var det lämpligare med. Han blev tok pigg men inte såpass att jag fick något gjort här hemma.
Och när tröttheten slog till honom igen skrek han och kämpade på för att inte somna.
En proteinshake till mig och jag orkade ta nya tag. Tillslut somnade han på mitt bröst.

Vet inte om det är tänder eller magen som gjorde att Rasmus vaknade en gång i timmen natten igenom. Men när det inte var han som höll mig vaken så var det Luke med sina nypningar. Han älskar att trygghetsnypa på armbågar, tydligen även ögon. Idag typ nu, blir det klippa hans naglar. Han rörde sig även sjukt mycket så det kom en redig spark vissa tillfällen med.
En timmes sömn som mest i natt.
Känns som man är tillbaka till spädbarnstiden.

Men nu har alla frukost i magen, jag även lite kaffe och jag börjar komma på fötter igen.
Lite vardagsmotion gör verkligen gott, såna här dagar behövs varenda reserv i kroppen och jag är glad att Luke har förskola idag så att han får leka och ha kul.

Men nu, klippa naglar !

Likes

Comments

Klämmisar till lilleman.
Ligger i frysen nu. Perfekt att lägga in en i kylen över natten så den får tina.

2 bananer
2 dl hallon
2 dl blåbär
1 avokado
1,5 dl naturell yoghurt
2 msk valfri fettkälla, jag använde kokosolja

Puttra blåbär och hallon i lite vatten, ca 4-5 minuter.
Ta av från plattan och mixa med resterande ingredienser.

Servera direkt eller frys in i klädpåsar/lådor.

Likes

Comments

Bästa sättet att starta dagen. En härlig promenad med minstingen i vagn. Tanken var att jag även skulle hinna träna lite och kanske hinna titta lite brottning. Men lillen villa annat och vaknade aningens tidigt och ville inte vara med på promenaden med. Så det blev Babblarna hela vägen hem.
Nu däremot är det brottning på tv:n och kommer vara det tills tävlingen är över. Luke är på badhuset och härjar idag så det är bara lilleman som lär roas undertiden.

Likes

Comments

Ikväll blir jag hemma med barnen själv. A ska ut och svänga sina lurviga. Eller ja det är åtminstone middag sen får jag se hur länge han blir borta efter det.
Men jag har köpt mörk choklad (86%) och tänkte titta på Klippan lady open. En stor internationell brottartävling som börjar vid sextiden ikväll.

En sandvikentjej ska vara med och tävla. Ska bli riktigt kul att följa henne på mattan här hemma i soffan, eller sängen som det mer troligt blir då bägge barnen ska nattas.


http://www.sport2u.se/klippan-lady-open-2017-17th-february/

Likes

Comments

Började dagen känns fel att skriva med tanke på tiden som vi blir väckta och tiden vi kliver upp. Men på morgonen blev det en promenad till affären. Tunga, trötta ben.
På vägen hem sprang vi på en från mammagruppen (från den tiden när Luke var bebis) dom har också fått tillökning. Så medan vi stod och pratade passade ungarna (2 åringarna) på att leka. Blev ett par smitningar in i skogen och något för långt bort ibland.
Men sen var han rödrosig och klart nöjd.
Nu är det dags för bägge ungarna att sova lite. Förhoppningsvis får jag något gjort jag med. Eller så spenderar jag dom få minuterna jag får med en kopp kaffe och en bok i solen. För idag är det riktigt skönt i solen.

Likes

Comments