Yeeeey, den är min, den är min! :D

Vad babblar jag om? Den här:

Har suktat efter den här diktafonen sååå länge och nu när vi har radio på utbildningen (yey^^) tänkte jag att ÄH nu är det dags ^^ Så glad och nöjd :) Nu kan jag även göra några av de videoidéerna jag haft länge ^^ Redan slängt upp en idag ;)

Ha det bäst!

/Linen

Likes

Comments

Okej den kom upp nu istället :P

Enjoy:

Asså vad hände med thumbnailen? Försökte fixa men det krånglar och jag orkar inte just hu hehe :P Gör det sen ;)

Hoppas ni tyckte om den och att det va kul att få se Samuel "på riktigt" haha :PHa det bäst!


/Linen

Likes

Comments

Hej!

I söndags var jag och Sam på Bergianska Trädgården för ett skolprojekt jag lämnade in i tisdags ^^

Vi passade på att blogga också. Vår första vlogg tillsammans^^ Yeeey :D Jag har redigerat färdigt den och håller på med en thumbnail till den. Så fort den är färdig och Sam har kollat igenom videon och tycker det är okej (tycker det är snällast så) så läggs den upp. Tänkte tidsinställa den till i morgon kl 10, så in och kolla då ^^ Kommer även upp här sen nån gång senare under dagen :)

Redigering ^^

Ha det bäst!

/Linen

Likes

Comments

Vi har börjat med det jag längtat efter såååå länge - RADIO, den anledningen att jag sökte till skolan från början.

Det är så kul :D Irriterande nog är jag sjuk (varit pissförkyld i snart två veckor nu) så jättekul att spela in sin röst när en är snorig och halv-hes. Men jag är iaf så taggad :D

Ha det bäst!

/Linen

Likes

Comments

Hahaha åh lär er av mig! xP (ska btw stå utväxten inte västen :P )

Edit:

Ser bättre ut nu iaf när det har torkat :P Och ser bättre ut i mörkret :P


​Ha det bäst!


/Linen

Likes

Comments

Gott nytt år kära ni! 2017 nu kör vi! Jag är så taggad på nytt år. Förra året var rent utsagt bajs. Jag känner en så sjukt stor lättnad att ha lämnat 2016, jag var inte alls beredd på att det verkligen skulle kännas i kroppen på det här sättet. Men det gör det och peppen är på topp!

Det här ska bli bra :D 2017 är året för positiv förändring i livet, whoop whoop!

Jag firade nyårsafton med Sam. Bara vi två och katten ;) Jättemysgigt. Vi gjorde "vår" rätt. Tofu med kokt potatis och morötter med en brunsås med champinjoner till och lite sallad och gurka samt baguette till. Asså... det är såååå gott! Helt otroligt va gott det är! Nom nom!

När det började närma sig tolvslaget fick vi sitta och krama katten, för hon va så rädd. Måste folk verkligen skjuta raketer, är det så viktigt? Stackars djuren :/

Men hon höll sig ändå ganska lugn, framförallt när vi höll om henne :)

Ganska avslappnad någon timme innan midnatt ;) (Ursäkta suddigheten som blev av någon anledning nu :O )

Likes

Comments

Asså jag är ju sämst på att uppdatera :P Sorry!!! Jag bara har typ inte så mycket att skriva om. Eller jo kanske. Men har typ noll ork, vilket är trist för jag tycker verkligen att det är kul att blogga!! Men hoppas att engergin kommer tillbaka snart. Jag ska verkligen försöka bättra mig, lovar! ❤

Ha det bäst!

/Linen

Likes

Comments

God jul allihopa (eller god något annat till er som inte firar jul) :)

Hoppas ni hade en fin julafton!

Idag var alla såå trötta här hemma, jag och Sam sov i typ 11-12 timmar haha! Har varit en slödag idag - välbehövligt ^^

Så mysigt juligt här ^_^

Hoppas att ni som inte gillar/mår bra under julen har haft en bra dag ändå och att ni mår bra ❤

Ha det bäst!

