View tracker

Idag har jag bara skrivit om konstnären salvador dali. Min text ligger uppe men är inte riktigt färdig än. Jag kommer fortsätta nästa vecka med en bildanalys på Minnets envishet och sedan göra mig redo för min presentation inför hela klassen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Min konstnär heter Salvador Dali fullständigt namn är Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí . Han föddes 1904 i Spanien nära franska gränsen och dog 1989 då var han 85 år gammal. När Dali var 12 år gick han på konstskola och upptäckte det modernistiska måleriet. 1922 (18år) studerande han konst i Madrid på skolan Academia de san fernando. Dalí studerade sedan på Real Academia de Bellas Artes de San
Fernando i Madrid. Det som Salvador är mest känd för är hans konststil som heter surrealism. Den går ut på att man målar en bild som är helt overklig. Oftast med konstiga former men ändå med rätt färger. Man kan tänka sig att att han fångar en bild i en drömvärld. Minnets envishet är den bild jag tycker berör mig mest. Den gör att jag känner mig snurrig och förvirrad och undrar vad som händer. Jag försöker se vad som händer men kan inte komma på vad det är som händer. Jag valde Salvador Dali eftersom han är en spännande konstnär med mycket bakrund och roliga och spännande konstverk. Han målar som han vill och folk uppskattar stilen. Jag valde också Salvador Dali då jag skrivit om honom innan och kan en del om honom. Vilket hjälper mig när jag skrev detta. Jag hittade inget konstverk som visade detta särskilt men när Salvador var ung dog hans moder i cancer. Det som modern gjort för Salvador var att få honom att visa sin kreativa sida och börja måla. Jag tror att Salvador efter sin moders död målade för sin moder och hade henne som motivation. Då Salvadors pappa inte ville att han skulle måla sa hans mamma emot och gjorde så Salvador kunde måla fritt.

Salvador dali på först bilden och Minnets envishet

Likes

Comments

View tracker

Tjäna

idag så fortsatte jag med tema sport och blev klar. Jag har nu jobbat med detta tema i 3-4 lektioner och jag blev stolt över resultatet. Mitt schackbräde blev lite konstikt men jag kan inte ändra det nu. Dt blev bra placering på allt. Jag lade till en springsko i det lägre högra hörnet som blev bra. Mina esport logger blev bra placering och snygga. Jag hade lite svårt när jag skulle skära ut alla rutor för schackbrädet. Det var svårt att få dom i perfekta fyrkanter och det blev jobbigt för handen efter en stund. Jag kom inte på något bra sätt så jag fick ha lite ont i handen.

Likes

Comments

Idag så fortsätter jag med tema sport . Jag tänker runt om ideer om hir jag ska kunna göra mitt schckbräde och hittar en bra sak. Jag tar ett papper skär ut fyrkanter som blir min mall för när jag ska använda graffiti att göra svarta rutor på det stora pappret. Jag satte dessutom ut positioner för var alla arbeten ska ligga (inom tema sport) Jag fick det ganske svårt att skära ut då kniven var slö och jobbig att arbeta med. Det fanns igen riktig lösning men jag klarade mig ändå.

positioner för mina arbeten

Detta är hur jag gör mitt bräde. Jag hinner nog klart med uppgiften nästa lektion

Likes

Comments

Dessa tre saker har jag jobbat med idag. Det var i temat sport och detta innehåller esport. Då gör jag olika logger som jag kommpit på själv. Jag är absolut mest nöjd med den i mitten som är svart och röd. Det blev bra även om det är svår att få det bra när man pärlar.
Frågor
1. Jag har arbetat med tema sport
2. Jag är mest nöjd med den röda och svarta loggan
3. Jag hade väldigt svårt att få den 3dje bra då jag försökte göra en cirkel men det funkade ändå
4. Jag hade ingen riktig lösningen men det funkade ändå
Tack för den här lektionen

Likes

Comments

bild nr ett är en loga som jag pärlplattat och strykt. Den föreställer spelet League of legends. Den andra bilden föreställer de saker jag planerat att göra till tema sport.
frågor
1. Idag har jag jonbat med tema sport mitt budskap är att fråga vad som räknas som sport
2. Det jag är. est nöjd med är att jag kom på vad för saker jag ska glra och hur
3. Jag fick problem när jag tänkte hur jag skulle göra olika saker men tillslut kom jag på det och det känns bra
4. Jag löste problemet igenom att fråga andra vad jag skulle göra och lärare och kompisar hjälpte till med ideer som jag sedan skrev ner och gjorde om

Likes

Comments

I den här lektionen ska man vara klar med sin första uppgift. Jag tyxker jag blev klar och fick fina höstbilder. Min lärare var inte lika nöjd men nu hinner jag inte jobba mer på den. Jag tappade dessutom tålamod och motivation då jag tagit ca 200 bilder men min lärare ville att jag skulle fota mera. Jag fick svårt att fortsätta med glatt ansikte då jag inte kunde tro på mig själv mer eftersom jag tappade ålamod osv.

Det här var nog den bästa bilden jag fick

Likes

Comments

Detta är min bildmapp där jag ska hålla alla verk jag gör. Teckningar och målningar. Bilder osv. Denna bild representerar mig då jag gillar dator/tvspel. Det funkade då bra att använda kubism då det ofta blir väldigt enkelt format på sin skärm. Det blev bra färger också då kubismen ofta har starka färger och ändrar färg ganska ofta. Det blev då enkelt att välja för man behövde bara ta några olika. Foffe är mitt smeknam Btw

Likes

Comments

I början av lektionen så tänkte jag ut vad jag ville göra och skrev på bloggen. Sedan började jag fotografera men fotona blev men jag visar några än då

Likes

Comments

Jag har börjat tänka på vad jag vill göra med naturämnet och första tanken är väll att jag ska ta en närbild av något höts tecken eller något vackert. Kanske löv,växter,kastanjer osv. Det viktigaste jag kommer tänka på är att fokus osv måste sitta rätt så att det ser bra ut. Jag hoppas att kunna göra det vackert och sikta högt i betyg.

Något sådant

Likes

Comments