Nu när sommaren har pågått ett tag så hittar man ny musik och hittar gammal musik som är passande och underbar att lyssna på under dessa sommartider. Må det vara med dina kompisar på en solig dag eller ensam hemma en regnig dag.

Jag har hittat mycket "ny" musik tack vare mina underbara kompisar och genom att bara klicka igenom YouTube. Så nu tänkte jag skriva om dessa nya o gamla låtar och artister jag har hittat och lyssnat på.


Lorentz

Under sommarlovet så fick jag höra Lorentz för första gången, lite väl efter känner jag. Men det var en av mina kära kompisar Sandra som visade mig denna artist. Jag älskade det första gången jag hörde det. Hans vibe, låt ämne och röst var perfekt ihopsatt för att jag skulle gilla honom.Thomas Stenström

Första gången jag hörde honom var på Lots of Love i museéparken. Jag var där med Johannes, Sandra, Clara, Vanja och David och jag hade aldrig hört "Slå mig hårt i ansiktet" som tydligen var väldigt förvånande. De flesta ville se honom, så vi gick dit. Jag hade inte så stora förväntningar när jag gick dit. Men sedan när han började spela så kom det en så mysig känsla över hela området. Hans musik var väldigt lättlyssnad.

Fetty Wap

Den enögde sångaren/rapparen, låten har varit populär ett tag och jag lyssnade på den innan sommaren. Men tyckte att det var lika bra att ta med den eftersom den är något av en sommarplåga för mig. Fetty är inte den bästa på när det kommer till att sjunga eller rappa men han kan göra catchy låtar och det räcker långt. Det är väl därför låten har blivit så populär.

Crush

Jag vet ingenting om det här bandet eller personerna i det. Det enda jag vet är att de är en Sydkoreansk RnB grupp. Jag hittade låten för att en artist jag gillar har medverkat i låten. Bara en väldigt somrig låt som är väldigt feel good!

Jay Park

Ännu en Sydkoreansk artist. Fast denna är egentligen född i USA men gick med i en grupp i Sydkorea som han senare lämnade för att fortsätta med en solo karriär. Detta är bara en av hans många lugna och underbara låtar. Om ni gillar soundet på denna låt rekommenderar jag er att lyssna på hans andra låtar också.

BigBang

Ett "pojkband" som har hållit på sedan 2006 och de har fortsatt att göra stora hits som har varit med på topplistan flera gånger. De har både Feel good låtar och lite mer depp låtar. Den första som jag länkar utav dem är Feel good och den andra är rätt så mycket motsatsen.

The Weeknd

The Weeknd är en artist som jag alltid har vetat om och har hört snuttar av hans låtar, men jag har aldrig fastnat för honom förens nu. Alla låtar som jag har hört av honom har jag gillat. Han är en väldigt lättlyssnad artist om du inte har något emot explicit musik.

Chris Brown & Tyga

En kombo av en RnB artist och en Rappare. De har en väldigt bra kemi i sina låtar. Om du vill ha musik där du inte behöver tänka så mycket på vad de sjunger om så är det här perfekt. Det handlar för det mesta om Pengar, tjejer och övrigt skrytande. Men det är väldigt somrigt!

A$AP Rocky

En rappare från Harlem, New York som har gång på gång gjort eller medverkat i stora hits. Detta år har han tagit en mer experimentell sväng på sin musik. Och det var inte en besvikelse.

KOHH

En rappare från Japan som inte har fått så mycket uppmärksamhet, men han är verkligen värd att lyssna på. Han kan göra både hårda och lugna låtar. Hans lugna låtar är de jag kommer länka nedanför för att de är härliga att lyssna på och lätt på öronen.

The 1975

Ett underbart band från Storbrittanien. Älskar alla deras låtar, de har ett underbart sound och vibe. De har inte gjort en enda låt som jag ogillar. De har ett väldigt mysigt sound men samtidigt rätt så sorgset. Sångarens röst väcker verkligen de känslorna som de försöker få fram med låtarna.

​Det var de artisterna och låtarna jag ville dela med mig av. Hoppas alla trogna fans tar tiden och lyssnar på dessa låtar <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Skolmaten fruktas av många och är sällan av hög kvalité. Mycket är husmanskost som nästan är omöjligt att misslyckas med, men på något sätt lyckas dem fucka upp allt! När man ska servera ris vill jag inte få bränt ris som sitter ihop i klumpar. Koka riset i mindre portioner om det är för svårt. Ska man servera köttbullar ska dem inte va blöta. Potatis ska inte va hårt. Och värst av allt, om maten för en gångs skull är god så sätter man inte en gräns på hur mycket man får ta. Maten går att äta och är det som ska få mig att klara av dagen. Jag tänker ta så att jag blir mätt. Äta eller ätas! Ge mig inte skiten "det kommer inte räcka till alla". Det är ditt ansvar att se till om något smaskar dåligt att ta reda på sånt och inte servera samma sak igen. Okej, om en liten del av personerna som äter gillar det kan man ha det någon gång men inte som en huvudrätt som alla måste äta. Ge det som ett sidoalternativ. Det är inte svårare än så. Och om det är gott servera mer och se till att man inte behöver ta efter en begränsning!

Likes

Comments

Betygssystemet är något många klagar över och det är näst intill omöjligt att nå de högre betygen men personligen tycker jag det är bättre än IG - MVG. Anledningen till att jag tycker om F-A är pga om du inte kan bevisa att du inte kan uppnå ett visst kunskapskrav ska man inte få betyget för det. Skolan får ofta kritik för att vara svårt och mycket av vad som lärs ut är onödigt men skolan ger personer en tydlig mall som sedan ska följas. Nu kanske ni tänker: "detta är ju inget hat!", men lugn. Skolan ger samma mall till alla elever även om alla elever inte har samma förutsättningar. Ett barn som har haft det lätt med matte kommer antagligen ha det genom hela skolgången medan ett barn som har svårt med matte kommer ha problem med matte genom hela skolgången eftersom mallen är gjord efter eleven som har det lätt. Samma sak med det som lärs ut. Inom vissa ämnen tex matte finns det mycket som en vanlig person aldrig kommer använda. (När ska jag behöva räkna ut volymen på en sten om jag inte tänker bli fysiker eller liknande). Skolan borde anpassa hur de lär ut och vad som lärs ut så att alla kan hänga med och inte förevigat hamnar efter.

(Hat mot skolmaten kommer snart)

Likes

Comments

Denna blogg är ett ställe där mat, hat, stil, musik, snabbhet och livet förklaras i text och bilder. Vi hoppas detta kommer intressera dig och möta dina förväntningar. Gabriel kommer stå för stil och musik medans Johannes kommer stå för mat och hat. May the speed be with you!

Likes

Comments