View tracker

Idag har vi hängt på öppna förskolan tillsammans med Monica och milo. Börjar bli lite av en vana. Och det är jag väldigt glad för.
Luke härjar omkring så det är svårt att hinna med, han leker med det mesta men råkar man slappna av i ett par sekunder är det färg överallt.

Blev en promenad efteråt med med nattning av barn och lite friskluft till en innesittare som mig.
Hemma tig jag mig i kragen och körde lite träning. Blev förvånad över hur bra barnen sket i mig ett tag. Tills jag började använda mig av redskap. Då var Luke fram på direkten och skulle ha allt jag skulle använda. Och när han satte igång skulle inte Rasmus vara sämre och att ligga i sitt egna gym blev uteslutet.
Men träningsvärken imorgon kommer kännas.

Likes

Comments

Den här veckan har det inte hunnits med någon avslappning eller träning (läs; ? Tydligen prioriterat annat istället).
Jag har också varit otroligt less och trött. Förvisso har två av nätterna bestått av att Rasmus inte sovit nästan alls, bara varit trött. Så jag knåpade ihop totalt 2-3 timmar på två dygn. Några minuter i stöten.

Den här natten har Rasmus sovit förutom vid sina depåstopp, eller även där har han sovit men hållet mig vaken. Och jag kanske inte somnat på en gång. Men det gör stor skillnad att bara ligga stilla och lugn än att försöka natta någon när man själv är så trött att man spyr. För det är det jag gjort dom senaste dagarna. Spytt av utmattning.
Så att mellan 22-00, 00.30-03, 03.30-05.15 haft en sovande bebis.. ja de ger mig fan jäkligt lyckliga tankar just nu.
Nu känner jag mig som en helt normalt trött småbarnsmamma. För det en en känsla. Och nu har jag tre dagar kvar av veckan, och tre träningspass kvar att utföra.

Likes

Comments

Idag tog vi bussen till öppna förskolan, det blev buss mest för att Luke velat åka buss enda sedan vi flyttade hit för tre månader sedan. Och vi går förbi hållplatsen så gott som varje dag. Inte ens till förskolan kan vi gå utan att han ställer sig där och vill vänta på bussen.
Så idag var han taggad.
Och ännu mer taggad eftersom vi skulle till öppna förskolan och träffa Monica och Milo. Träffade även andra trevliga mammor.
Efter mycket bus och lek blev det lite mat innan det var dags att gå. Luke slocknade i samma stund som vi kom utomhus.
Tänkte ta en promenad hem men fastnade på kaffe hos Mikaela, Luke sov utanför så vi hade en stund att snacka lite skit.
Sedan fortsatte promenaden hem med paus för en mathandling. Och bägge ungarna slog upp sina blå i samma stund som jag vred nyckeln i låset . Luke sov dock tre (!!!!) timmar, så vi får se hur han sover inatt, men av egen erfarenhet så brukar han ändå sova bättre än när han blir väckt.
Bra dag har det varit.
Och då är det här tydligen "årets jobbigaste dag" "blue monday" fattig, kall och jäklig. Mja, det är jag betydligt fler dagar än denna. Väljer dock ändå att tolka det som att det kommer bli ett grymt bra år.

Likes

Comments

Orimligt trött, det är väl ungefär så jag känt mer eller mindre hela dagen.
Men Sara var förbi och vi körde ett träningspass tillsammans. Kändes riktigt skönt.
Vilket innebar att pass tre för veckan blev av checkat.
Och motivationen återigen på topp.

Dagens mellis blev stekta bananer med pekannötter, turkisk yoghurt och lite lönnsirap. Stekte gjorde jag i kokosolja och bananerna doppade jag i äggvita innan jag strösslade nötter innan stekningen.
Det blev så otroligt gott !

I övrigt har det inte hänt så mycket, rakat benen vilket känns så sällsynt så det förtjänar ett eget inlägg.

Imorgon är det ny vecka, inbillar mig även ny energi. Kommer dock vakna upp med träningsvärken från dagens träning. Men jag ska ju faktist lära mig att älska den underbara smärta träningsvärken ger mig igen.

Likes

Comments

Idag blev det till att göra lite lördagsgodis åt oss här hemma. Lördagsgodis utifrån vad vi "får" äta. Så det blev daddeltryfflar med jordnötter och mörk choklad. Lite snickersaktiga fast med karamellig i smaken och en bounty liknande. Gjord på kokos och kokosgrädde.

Blev riktigt mäktigt så trots det enorma sötsuget blev det tre tryfflar och en bountybit som slank ner, sen tog det stopp.

Mina favoriter är fortfarande snickersaporna, så funderar på att göra en sats imorgon så jag har i veckan så jag snabbt kan få upp energin mellan lek, mat, träning och nattningar.

Likes

Comments

Idag blev det inge sova middag för Luke. Det kom som sv sig. Vilket fungerar hur bra som helst bara man lyckas hålla han vaken tills det är dags för nattning.
Istället blev det till att göra leklera.

Mjöl, salt, citronsyra, matolja och lite karamellfärg. Mer eller mindre samma recept dom brukar använda på förskolor. Mycket uppskattat hör hemma.

Nu ligger den inplastad tills nästa gång. Citronsyran gör att den går att återanvända gång på gång bara den förvaras rätt. Utan den blir det bara en vanlig trolldeg. Och dessutom tog det bara ett par minuter att slänga ihop.

Likes

Comments

Idag var första dagen på förskolan för i år för Luke. Så jag passade på att rulla med mig Rasmus till hotellet och tränade rörelse i 40 minuter, är otroligt stel och min hållning är sämre än någonsin förr.
Var en skittråkig stund där nere i gymmet, men jag måste lära mig att våga träna tråkigt. Jag behöver det.
Och så länge det gör ont (bra ont) så är den viktig.

Enda träningen med vikt var lite biceps och axlar för att känna att jag blivit riktigt trött med.

Efteråt blev det lunch med ana på maragoni. Det satt väldigt fint ! Och jag har saknat henne ett bra tag nu. Rasmus sov så jag fick henne helt för mig själv, en stund åtminstone. Innan det var dags att hämta Luke.

Vi hann inte mer än hem innan min mamma och Håkan kom på besök. Och till mina grabbars förtjusning hade dom med sig en varsin present. Luke har lekt gärnet med presenten. En radiostyrd bil, som pappan här i hushållet också passade på att leka med.

Själv smet jag undan och slappnade av i tio minuter, rituals meditationsövningar är toppen.
Nu längtar jag lite till sängen och hoppas att Rasmus sover lite ikväll efter några nätters totalstrejkande på natten. Hatar att inte få sova. Så det är skönt att ungen växer och förhoppningsvis har lite mindre vakenhet på nätterna snart.

Likes

Comments

Ibland är det så skönt att inte laga middag.
Som idag.
Lite sallad, steka bacon och blodpudding. Middagen är klar på fem minuter. Klart underskattat.

Likes

Comments

Fick nyss besked om att Luke fick en plats till vårens gymnastikgrupp. Ska bli himla roligt att se vad han tycker om det.

Likes

Comments