Header

​Den här veckan hurni. Det känns som den flög förbi? Var det inte nyss första advent? Hur som...

Jag har jobbat så mycket den här veckan men har ändå lyckats hålla min balans och känner mig lugn, harmonisk och i linje med livet. Mellan jobbpass och mysiga dejter har jag samlat så mycket inspiration och jag har ett gäng texter som gror inom mig. Nu ska jag bara få ner dem på digitalt papper också.

Hur mår ni? Berätta hur er vecka varit. Har ni haft en mysig vecka? Känner ni av julglädjen eller är det den eviga julstressen som kidnappat er? Berätta och låt oss tillsammans hålla en öppen dialog. I mitt kommentarsfält är era tankar lika välkomna som sol och värme på en semester <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Ibland vill jag bara vara i en skog som inte tillhör någon.
Där suddar vi ut allt vi inte vill vara.
Nätterna spenderas inlindade i utnötta lakan från en tid vi aldrig upplevt.
Drömmarna kidnappar oss länge och när vi sedan släpps fria väcks livet inom oss.
Och sen, hela dagen, lyssnar vi till 90-talspop där vi för första gången förstår betydelsen av texten.

Likes

Comments

Förra veckan plockade jag upp en grej som jag helt hade glömt av. En sån där sak som tidigare speglat min personlighet, och som jag den senaste tiden bara slutat med. Jag har börjat nätverka igen.

Det där ordet nätverka kan låta jobbigt, skrämmande och rent ut sagt lite prestige-töntigt, men oj vad det ger mig mycket. I mitt tidigare karriärsliv älskade jag att träffa människor. Nya möten med nya människor var det jag älskade mest. Knyta kontakter, växla erfarenheter och skapa nya projekt drev mig framåt i mitt arbete. Och jag lärde mig alltid något nytt!

Men efter min krasch så fanns varken utrymme eller intresse av detta. Och jag tappade en stor del av mig själv.

Idag har jag ett gäng olika idéer som jag vill förverkliga och förra veckan vågade jag äntligen börja tro på mig själv igen. I och med detta så har jag bokat in flera olika nätverksträffar och förra torsdagen genomförde jag det första! Jag träffade Adde, en vän till min kille, som har startat en utbildning (DMG Education!) och vilket möte det var! Han gav mig pepp och en rad massa konkreta förslag på hur jag ska gå till väga. Och kanske det bästa av allt - tron på mig och att jag kan allt jag drömmer om!

Så dagens påminnelse är att öppna upp er. Säg vad ni drömmer om, våga ta hjälp av andra och låt drömmen få ta tid. Kanske drömmer du om att bli av med din ångest? Eller starta en mediabyrå? Eller bli pilot? Alla de där drömmarna förtjänar att bli hörda och med hjälp av andra kommer du komma vidare.

En 2 år gammal bild från när jag jobbade på Cosmos Music och var queen på att nätverka och koppla ihop människor. Adde står till höger om mig på bilden.

Likes

Comments


Love Monday! Hoppas ni haft en bra helg. Jag har jobbat. Jobbat. Och jobbat. Varannan helg jobbar jag väldigt mycket och varannan helg är jag väldigt ledig. Helt okej deal ändå.

Dagens låt är en riktig favorit. Som några av er säkert förstått har jag svårt att bli vän med det samhälle vi lever i. Jag har svårt att acceptera att människor bara jobbar för sitt eget liv och inte vill vara med och påverka och göra det bättre för andra också. En stor inspiration inom det ämnet är Michael Jackson. Han skrev riktigt bra musik med budskap om att skapa en bättre värld. Finns det såna artister idag? Som med sitt kändisskap väljer att höja rösten för andra?

Kanske symboliserar inte låten det just du känner men det finns textrader i den här låten som vi kan ta till oss. Kanske upplever du att du lever i ett samhälle, i en stad, bland vänner, på ett jobb som inte passar dig? Kanske känner du att du är ämnat för något annat än det världen fokuserar på? Kanske finns det områden som du vill besöka som ingen annan gör?

If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself, and then make a change

Likes

Comments


Så spännande fråga. Och en mening som inte riktigt kan släppa mig. Har vi någonsin vetat vilka vi är innan någon la sig i? För inte så längesen insåg jag att jag inte alls behöver göra som min mamma och mina syskon gör. Någonting i mig har inte riktigt förstått det förrän jag träffade Gustaf och jag fick möta hans värld. Jag förstod att alla inte alls gör och lever som jag är uppväxt med.

