God morgon!

Vi denna tiden brukar vi ofta redan ha hunnit hitta på något typ som gå till lekpltsen, handla osv. Idag går vi fortfarande i pyjamas och har inte ens borstat tänderna.

Natten har gått över förväntan, trodde knappt vi skulle få sova något alls men det har vi gjort. Kvällen igår gick också bra, tänk vad man oroar sig för mycket som sen bara löser sig och känns toppen bra.

Jag och Adrian har lite egentid medan Olle och Noah ligger och vilar. Vi bestämde oss för att tappa upp ett bad till Adrian och sen ska vi krypa ner i soffan framför en bra film. Snön försvann ju under natten annars tänkte vi tagit en pulka tur.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen är han här! 15 dagar efter bf och så efterlängtad!

Vaknade natten mellan fredag och lördag med lite oregelbundna värkar, dom fortsatte att vara oregelbundna fram tills natten till söndag så efter en tag bestämde vi oss för att åka in. Hoppades på att få stanna på förlossningen eftersom jag ändå hade en tid för igångsättning på söndagen men de fanns inte plats så vi fick åka hem igen. Fick med värktabletter hem så jag kunde sova och vila upp mig inför igångsättning som började söndag kl 12.00.

Dirket när vi kom in så konstaterades det att jag var 3 cm öppen och ca 0.5 cm kvar av tappen så dom tog dirket hål på hinnorna och strax efter de så blev värkarna intensivare. Vid 5 fick jag ryggmärgsbesövning och nålrädd som jag är så hade jag panik verkligen. Alltså jag skrek som om jag häll på att föda där och då men när den väl var där så var de som att komma till paradiset. Dock hade jag ovanligt ont i nedre delen av magen och jag insåg att jag inte hade kissat på flera timmar så dom bestämde sig för att tappa mig på urin och ut kom 6 dl urin och efter de kunde jag släppa av helt igen. Smärtan var borta och magen sjönk flera centimeter trots att jag fortfarande var gravid.

Under eftermiddagen och kvällen hade vi den mest underbara barnmorskan och undersköterskan hos oss men när dom slutade och nästa barnmorska kom in i rummet kände jag bara nej. Hon var så nonchalant och struntade blank i vad jag sa. Hon tvingade mig att stå vid ett spnt där bord och flera gånger höll mina ben på att vika sig och jag var så trött. Hade ju bara sovit ca 2-3 timmar natten till söndagen. När jag till slut fick komma tillbaka till sängen så började värkarna göra ondare och hon ville att jag skulle börja krysta. Detta var inga krydtvärkar och att krysta när kroppen inte säger åt en att göra de var feuktansvärt. Huvudet hade inte ens åkt hela vägen ner så kroppen var verkligen inte redo för att krysta. Efter någon timme av krystade och med 5 värkar var 10 minut (när man gjort kejsarsnitt innan så får man inte ha fler då livmodern riskerar att brsista) så satte hon in värkstimulenande dropp och helt plötsligt hade jag 7-8 värkar var 10 minut och jag trodde helt ärligt jag skulle tuppa av. Det kändes aldrig som att värken slutade utan ersattes bara av en ny gång på gång.

12.42 var han ute. Jag var så glad att han var ute och mådde bra trots en svår förlossning. När barnmorskan sedan skulle börja sy orkade jag inte mer. Hon brydde sig inte om att fråga om jag var bedövad, jag sa åt henne att inte säga till vad hon gjorde där nere men då svarade hon bara att hon mår bättre ifall hon talar om det. Alltså va?! Hon mår bättre, det är väl jag som ska känna att jag mår bra och inte hon. Hur som helst så började jag skrika att jag inte var bedövad när hon började sy men hon struntade blank i det och sa bara att hon behövde göra klart. Har aldrig känt mig så värdelös och hjälplös innan, nyförlöst med sitt barn på brösten och en kvinna som syr i mitt underliv utan bedövning. Till slut bad jag Olle ta Mini och då fick jag tag i lustgasen så jag låg med den tills jag svimmade av. Jag såg inget annat sätt att bli av med smärtan. 3 gånger fick jag göra så jag svimmade innan hon var klar.

Till slut var hon färdig och doktorn kom då jag hade myclet smärta i magen efteråt. Hon gjorde ett ultraljud och där såg man min blåsa som var sprängfylld så ännu en gång tappade dom mig på urin. 1.1 liter hade jag samlat på mig utan att känna mig kissignödig.

Till slut kom vi till BB, jag fick smärtstillande och blev väl omhändertagen. Har fått en infektion i livmodern och behöver ha kateter i några dagar men annars är allt underbart. Att äntligen efter 9 månader få träffa någon som man känt röra på sig i magen är helt underbart.
Nu väntar vi tills imorgon då vi förhoppningsvis får åka hem och träffa storebror ❤

Noah Olof Enar Hultgren

4550 gram

52 cm

kl 23.42

Likes

Comments

Hallå hallå!