/Linen

Likes

Comments

Igår var det sista dagen på terminen och våra lärare hade gjort det så fint:

Vi fick välja varsitt paket. Innehöll självklart böcker vi ska göra uppgifter på men ändå, gulligt att vi fick de och slapp betala :)

Jag valde den här :) Kuvertet var en grej vi gjorde, vi skulle skriva namn på ett kuvert och sen skulle det skickas runt och alla skulle skriva en anonym lapp med fina ord och lägga ner i kuvertet och så ska vi öppna på julafton. Sååå gulligt ^^

Gillade den röda kotten ^^

Idag bakade jag lussebullar (har vloggat dagen så det kommer upp snart) och denna såg ut som en snögubbe haha! :P

Ha det bäst!

/Linen

Likes

Comments

Idag är jag så stolt över mig själv. Idag övervann jag rädslan och det känns så bra. Jag kom ett steg närmare dit jag vill.

Vad pratar jag om? Jo, ni som följer mig vet att jag för precis en vecka sedan skulle göra en enkät för den tidning vi gör nu tre veckor i rad (sista i morgon) för skolan och stötte på ett tiotal otroligt otrevliga personer som inte ville vara med (vilket är helt okej!) men sa detta på så pass otrevliga sätt att det triggade min sociala fobi så pass att jag fick vad jag tror är (början på) en panikattack så jag var tvungen att avbryta. Dagen efter var jag fortfarande så påverkad av det att jag inte var riktigt närvarande och mådde till slut så pass dåligt att jag var tvungen att gå hem p.g.a. ångest. Vilket i sig ledde till att när jag väl var hemma så fick jag ångest för att det kändes som att jag svek mina klasskompisar och lämnade dem i sticket när de kämpade med tidningen.

MEN så idag då. Jag var ju sjukskriven p.g.a. min operation och var borta i drygt två veckor, därför har jag haft några uppgifter att ta igen. En av detta är ett kulturreportage och jag valde att göra mitt kring den julmarknad som hålls varje år i Gamla Stan (Stockholm).

Jag kom på idén för några veckor sedan men har dragit ut på att ta tag i det (typiskt jag...). Igår fick jag äntligen ändan ur och gjorde "huvudintervjun", dvs den intervjun som är stommen för hela reportaget, vilket var med den huvudansvarige för marknaden. När det var gjort kände jag ett lugn i kroppen - äntligen var det gjort OCH arbetet påbörjat (nästan färdigt till hälften till och med).

Däremot så vill jag ju inte bara att det ska vara en intervju och lite info, då blir det ett himla trist och torrt reportage. Så jag hade redan när jag kom på vad jag skulle skriva om bestämt mig för att jag skulle åka in till själva marknaden för att dels få egna sinnesintryck som jag kunde få med i texten (lukter, syner osv) samt händelser som skildrar markanden. Men det viktigaste var att jag skulle intervjua någon av dem som står i bodarna och säljer och gärna någon kommentar från någon/några besökare.

Så jag komm dit och slogs direkt av den otroligt söta lukten av brända mandlar (ååh vad jag älskar brända mandlar haha!) och insåg att jag borde på en gång skriva ner alla intryck jag får så att jag kan ha med det i textne sen, så jag tog fram mitt block och började skriva ner lite av det jag såg och upplevde.

Sen gick jag runt och försökte hitta någon person i något av båsen att intervjua. Jag gick fram till några olika, några sa nej men till skillnad från förra gången var de här personerna mycket trevligare och jag var även lugnare i mig själv den här gången och tänkte att "jag har 42 bodar att välja mellan, det är lugnt, jag kommer hitta någon". Till slut fick jag ett ja och det första jag frågar är om personens namn, så att jag inte glömmer det för då är hela grejen bortkastad och kan inte användas. Men hen tyckte inte att namnet var relevant och att "det inte behövs". Så då fick jag tyvärr ursäkta mig och förklara att jag måste gå vidare.

