Hej!!

Nu har jag äntligen börjat på gymnasiet har gått där sen 18 Augusti nu tänker ni kanske varför är han så glad, över allt plugg och nu vad skolan och gymnasiet innebär.

Jo jag måste säga att jag har hittat ett bra Gymnasium, jag har valt vård och omsorgs programmet (VO) med inriktningen lärling, vilket innebär mer praktik.

Jag har för ungefär 2 veckor sedan kommit tillbaka till gymnasiet efter en 6 veckors lång praktik på ett äldreboende, som jag tyckte var väldigt lärorikt och efter gymnasiet vill jag vidare utbilda mig till polis.

Vi är 4 i klassen vilket är är väldigt skönt lärarna har alltid tid och hjälpa m.m.

Men på våra kärnämnes lektioner så är vi en större grupp för då är vi ihopslagna med barn och fritid (BF).

För att komma tillbaka lite till ämnet så tycker jag det är ett bra gymnasium t.ex. om du är skoltrött, vi har inte fått en enda hemläxa alls utan allt görs på lektionstid eftersom att de tycker att när vi kommer hem ska vi kunna få vila eller göra nåt annat.

och glöm inte du är perfekt som du är oavsätt vad nån annan säger

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var det nog en riktigt härlig dag gick runt 2 mil, med riktigt härliga personer upp till en Camp som vi har med skolan en gång varje år.
På vägen gör vi uppdrag, det tog runt 7 timmar upp men trots det så var alla på fantastiskt bra humör.

När alla kommit upp till Campen ställer vi oss, och tar hinkar med vatten från sjön och står på ett långt och skickar upp hinkar riktigt roligt och ingen som klaga .

Nu kommer jag hoppa ganska långt fram faktiskt, redan till ganska sent på kvällen.

Vi sitter nere vid brasan vi har gjort. Sitter och små pratar m.m de är blandade åldrar 14, 15 och 16 åringar. Vi har riktigt trevligt vill bara säga att dessa människor är man inte med i skola, förutom 16 åringarna då eftersom de går i samma klass som mig.

Vi bestämmer oss för att gå varvet runt, ge varje person vid brasan en komplimang. Vi startar och det blir jättetrevlig stämning, till och med en som blir ledsen. Vi frågar hen varför och hen svarar för att ni är så snälla.

Så har bara en sak att säga till alla där ute hur mycket bara en liten komplimang kan göra, för en person så tänk på det. En snäll kommentar kan göra någons dag, så jäkla mycket bättre.

Ha en trevlig fortsatt helg!!

Likes

Comments

Normer är bara en skit sak varför ska de finnas?
Ja alla är ju helt perfekta som som dom är ingen är mer värd mindre värd alla är vi människor och de ska ni veta man dömmer folk för fort han har en iPhone 4 och hon har en iPhone 4 du kommer nog i det här fallet tycka pojken med 4 e konstig medans tjejen som har en iPhone 6 är med man behöver inte ha nya saker hela tiden de viktigaste är inte att ha en massa nya saker de viktigaste är kärlek och omsorg från nära och kära.

Enligt killnormen ska du tillexempel ha 6-Pack (Magrutor).

Enligt tjejnormen ska du tillexempel ha bra röv, smal midja
Ok de är några tjej och killnormer men vafan de behövs inte menar att vårt samhälle skulle inte kollapsa om de skulle försvinna.

Alla är perfekta och unika som dom är tänk på det och ta vara på varandra.

Många som tyvärr idag blir mobbade på grund av deras utseende på tillexempel sociala medier. Då har jag en fråga

Varför ska ni ta det över internet då kan ni lika gärna säga det face to face eller?

Och Ask.fm är INGEN social media jag skulle rekommendera till någon, bästa stället för folk att klanka ner på andra. För du kan ju skicka frågor anonymt till andra, tyvärr så används den nog väldigt mycket utav mobbare.

Men kom ihåg ni är perfekta som ni är, låt ingen annan låta er tro något annat. Ni är unika som ni är och speciella, de finns bara 1 utav er

Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll, ta hand om varandra och extra stor kramar till alla mobbade. En kram till alla mobbare som mår lite bättre, genom att ha förstört för någon annan du har lyckats igen.

Jag skäms inte för vem jag är, och de ska ingen göra. Jag är nöjd med hur jag ser ut, ni som tycker nåt annat. Ok upp til er men delar inte, eran åsikt.

Likes

Comments

Tja igen!!

Hoppas det är bra med alla er!

Jag har haft bästa Påsklovet på länge tror jag.

Måndags ja då var jag och några och spelade fotboll, och det var riktigt skönt väder, och bra sällskap.

