Header

Lite brottargymnastik efter träningen. Det gäller att inte bara vara stark och snabb utan smidighet är också väldigt viktigt.

/ Cornelia
Instagram: @brottarncornelia

Likes

Comments

För exakt ett år sedan längtade jag som ett djur tills att 2016 skulle firas in. Det var då efter 365 dagar jag äntligen skulle få äta godis. Ja, mitt nyårslöfte 2015 var att inte äta något godis överhuvudtaget. Jag vaknade varje morgon med ett mål, att gå och lägga mig utan att äta det som jag tyckte då var godast i hela världen. Jag är en riktigt godisråtta och flera runtomkring mig trodde att som många andra nyårslöften att jag skulle bryta det efter någon månad. Ärligt nog trodde min pappa att jag bara skulle klara mig högst en vecka. Men icke, jag var så nöjd när jag stod i köket ett år senare och bara tryckte i mig allt godis jag såg.

Jag saknar det, jag saknar nu att jag inte har något löfte, att när klockan slår 00:00 så kan jag inte säga till mig själv "tänk att jag klarade det" . Så frågan är ju om jag ska ha något löfte 2017, men vad skulle det bli? Flera har frågat mig om jag skulle klara av att inte äta kebabsallad under ett helt år. (Ni som följer mig på instagram, vet att den godaste måltiden, enligt mig, är kebabsallad) Men för att man ska lyckas med något så måste man vara bestämd och vilja det till 110%, och att avstå kebabsallad är inget jag vill. Istället borde löftet vara att äta kebabsallad 2 gr om dagen...

Bild gjord av mig

/ Cornelia
Instagram: @brottarncornelia

Likes

Comments

Forskarna som utvärderade 139 000 personers greppstyrka under fyra år, upptäckte ett samband mellan ett starkt grepp och minskad risk att dö i hjärtsjukdom. Så man kan säga att ju starkare ditt grepp är, desto friskare är ditt hjärta.

Greppstyrkan användes som ett mått på deltagarnas övergripande styrka. Vilket var ett bra beslut med tanke på att det är mångas svagaste länk och ofta det första som förstör under basövningar som till exempel marklyft och räckhäv.

Så hur ska man då göra för att få starkare grepp och ett stärka sitt hjärta? Ett bra tips är att strunta i dragremmarna. I en studie från 2011 som publicerades i Journal Of Strenght and Conditioning Research rekommenderar forskarna att du slutar med dragremmar och liknande hjälpmedel om du vill bygga din greppstyrka, vilket i slutändan leder till större muskeltillväxt, starkare muskler och friskare hjärta.

/ Cornelia
Instagram: @brottarncornelia

Likes

Comments

Julen är fantastisk. Jag har alltid gillat allting som handlar om julafton. Jag syftar inte bara på paket, och Kalle anka, trots att det är stora favoriter. Det som är bäst med den här högtiden är helt klart stämningen, kärleken vi sprider och ger till varandra. Vi önskar alla i vår närhet att dom ska få en bra dag. Scrolla bara igenom nyhetsflödet på Facebook, så kryllar det med hälsningar. Det gör mig så glad att vi tänker på varandra, vilket vi borde göra hela tiden, inte bara i december.

Jag har i alla fall haft en fantastisk dag. Vi spenderade dagen hemma hos mormor och morfar, som varje år. Maten som jag längtar till flera månader innan, och tomten som kommer efter Kalle. Helt underbart! Vill verkligen inte att dagen ska ta slut. Men trots att jag vet att den kommer det, så är jag inte sorgsen för det. För jag vet att i morgon kommer det bli en grym dag, precis som dagen efter det och självklart dagarna i 2017 också. Tänk positivt, så blir allting fettgrymt.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Erland, tomten, Hjalmar

/ Cornelia
Instagram: @brottarncornelia

Likes

Comments

Att tänka som en stjärna. Att den mentala delen är så viktig är lätt att glömma, svår att förstå men helt enkelt en avgörande sak, i alla fall säger alla det. Jag vill verkligen tro på dom som säger att det är så. Men ibland känns det som att bara hårt arbete behövs. Vissa säger att det spelar ingen roll hur hårt du jobbar om du inte tror på dig själv.

Vi blir påverkade hela tiden, när vi till och med inte är medvetna om det. Färger, personer, reklam. Det kanske inte är en nyhet att starka, färgglada färger påverkar dig positivare än om du befinner dig i ett grått rum. Att kreativiteten ökar om du skrattar och dålig sömn leder till sämre koncentration.

Det är mycket faktorer som spelar roll om du vill göra ett utmärkt resultat. Men först och främst måste du tro på dig själv för att lyckas. Eller?...