Efter några bodar hittade jag i alla fall en trevlig människa som ville ställa upp med namn och allt haha! Så jag gjorde min snabba intervju och gick sedan en bit bort. Jag var jättenöjd som hade fått svar på min frågor jag förberett till de som säljer och tänkte att nu har jag bara kvar frågorna till någon besökare.


Jag började gå runt och kolla efter någon jag kunde våga gå fram och fråga. Jag såg den person som stod ensam vid ett bord - kanske kunde jag fråga henom? Men med förra veckans erfarenheter färska i huvudet var jag rädd. Tänk om jag skulle få ett otrevligt avvisande? Jag såg två personer (som jag antog var ett äldre par), tänkte att kanske dem. Men så när jag närmade mig dem så vek jag av, jag vågade inte riktigt. Attans, kanske funkar reportaget med intervjun från arrangören och från bara en i bodarna? Något gnagde i mig, jag ville inte ge upp, inte igen. Jag hade bestämt sedan innan att jag skulle dit för att intervjua bode en som säljer OCH en besökare. Jag gick vidare, runt bland bodarna; vem ska jag fråga och kommer de vara otrevliga mot mig, kommer jag ens hinna förklara vad det är jag vill den här gången, som alla andra inte ens lät mig hinna med förra veckan? Vågar jag? Ska jag skita i det ändå, ska jag gå hem?

Plötsligt såg jag dem igen. Det äldre paret. Något i mig bara "nej nu sjutton, jag SA att jag skulle göra det här och då ska jag det. Jag tog mod till mig och gick fram och presenterade mig som journaliststudent och sa att jag gör en uppgift om marknaden och undrade om de ville svara på några frågor "javisst, så länge det inte tar för lång tid". Frågorna ställdes, svar gavs och efter tackade jag så mycket och gick med de lättaste stegen på länge en bit bort för att på en gång, medan det låg färskt i minnet, förytliga min egen handstil så jag skulle kunna läsa det senare när jag ska skriva ihop allt.

Jag var så glad och såå stolt över mig själv. Jag gjorde det, jag trotsade min rädsla och gjorde det och det blev så himla bra! De gav mig perfekta citat!!! :D Efter det tog jag några få minuter och bara gick runt lite på marknaden och kunde vara glad och lycklig över mig själv och få insupa marknaden lite. Blev dock inte mycket alls (inte så kul att gå ensam heller) så jag har tänkt att jag ska dra med mig Sam dit i helgen eller så ^^

Ja asså, hehe, jag är ju heeelt i ofokus men jag såg inte det just då, jag dels skämdes lite för att stå och ta en bild på mig själv inför alla haha men sen var jag också så himla lättad och glad så var nog inte helt fokuserad på skärpan heller. Men här har ni mig, på markanden, bara ett kort tag efter att jag trotsat mig själv och gjort det som skrämde mig så. Kanske är litet för många men så stort för mig. Idag är jag stolt över mig själv!

Efteråt när jag promenerade ner till tunnelbanan för att åka hem sprang jag på den här butiken:


Little Britain. Då jag bott i England i två omgångar och saknar det landet så mycket gick jag faktiskt in och kollade i hopp om att de skulle ha några av mina veganfavvo-produkter. Tyvärr hade de inte det men det var väldigt roligt och nostalgiskt att gå in och kolla.

Haha va tvugen att ta den här bilden (den skumma vinkeln är för att få med allt i bild) då det var så lustigt att jag hade just den här tröjan på mig just idag (som jag inte haft på mig på år och dagar) när jag råkar springa på denna butik!

Nu ska jag ta och hoppa i säng för i morgon är det tidningsdag och jag ska vara redigerare - som jag har längtat! Det är såå kul :D Skulle faktiskt kunna vara något jag skulle kunna arbeta med om det inte blir radio på en gång efter studierna - sitta som redigerare på någon tidning.

God natt!


Ha det bäst!


/Linen

Likes

Comments