Jag har jobbat sedan i höstas med bilder på att jag höll handen med någon som går framför mig. Väldigt Tumblr inspirerat. men i våras hade jag typ 2 bilder och jag kände att det inte räckte. Jag satt ett tag och tänkte på vad jag istället kan göra - när jag insåg att jag nästan dagligen tar bilder på halva mitt ansikte och sparar dom väldigt ofta. Det blev alltså ett gäng bilder på mig, halva mitt ansikte, och rätt ofta samma halva också.


Det är lite kul o se hur saker förändras och vilka platser man ser bakom mig. Både bil, skola, vänner och på stan.

Detta är jag faktiskt rätt nöjd med, det är något typiskt mig liksom!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag skulle då fotografera skogen till mitt repotage. Jag var ute en dag och fotograferade, men dessa bilder var de enda som blev ''bra''. Jag är rätt missnöjd över dessa bilder, och jag hade tyvärr inte tid att gå ut fler gånger då jag ofta hade tid när det inte var fint väder pga andra skolarbeten eller jobb.

Så personligen är jag inte så nöjd med dessa bilder. Men jag funderar på att ta ett nytt sånt här repotage någon dag, så får vi se hur det blir!

Likes

Comments

Sportrepotage!

Jag har alltså varit och fotograferat för ett sportrepotage. Jag hade snackat ihop mig med min kusin om att fotografera en av hans matcher. Tyvärr blev han bara med på några bilder då han sedan skadade sig. Då fotograferade jag en annan på plan, också min kusins bästavän.

Jag hade först väldigt dåliga inställningar först, men efter lite omställning blev det bra med både ljus och tid.

Jag fick röra mig väldigt nära linjerna och ibland till o med in på planen för att ta bilderna rätt och bra. Jag satt på huk under nästan alla fotografer för att få bilderna att vara lite mer underifrån och ge spelarna lite mer ''makt'' i bilderna. Jag fick en hel del bra bilder, men en del bilder har varit riktigt kassa! Så dessa bilder blev de bästa!

Jag ville också visa mycket kring hur handboll spelas, det blev väldigt svårt, men jag fick med både försvarsspel, anfall, block och skott. Så i helhet fick jag med allt som ska vara i fokus i handboll. 
Bilder visar både de tuffa händelserna på plan, när man blir dragen i tröjan och knuffad och ramlar och att man hoppar in i skotten. Men också något lugnare, passningsspelet och uppvärmning. 

Jag är väldigt nöjd över dessa bilder trots allt. Hallen var väldigt orange då både väggar och innanför målområdet var orangea.  Men med lite färgkorrigering i photoshop så kunde jag sänka den starka färgen en aning.


Likes

Comments

Skulle då lägga upp min manipulerade bild som jag gjort, men hann inte göra det. 

Min datorn kraschade och tog en hel del bilder med sig ner - vilket tyvärr var den manipulerade bilden. 

Christer har sett bilden och sagt att den var bra då han inte kunde hitta 2 av de 4 saker jag tagit bort. 
Jag Hade fotograferat väggen vid Magnus kontor, tog bort hans skylt på väggen, kroken som tavlan hängde på och strecken mellan siffrorna.

Christer såg inte att strecken var borta och att lampan var borta, så det betyder att jag lyckades. ;) 


Tyvärr kan jag inte visa mitt resultat, även om jag så gärna hade velat :( 

/ F

Likes

Comments

Detta var en uppgift där vi fick jobba väldigt mycket i Photoshop, det har vi inte riktigt gjort förut, så i början var det jätte svårt att hitta rätt teknik för att få bilden att bli som man vill.

Jag började med att tänka på vad uppgiften sa - '' din egna värld''.
Så jag tänkte, ''vad är min värld?''

Jag tänkte först göra en liten komisk bild, min värld är ju Jorden, och vad vore bättre än att få med ALLT i samma bild?

Jag började med att tänka lite kring vad jag kunde skapa, när uppgiften var ''min värld'' var min första tanke vår jord. På något sätt ville jag bygga upp jorden i min skål. Men bara jorden i skålen blev så otroligt tråkigt och tomt, därför la jag till så att Jorden i skålen hölls i händerna på någon. Detta kan ju gestalta att Gud håller i jorden, i världen. Man kan egentligen tänka väldigt mycket kring vad händerna kan betyda, någon som beskyddar jorden?