Ett exempel idolvinnaren 2016. Killen som själv inte ens sökte in till idol. Mannen som inte ens trodde att han skulle få en guldbiljett, men blev översvämmad av komplimanger än ingen mindre än Quincy och minuten senare håller Liam just den biljetten han aldrig trodde att han skulle få.
Idoldeltagaren som trodde varje fredag att han skulle åka ut. 19-åringen som hade dåligt självförtroende. Han trodde varje gång att alla skulle slå ut honom, men varje fredag gick Liam vidare och vidare. Att han skulle hamna i Globen, kunde han inte ens tänka på. Han trodde ju inte ens att han skulle bli topp 12.

Men så i fredags så står den där killen utan självförtroende just där han aldrig trodde och inte nog med det så vann han. Han kan nu titulera sig som IDOL VINNARE 2016. Liam är en färdig artist, nästa stora popstjärna, om juryn får säga det själv och i vår åker han till LA.

Trots alla hans hjärnspöken så tyckte alla att han var den bästa, han vann Sveriges största musiktävling och Liam nämnde aldrig dom orden som man behöver säga för att lyckas. Medan Rebecka har sagt att hon tror att hon vinner och hade hjärnan en stjärna behöver, men tydligen räckte inte det, då hon slutade som tvåa.

Det här med mentalitet är för mig komplicerat. Jag tror på att man måste vara självsäker, jag vill i alla fall tro det. Ibland låter det som att det avgör allting. Fast samtidigt skulle det vara så mcket enklare om tankarna inte hade någon betydelse, att det enda som behövs är viljan och hårt arbete. Fast jag tror inte att det fungerar så. Jag tror på att den mentaladelen har en mäktig påverkan och kan avgöra det mesta. Men så börjar jag tänka på Liam, och då ändras tankarna igen.

/ Cornelia
Instagram: @brottarncornelia

Likes

Comments

Vissa tights är även på REA som till exempel tightsen högst upp till vänster har 200kr rabatt!

TIGHTS - DET PERFEKTA PLAGGET. Jag gillar verkligen att det finns i flera olika färger, mönster, material, och även funktioner. Produkten som passar alla, inte bara tjejer utan i herrmodell också. Man kan aldrig få för många! Du kan trycka på produkten för komma till hemsidan.

/ Cornelia
Instagram: brottarncornelia

Likes

Comments

Är det bara jag som älskar snö? Så det blev verkligen en positiv överraskning när jag såg snöflingor falla, när jag gick ut med hundarna i morse. Tyvärr så smälter snön innan den hinner nudda marken. Tänk vad kul om det kunde bli en snörik vinter. Med massor av vitt på backen och adventsljus som lyser upp mörka kvällar.

/ Cornelia
Instagram: @brottarncornelia

Likes

Comments

Fick äran att vara tränare till barn som vill prova på brottning på höstlovet. Att lära ut pojkar och flickor i en sport jag älskar, är verkligen något jag gillar.

I somras jobbade jag på Sportscamp där daycamp och multi i alla olika åldrar fick prova på kampsporten.

Det svåra med just den här veckan är att jag nästintill inte kan planera. Jag har ingen aning om antalet som kommer, hur gamla eller vikt.

Men fördelen är att dessa barn har ett intresse, att dom verkligen vill se hur en brottningsträning kan vara. Medan hälften av alla på Sportcamp tyckte att närkontakt var obehagligt och att det var för krävande och helt ointressant.

I vilket fall är det roligt att få träffa på barn i dom yngre åldrarna och deras härliga energi.


/ Cornelia
Instagram: @brottarncornelia

Likes

Comments

Idag har jag varit och tittat på när fristilsbrottare tävlade. Det var även vår klubb som anordnade "Björnen Cup" det var riktigt roligt, som alltid.

Här skadades två brottare, sjukvårdare fick ingripa men vi brottare är tuffa. Det är bara att resa sig upp och kriga. Helt underbart.

Om ni skulle ha en brottartävling i er stad. Ta er en titt. Man mot man, kvinna mot kvinna ska göra upp mitt på mattan genom att slå grepp, samla poäng och lägga motståndaren på fall.

Sporten förtjänar mer uppmärksamhet, än vad den får idag.

/ Cornelia
Instagram: @brottarncornelia

Likes

Comments

I tidigare inlägg nämndes det att jag och en vän argumenterade intensivt om hur man uttalar "Kaviar" eftersom vi märkte snabbt att ingen av oss vägrar ge sig, så bestämde vi oss att be Facebook om hjälp.

Några av våra vänner kommenterade vad dom tyckte var "rätt" men tillsist kontaktade vi företaget och ville verkligen ha fram det korrekta svaret.

Kalles kaviar svarade så här:

Det var inte det vi riktigt ville höra. Vi ville bara ha ett svar. Men i vilket fall ingen hade fel. Fast självklart skulle det kännas mycket bättre om bara jag hade rätt (haha)

/ Cornelia
Instagram: @brottarncornelia

Likes

Comments