Tisdags så var de stan då var jag och syrran, Kevsan och Mackan och träffa min bror på hans jobb. och sen blev de såklart Donken, på Plattan.
Där jag åt en riktig god hamburgare/Macka den skulle jag lätt rekommendera till er. De var erbjudande det kostade 49kr och var pommes och läsk till. Sen gick vi i lite affärer där jag köpte en tröja. Efter detta åkte vi hem igen.

Onsdags så åkte jag hem till min kära mormor och morfar. Jag tog och badade i deras bubbelpool. Jag stannade där tills idag jag hjälpte de lite i trädgården och det var riktigt trevligt och kul. Och fick nya skor som jag verkligen gillar riktigt mycket, tycker själv att de är riktigt snygga.

Nu i helgen får jag se vad som händer, jag har inget inplanerat så blir väll slapp, och plugg.

Hoppas ni andra också haft ett underbart lov och har ni inte det, så passa på 2 dagar kvar ju ni hinner ha lite roligt.

Och ta hand om er själva och era nära och kära.

Ha en fortsatt trevlig Fredagskväll!!

Likes

Comments

Idag när jag ska gå på bussen efter skolan så händer de ofattbara.

En äldre man på kryckor ska gå på bussen några bara går framför honom, men jag låter han ta sin tid för att jag tycker att han inte behöver stressa eftersom att han måste ha ont för att tillägga 6 minuter kvar innan bussen går så jag hade ju inte särskilt bråttom heller.
Vi kommer på bussen och han har svårt att sätta sig ner men lyckas sen, jag lider verkligen med han. Men de som gjorde mig förbanad var de yngre barnen som för de första trängde sig före han även nu sitter å skrattar, och snackar elaka saker om denna äldre man.
Det är då det slår mig det är ju detta jag ska skriva om i min blogg.

Jag tycker inte detta är okej och vill inte att mina barn ska få växa upp i detta samhälle där ingen hjälper och hånar folk som har de svårt/ont.
Jag är den som brukar hjälpa till ibland när jag inte sitter så långt bak i bussen, när personer med rullator ska gå av då hjälper jag de av och får alltid ett tack då känner man sig stolt, och när man ser deras glada ansikte.

Nu tänker kanske ni måste jag göra sånt här?

Mitt svar till er är nej de behöver ni inte men ni behöver inte heller snacka om andra personer för de vinner ni inget på. Eller Ni kanske får högre status i gänget för några år, för ni kommer nog inte hålla ihop för evigt. När ni blir äldre och tänkerefter på vad ni verkligen gjort tänk då, skulle jag vilja bli bemött sådär när jag blir äldre. Nej de skulle du/ni naturligtvis inte vilja så, då finns de iallafall 2 saker att tänka på till nästa gång.

1. Tänk först och handla sen..

2. Bemöt andra som du vill bli bemött själv.


Och så kan jag ju slänga in ett andra händelse som hände mig själv, jag står och väntar på bussen har mina jeans med håll i. Går på bussen å sätter mig, när jag satt mig så hör jag busschafförer sitta och snacka om att min jeans är asfula. Ok de är hans åsikt jag delar den Inte, men han har rätt att säga den.

Men varför inte prata om mig?

Är de nåt han vill så kan han ju ta det med mig och inte personen bredvid honom, för det är bara jävligt fegt och jävligt lågt..


Men nu får ni ha en fortsatt trevlig kväll det ska iallafall jag

Och kom ihåg
bemött andra som du vill bli bemöt själv.

Likes

Comments

Hur tänkte Skolverket när de bytte betygsystemet??

Ja de kan man ju faktiskt undra!!
Ja ni säger att de ska bli mer rättvist, men hur blir de det??

Ja som ni kanske märker så kommer ni få reda på mina åsikter om detta fuckade system..


Kan ju börja med att berätta för er som inte är så insatta.

Får du ett A på allt utom en uppgift som du får ett D på som du ju självklart kan få utav olika anledningar ja då får du ett D.

Ja du får ju även göra omprov..
Men hur kul är de om man ändå får dåligt betyg?


Det här gör inte att vi Elever/Studenter blir mer motiverade till att plugga, snarare tvärtom.
Det här systemet gör nog de flesta skoltrötta de kan leda till att folk väntar några år med gymnasiet, eftersom att de inte är lag på att man måste gå på gymnasiet. Vi får inte in ny och ung, arbetskraft på arbetsmarknaden..

Jag säger inte att detta är lärarnas fel heller.

Ja de är de som sätter betyg men de har egentligen inget, med detta att göra.
Tycker även synd om de som måste sätta sig in i de nya betygsystemen, de är inte lätt.

Vi hade en riktig bra teater för ett par veckor, den hette
"Vad ska du med mig till". Den handlade just om lärarnas och elevernas syn på betygssystemet. Jag måste säga jag känner igen mig i mycket utav de som de togs upp, i teatern.

Likes

Comments