Min första jobbvecka utan Sanna, den före detta au pairen har nu passerat. Det har varit en vecka fylld med många utmaningar men även med glädje. Det är tufft för alla parterna i en övergång. Det är jobbigt för barnen att få in en främling som helt plötsligt ska ta hand om en. Det är jobbigt för föräldrarna eftersom de lämnar det finaste de har i ansvar hos någon de inte känner speciellt väl. Det är även jobbigt för au pairen eftersom man kommer till ett nytt ställe, man känner ingen och man ska lära sig allt om hur den nya familjen fungerar. Men trots att det är jobbigt för alla parterna är det en spännande tid för alla parter. Man får lära sig om nya kulturer, nya värderingar, nya rutiner och en massa annat. Man lär sig nya saker varje dag och man märker hur alla sakta men säkert börjar finna sig till rätta i den nya familjekonstellationen.

Igår (lördag) åkte jag in till NYC med en svensk tjej, som heter Hanna (inte samma Hanna som i förra inlägget), som bor i samma stad som mig. Vi hade bestämt oss för att åka till Central Park och spendera dagen där, vilket vi gjorde. Central Park, ett grönt paradis i mitten av Manhattan. Det är väl så jag skulle förklara Central Park. Solen sken och hela parken var fylld av människor. Det var verkligen en perfekt dag att åka dit.


Vi bestämde oss för att gå till Shake Shack, en känd hamburgerkedja här på östkusten. Där tog vi varsin hamburgare samt delade på cheese fries. SÅ GOTT! På vägen hem gick vi till Magnolias Bakery på Grand Central Station och köpte med oss en cupcake som vi mumsade på, på tåget tillbaka hem. Bra dag där alltså

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej hopp! Nu blir det blogga av. 

Det har hänt så mycket roliga saker sedan jag kom hit. Förra veckan gick i hundra knop och varje kväll gick jag och lade mig i sängen, utmattad av alla nya intryck och upplevelser. Förutom att ta hand om barnen, tränat och promenerat har jag även hunnit träffa en del au pairer, både några som varit här ett bra tag men även nya au pairer. Det finns gott om au pairer i mitt område så det känns kul för då kan träffa folk från olika delar av världen. 

Igår åkte jag in till NYC och träffade en svensk au pair som heter Hanna. Vi möttes på Grand Central Station (tog tåget till NYC HELT SJÄLV wohoo). Vi gick till Times Square och där hann vi med både sigh seeing och shopping. Hanna tog en bild på mig bland alla skyltarna på Times Square och då photobombar en polis mig. Snacka om en polis med humor. Vi lullade även rundor på 5th avenue och gick förbi Bryant Park en snabbis. Bryant Park var så fint och mysigt så dit kommer jag definitivt åka tillbaka en dag och bara hänga. Det känns verkligen så nice att man kan åka in till NYC och uppleva alla de olika attraktionerna i lugn och ro utan att känna tidspress.

När det var dags för lunch, käkade vi på den ultimata turistfällan, Hard Rock Café. Åt en god hamburgare och drack strawberry basil lemonade, yummy. Allt som allt var gårdagen en toppendag i mina mått, förutom att det var en parad på 5th ave, som ställde till det lite för oss när vi skulle shoppa. Dock var det ganska roligt för det var en polsk parad, med polsk musik och det var i princip bara de som deltog i paraden som förstod vad som pågick.

Lägger in lite bilder från dagen här nedanför :)

Förra helgen var jag och Sanna, familjens förra au pair, å gick på high line. Tänkte lägga upp ett inlägg med bilder därifrån också snart. För övrigt har jag det bra, det är mycket jobb och jag går typ och lägger mig kl 9.30 varje kväll så hinner inte med att skriva så mycket under dagarna men men :) 

Likes

Comments

Jag är äntligen framme i familjen, vilket känns helt underbart. Jag har packat upp och jag kan definitivt se mig bo här i ett helt år. Det är väldigt mysigt och fint i området med en massa barn över allt. Jag blev hämtad på busshållplatsen av pappan i familjen och när jag såg honom så stod han med en stor blombukett och väntade. Blommorna var jättefina och det var en fin gest tyckte jag.

