LCHF, Om mig, Sockerberoende

"Jag äcklas av mig själv" var en extremt vanlig tanke hos mig för mindre än två år sedan. Jag grät nästintill varje kväll över hur mycket jag hatade min kropp - samtidigt som jag tröstade mig själv med godis, läsk, chips och snabbmat.

I dag är det ett och ett halvt år sedan jag körde igång med LCHF, och herregud vilken resa det har varit. Jag minns det fortfarande som det var i går, även om det samtidigt känns som det är flera år sedan jag började.

Efter att ha mått konstant dåligt under en väldigt lång period på grund av min viktuppgång så bestämde jag mig spontant en dag att göra någonting åt det. Efter att tidigare i mitt liv ha testat en lång lista av olika dieter så som pulverdieter, räkna kalorier, träna m.m. utan något resultat så ville jag ge LCHF en chans.

De här bilderna tog jag när jag började med LCHF, ångest!

Jag är så glad att jag tog det här beslutet den dagen. 1.5 år sedan sa jag "nej, nu räcker det" och frågade min pojkvän om vi kunde testa på LCHF. Jag är så tacksam att han sa ja och ställde upp för mig i mitt val. Han följde med på resan under några månader och lagade precis allting som jag ville testa på. Är inte det kärlek så vet jag inte. Mikko har alltid varit den som lagar mat i vårt hushåll, eftersom att han helt enkelt tycker att det är kul. När han senare gav upp och började äta en normal kost igen, så fortsatte han att laga lågkolhydratkost till mig.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Så, 18 månader senare och resultat är:
40 kilo minus på vågen
Byst: -22 cm
Midja: - 24 cm
Mage: - 31 cm
Lår: - 14 cm
Arm: - 11 cm
Rumpa: 9 cm (mätte först efter 6 månader här dock)
TOTALT: 111 CM!

Jag tog inga mått direkt vid start, utan startmåtten är först en månad in i "dieten" och då hade jag redan tappat 10 kilo. Därav är dessa måtten nog en bit i från sanningen.

Jag trodde helt ärligt talat inte att det skulle gå så bra som det har gjort. Dels förväntade jag mig inte en sådan extrem viktnedgång, att kosten skulle påverka mitt humör och välmående så mycket som det har gjort och inte heller att jag ens skulle orka stå ut. Men om jag ska vara helt ärlig så har det inte ens varit svårt. Jag skulle inte byta den här livsstilen mot någonting i världen.

Extremt många jag stött på i skolan, på jobbet eller vart som helst egentligen, är extremt skeptiska till LCHF och väldigt ofta möts jag av kommentarer i stil med:
"Det är jätteohälsosamt att äta så mycket smör och grädde",
"du kommer att dö i förtid",
"det där kan bara inte vara nyttigt",
eller att LCHF är rent av "äckligt".

Jag har lärt mig med tiden att inte låta mig själv påverkas av vad folk säger. För det första, jag har inte förgiftat min kropp med socker på 18 månader. Dessutom har jag slutat röka. Jag tror helt enkelt inte på att jag skulle leva en sämre livsstil i dag än vad jag gjorde för två år sedan när jag låg och krängde chips och godis i sängen varje kväll. Jag har alltid ätit grädde och smör, även innan jag började med LCHF.

Det är extremt tröttsamt när folk tror sig veta bäst vad som fungerar för mig. Jag kan ju både se och känna hur min kropp mår nu. Förr hade jag konstant noll energi. Jag var trött när jag vaknade, jag var trött när jag kom hem från jobbet, jag var trött när jag gick och la mig och faktiskt under hela dagens gång. Jag hatade mitt liv, och jag hatade mig själv.
I dag är jag en helt annan människa.

Här hade jag ätit LCHF i en månad ungefär och var jättestolt över min viktnedgång! Minus 10 kilo på vågen tror jag att jag låg på här....

Och så en bild i från den här sommaren, minus 40 kilo.

Jag vill tillägga att jag är otroligt tacksam för alla mina följare via Instagram som sporrar mig varje dag. Självklart möts jag inte bara av negativitet, utan även en oändlig drös av kärlek.

Om du känner för att följa mig och min viktresa där så heter jag @lowcarbmalta på Instagram. Där postar jag alltid jag äter i hopp om att inspirera andra som följer en lågkolhydratkost, eller som kanske är nyfikna på att börja.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Matlagning, Recept

Som invigning av de kantarellerna jag och Mikko var ute och plockade i går så fixade vi "kantarellmackor". Eller ja, Mikko åt riktiga men jag ersatte brödet med romansallad i botten istället.

Det var extremt svårt att få en bra bild på mackan får jag lov att säga haha. Men den består av romansallad, bacon, stekt ägg, smörstekta kantareller, lagrad prästost, creme fraiche och rödlök. Snacka om en lyxig macka!

En lite tydligare bild, men det ser mindre aptitligt ut haha! Supergott, men nästa gång kör vi en simplare variant då baconen tog över smaken av kantarellerna.

Likes

Comments

Matlagning, Recept, Vardag

Någon annan som gillar att lyxa till vardagarna med en finare frukost? Pannkakor är en favoriträtt som har varit med mig sedan jag var ett litet barn. Därför är jag glad att jag har lyckats hitta ett recept som är anpassat för LCHF som inte smakar ägg, utan faktiskt som riktiga pankisar!

Recept på pannkakor för två personer:

2 dl grädde
1 dl vatten
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver..

Rör ihop smeten och stek på medelvärme. Servera med grädde och bär.

Mums!

