Resor

Förra veckan åkte jag och mamma upp till Stockholm i jakt på visumet till USA. Vi åkte först förbi Cultural Care's kontor, som var så snyggt!! Därefter åkte vi till hotellet i gamla stan och eftermiddagen/kvällen spenderades på de fina gränderna just i gamla stan.

Har bästa tipset till er framtida au-pairer! Om ni har tänkt köpa Sverige-inspirerade presenter till er värdfamilj, köp det där! Jättemycket souvenir butiker och massvis med bra presentmaterial, till bättre pris än på internet. Jag köpte flera saker till min familj :)

På morgonen åt vi frukost på Under Kastanjen, också i gamla stan. Jättemysigt ställe! Därefter åkte vi till Täby Centrum och vidare till släktingar utanför Stockholm. Dom bor precis vid vårt favoritställe, ett kalkstensbrott som är så härligt att dyka och hänga vid på sommaren. Vi skippade dock den delen nu hehe..


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Matchningsprocess

När min sjätte match trillade in blev jag helt överlycklig över att de bodde i Kalifornien, precis utanför LA. Läste igenom deras ansökan och allt verkade overkligt bra.

Mamma, pappa och två döttrar på 4 & 6 ¨år. De bodde i ett stort hus med pool. Älskade att resa och deras tidigare au-pairer hade varit med på många ställen. Hawaii etc (!!). Verkligen drömmen.

Men i intressemejlet som värdmamman skickat så var tillträdet i januari 2017. Därför släppte jag den här familjen. Har du tankar på att åka iväg så är det verkligen en fördel att vara flexibel med datumet.

.....................................................................................................................................................................................

Min sjunde och sista match bodde i Boston i en tvåvåningslägenhet.

Mamma, pappa (svensk), en dotter på 6 år och en adopterad son på 4 år. De hade även två hundar, en katt och en råtta (!!).

Jag valde inte enbart bort dem pga av råttan, haha. Jag gör ju hela det här äventyret för att jag bland annat ska förbättra min engelska. Därför känns det inte rätt att åka till en svensk familj, i den här skulle jag även prata med och lära barnen svenska.

Likes

Comments

Matchningsprocess

När min fjärde match trillade in så var jag helt uppe i Boston familjen, därför gav jag inte riktigt den här familjen en chans. Däremot bodde de i New York, vilket gjorde dem lite mer spännande!

Mamma, pappa och två söner på 5 och 7 år. Denna familjen var judar.

Hade alltså egentligen ingen riktig anledning till att släppa dem, jag hade åtminstone kunnat prata med dem i Skype och därefter bestämt mig.

.........................................................................................................................................................................

Min femte match borde precis som den första, nära Washington. Alla matchningar på östkusten än så länge. En familj som gärna åkte åkte skidor och gjorde andra aktiviteter, likväl som att mysa inomhus.

Mamma,pappa, två söner på 2 & 5 år och en 7 årig dotter.

Tyvärr hade de tillträde i mars 2017, så jag släppte dem utan att prata vidare i Skype. Kom ihåg att de såg väldigt skandinaviska ut.

Likes

Comments

Matchningsprocess

I found the perfect match!! Idag några veckor senare så har jag en värdfamilj, en familj som det känns så himla rätt i magen att åka till. Är så glad och tacksam!

Min tredje match alltså. Består av mamma, pappa och två söner på 5 och 12 år.

Värdmamman och jag har klickat otroligt bra via Skype och Facetime. Vi har pratat och diskuterat, gråtit (!) och skrattat. Jag har även pratat med pojkarna och båda två är två riktiga stjärnor. Pappan är från Skottland, så hade väldigt svårt att förstå honom under första samtalet, men vi hade så kul ändå och det känns som vi kommer få en fin kontakt framöver. Han berömde även min engelska och skämtade att jag var bättre än honom. Haha!

Nyfikna på vart jag ska?! -BOSTON!!

De bor i ett jättestort hus ca 10 miles (16 km) från Boston. Au pairen har 3 e våningen som sin, med eget rum, badrum och gästrum. Väldigt aktiv familj som älskar att ordna middagar och dansa i hi fi rummet.

Jag är så glad verkligen och har levt i en lyckobubbla sedan allt blev klart.

Likes

Comments

Matchningsprocess

I tisdags vaknade jag upp och hade fått en match under natten, var inte lika hypad som första matchen. Känns som den första alltid är speciell och är den man kommer ihåg mest. Mamman hade även skickat ett mejl till mig, vilket var skrivet på svenska. Därför tappade jag intresset väldigt fort för den här familjen.

Familjen bestod av en svensk mamma, pappa och 2 döttrar på 11 och 9 år. Har för mig de hade en katt och fiskar med haha.

Jag var så ivrig över att bli matchad på nytt, så ställde klockan på 05.00 natten därpå för att ta bort dem, måste ju gå 24 h innan man kan tacka nej.

De härliga var att de bodde på Long Island, i New York. Helt ok läge!Likes

Comments

Matchningsprocess

Kom in i matchningen i torsdags kväll, vilket bidrog till att jag väntat förväntansfullt hela helgen. Förmodligen så jobbar ju inte matchningsteamet i Boston helger, så därför det inte kommit något. Men i måndags kväll kollade jag mejlen en sista gång innan jag somnade och då hade jag fått min första match!! WEEI! Skrek på mamma och sen låg vi allihop i min säng och läste igenom familjens application. Så spännande!

De bodde ca 45 min öster om huvudstaden Washington, i ett väldigt lantligt område.

2 tvillingsyskon på 10 år, mamma, pappa, en hund och en katt. De var väldigt kyrkligt aktiva och hade mycket fritidsintressen.

Jag och mamman hade lite mejlkontakt och de har verkat väldigt intresserade hela tiden. I onsdags vid 12 svensk tid ringde dem på Skype och där pratade jag med både mamman och pappan i ungefär fyrtio minuter. Det var verkligen ett givande samtal och det flöt på riktigt bra!

Däremot valde jag att gå vidare i matchningen efter samtalet, då de hade tillträde i mitten på november + att jag gärna vill ha något yngre barn. Ringde kontoret och bollade lite innan och de garanterade att det finns familjer som har tillträde i oktober, så efter det samtalet kände jag mig mer säker.

Likes

Comments

Clothes

​Suttit och kollat på fina kläder i flera dagar i sträck. Nu när jag stannar längre i Sverige än tänkt behöver verkligen garderoben en rusch. Gamla kläder måste verkligen rensas ut, använder inte mer än 15 % av allt, max. Någon som känner igen sig, haha? 

Gamla kläder ut och nya in tack. Det nedan hade jag gärna klickat hem. Har längtan efter vida kostymbyxor, väskan och armbandet!

Likes

Comments

Matchningsprocess

Nu är allt äntligen klart med intyg (då jag opererat foten i sommar) och ansökan, så nu är jag med i matchningsprocessen! Äntligen. Jag är så förväntansfull och hoppas jag hittar den rätta familjen fort, då jag vill iväg så snart som möjligt. 

Jag ser fram emot att dela med mig av äventyret som jag har framför mig och att alltid kunna titta tillbaka på alla minnen. 

Likes

Comments