Nu är det bara en minut kvar av 2017 och vi välkomnar 2018 med ett stort leende på läpparna! Med ett nytt år kommer nya idéer och ny energi, så vi i föreningen ska jobba hårdare än någonsin framöver. Bland annat så ska vi göra minst en trailer till för vår crowdfunding som nu nästan är färdig att publiceras. Nu är det inte heller mycket kvar att skriva på den första delen av vår fantasytrilogi, så den är snart redo att börja filmas. Vi hade tur som hittade en så hjälpsam och skicklig klippare för våra trailers och förhoppningsvis piloten.

Gott nytt år till er alla, fantasyälskare eller inte! Må ert nya år bli magiskt och bringa er lycka. Håll utkik efter nyare foton och inlägg här snart. Låt oss också hoppas på att snö faller på oss snart igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Yay, nu har Femifantasy fått sammanlagt 300 gilla-markeringar på Facebook! Det är egentligen inte så mycket när allting kommer omkring, men med tanke på att vi är en liten förening så är det ganska bra. Precis som med allting annat så måste en ju börja någonstans, så vi klagar inte. Nu är det dags för oss att satsa på 400 gilla-markeringar som nästa delmål. Kom igen, läsare, visst vill ni hjälpa oss att nå det?

Tack så jättemycket till alla som gillar och följer oss på Facebook! Glöm inte att också följa oss på Instagram för vackra foton och spännande (om så korta!) videoklipp. Fler foton är på väg hit till bloggen också, men vi vill inte lägga upp för många ofixade, gamla foton bara för sakens skull.

Likes

Comments

God jul, gott folk! Snart är år 2017 och vi har stora planer för våra projekt. De flesta av er känner nog till att vi jobbar på en filmtrilogi, så den kämpar vi hårt med för att få så bra som möjligt. I det förra inlägget visade vi er en trailer, men vad vi inte har skrivit om tidigare är att vi ska göra en crowdfunding som ska pågå till våren. Så snart crowdfundingen är startad kommer vi att länka till den i något framtida blogginlägg, men under tiden kan ni kolla in vår trailer igen och gärna dela vidare den på olika medier på nätet.

Likes

Comments

Hurra! Efter så många "om" och "men" så har vi äntligen en trailer att påbörja vår crowdfunding för filmtrilogin med. Det enda som nu saknas och återstår är att klippa ihop pilotepisoden, men vi saknar några bitar än för att vår käre klippare ska kunna klippa ihop den också. Nu har vi ju åtminstone en trailer, så vi har nu tagit ett steg framåt på vår långa väg.

Likes

Comments

Glad Halloween, gott folk! Idag tänkte vi dagen till ära dela med oss av ett par nytagna Halloweenfoton på vår sekreterare och på vår ordförande. Fler foton kommer att dyka upp efter torsdag, men detta är några foton som togs Halloween-dagen till ära.

Oh, vi vill också snabbt dela med oss av den goda nyheten att vi äntligen verkar ha hittat en klippare för piloten och för trailern. En av ledamöterna har en klipp-/redigeringskunnig vän som anmälde intresse för att hjälpa oss, så nu dröjer det nog inte länge förrän vi har någonting mer spännande att visa er. Yay!

Likes

Comments

Yay, piloten och trailern är efter mycket slit äntligen färdiga att klippas ihop för att sedan visas upp för publik.Det enda problemet nu är att vi saknar klippare/redigerare, så detta är vad vi efterlyser den här gången. Kraven och önskemålen hittas nedanför:

- Du måste ha klippt och redigerat film tidigare.
- Du måste ta uppgiften på allvar och tåla deadlines.
- Du måste vara feminist.
- Helst ska du vara kvinna.
- Helst ska du vara/bli förenings-/(stöd)medlem.
- Helst ska du vara åtminstone 18 år gammal.

Så, det var våra önskemål och krav på klippare/redigerare. Alla punkter som inleds med "Helst" är önskemål, medan alla som innehåller ordet "måste" är krav som vi inte kan kompromissa bort alls. Handlingen på piloten är denna:

Den snart 18-åriga Anastasia har alltid känt sig utanför och annorlunda. Hon har skickats runt i flera olika skolor under hela sin skoltid och först på gymnasiet har hon fått vänner. Innan hon ska börja sitt sista år på gymnasiet så börjar det ske riktigt märkliga saker. Anastasia börjar höra röster och se saker som ingen annan kan se eller höra. Hennes bästa vänner har riktigt blandade reaktioner på hennes beteende; den ena finner det jättespännande att Anastasia kan höra och se saker som andra inte kan, medan den andra vännen finner det absurt och tror att det är en sinnesförvirring som kräver professionell läkarhjälp. Vad som egentligen händer är det ingen av de tre väninnorna som kan gissa, för det är någonting som är oförklarligt för dem. Anastasia hör inte hemma bland människorna, hon hör i själva verket hemma i en magisk värld som styrs av gudar och andra varelser. En kväll försvinner hon spårlöst från stranden och nästa dag är det ingen som minns henne alls, som om hon aldrig hade existerat bland de vanliga dödliga; alla spår av henne och alla minnen som väninnorna hade av henne är borta! Så, vad har egentligen hänt med Anastasia? Varför minns ingen någonting av henne? Hon har teleporterats till en plats som finns i en helt annan dimension i ett helt annat universum än människornas. Hon har kommit till platsen där hon hör hemma och faktiskt är en förlorad prinsessa.