Exempelvis har det blivit viktigt för mig att skapa mitt eget julfirande. Jag är inget fan av den tradition som idag lever som en stresshinna över Sverige. Jag vill inte att det ska handla om julklappar, att hinna göra allting själv och att se Kalle Anka. Jag vill bara få tid att umgås med mina nära och kära, den närmsta familjen och mina bästa vänner.

Det går att skapa sin egen värld med sina prioriteringar. Det finns inget som säger att du ska leva som någon annan. Ta dig tid att skapa det liv du vill ha. Det kommer göra skillnad och du kommer kunna känna glädje kring det du väljer, istället för stress kring det du "tvingas" göra.

Likes

Comments

December är här och det är mörkare än någonsin. Min mail svämmar över av mail som ber om tips, hjälp och råd, så varför inte sammanställa en lista med tips? Jag kallar den "Felizias stora tipslista!".

Ångestpodden - om det är något som ALLTID hjälper mig så är det att lyssna på andra som upplever livet på samma sätt som jag. Ida och Sofie som startat Ångestpodden har verkligen hjälpt mig genom att öppet och ofiltrerat berättar om sin egen ångest samt bjuder in gäster för att belysa olika skambelagda ämnen. Det känns helt enkelt som att lyssna på två kompisar! Botar min "Hjälp-jag-är-ensam-ångest".

We can't do it - en serie i tre delar från Svt. Slukade den i ett nafs och kände sådan igenkänning och frustration! Se den!

BlueCall - känner du att du behöver prata med någon direkt? Använd dig av BlueCall! De erbjuder samtal med både volontärer eller proffs. Du kan ringa oavsett vad du vill prata om!

Aldrig ensam - en organisation som jobbar för att uppmärksamma psykisk ohälsa. Grundaren Charlie Eriksson har nu också släppt en bok där har berättar sin historia. Perfekt julklapp?

Jourhavande kompis - Röda korsets ungdomsförbund har startat en chatt där alla är anonyma, både du som vill ha hjälp och den som hjälper. Kanske lättare för dig som inte gillar att prata i telefon utan hellre vill skriva?

Konditionsträning - hjälper alltid mig. Känns så tungt at komma iväg, speciellt när jag har en riktigt dålig dag, men när jag väl gjort det så tar endorfinerna över och jag blir glad, peppad på livet och inspirerad igen. Det räcker med 30 minuter om dagen någon/några ggr i veckan. Mitt bästa pass är spinning med instruktör - då kan du lura hjärnan att du ska sitta ned och bara trampa lite men när du väl sitter där så kommer du köra slut på dig själv! Samtidigt får även hjärnan vila från oro och tankar.

Pillan Thelaus - Så underbar tjej! Fotograf som skriver hjärtskärande och öppna texter. Är även bra på att påminna en om vad livet handlar om <3

Sluta följa/engagera er i det som får er att må dåligt - kanske mitt bästa tips. Man behöver inte följa konton som man inte mår bra av. Det är helt okej att sluta. på. en. gång.

Likes

Comments

Vill bara sticka in huvudet och önska er en fin helg med en påminnelse.

Den här veckan började erkligen i mörker. Starten blev ångest och gråt. Tankar som skavde i huvudet och som sa åt mig att jag var värdelös. En nolla som aldrig kommer nå mina drömmar. Jag pratade med min kille som sa "Det är tungt när man blir prövad med motgångar" och jag svarade "Men när vänder det? Hur länge ska en behöva kämpa innan det vänder?".

När vi avslutade samtalet fick jag ett mail som inte kunde kommer mer lägligt. Ett mail som sa att det finns människor därute som mår bra av det jag jobbar för. Människor som vill att jag fortsätter. Senare samma dag fick jag två till mail och jag ser det som tecken. Tecken på att jag är på rätt väg. Och det känns kanske lite väl religiöst men det känns som att någon såg att jag inte orkade kämpa mer och behövde en hint om att jag är rätt.

Så hörni. Ville nog mest säga att även om det känns hopplöst idag så kan det vända. Nästa vecka. Imorgon. Eller tom nästa minut. Du vet aldrig vad som ligger framför dig. Så var snäll mot dig själv. Unna dig en helg med bra tankar och självkärlek!

