American holidays, Boston-Daily

Jag är så innerligt tacksam för den här dagen, vilka människor jag har i mitt liv. Så mycket kärlek. Jag vaknade upp och överraskades av choklad och ett gulligt kort av mina värdbarn. Därefter blev dagen bara bättre och bättre av telefonsamtal med dom där hemma, TOTAL överraskades av blombud från min kära pojkvän boendes på andra sidan landet. Ja, jag grät av lycka i säkert en halvtimma efteråt. Dagen avslutades med bio med Annki och Morgane när vi slutat jobba, fifty shades of darker. Vi var bara tvungna att gå på alla hjärtans dag och var dessutom min första bio i USA. Skärmen var större här så att säga.


Killarna fick valentine's lunch och vi dekorerade kakor

Likes

Comments

American holidays, Boston-Daily

Nu har jag hamnat efter med inläggen ibland, vilket betyder att tiden bara sprungit iväg det senaste. För två (?) veckor sedan började jag en intensiv jobbvecka då det var "snöstorm" här i onsdags kväll och därför blev skolorna inställda under torsdagen. De kallar det för snowday och alla parkeringar,skolor och många jobb stänger ner, så man är rätt fast i huset. Är tur att jag har Annki, min grann au-pair och hennes barn, så vi kan göra sådana dagar ihop.

Konstigt nog blev det snowday under fredagen med, så onödigt och konstigt för det var verkligen strålande sol hela dagen och vägarna var helt rena. Typiskt Amerika att göra så stor grej av det, jag kan inte ens komma ihåg att vi säger snöstorm i Sverige, bara "det snöar". Är ingen storm direkt haha.. Men i fredags kunde vi iallafall komma ut och åkte pulka hela dagen. Jag jobbade även lördagskvällen den veckan och måndagen blev ännu en snowday. Så väldigt mycket jobb som sagt!


Från mitt au-pair möte hos min kontaktperson den fredagskvällen, temat var valentines treat. Så dålig bild, men var SÅÅ mycket gott. Speciellt en chocolate chip kaka med havssalt på, yummie.

Bästa bästa tjejer, tyska Annki och franska Morgane. Vi njöt ordentligt under vår lediga söndag med flera kannor med Te på favoritfiket Tatte och strolling runt i vår stad.

Likes

Comments

American holidays, Boston-Daily

Veckans stora händelse här har varit Superbowl, amerikansk fotboll. Jag råkar ju bo i New England området där sport är så stort och speciellt den här. Bostons lag Patriots var ju i matchen iår och VANN! Så har varit stora firanden i stan och nu hänger det ballonger var du än går!

Matchen var i söndags och då jobbade jag, var med och såg matchen hos familjens vänner mitt i stan. Utsikten är från deras rooftop, tänk om man kunde få bo så i framtiden, dröm.

Mycket jobb nu i veckan och heldag imorgon då det blir snöstorm inatt = snowday imorgon (barnen hemma från skolan). En av alla kulturskillnader haha..

Patriots låg ju verkligen illa till, så vi sprang till hjälmen och höll händerna över för att sända kraft. Funkade rätt bra!!

Lördagsmyset med Hilda toppade dock helgen. Kvalitet!!

Likes

Comments

Clothes

Tänkte skriva något annat än alla vardagsinlägg, så här kommer mina senaste inköp. Allt kommer användas flitigt, går inte att få för mycket av Nikes, en älskad hoodie och spets.


Nike's & koftan köpta på Bloomingdales

Likes

Comments

Boston-Daily, Thoughts

Idag var det alltså tre månader sedan jag stängde resväskan för 4567:e gången, pussade hundarna ett sista hejdå, stod i min walk in closet med ljusslingorna på och kollade på bilden på mig och Oscar en sista gång, stängde dörren till mitt hem, vinkade mamma och Anders hejdå på flygplatsen för att ställa sig på ett rullband upp till Securityn, för att sedan åka 6000 kilometer bort. Till ett land och världsdel jag aldrig satt min fot i innan och till människor jag aldrig träffat, som nu skulle bli min familj.

Det är rätt konstigt ändå. Att bara lämna allt man har och flyga ut till det okända, packa ner sitt liv i en resväska och åka ifrån allt för ett år. Jag är så tacksam att jag gjorde det, att jag kämpade, att jag inte gav mig och att jag nu är här. Det är faktiskt väldigt coolt! Tack Frida, för att du bara gjorde det.Likes

Comments

Boston-Daily

Vilken helg det blev!!

Efter jobb i fredags tog jag T till stan för att traska bort mot Alva på Beacon Hill och äta tacos med henne och Jossan. För att sedan göra oss i ordning för Light Party i South End, sjukt mycket folk!! Vi hade vita Avicii tröjor på oss, spred sedan #sweden på alla andras ryggar, så ingen gick därifrån utan en påminnelse från oss haha.

I lördags fick jag vakna upp i ottan hos Jossan för att ta mig till Harvard square, där Nazareth väntade för vår första engelskalektion. Kändes så kul!! Efteråt njöt vi av en gratis Latte på Starbucks, älskar ju klubberbjudanden. Vidare hem för jobb, som i lördagskväll innebar fest hos grannen! Australiensiska nationaldagen firades med så mycket mat och folk där jag, Annki och Morgane hjälpte till med serveringen och barnen.

Likes

Comments

Boston-Daily

Efter detta inlägget ligger jag äntligen i fas igen! Sedan matchen förra veckan har topphändelserna varit: Internationell middag efter jobbet förra veckan. Det lagades mexikansk guacamole, tysk pizza, svenska köttbullar och franska crepes.


För en vecka sedan hängde jag med värdfamiljen till Cheescake för fredagsmiddag och sen kom Hilda och sov här. Vi gick ut med grannarnas hundar (och katt) på kvälllen, så mysigt. Sen väntades vår första class på Massbay Community Collage på lördagen. 6 h undervisning under tre lördagar, så 2 till att genomföra. Sen är vi redo för Niagara Falls i maj!!

Efteråt åkte vi vidare till Jonna för en myskväll, vi unnades oss Shake Shack då jag fortfarande inte hade ätit där.


I tisdags var det dags för match igen, Ishockey, Boston Collage VS Connecticut. Så efter jobbet gick jag och Morgane iväg dit och uppskattade en bra after work kväll.

Likes

Comments

Boston guide, Boston-Daily

Förra måndagen på var det homeday för mina killar då det var Martin Luther King Day. Min lediga kväll spenderades på TD Garden med ett tjejgäng för min första basketmatch. Stämningen!!

Besöker ni Boston någon gång så måste ni se en match, ishockey, basket, baseball eller amerikansk fotboll. Det är otroligt stort med sport här i New England området.

Likes

Comments

Boston-Daily

Här kommer två mysiga från en dag i Boston, blev en spontan ishockey match på Fenway Park.

I onsdags förra veckan blev livet extra bra då jag fick hämta upp Oscar på flygplatsen och han spenderade 3 nätter här innan han åkte hem till Santa Barbara igen. Sann kvalitetstid.


Sista minuten skylt / stor glädje av mitt survival kit. Äntligen smörknivar!!

Total överraskade honom med lunch på Top of the Hub i Prudential Tower. Magisk utsikt och allt var perfekt. Vi hade till och med en svensk servitör haha, så kul!!


Var inne i min drömbutik, Lindt. Var djupt avundsjuk på de anställda där! / Fredagsmorgonen bjöd på frukost tillsammans med Hilda & Jonna och sen gym på kvällen.

Likes

Comments