Den här pilotepisoden är bakgrunden till en kommande filmtrilogi som vår ordförande skriver på i skrivande stund. Mejla oss på Femifantasy-casting@outlook.com eller kontakta ordförande Elina på Facebook för att anmäla intresse. Ni är välkomna att höra av er med frågor också. Nej, om ni blir/är medlemmar i vår förening så binds ni inte till någonting. Ni kan närsomhelst säga upp ert medlemskap, även om vi gärna ser att ni blir kvar hos oss så länge som möjligt. Om ni anmäler intresse att klippa ihop vår pilotepisod så binds ni verkligen inte till att också klippa ihop trilogins filmer också, även om det är ett stort plus om ni vill hjälpa till med också dem sedan.

Oh, och för att förtydliga; Alla eventuella pengar som vi får in i form av medlemsavgift och eventuella bidrag går alla till att utveckla föreningens verksamhet. Med andra ord så sker allt arbete hos oss ideellt. Viss del av våra eventuella föreställningsinkomster skänker vi till kvinnojourer och mansjourer. Så, det var nog all info som ni behöver. Dela gärna vidare inlägget, tack. Hoppas att vi hör från er snart.

Likes

Comments

Ja, som rubriken avslöjar är slott trendigt hos oss just nu. Först Rosersbergs Slott, sedan Tyresö Slott och nu även Hässelby Slott, alla för olika syften.

Vid Rosersbergs slott avslutade vi piloten och trailern, Tyresö slott åkte vi till för att överväga framtida inspelningar eller fotograferingar, sist har vi Hässelby Slott där vi senast hade styrelsemöte och övervägde inspelning eller fotografering även där. Alla tre slottsområdena är så otroligt jättevackra.

Vi tar också gärna emot förslag på andra slott ifall ni har idéer på vackra slott inom Stockholms län.

Likes

Comments

Hej! Hoppas att ni kommer ihåg att följa oss på även bland annat Facebook och Instagram, för där finns det videoklipp och fler jättefina foton av våra skådespelare. Vi har samma namn överallt för att vara lätta att hitta. Snart kommer vi också att skapa en YouTube-kanal för att kunna publicera videor även här på bloggen. Så snart det är gjort kommer vi att publicera ett blogginlägg om det så ni hittar länken till kanalen, men under tiden kan ni följa oss på Facebook och Instagram. Bli gärna stödmedlemmar för bara 35 kr i månaden och få en massa fina medlemsförmåner hos oss, vilket går att läsa om i föregående inlägg.

Likes

Comments

Goddag, kära läsare och följare! Hoppas att ni har en fantastisk dag och vill se mer av oss i Femifantasy snart.

Bli gärna stödmedlemmar i vår ideella förening och hjälp oss att förverkliga föreningens visioner. Det är våra medlemmar som håller föreningen levande och gör att vi kan fortsätta med det vi gör. Att vara stödmedlem hos oss kostar endast 35 kr i månaden och en sådan får många förmåner:
- Delta och rösta på årsmöten
- Lämna in synpunkter, förslag och klagomål till föreningen
- Casta för filmregissör
- Billigare inträde till föreställningar
- Tack i eftertexterna på våra filmer
- Vara statist i våra filmer
- Besöka upp till tre träffar per termin
- Skriva manus till våra shower
- Applådtack vid föreställningar
- Närvara vid inspelningar
- Sufflera
- Medverka bakom kulisserna vid föreställningar
- Vara standin-skådespelare i våra teaterpjäser

Fullt betalande medlemmar betalar 70 kr i månaden och får (förutom allt ovanstående) kandidera till styrelse eller valberedning, casta för skådespelare i våra filmer och teaterpjäser, delta i skådespelsverksamheten som består av teaterövningar blandat med improvisationslekar, dessa medlemmar (som inte vill/kan delta som skådespelare på scenen eller framför kameran) får även självklart gratis inträde till våra alla föreställningar och förtur till biljetter.

Kontakta oss på Femifantasy-casting@outlook.com eller skicka ett meddelande till oss på ​Facebook. Ni kan även kontakta föreningens ordförande ​Elina direkt via Facebook eller via mejl till Elina_Viipurin.Kaunotar@hotmail.com

Självklart kan ni även kontakta oss om ni har några frågor. Sprid vidare inlägget och hjälp oss att skapa feministisk konst i form av teater och film med fantasy som genre. Kom ihåg att vi skänker viss del av våra eventuella föreställningskomster till kvinno- och mansjourer. Övriga pengar vi får in används till att utveckla föreningen till det bättre, för en förening kan aldrig bli bra nog.

Likes

Comments

Oops, vi glömde att publicera fotona. Dessa foton är från vår inspelning i Sköndal, Hässelby, Stavsnäs och Rosersberg:

Likes

Comments