​​​​

Att jag hade gått in på en spellista min musik ligger på och så hade de lagt till en ny låt från mig för två minuter sedan. Hann inte se vilken låt det var innan drömportalen stängdes.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Gud gav mig en extra chans att skriva om historien och återgå till en tidigare kontrollpunkt i livet eftersom allt blev under 2018 för att få en andra chans att skriva om våren 2018.

Det var slutet på mqj 2018, och jag hade satsat massor men timingen blev fel. CSN pengarna upphörde, och samtidigt skulle aktivitetsersättningen omprövas. Jag väntar på besked därifrån.

Något jobb hade jag inte lyckats få lagom till att skolan slutade nu i juni 2018, och nu väntade jag på att deklarationen för förra året 2017 skulle bli färdig. Det visade sig att jag skulle få betala restskatt med över 11 000 kr. Den vilande delen och bostadstillägget som följer med det står kvar fram till juni 2018, men det börjar bli bråttom. Redan nästa månad, juni 2018 ska jag börja betala över 120 000 kr på mitt studielån. Jag får skjuta på en betalning.

Under våren satsade jag ännu mer pengar på min firma i mina tre områden, men det gick sådär. Inkomsten från musiken var det jag hade kvar under senare delen av våren 2018 men den minskar nu. Men de räcker inte på långa vägar.

Det som var jobbigt nu var att jag måste ha råd med biljetten till Stockholm för redovisningen av projektarbetet, och samtidigt ingenting sparat heller. Vet inte hur jag ska betala restskatten för 2017, och inte heller hur jag ska betala räkningarna.

Jag ångrar att jag inte fokuserade mer på mitt huvudområde data under den gångna våren, än bara på mina böcker och musik. Då kanske jag hade fått det där jobbet. Men istället brände jag alldeles tid, pengar på de andra projekten som är så svåra att göra lönsamma när jag istället kunde ha satsat det mesta på data och fått en bra sysselsättning där som räddar allt. Men samtidigt ha musiken, böckerna och börja föreläsa som en bisyssla som kan skapa mervärde för mig

Nu stod mitt hopp inför sommaren och hösten att jag kommer in på distanskurserna i media och ett halvtidsprogram på Linnéuniversitet. Men då skulle jag få låna ännu mer pengar.

Nu har jag rest tillbaka i tiden till den 9 december 2017, och fått en enda chans att börja om våren 2018. Utbildning söker jag igen att ha som sista utväg

Likes

Comments

Jag drar analogi mellan ekonomi och andning. Du måste andras in (inkomster) och andas ut (betala räkningar).

I dagens samhälle är det som att denna andning hyperventilerar, och konditionen är hur bra ekonomin är.

För mig är det som att jag måste spendera mycket pengar, för att få in nya pengar. Satsa på nya saker till firman, men ovissheten och pressen och stressen att hela tiden jaga nya framgångar och oron för förändringar gör samtidigt att man äter fel och därmed ökar omkostnaderna. Det är som att ta i så hårt så att man övertränar.

Precis som med kroppen behöver ekonomin rörelse. Pengar måste flöda in och ut genom människor, organisationer m.m. för att samhället ska fungera. Vi måste konsumera för att andra ska få sitt jobb och inkomst.

Men ibland känns det som att det blir en överansträngning, och man skapar ett behov av stora inkomster. Jag tänker vad händer när sommaren kommer och kurserna tar slut och studiemedlet försvinner. Då blir det problem. Det är som att springa och syret tar slut, och man kommer att kvävas. Ju fortare man andras, ju mer syre kräver man.

Precis som att meditation är bra för kroppen att gå ned i varv och få lägre blodtryck och puls så tänker jag mig att något liknande kan ske när det gäller ekonomin. Jag är uppe i varv nu, gör många projekt och satsningar, men jag blir som sagt sårbar och klarar inte om jag tappar andan. Istället borde man göra som buddha, gå ned i varv och andas lugnare, så klarar man sig längre.

Min doktrin har under 2017 varit att satsa så in i helvete med firman, marknadsföring m.m. Men samtidigt höjer jag pulsen poå min ekonomi som sagt och blir mer sårbar, för då måste jag hela tiden ha det stora inflödet av syre och inkomster och hela tiden ha tur. Men det skapar som sagt stress och oro som i sin tur förvärarr situationen med sämre levnadsvanor. 

Så istället funderar jag på att mynta termen och konceptet "Ekonomisk meditationen", ingenting nytt men det är så jag kallar det. Om man kunde skära ned på levnadsomkostnaderna blir det lättare att hantera en lägre inkomst, dvs. man kan "andas" lugnare ekonomiskt, istället för den väldigt snabba hyperventileringen. Tex. sluta köpa loka och skräpmat och hämtmat. Om jag kunde få mer energi till att laga mat, så kanske jag sparar 2 000 kr till exempel. Tillsammans med andra besparingar kanske jag kan undvika att förlusten av studiemedel i sommar försvinner, och istället klara mig från det jag får från firman. Det är då för ekonomin som när man går in i meditation, man blir mer avslappnad, den ekonomiska andningen går långsammare. Men man måste andas annars dör man, syret måste man ha, precis som man måste ha inkomst och betala hyran. men om man hade lugnare andning så blir man inte lika sårbar och lägre blodtryck,.

