Someone finally said it

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att Våldta Henne För Att Hon Hon Har Lite Kläder.

Varför får tjejer frågan "vad hade du på dig" när de blir våldtagna? Detta är en fråga jag ställt mig så många gånger å det är fortfarande så fruktansvört oklart. Om jag hade på mig fyra tröjor och 2 par tights, eller om jag bara hade på mig underkläder gör ju ingen skillnad, om jag blir våldtagen så är det inte mitt fel.
Folk verkar tro att tjejer är objekt så fort de är fulla, okontaktbara eller har lite kläder på sig. och tyvärr måste jag meddela er om att det inte är så.
Jag fick ett meddelande för ett tag sen "Men om man springer halvnaken genom stan får man skylla sig själv om man blir påhoppad" och det gjorde mig så fruktansvärt frustrerad. Mitt svar på detta blev något i stil med att "Det spelar ingen roll om jag springer runt helt utan kläder, blir jag våldtagen är det 100% den/de andras fel."
Sen kommer det vanliga "Men jag kunde inte låta bli" och vet ni vad? Om ni inte själva hör hur fånigt det låter, så är dörren där.
"Förlåt för att jag fick dig att känna dig
obekväm för att sedan tvinga dig klä av dig kläderna och i vissa fall slå dig för att sedan våldta dig och där med ge dig skuldkänslor, ångest, depression och sår för resten av ditt liv, men jag kunde inte låta bli"

Med detta önskar jag en god kväll, och till alla er som någon gång sexuellt utnytjat eller så mycket som tagit på en annan människa som denne inte tyckte om, ni förtjänar inget. Eller vad säger jag? Ni förtjänar allt, allt som är dåligt.

Likes

Comments

Gender queer, Bi gender, Agender, Gender fluid, Demi gender, Tjej, Gender void, Transgender, ja, listan kan göras lång på världens alla olika kön. Men låt oss klargöra en sak: Hen är inte ett kön. Jag vet inte hur många gånger jag har försökt förklara detta för folk som tydligen har lite för svårt att förstå.
För att förklara detta på ett lättare sett ska jag ta tjej (hon) som exempel. Tjej är ett kön men hon är ett pronomen. När någon frågar dig vilket kön du har säger du alltså tjej, inte "hon". Samma sak om du är Gender fluid, som jag är, och använder hen som pronomen. Jag säger inte att jag är "en hen" utan att jag är genderfluid.
Hon, Hen, Hyn, Han och Hin är alla exempel på pronomen, precis som att Tjej, Gender Fluid, Kille, Bigender och Gender Queer är exempel på kön.
Vill även påminna om att det är feuktansvärt nervärderande och transexkluderande att säga "En hen" till en person som är transexuell, ickebinär eller använder hen som pronomen. Vill även säga att jag är fullt medveten om att ickebinära också kan använda hon eller han som pronomen, men ville göra detta inlägg lättare för andra att förstå. Hoppas inte att någon tog illa upp men om ni gjorde det får ni skriva en kommentar.)

Likes

Comments

Jag kan vara den första feministen ni hört säga detta, men mens är äckligt. Det är jobbigt att ha, det kan göra ont, det läcker, det gör fläckar på kläder och lakan. Men, det betyder inte att personen som har mens är äcklig.
Om en har mens vill en inte höra ett en är äcklig, eller att mens är äckligt. En vill bli frågad hur en mår eller om du kan göra något för en.
Det jag menar är alltså inte att det är äckligt har mens, jag menar bara att det är precis lika äckligt att ha mens som att gå på toaletten.

Bild från Pinterest.com

Likes

Comments

Detta är till alla tjejer som någon gång blivit sexuellt utnytjade.
Detta är till alla killar som nånsin tvingat sig själva att hålla tillbaka tårarna.
Detta är till alla människor som mår dåligt för att de är födda i fel kropp.
Dett är till alla som blivit lämnade när de kommit ut.
Detta är till alla tjejer som känner sig tvungna att sminka sig.
Och till alla killar som inte vågar.
Detta är till alla transpersoner som känner sig bortglömda.
Detta är till alla som blir tvingade att välja mellan man och kvinna.
Detta är till alla tjejer som är rädda när de är själva ute på kvällen.
Detta är till alla er som blivit skrattade åt när ni blivit utsatta för våldtäkt.
Detta är till alla er.
Jag finns här för er och jag ska kämpa för er. Allt blir bättre, ge inte upp.

Likes

Comments

I dagens samhälle förväntas tjejer bära smink för att se bra ut, och killar förväntas säga "men du är finare utan". Men nu ska jag säga något som kommer att chocka er alla. Smink är inte könsrelaterat, och du får bära smink vilken könsidentitet du än har. Det spelar ingen roll om du är en bisexuell ciskvinna eller hen hetero transman eller queerperson rakt igenom, vill du sminka dig så gör du det. Det spelar inte heller någon roll hur mycket, vill du gå all in och ha full face makeup, gör det! Eller om du bara vill ha lösögonfransar eller bara contour eller bara ögonbryn, kör!
Detta med att "killar som har smink är gay" kan folk bara ge upp. Det finns inget som är typiskt homosexuella, så till er som har fått för er det så är jag ledsen. Dessutom går det inte riktigt ihop i mitt huvud. Om alla killar som sminkar sig är gay, borde då inte alla tjejer som sminkar sig vara hetero? Och vad händer med de som t.ex. inte har en bestämd könsidentitet eller vars identitet ändras med tiden?
Om ni har några ideer om detta får ni jättegärna skriva en kommentar. Berätta också om ni har ett ämne ni vill att jag ska ta upp i ett inlägg!

