View tracker

När man inte längre kan låta bli att låta bli.
Idag var en sån dag. Måste ta tag i min träning, så när dagens infall kom slog jag inte undan tanken bara för att jag vet hur mycket jag egentligen borde göra hemma.
Att göra mig är minst lika viktigt!
Så när Luke var på förskolan traskade jag och Rasmus vidare till mitt jobb och gick ner och gymmade. Eller ja, det krävdes ju minimalt för att ansträngningen skulle kännas maximal för mig.
Men det positiva... det kommer bara kunna bli bättre.
Det lilla jag gjorde gick åtminstone bra, och Rasmus skötte sig hyffsat, lite hungerrop mitt i allt men annars så.

Körde tio först, sen nio, åtta ja du fattar.. ner till noll
Bänkpress (med bara stången )
Fällkniv
***
Biceps curls, 10kg
Axelpress, 10kg
****

Utfall, med bebis
Benböj, med bebisHar redan ont i kroppen av det lilla. En latmask är vad jag är. Allt handlar om prioriteringar, jag har prioriterat massor framför, kommer troligtvis fortfarande känna mig tvungen att prioritera annat framför. Men fasiken, jag har som löfte till mig skälv att minst träna 3 pass i veckan nästa år. Och utöver det lägga några minuter dagligen för att försöka stöka i ordning min rygg.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Julen lyser för tillfället med sin frånvaro. Vi har fortfarande inte "flyttat färdigt" och Rasmus är fortfarande inte tillräckligt gammal för att vi ska kunna slappna av utan en massa avbrott.
Kanske det därför julgodis och annat julbak lyser med sin frånvaro just nu, för baka det gör jag ändå.
Lantbröd i lördags men då det bara gick åt en halvt jästpaket blev det till att slänga ihop något även igår.
Provade att göra egna bagels för första gången , dom blev bra, nästa gång ännu bättre. Är fortfarande i början på en ny bekantskap... våran ugn i vårt nya hem. Vi börjar till att bli riktigt bra vänner nu, men vi ska bli bästa vänner.
Det krävs tålamod för att göra bagels, något jag egentligen totalt saknar, förutom just när det kommer till bakning. Jäsa flera gånger, kokas, gräddas, svalna. De tar sin tid.
Men mums vad gott sen !

Adventsfika? Ja det blev den endå, vi åkte förbi min mor och åt en massa härliga och juliga bakverk.

Likes

Comments

View tracker

Men så jäkla gott!
Älskar, ÄLSKAR saffran !

Färdig risgrynsgröt på tub, ägg, majsstärkelse, saffran och mandelflarn. Lite tid i ugnen och voilà !

Ett stänk grädde proppad med russin, som toppen på.

Helt klart inte enda gången den kommer bakas i ugnen den här månaden.

Likes

Comments

Idag har varit en sån där dag som varit dubbelt så lång som en vanlig dag, men ihoptryckt på lika många timmar.

* ställa klockan tidigt för att duscha och koka gröt till Luke
* åka till barnmorskan för att sätta in spiral, vilket innan tog en otrolig mängd energi då jag var mer nervös över det än när det var dags att krysta ut en bebis. Ja nu såhär efteråt så var det klart onödigt att vara nervös över den bagatellen. Men hur ska man kunna veta allt innan?
*sitta två timmar i en bil med en bebis som skrek ungefär halva tiden (så ca timmen). Det kan ha inneburit att jag klättrat bak i bilen, hängt över sätet och intagit en rad extrema yogaställningar för att försöka lugna, men det skulle jag aldrig erkänna då det är både dumt och olagligt att utföra dessa konster på vägarna.
* stannat en kvart innan vi var framme hos min syster för att äta på burger King, Luke spiller hela sin mjölk, Rasmus inte helt nöjd med ändå ganska och går med på att sova resten av bilturen.
*kom fram till min syster och fick träffa henne och hennes familj vilket var otroligt trevligt,som alltid. Dessutom hålla liten bebis, ja Rasmus är inte längre minst utan 3 månader äldre än minst.
*bilresan hen börjar bra, sjunger, lyssnar musik. Båda ungarna har somnat. Vi slappnar av men råkar nämna det högt. Bebis vaknar...
det vill säga. Den sista timmen hem bestod av bebisskrik. En kvart lyckades han dock hypnotiseras av babblarnas charm. Kan inte säga det nog, tack för världens bästa gåva till oss föräldrar BABBLARNA!
* väl hemma var det bara kasta kläderna och slänga fram tutten för den lilla hungriga. Eller slänga och slänga, det är väl fördelen med att ha små tuttar, dom slängs inte omkring. Så rätt mening är kanske plocka fram.
* A hade fullt upp med att skynda ihop pasta och lite matrester eftersom middagen blev två (!!) timmar senare , då det egentligen var dags att börja natta.
* mer blöjbyten
* mat! Luke var dock inte speciellt medgörlig men då han älskar att tävla fick det bli dagens trigg för att äta.
* tandborstning, mer blöjbyten och pyjamas
* nu sover Rasmus och Luke igen. A fixar med disken och jag ligger här med ungarna i sängen, med en molande värk i rygg och mage, fortfarande yr och illamående av spiralen men det ska vara över på ett par dagar. Tacksam för min familj, och otroligt glad att jag fått träffa min syster och hennes familj idag.

Likes

Comments

Äntligen är det riktig nedräkning till julafton, om några dagar är vi inne i julmånaden . Jag älskar julen, inte bara julafton utan allt från första advent tills det nya årets början.
Idag har vi tänt det första ljuset i våra adventsljusstakar, fikat en massa gotta hos min mamma samt stått och köat ute i kylan lite mer än en evighet bara så att en skrajsen Luke skulle få träffa tomten.
Nu när ungarna sover kanske det blir att dricka upp glöggen i kylen och smygäta några pepparkakor.

Likes

Comments

Så kom man hem och det hängde en rosa påse med en STOR matlåda. Glutenfri veg. Pasta.
Bara värma micron och gott om mat till hela familjen 👌🏼 tack mamma för att jag slapp laga middag idag.

Likes

Comments

Lovade Luke att han skulle få smoothie till mellis när vi gick till förskolan idag. Vilket han påminde mig om när jag hämtade honom.
Sagt och gjort.
Slängde ihop 2 dl mandeldryck, 2 färskpressade, apelsiner, 2 dl fryst mango samt 1 msk nyponskalsmjöl.

Räckte till ett varsitt glas, nog för att han drack det mesta av min smoothie med.

Likes

Comments

Genom att äta mer choklad gynnar vi våra kognitiva funktioner såsom minne, inlärning, problemlösning, uppmärksamhet och koncentration. Forskarna tror bland annat att det är flavonoider. En grupp antioxidanter, i chokladen som ligger bakom de positiva effekterna. (Källa:Livsmedelsverket)

Idag har jag och mikaela pratat bort hela förmiddagen. Var nära att jag helt missade att hämta hem Luke från förskolan. Mycket gamla minnen, nya, delade, livet, blöjbyten och LCHF fika.
Älskar när dagarna springer iväg för att jag har trevligt.

Likes

Comments

För ett par dagar sedan köpte vi hem magneter och dom sista fingerdocks-babblarna vi inte hade. Och under tiden jag slängde ihop lite mat passade jag på att kladda lite med superlimmet.

Luke är supernöjd och leker med dom så fort han är i köket just nu. Så nu är det både fingerdockor och magneter man kan leka med.
Och jag får lite mer tid att fixa i köket, tummen upp för det.

Likes

Comments