Att ha hög ekonomisk puls, dvs. beroende av stora inkomster för att samtidigt satsa ännu mera, är som att ha högt blodtryck, man kan råka illa ut.

Likes

Comments

För några veckor sedan var jag hos optikern som konstaterade att jag hade en kraftig försämring av synen under de senaste fem åren, och skickade en remiss till ögonläkaren.

Nu sitter jag i väntrummet på sjukhuset och är nervös inför besöket som ska ske om några minuter.

Jag blir väldigt nervös. I remissen stod det att jag sitter mycket vid datorn, har astigmatism m.m. Fick hem ett brev för några veckor sedan där det stod att de skulle ge pupillförstorande droppar.

Blir väldigt nervös. Sköt upp besöket två gånger, och funderade på att skjuta upp dagens till efter nyår, för att slippa oro över julen, men nu var det för sent att avboka, och jag pratade med sköterskan på telefon.

Jag vart mest orolig för att ögonläkaren skulle säga att jag aldrig fick hålla på med datorer pga att min syn skulle försämras. Ofestligt att det dessutom är på treårsdagen av svampkrisen då jag fick badförbud, ska detta följas upp av ett datorförbud? Eller tänk om det är diabetes? Och bara ögondropparna är otäcka, man kommer inte kunna se så mycket. Ja märker inte av besvären, jag klarar mig, varför ska jag ödsla tid och energi på detta?

En sak är ganska säker - de kan inte förbjuda mig att använda datorer precis som de gjorde med badhuset för tre år sedan. Hon sa när jag pratade med henne igår att vi lever ju trots allt i år 2017, och vi måste ju sköta saker på datorer numera såsom räkningar, bokföring jobb m.m. Så även om det skulle vara så kan jag inte följa det, även om synnedsättninen skulle bli värre eftersom det är det jag brinner för och dessutom måste sköta bokföring, ekonomi, jobb m.m. för att försörja sig. Möjligtvis att läkaren rekommenderar att man sitter längre från skärmen, tar pauser m.m. Eller att jag bara fick använda datorer för det nödvändigaste och inte arbeta med det som huvudyrke utan borde göra något annat såsom att hugga ved eller köra buss, men det kommer jag inte följa, för till skillnad från badhuset kan jag inte bli "portad" såsom med datorer, eftersom ingen kan kontrollera om jag följer rekommendationen eller inte, till skillnad från badhuset där badvakterna ju kan stänga av en om de tycker att man inte är i lämpligt skick att bada som i fallet med svampen, för synnedsättningen smittas ju inte heller... Eller att min boendestödjare när jag berättar om rekommendationen att inte få jobba med datorer skulle tvinga mig att byta jobb och utbildning för detta, men det tänker jag inte heller följa. Jag måste fortsätta mitt datorliv som vanligt, hur än läkaren säger.

Men sedan finns det farhågor att det skulle vara symtom på något värre såsom diabetes eller cancer, riktigt läskigt när något helt nytt dyker upp sådär.

Likes

Comments

Just nu läser jag funktionell programmering i min kurs på Lernia, och där får jag lära att många gillar funktionell därför att man slipper massor av overhead och angriper problemet direkt, utan en massa globala variabler.

Jag funderar på om det inte är något liknande för mina mentala strategier att anamma också, eftersom jag ser att jag ofta tänker ofta med "globala variabler" på så sätt att jag gör saker invecklade och komplicerar saker i onödan, som t.ex. att om jag ska utföra en aktivitet så trasslar jag till det, t.ex. att om jag ska utföra en uppgift, så försöker jag utföra sidogrejer i sin tur som ska förenkla uppgiften men som gör att jag fastnar i sidouppgiften istället, för att angripa problemet direkt.

Ett bra exempel är min sida, att jag tänker att "jag kan väl implementera resumén som en form av posts", men då går det åt timmar på att få det att fungera, istället för att lägga ut en helt vanlig lista med länkar till mina projekt, vilket hade tagit mig fem minuter.

Jag, som jag tidigare sagt ser jag mig som ett datorsystem och olika programmeringspardigm och jag har i nuläget ett väldigt imperativt sätt att leva på så sätt att jag har så många olika rötter och relationer till alla handlingar (massor av sidoprojekt, beroenden m.m.) som gör att saker tar onödig tid och energi.

Ett annat exempel är bokföringen när jag ska lägga in verifikat, jag går i ordningen från tidigast, som är längst ned på listan, vilket gör att jag för varje gång måste skrolla ned igen, istället för att gå top down, så att jag snabbare blir klar. Skrollning blir då ett "globalt beroende" jag skapar i varje iteration i aktiviteten.