Bild från Google

Likes

Comments

Men Även Om Jag Inte Hade Haft Det Hade Du Varit Dum I Huvudet.

Vad är grejen med att få en tjej/en person som får mens att vara tyst genom att säga "Har du mens eller"? Jag vet mycket väl att man kan få humörssvängningar när man har mens och pms, men det betyder inte att jag måste ha mens VARJE GÅNG jag är arg. Borde inte det i så fall betyda att jag har det varje gång jag är glad också?
Folk måste sluta använda det som en förolämpning. Ca halva jordens befolkning kommer att få mens, och 70% av dem kommer i sin tur få pms. Det är lika bra att sluta använda det som skällsord nu. Det ändå inte gör någon skillnad efterson att personen med 100% säkerhet har eller inte har mens.
Så ja, jag har mens, men du är dum i huvudet i vilket fall.

Bild från google

Likes

Comments

Problemet med dagens samhälle är att folk inte tar förtryckta personer och feminism på allvar. Folk får mig att framstå som en idiot när jag står upp för mina egna och för andras rättigheter, och det stör mig. Senast för bara några timmar sedan, när jag satt i klassrummet, och ännu en gång någon timme senare var jag med om detta.
Jag sitter alltså i klassrummet. Vi har fått en uppgift som går ut på att skriva en text tillsammans med en annan person. Killen jag är med sitter då och då och babblar med sin kompis som sitter vid bordet bredvid. Gång, på gång, på gång hör jag orden "Fan vad bögigt" och "gay" och jag tröttnar tillslut. Jag säger till dem stt sluta använda ordet bög som ett skällsord, för det är inget fel på att vara gay. Svaren jag får är ett kort "varför" och "Vad fan ska man säga då? Homosexuell?"
MEN NEJ?! Du ska inte säga nånting! Jag vet att det är jättekul att vara elak mot sina vänner, jag är det själv (alltid på skoj förstås), men du måste inte använda ordet gay, eller bög, eller homosexuell, eller lebb. Nästan vad som helt, men inte något som förtrycker. Inte för att personen du säger det till blir ledsen, utan för att homosexuella runt om kring dig kan ta illa upp. Folk som faktiskt är homosexuella.
Det räcker nu.

Bild från ItsPronouncedMetroSexual.com

Likes

Comments

Till Att Jag Är Feminist

1. För att folk fortfarsnde tror att "Som en tjej" är något man kan använda som en kränkning.
2. För att kvinnor inte alltid har rätt till en utbildning.
3. För att det nästan aldrig finns toaletter eller omklädningsrum som är könsneutrala eller som är till för kön som är utanför normen.
4. För att 80% av alla kvinnor i sverige blir utsatta för sexuella övergrepp innan de fyllt 18.
5. För att "bög" ofta använd i nedvärderande syfte
6. För att så fort en tjej har en åsikt har hon mens.
7. För att bland de första frågorna som ställs till kvinnliga våldtäktsoffer är "Vad hade du på dig?" och "Var du påverkad av något?"
8. För att 79% av de som bestämde att abort inte skulle vara lagligt i USAvar cismän.
9. För att homosexuella och transpersoner alltid glöms bort, och saker ofta ses ur ett cis/heteronormativt perspektiv.
10. För att ickemän fortfarande tjänar 14% mindre än män.

Bild från Feminist.Teenager på Instagram

Likes

Comments

Jag är trött på utttrycket "Take her swimming on the first date" ("Åk och bada med henne på första dejten"). För er som inte vet, så är detta ett uttryck som uppkommit efter att någon antagligen tröttnat på tjejer som har smink på sig. Eftersom att det mesta sminket inte klarar av vatten kan man då inte ha smink på sig när man badar, och måste därför visa hur man ser ut "naturligt". När jag först hörde uttrycket visste jag inte riktigt vad jag tänkte, inte så mycket antagligen, men när jag för ungefär en vecka sedan insåg vad det faktisk handlade om blev jag förvånansvärt irriterad. För vadå, en person får ha på sig hur mycket smink den vill!
För ett par dagar sedan delade någon på instagram ett inlägg från twitter där det var någon som uttryckt sig på det sättet. Det var två bilder på en person där hon på första bilden inte hade något smink alls, och på andra bilden bar full face makeup. Texten som twitteranvändaren då hade skrivit löd ungefär såhär:
"Vi kan inte dejta om ni gör såhär, kalla mig en douche om ni vill, men dethär är falsk marknadsföring."
Och det första jag tänkte var "Är denhär människan dum i huvudet?" Vadå falsk marknadsföring? HON ÄR INTE EN PRODUKT.
Du ska inte behöva se någon utan smink för att kunna tyck om personen, och om någon väljer att ha på sig smink eller inte är inte din ensak. Om en person aldrig eller alltid har på sig smink är något som den själv väljer, och jag är så trött på kraven kring det som ställs i dagens samhälle. om man inte har något smink så är man "ful" och "oattraktiv", men så fort en faktiskt har smink så får man kommentarer om att man har för mycket.

Bild från WeNeedFeminlsm på Twitter

Likes

Comments