Imorgon kommer ett inlägg med mina bästa tips! Så håll ut <3

En bild från förra lördagens tjejkväll. Då mådde jag som en prinsessa. Dagen efter var jag nära en panikångestattack.. Livet är en berg-och-dalbana och det enda vi kan göra är att acceptera att ingen dag, känsla eller situation är den andra lik.

Likes

Comments

Fan Fan fan fan fan fan. Och fan. Det gör så ont. Allt stängs av. Igen. Rädslan skriker "Nej, inte igen. Inte ner där. Igen. Spring. Lämna platsen. Lämna allt som gör den här känslan äkta. Du måste ge dig av och hitta det där som vi mår bra av."

Det känns som jag ska dö. Det känns som att andningen blir spänd och kroppen rusar. Allt jag vill är det där som rädslan ber om - att fly, inte känna, springa mot en lycka. Men jag vet att jag måste stanna. Exakt här. Precis där mina ben står och rida ut stormen. För jag kommer inte dö. Och jag kommer inte känna så här för alltid.

Likes

Comments

Ibland känns det som jag måste skriva. Måste uppdatera här. Måste skriva av mig varje dag. Men sen, långt senare eller några dagar senare, så inser jag att det finns verkligen ingenting här i livet man måste. Jag startade den här bloggen ur ett terapeutiskt behov som sedan växte. Jag kände snabbt att detta var ett gammalt intresse som jag länge försakat. Och sen blev det även ett sätt för mig att hjälpa andra och tillsammans känna oss mindre ensamma.

Jag tänker fortsätta behålla kärleken och lusten till denna blogg och mina texter. Den här bloggen får inte bli något som skaver i mig. Inget som känns som ett måste. Och inget som får bli kravfyllt och skapa prestationsångest.

Hur gör ni för att hålla intressen i liv och inte skapa prestation kring det ni älskar att göra? Stor kram till er mina kära läsare, era ord fyller mig med så mycket kärlek och lycka <3

Likes

Comments

En ny dag, en ny vecka! Och eftersom jag förra veckan introducerade er för den nya serien "Music Monday Love" så kommer här del två! Kände dessvärre att namnet jag valde inte alls var rätt så bytte till "Love Monday". Det handlar ju ändå om att ge sig själv lite pepp och kärlek.

Dagens val var inte svårt! Håkan Hellström har verkligen hjälpt mig många gånger. Både med sina melodier men framförallt med sina texter. Drömmen vore att inspirera andra med mina ord som han gjort med sina. Kanske inte på exakt samma sätt, men på något sätt. Ja, ni fattar.

Hoppas ni får en bra start på veckan. Och får ni inte det så är det ingen fara. Det är bara en av alla dagar och livet är en blandning av toppar och dalar. Ingen dag är den andra lik och en dag kanske du kan lära dig att älska livet just för den anledningen. Du vet aldrig vad som väntar bakom nästa hörn. Kanske är det som Håkan sjunger "Din tid kommer". Det tror jag. Jag är övertygad.

Jag har letat, sen jag var liten, efter stigen till toppen av världen. Mamma sa: Min lille bastard du är en gåva från en prins på genomresa gör nåt jag aldrig klara. Stig till toppen av världen. Där änglar leker. Res dig efter varje smäll. Du har en ängel på din axel.

Din tid kommer. Din tid kommer.

Jag är född av stormen. Jag ser fågeln som river upp världen. Jag ser havet bli rött en säng på dårhuset väntar på mig nån gång med oceanerna i mina ögon. Det finns en plats. Jag vet att ingen bryr sig om den den är bara min. Bakom ögonlocken skulle tatt dig dit. Om vägen var rak, men vägen är skruvad som en psykopat min vän. Stig till toppen av världen. Där änglar leker. Res dig efter varje smäll. Du har en ängel på din axel.

Din tid kommer. Din tid kommer.

Cronja och jag träffade Håkan innan hans konsert på Hovet 2014. Jag skulle dela ut pris från mitt jobb. Han hade nämligen blivit tilldelad pris för att han var årets mest spelade artist på WiMP. Självklart tog jag med mig Cronja som min fotograf. Kommer ihåg att vi sedan hamnade på Håkans efterfest där han gick med priset i en ICA-påse och skrek över hela bordet "Men, det är ju ni igen!".

Likes

Comments