Likes

Comments

Det är nyårsafton om bara några dagar då Det gågna qi året börjar lida mot sitt slut. Den sista månaden, oktober brukar de mörka energierna härja då reserven av positiv harmoni övertrasseras på grund av övergången till mörkare tider. Det märks varje oktober med grejer som gått fel, olyckor och allmänn olustkänsla. Bland annat så gjorde jag misstag på jobbet och jag väntar på positiva saker.
Vid 1 november nollställs alla energier, saker jag sett fram emot händer, ljusare mornar, jag får ny mental energi. En harmoni infinner sig, saker jag hoppats på blir verklighet och drömmar uppfylls. Nya förfrågningar kommer.
  Och i år är inget undantag. Imorgon släpps drömspelet Super Mario Odyssey jag väntat på, jag kommer på nya sätt att motivera mig att ta tag i saker som är mindre roliga, jag får ordning på teven och lyckats skrapa ihop 600 som grundplåt till nytt sparande.

Här är jag på TV! Skulle kunna vara efterlyst

Nu har jag varit och handlat julmat så här på "#julafton"

Likes

Comments

Det är nyårsafton om bara några dagar då Det gågna qi året börjar lida mot sitt slut. Den sista månaden, oktober brukar de mörka energierna härja då reserven av positiv harmoni övertrasseras på grund av övergången till mörkare tider. Det märks varje oktober med grejer som gått fel, olyckor och allmänn olustkänsla. Bland annat så gjorde jag misstag på jobbet och jag väntar på positiva saker.
Vid 1 november nollställs alla energier, saker jag sett fram emot händer, ljusare mornar, jag får ny mental energi. En harmoni infinner sig, saker jag hoppats på blir verklighet och drömmar uppfylls. Nya förfrågningar kommer.
  Och i år är inget undantag. Imorgon släpps drömspelet Super Mario Odyssey jag väntat på, jag kommer på nya sätt att motivera mig att ta tag i saker som är mindre roliga, jag får ordning på teven och lyckats skrapa ihop 600 som grundplåt till nytt sparande.

Här är jag på TV! Skulle kunna vara efterlyst

Likes

Comments

Jag hade en craving för flott kebabtallrik och coca cola. Jag stod mellan valet att gå in på pizzerian och beställa den onyttiga måltiden och att gå till Ica och ta en sallad. den ena ger omedelbar tillfredsställelse men tar mig till fel parallel värld fylld av sjukdom och misär. Den andra till ljuset. Jag kunde inte hålla mig och sprang in i pizzerian och ropade "En kebabtallrik utan grönsaker..." när jag kom på att det var portalen till den mörka världen. Gick till Ica och köpte grönsaksgrejen med två stora broccolibitar och ägg. Det blir nämligen så kallade frön till Buddhalowmeditationen då de påminmer om känslan att bada. Och när jag börjar äta lockar jag till mig goda energier direkt och det kommer meddelande om nya coola erbjudanden

Likes

Comments

Idag har jag besökt #bokmässan och Type and Tells monter där de tog en #bookfacefriday på mig och min bok.

Imorse på tåget dit upptäckte jag till min glädje att min senaste låt Astral Paradise kommit med på Spotifys "Sleep" spellista! En dröm har blivit verklighet! Ska bli spännande att se statistiken för låten.

Jag hade ingen egen monter men fick min bok en offentlig hängning i deras monter tillsammans med andra självpublicister. Jag diskuterade också deras ändringar sin prismodell som att distribution av eböcker blir gratis.

Besöket avslutades med en #bookfacefriday på Alexander Forselius

Alecca ser att sin pojkvän Alexander är nöjd efter dagens alla framgångar.

Och här är min (Aleccas)  nästa bok som jag jobbat på... Kanske kommer den lagom till julafton...

Vilken dag

Likes

Comments

Jag tycker det är dags att förbjuda bostadsrätten. Det kan mest bli bostadsfel. Det är som att spela på lotto med en lott som är värd flera miljoner, som man förvisso ska bo i. 

 Du sätter dig i skuld till en bank, riskerar att få sälja med förlust, kan bli av med bostaden ifall du blir insolvent. Soc. kan tvinga dig att sälja ditt hem om du söker bistånd. Har du en relativt billig hyresrätt så är du "skyddad" så länge du kan betala din hyra eftersom du inte äger din bostad.

Dessutom är det ett rent gissel det där med priserna som kan gå upp och ned. Dessutom ska du själv pröjsa om kylen eller spisen bestämmer sig för att gå sönder. Bostadsrätten driver också på den onda kapitalismens framfart i storstäderna där bostadsbristen blir som en osynlig vallgrav för alla lycksökare utanför staden.

Nej, det är dags att avlegalisera bostadsrätten.


Likes

Comments