Eftersom det var syängt för tur började vi vid klockan 9. Då började vi med att rida ut. Sofie på Niđi och började då så klart med att markarbeta. Brenna och Tinna stod i hagen över vilket gjorde att Niđi drog dit genom olivträden, men efter en liten stunds arbete kom vi förbi. Resten av ridturen gick bra med honom. Kattis red Glettingur och Katarina red Ville. När vi kom tillbaka bestämde sig Sofie för att markarbeta Niđi förbi där han dragit så han inte skulle göra det igen. Då gick det jättebra att markarbeta förbi. Därefter red vi ut igen, denna gång red Sofie Litli och kände att arbetet Kattis lagt ned på honom hade fungerat och tölten var klart mindre passtaktig och han var klart känsligare för hjälperna samt hade bättre frammåtbjudning. Kattis red Chira och upplevde att även hon hade förbättrats, hon var mindre stel och framförallt mycket rörligare i bogbladen. Katarina red Frosti. Därefter gjorde vi vardagssysslor. Senare tränade vi Siggi i rundkorall. Kattis longerade Sofie som satt på och nu även började jobba med tygelns inverkan. När han vörjade reagera bra knäppte kattis loss linan och Sofie red själv, han lyssnade fint på hjälperna. Sedan putsade vi grejer och städade upp så det skulle vara fint till dagen efter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Vi började i stallet 08:30. Vallade in hästarna och började träna. Först ut var Nidi, Chhira och Frosti. Sofie fortsatte träningen med Nidi som går toppenbra! Kattis red Chira och Katarina Red Frosti. Andra vändan red Katarina Toppur, Kattis Litli och Sofie Ville.

På EM var tanken att Brenna och Tinna skulle få byta hage till en med mer mat i. Så vi tittade så att hagen var hel och fixade vatten för att sedan flytta de dit. Sedan longerade Kattis Sigge med Sofie på och fortsatte inlärningen av tygelns inverkan vilket gick riktigt bra! Vi la även på tumörsalva på hästarna med tumörer.

  • 9 Readers

Likes

Comments

​Idag är det stängt för turer och ca 1 vecka frammåt! Vi började i stallet ca 10:00 och Gjode vardagssysslor och tränade hästar. Första gänget var Nidi, Glettingur och Litli. Sofie tog Nidi då hon testar sin nya metod med merkarbete och sedan hoppa upp. Kattis red Glettingur med fokus på bättre bärighet framförallt i tölt och Katarina red Litli. Andra gänget var Toppur, Ville och Chira. Sofie red Chira, Kattis Toppur och Katarina Ville. När vi var tillbaka gjorde Sofie resterande sysslor och KAttis longerade Siggi i rundkorallen med Katarina på och påbörjade inlärningen av tygelns inverkan. Funkade toppen och Siggi var positiv till allt! 

På EM var tanken att Brenna och Tinna skulle få byta hage till en med mer mat i. Så vi tittade så att hagen var hel och fixade vatten för att sedan flytta de dit. Sedan longerade Kattis Sigge med Sofie på och fortsatte inlärningen av tygelns inverkan vilket gick riktigt bra! 

Likes

Comments

​Ledig! Vi åkte till ett outlet-centrum och shoppade! 

Likes

Comments

Idag började vi 09:30 i stallet med Katarina och hade tur på EM. Giuseppe ville rida idag så han fick rida med oss på Toppur på en uteritt. Sofie markarbetade Nidi till en början och hoppade sedan upp. Kattis red Litli och och Katarina Ville. Under uteritten hade katarina en anställningsintervju ridandes på Ville. Hon fick jobbet! På kvällen ledde Sofie turen på Glettingur och Katarina red med på Chira medans Kattis städade baracken som vi alla 3 bor i!