Vilken natt det varit, har varit vaken sedan kl 2 ca med endast korta små sovstunder. Har haft ordentliga värkar och ingenting har fungerat, testade ta alvedon men icke, gick omkring här hemma, hade varma handdukar men inget fungerade. Just nu känner jag typ att nej, jag vill inte längre. Detta är bara början och ondare kommer det göra. Värkarna är smärtsamma men oregelbundna men jag hoppas det kommer igång tills imorgon så slipper jag en igångsättning. Hade känts så bra om allt flyter på av sig själv!

Jag läste någonstans att man skulle röra på sig när värkarna börjar för att det kan snabba på det hela lite så vi bestämde oss för att gå till lekplatsen imorse alla 3. Det vart riktigt kallt och man känner verkligen att vintern är på väg. Denna vintern säger dom ju ska bli kallats på 5 år så vi får se, känns dock som att det är något som dom säger varje år. Jag hoppas på en mild vinter så man faktiskt kan gå ut, snö får det gärna vara någon vecka eller två men inte så kallt att man får hålla sig inne. Kyla är inte min grej.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och slappa medan Adrian sover middag och Olle är ute i garaget och tränar.

Likes

Comments

Hejsan!

Jag sitter just nu och letar recept på en glutenfri pajdeg, har ni några tips? Tycker det är så svårt att baka med glutenfritt mjöl och idag vill jag lyckas så jag googlar som en tok.

Jag tänkte visa för er vad jag har packat i vår BB-väska idag. Ser blivande mammor överallt som undrar vad man egentligen behöver och många inser snabbt att dom packat med sig alldeles för mycket saker.

Jag känner på mig att jag tagit med alldeles för mycket denna gången. Speciellt till Mini då jag är typ 100% säker på att hälften av kläderna inte kommer passa så min känsla är att han kommer vara stor men ifall han nu skulle vara liten så är det skönt att ha med lite små kläder också.

- Cola och kexchocklad till förlossningen. Olle ska ta med sig något mer matigt till honom och känner jag mig själv rätt så kommer jag inte vara sugen på mat mitt i allt ståhej.

- Toalett-saker, tandborste, deo, duschkräm, schampo och balsam. Basic saker.

- Amningbh, amningslinne, mjuka byxor och gosiga strumpor. Med Adrian hade jag inte på mig annat än den otroligt snygga rocken man får på sjukhuset.

- Pyjamas, body, mysdress, stumpor och "åka-hem kläder" till Mini. Lite i storlek 50 och lite i 56.

Sen ska ju självklart papperna ifrån barnmorskan med, och laddare till telefonen.

Vad packar ni i er BB-väska?

Likes

Comments

Contains affiliate links

Nu har Adrian sovit färdig som middagsvila och vi ska snart gå och äta lite mellanmål. Jag är på bättre humör och försöker att inte tänka på förlossningen. Jag får ta vara på ensamtiden med Adrian och Olle för om några dagar finns det inte mycket tid för annat än bebis under en period.

Ni som känner mig vet att jag handlar när jag är ledsen (mindre bra egenskap) och idag beställde jag hem bodyn på bilden nedanför. Mini ska ha de på julafton är tanken tillsammans med ett par enkla svarta byxor. Adrian ska ha svart jeans och så får vi hitta någon tröja till, kanske en tomte tröja? Hade gärna velat ha både byxorna och pyjamasen också men Olle får spader på mitt tröst-handlande så jag skippade det. Livet med delad ekonomi.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Likes

Comments

Hejsan!

Jag är så besviken. Hade precis mitt sista besök hos barnmorskan och planen var att vi skulle göra en hinnsvepning idag så förlossningen förhoppningsvis startar i dagarna. När hon kände på min tapp så var den helt omogen och bakåtlutat. Alltså besvikelsen går inte att beskriva, jag har ändå gått över 12 dagar idag och då förväntar man sig att något ska ha hänt i alla fall. Jag har fått en tid för igångsättning på söndag men inte ens de gör mig vidare glad just nu.

Adrian är hemma ifrån dagis, han får vila upp sig då febern kom tillbaka på kvällen. Konstigt att han är feberfri och super pigg på dagarna men så fort kvällen kommer så får han feber och blir slö och grinig. Hoppas de försvinner snart, hans hosta har under natten varit bättre men nu på morgonen har han hostat en hel del.

Jag ska nu innan jag åker hem gå iväg till mitt lilla fik och ta en kaffe och bara vara. Jag behöver ensamtid och få sortera tankarna. För visst börjar man tvivla på sig själv och sin kropp när den inte gör som den förväntas.

Likes

Comments

Något som är väldigt omtalat som blivande mamma är vad fasiken man ska ha hemma när bebis kommer. Detta är självklart olika ifrån familj till familj men tänkte ändå lista saker som vi haft mycket nytta av och saker som vi insett varit helt onödiga.

Nödvändiga

Barnvagn - Alltså direkt när vi kom hem så ville jag bara ut och gå, och alla mysiga barnvagns-promenader man hade i början är svåra att slå.