Fick träffa barnen när jag kom hem och de är så söta och jag hoppas att det inte tar allt för lång tid för barnen att vänja sig vid mig när den nuvarande au pairen åker hem. Det märks verkligen att hon är omtyckt och jag förstår varför. Hon är så trevlig och välkomnande. Det kommer nog ta ett tag för barnen att vänja sig men det är ju förståligt tycker jag.

När jag skulle packa upp lade jag ner mina kläder i en byrålåda. Jag stängde den och när jag skulle öppna den igen trillade den ner i golvet med en smäll.. Kände mig jättedum, men det hade tydligen hänt förr så då kändes det lite bättre faktiskt haha.

​Ikväll blir det steak och jag ser väldigt mycket framemot att få äta någonting annat än halvfabrikat. Btw här är en bild från Battery Park i downtown NYC från igår. Har lite fler bilder som jag tänkte lägga upp lite senare ikväll eller imorgon. Hoppas att alla ni där hemma har det riktigt bra. Jag saknar er mer än vad ni tror! 

Likes

Comments

Hej! Det finns knappt tid eller möjlighet att blogga här på training school. Jag har det super bra och au pairerna här så snälla! Får bli en lite bättre uppdatering sen! 😊

Likes

Comments

Klockan 9.15 vaknade jag imorse helt redo att påbörja den här resan till USA. Precis när jag skulle sätta mig i bilen ringde en tjej från cultural care och frågade om jag sett ändringen på flyget. Det hade jag ju självklart inte så gick in och kollade. Nu flyger jag istället vid 16.35.. Snacka om en tease. Vill ju bara åka!!!

På plus sidan sitter jag just nu på en bänk på Empoira och snart beger jag mig till köpenhamn. Nästa gång jag skriver är jag i USA och det känns helt galet just nu...

Snapchats nya uppdatering hjälper mig just nu att beskriva känslan perfekt hahaha..

Likes

Comments

Som rubriken säger så smäller det imorgon. Klockan 13.50 går planet från Kastrup. Jag har sällskap av ett gäng danska tjejer som också ska vara au pair. Vi mellanlandar i London där vi möter upp lite fler tjejer som ska åka till training school tillsammans med oss andra. Det känns väldigt tryggt att ha dessa tjejerna med sig på resan så att man inte sitter helt ensam på planet när alla känslorna väller över en.

Ikväll har mamma, pappa, mormor och morfar firat min syster som fyller 23 år idag. Det var så himla mysigt att ha alla samlade en sista gång innan jag åker iväg. Det blev lite vemodigt när jag skulle säga hejdå, men det är väl ganska väntat.

När man glömmer köpa ljus till tårtan, eller ja cheesecaken, funkar det ju lika bra med ett vanligt stearinljus haha

Kolla vad fin min mormor är! Kommer sakna henne och resten av min familj såklart. Nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig så att jag inte stupar när jag landar i New York. GOD NATT!

Likes

Comments

Det här är en bild som fyller mig med vemod. Klockan är fem på morgonen och jag sitter samlad med mina bästa vänner och pojkvän. Vi är alla iförda mjukiskläder och är invirade i filtar. Vi har precis tagit examen från high school och sitter alla och kollar soluppgången tillsammans

Bilden fyller mig med vemod eftersom det är en av de sista bilderna jag tog innan jag åkte hem från Kalifornien. Den fyller mig med vemod eftersom jag hade vuxit som människa och startat ett nytt liv på ett annat ställe som jag inte ville lämna. Den fyller mig med vemod eftersom jag vet att det ända jag kände vid det här tillfället var ren lycka. 

Vemod är en känsla jag känner av väldigt mycket just nu, inte bara pågrund av den här bilden utan även för allt nytt som ska komma. För även om jag har varit iväg förr kommer det nu att vara på ett annat sätt. Varken bättre eller sämre utan helt enkelt bara annorlunda. Vemod är nog bara en känsla som naturligt kommer när man ska kasta sig in i nya situationer och lämna något bakom sig. Jag är redo för att åka men jag är ändå väldigt fundersam över hur det kommer att bli. Snart är det dags att åka och oavsett hur jag känner, så vet jag att det kommer bli bra. Utan att känna vemod man inte uppskatta livet som kommer och det som har varit, då vemod inte kan finnas om lycka inte funnits. 

Likes

Comments