Jag blev inte jätte nöjd över denna, och började sedan jobba på en ny. Färdigställde aldrig denna, utan avslutade jobbet innan jag blev klar.

Mitt andra försök var att skapa något som var lite mer ''JAG'', och jag älskar skräpmat och godis.
Så varför inte fylla burken av godis?
Blev inte så bra.. var lite mer utav en ''flum'' bild. Men det var också bra även om jag inte blev nöjd så fick jag öva mycket på den teknik jag tänkt använda mig utav! Så försöker fortsatte och jag fick börja drömma mig bort till det resultatet jag ville nå

​Jag gjorde då denna bilden. Tänkte på vad som är ''drömlikt'' och det var bara en bild ut Peter Pan som ploppade upp i huvudet. Båten som flyger över molnen till ''neverland''. 

Jag ville inte sno hela bilden och valde att bygga upp den själv. 


Bakgrunden med husen/vattnet, himmelen, molnen och månen är en hel bild. 
Stjärnorna är en annan bild,  och sedan la jag dit båten som en bild.  Jag la sedan över ett extra moln över båtens botten för att få båten att passa in lite bettre i bilden! 

Spegelbilden är en hel bild också! 

Jag är inte 100% nöjd, men jag fick ju bra feedback från mina klasskamrater och mina föräldrar, så lite bra är den nog! Jag får öva lite extra på hur jag suddar ut seglena, det ser lite halvslarvigt ut och det är jag missnöjd med. Utöver det fick jag fin glans i bilden och spegelbilden i marken ger nog bilden lite mer liv. 


Så detta var mitt resultat! :D 

Likes

Comments

Har totalt glömt att skriva senaste tiden..

Vi jobbade iallafall med att gestalta en känsla och en slags fördjupning.

Min ena känsla var glädje, hjärtfylld och kärlek.

Min andra känsla var ilska, hjärtesorg och olycka.

Min stora tanke med känsloarbetet var att jag ville visa två olika sidor av mig, inte bara mitt fotograferande utan också mitt andra sätt att visa konst på. Jag har fotograferat den ena bilden under ett fotojobb på ett dop. Denna bild såg jag verkligen som glädje då till och med jag log bara jag såg bilden. Bilden är då på ett dop för detta barn som lyfts upp, bredvid barnet står mamma och mormor och de båda bara lyser av lycka.

Den andra bilden har jag själv ritat när jag kände mig väldigt ledsen, det är oftast då jag ritar mest och då jag mådde så vid det tillfället känner jag samma känsla varje gång jag ser bilden. Jag tyckte därför den passade väldigt bra. Jag frågade hemma vad dom tänkte när dom såg bilden och då fick jag mest tanken ''hjärtkrossad'' som svar. Detta var ju mitt mål och jag lyckades helt enkelt.Jag har reagerat lite på att nästan alla i klassen haft svartvita bilder under något atbete och inte jag.. insåg också då att jag inte är så kunnig inom vanlig blixtfotografering och svartvita bilder.

Bilderna i svartvit blixt är på olika motiv som du/ni ser!

Jag har fotograferat två små statyer hemma, spindelnät, växter utanför huset och på ett gäng rostiga spikar som låg i en burk utanför huset..

De olika grejerna jag fotograferade blev också till viss del närbilder, vilket innefattar en fotokategori jag tycker väldigt mycket om.

​Resultatet blev jag väldigt nöjd över. Trodde inte jag skulle lyckas så bra som jag själv tycker att de var. Det är faktiskt bilder som jag inte trodde jag skulle kunna ta. Den på min egen bild kanske inte var så jätte svår. de svåra var själva skapelsen av den. 

Men jag är nöjd. hoppas du också är det Chrille! 

Likes

Comments

Jobbade med färger!

Det fanns olika ''sorters'' färgkombinationer som min lärare bad oss hämta in på bilder.
Jag hade liiite problem med harmoniserande bilder och svaga färger, de blev väldigt lika varandra.

Jag tyckte verkligen om denna uppgiften, tycker det är såå kul att gå ut och verkligen LETA efter dessa!