Babygym - Adrian låg i sitt babygym mycket i början. När vi käkade låg han på golvet bredvid, när jag bäddade låg han där. Det var toppen och användes länge!

Nappflaskor - Nu ammade inte jag utan jag pumpade ut mjölk som han fick på flaska och även om jag hade ammat så är flaskor toppen att ha. Olle kunde mata honom och ibland krävdes det att ge ersättning på grund av diverse olika faktorer.

Elektriskt bröstpump - Att handmjölka eller använda manuell bröstpump när man pumpar var tredje timme hade jag aldrig pallat.

Babyskydd - Så länge man har bil så hade jag rekommenderat att köpa ett babyskydd, att åka kollektivt med en liten när möjligheten till bil finns tycker jag är onödigt.

Inotyol - Alltså denna salvan borde varje småbarnsförälder ha! Inga fler röda rumpor, röd i halsvecken försvinner direkt! Alltså den är guld värd!

Babynest - Det gör det mer ombonat i vagnen, sängen och när de lär sig att vända på sig så är det en kant som håller dom på plats så att säga. Enkel att ta med och den luktar alltid hemma för de små!

Onödiga

Bebiskläder - Söta och mjuka bebiskläder i alla ära men vafan, ungen växer ur en storlek innan den ens har kommit in i garderoben. Vi hade mängder med kläder i minsta storlekarna 50, 56 och 62 och tror inte vi använde hälften ens. Ändå var Adrian ett kräkbarn. Tror storlek 68 var det första storleken som vi faktiskt använde flitigt!

Babysitter - Vi använde den typ aldrig, Adrian tyckte inte om den så var antagligen därför. Jag tyckte den var klumpig och jobbig att spänna fast barnet hela tiden.

Bärsele - Med Adrian hade vi ingen som helst nytta av bärselen tråkigt nog. Jag tycker det ser så mysigt ut att bära med sjal eller sele. Med Mini hoppas jag vi kommer använda det mer men eftersom det var ett onödigt köp av oss så hamnar den ändå på onödighets sidan.

Amningskudde - Jag ammade ju inte ens och att köpa en amningskudde för flera 100 kr när man inte ens är säker på amningen är ju gött onödigt. Hade jag valt att amma så hade det funkat minst lika bra med vanliga kuddar.

Likes

Comments

God morgon!

Vilken natt! Adrian har varit som ett element och hostat som en tok, jag har inte kunnat sova och behövt springa och kissa femhundrafemtioelva gånger. Trots detta är jag pigg och glad idag, Adrian är pigg och grinig vilket han får vara idag. Vi låg i sängen och drog oss till närmare 9 idag innan vi gick upp för att göra frukost, sedan dess har vi bara myst, målat och lekt med Minis leksaker som verkar vara roligare än Adrians egna. Varför är det alltid så, alla andras saker är roligare än ens egna?

Nu: Yoga dags innan lunchen ska planeras och förberedas!

Likes

Comments

Stackars min lilleman, han har varit så grinig i eftermiddag och jag har blivit lite små irriterad på grund av detta. Så efter badet och bompa och allt det där så tempade jag honom och självklart är febern tillbaka igen - dock inte så hög, 38.1 men ändå. Stackars liten. För det första har han knappt blivit frisk, eller frisk har han blivit men hostan och snuvan är kvar. Sen har jag blivit irriterad och sagt till honom, mammahjärtat går sönder.

Nu sover han i alla fall skönt, provade igår att ställa in en skål med skivad gul lök och lite vatten i och tro det eller ej men hostan är bättre. Hett tips till alla föräldrar! Man vill ju helst inte trycka i de små massa hostmediciner som doktorn alltid har en tendens att skriva ut.

Adrian är dock oftast väldigt pigg när han är dålig så att hålla sig inne med honom är ingen enkel match. I eftermiddags tog vi en tur till lekplatsen och inte en jävel kunde tro att han sprang omkring där med 38 grader i feber. Imorgon blir en lugn dag så denna envisa hosta och feber försvinner en gång för alla!

Likes

Comments

Imorse hade jag pyjamas yoga, jag behöver yoga i min vardag. Jag mår så mycket bättre av de och känner ett lugn i kroppen efteråt. När Mini är ute hoppas jag kunna komma igång igen ordentligt!

Adrian har varit på dagis idag och då passade jag på att ta med mamma på en shoppingtur. Blev inte så mycket shopping med än ett par byxor som mamma köpte till Adrian och även en mysig liten fika tillsammans.

Eftermiddagen spenderades ute på lekplatsen hela familjen tillsammans och nu ska jag bada Adrian innan Bolibompa börjar.

Fick världens panik förut när vi skulle ta ut vagnen och jag inte fick på sittdelen på chassit. Sittdelen var helt sne och ångesten över att behöva köpa ny dubbelvagn direkt nu slog mig. Som tur va hade jag kommit åt en knappt och sittdelen hade på något vis ställt om sig så det var icke trasig. Snacka om att det var en sten som lyftes ifrån mina axlar!

Likes

Comments