Likes

Comments

Vardag

Söndagen har spenderats i skogen då det var dags för svampplocking. Jag, min pojkvän och min pojkväns mamma. Jag hade aldrig plockat svamp förut och jag måste erkänna att det var förvånandsvärt skoj haha! Vi hittade jättemycket kantareller och vädret var precis lagom svalt.

Har jag nämnt att jag älskar färgerna av hösten?!

Hittade ett kranium från antagligen ett rådjur, eller vad det nu kan vara från..

Min skörd! Jag och Mikko tillsammans fick ihop hemskt mycket svamp så nu får vi vara kreativa med matlagningen de närmsta dagarna.

Likes

Comments

Matlagning, Vardag

En stor favorit som jag aldrig kommer att tröttna på är min ryska yoghurt med frön och bär på. Gärna blandat med lite grädde och vaniljpulver. MUMS!

Godmorgon på er, nu ska vi se vad vi kan göra av den här söndagen.

Likes

Comments

Matlagning, Recept

Jag har upptäckt en ny frukostfavorit som har blivit standard för mig här om morgnarna - mandelgröt!

Jag har alltid älskat mannagrynsgröt och jag tycker faktiskt att mandelgröten är slående lik i smaken. Äntligen!

För en portion mandelgröt gör jag så här:

- Smält 50 gram smör på medelvärme.
- Vispa i ett ägg.
- Häll i 1 dl grädde.
- Tillsätt nu en matsked mandelmjöl och därefter en halv tesked fiberhusk.
Det är jätteviktigt att röra hela tiden för att gröten inte ska brännas. När fiberhusken har tillsatts så går det undan!

Simple as that! Servera med valfritt tillbehör. Jag brukar köra på sockerfri jordgubbssylt och lite grädde på toppen. Annars funkar det utmärkt med bär eller nötter.

Mums!

Likes

Comments

Fotografi, Vardag

I dag åkte jag och Mikko på en spontan roadtrip till Drottningholm. Jag måste säga att det verkligen är sååå skönt att ha bil och kunna åka runt till olika ställen när man känner för det. Jättemysig och höstig dag med min kärlek.

Jag tror inte att jag har varit i Sverige under hösten sedan jag flyttade till Malta? Det blev alltid att man åkte hit under sommaren eller till julen, och därför har jag helt glömt hur fantastiskt underbart fint det är i Sverige under den här årstiden.

Jag är faktiskt fruktansvärt nöjd över vårt beslut att flytta hem. Det må stundtals vara kallt och jävligt, men det är också helt fantastiskt underbart.

Likes

Comments

Vardag, Fotografi

Förra helgen spenderade jag hos min syster i Halmstad. Hennes minsting Liam fyllde två år och äntligen kunde jag vara med och fira. Under mina år på Malta har jag missat totalt 4 barnkalas/födelsedagar samt två dop. Det tär verkligen på hjärtat, därför var det så skönt att jag äntligen kunde vara med.

Jag tog tåget ned till min syster redan dagen innan och sen sov jag där i två nätter. Vi må vara systrar, men vi är även bästa vänner. Vi åt mycket mat, vi drack mycket vin (lite för mycket) och lekte med barnen medan man fick deras uppmärksamhet bland allt folk som också slogs om deras uppmärksamhet under helgen. Men helgen får i sin helhet 10/10 poäng. Jag vill redan åka tillbaka till både min syster och hennes barn som jag älskar så mycket. <3

Lilla, fina och underbara söta Liam som fyllde två år. Jag gav honom duplo-lego i födelsedagspresent och jag tror (i alla fall hoppas?) att de var uppskattade.

Om ingenting annat så uppskattade storebror Noel alla Liams presenter haha!

Det är ett tag sedan jag bloggade, men jag var bara tvungen att dela med mig av dessa bilderna. De får mitt mosterhjärta att smälta och svämma över med kärlek. <3

Likes

Comments

Matlagning, Vardag

Det allra bästa med att bo i Sverige för min del är hur enkelt det är att äta enligt lågkolhydratkost här. Titta vad jag hittade i butiken här om dagen?!

Spagetti gjort på kålrot! Jag var såklart tvungen att köpa hem och testa det tillsammans med min köttfärssås.

Om jag åt bara spagettin för sig själv så blir man såklart inte lurad, det smakar inte spagetti för fem öre. Kålrot har en konsistens mer lik potatis än pasta. Men om jag blandade ut det med min köttfärssås så kändes det precis som att jag åt spagetti och köttfärssås?

Fantastiskt gott, rekommenderas starkt! Jag kommer absolut att köpa kålrotsspagetti igen i framtiden.

Likes

Comments

Matlagning, Recept, Vardag

Hej allihopa! Hoppas allt är bra med er.

Igår så kom min svärfar hem från Laos där han har varit i en månad så jag tänkte att jag skulle förbereda en middag tills dess. Jag fixade i ordning fläskytterfilé med ugnsrostade grönsaker och gräddsås.

Gör såhär:
Putsa filén och krydda smörj in med soja, salt och peppar.
Stek alla sidor på filén tills att den har fått en fin yta.
Placera på en ugnsfast form tillsammans med valfria grönsaker. Jag använde mig av paprika, zucchini, rödlök och svamp.
Tillaga i ugn i 30 minuter.
Under tiden så fixar jag i ordning min gräddsås som jag gör på stekskyn från fläskytterfilén tillsammans med kalvfond, grädde, salt och peppar. Istället för redning så använde jag en klick philadelphiaost som gör att såsen tjocknar till.

Tada! Redo att servers. Smaklig måltid!

Likes

Comments

Instagram@lowcarbmalta