Jag hade lite svårt med kompletterande färger, det blev jobbigt att leta upp Rätt färgnyanser och det fanns inte precis överallt.... Kalla färger var nog enklast, eftersom jag gick förbi vattnet, och vattenfall brukar vara rätt kallt i känslan... Ville också prova att få rörelseoskärpa på vattnet och skärpan på vattnet som flöt iväg!

Intressanta färgen var med graffiti i bakgrunden och mycket höstfärger!

(detta är inte ALLA bilder)

Kompletterande färger (Guld och Blått)

Kalla färger

Intressanta färger

Harmoniserande färger

Starka färger

​Symbolisk bild

Likes

Comments

Jag har nu jobbat med att ta bilder där människan är i fokus.
Jag tänkte att jag skulle göra på ett helt annat sätt egentligen, men då jag var sjuk m.m försvann mycket tid för mig.

Jag fotograferade min fina vän Tove Ljunggren i studion och redigerade ljuset endast smått. Ändrade så cirkeln slöt sig runt henne liiiiite mer än vad den egentligen gjorde.

Jag är nöjd över mitt arbete, och jag är också nöjd över att jag vågade ta lite mer ''vågade'' bilder, lite annorlunda för att vara mig.

Jag känner att jag kunnat gjort det bättre, men den tid jag fick blev det faktiskt ett rätt så bra resultat på! :)


Likes

Comments


Jag skulle fotografera någonting jag ser som ''samtid''. Jag valde att fotografera min lillebror när han satt med vår Ipad och spelade. Min tanke med det hela var att visa lite i kontrast med hur min barndom såg ut. Jag satt och lekte med leksaker eller var ute och lekte, men min bror i samma ålder sitter inne i soffan och spelar spel på Ipaden.

Jag gick fram till min bror medan han spelade och frågade om jag fick fotografera lite medan han spela, han log och sa att jag skulle få med hans coola bilar som han spelade med! Jag fotograferade honom och jag flyttade mig mer än vad han gjorde.. haha.
Fick lite problem då de va fönster vart jag än flyttade mig så det blev ALLTID motljus. Jag valde att ha lite motljus i bilden och jag försökte få

Jag är nöjd över att jag fick fram de jag ville ha, min bror med Ipaden! För mig ser det lite smågalet ut att HAN som 5åring sitter och leker med den!

Dock kunde jag säkert flyttat på honom så jag fick bättre ljus, och ändrat ISO något för att få bättre ljus på honom. Men är nog nöjd trots det! :)

Inte riktigt som jag tänkt mig då jag fick rätt svårt med ljuset från alla fönster runt om, och han va liiite tjurig på mig för att jag ofta försöker fotografera honom, hahaha. Men resultatet visade ju vad jag ville få fram + att han är väldigt koncentrerad. Och det var ju min mening med bilden, så resultatet gestaltade vad jag ville få fram.

Jag kunde tänkt med på hur ljuset landade på bilden, det gick säkert att få det på något annat sätt!

Likes

Comments

Vårt första arbete i Foto var att fånga ett ögonblick, i svartvitt och få med en människa på bilden.

Jag tog väldigt många bilder innan jag gick tillbaka till skolan, och jag var på ca fem olika platser för att få till en bra händelse och en bra bild.
Jag fastnade vid fontänen då jag älskar att fotografera vatten, detta var väldigt bra då de fanns en gångbana precis i bakgrunden. Jag valde att stå där i ca tio till tjugo minuter för att fånga fler än bara en människa på bild. Jag ville ha mer att välja på.

Väl tillbaka i skolan satt jag och kollade igenom bilderna, flera var fel exponerade och var väldigt mörka.
Jag valde till slut en bild där en kvinna syns i de lilla ljuset i bilden och jag beskar bilden så att fontänen hamnade i tredjedels linje. Linjerna korsar varandra lite lätt och ljuset kommer in på ett fint sätt, lite mjukt.

Jag känner att jag kunde gjort något åt exponeringen, men jag ville ha mycket kontrast för jag vill testa mig själv lite extra. Bilden är lagom geografisk.
Jag vill detta år experimentera väldigt mycket med bilderna och verkligen visa min konstnärlighet i att testa, utmana och prova!


Detta är bilden jag tog och jag är väldigt nöjd över resultatet trots allt!


Likes

Comments