Likes

Comments

Vi jobbade endast eftermiddag eftersom vi dagen innan endast jobbade förmiddag så det skulle bli som en ledig dag. Men vi gjorde en del vardagssysslor på morgonen som att kolla hästarna, fylla vatten och mocka. Paolo (veterinären) kom efter lunch. Han kom och tittade på Tinna som vi märkte var halt, Kattis fick springa med Tinna så han fick bedömma hennes rörelsemönster. Därefter konstaterade han att det var artros och gav henne en antiinflamatosrisk spruta samt en för smärtlindring och sa att hon skulle stå inne över natten, men att hon senare kunde gå i hagen, men inte kunde användas i verksamheten om hon inte blev bättre. Han kollade därefter även på Villes skap och på de övriga hästarna med inkar och gav recept på en tumörkräm som vi skulle lägga på dagligen så de skulle försvinna eller iaf inte vara öppna så flugorna kunde fortsätta att sprida viruset. Innan Paolo kom då vi väntade passade vi på att tvätta Katarinas bil. Sedan var det tvåtimmars tur som Kattis  ledde på Glettingur. Under tiden longerade Sofie Siggi, Chira(länga överlinje, slappna av och sträcka), Ville (trav) och markarbetade Niđi. Innan hon kom ned till paddocken drog han på sitt gamla vanliga sett 2 gånger. Han tryckte alltså bogen mot henne och vände huvudet fort och hårt åt andra hållet och sprang samt blev helt okontaktbar. Efter markarbetet var det inga problem och under matkarbetet gick det jättebra och Sofie lyckades få honom att trava och svänga åt båda håll samt göra framdelsvändningar. Därefter kollade hon hagarna så de var hela. När de kom tillbaka från turen hjälpte hon till och alla hjälptes åt att göra resterande vardassysslor.

Likes

Comments

Vi började klockan 7 eftersom vi hade morgontur på en timme. Sofie red med på Chira. Kattis stannade i stallet och longerade Litli, Niđi (som sprang försökte springa över henne), Siggi (som var så duktig att det räckte med endast röstkommandon) och Ville (jobbade på att han skulle trava). Därefter åkte vi och klippte bort alla grenar och allt som låg ivägen när vi red den andra tvåtimmars turen.

Likes

Comments

Katarina kom tillbaka från Sverige så vi var lediga!!

Likes

Comments

Vi var fortfarande själva och vi hade ingen tur så vi började vid 9. Sofie red Brenna och Kattis red Litli på galopptur för att de skulle få mer framåtbjudning. Därefter red Kattis Nátfari med Siggi som handhäst och Sofie red Ville. Vi gjorde vardagssysslor samt smorde Villes skap enligt instruktion. Därefter longerade Kattis Chira och jobbade på att hon skulle slappna av och länga överlinjen och länga frambensstegen då hon trippade något extremt. Sofie provade något nytt med Niđi i paddocken. Hon provade att markarbeta honom och fick fantastiska resultat då han inte gjort det tidigare och därför inte lärt sig att komma undan då. Därefter red hon honom och det gick då klart bättre, men svänga åt höger i trav var fortfarande näst intill omöjligt, men det gick åt vänster nu iaf. Därefter kollade vi staketet så inga vildsvin haft sönder det.

Likes

Comments

Vi började kvart i 7 med morgontur. Det var en tvåtimmars tur. Det var samma tcå svenskar som dagen innan med så vi valde att ta den andra två timmars rundan. Den hade Kattis endast ridit en gång och Sofie ingen. Men Kattis som ledde turen hittade hela vägen på Glettingur. Det skulle vara två engelsmån med också, men de dök inte upp så vi startade en kvart sent eftersom vi väntade på dem. Vi gjorde vardagssysslor. Därefter longerade Kattis Siggi med bett för första gången och Sofie satt på, det gick fantastiskt bra. Kattis red därefter Zorro i paddocken och arbetade med att få mer bärighet. Sofie provade om det skulle fungera med att jobba från marken och få respekt där först med Niđi. Så Sofie longerade honom, trots att hon hade träns och longerade med linan i bettet drog han och sprang över Sofie samt stegrade mot henne flera gånger. Efter ca 20 min blev han bättre och hade lite mer respekt. Därefter longerade vi båda Ville en stund var och jobbade på att få honom att trava så vi höll honom på en väldigt liten volt runt oss. Det kom något steg här och där vilket är stora framsteg för honom eftersom han ALDRIG travar. Smorde Villes skap 2 gånger enligt instruktion. Därefter kollade vi hela staketet.

Likes

Comments