vardag

Denna fredagseftermiddag har gått åt till att duka. Som jag tidigare nämnt kommer ett gäng tjejer och ska äta hos mig imorgon. Med tanke på att jag skriver högskoleprov hela dagen lång imorgon så får jag försöka göra allt som går att göra idag. Ska strax ta med mig Rasmus ut till välsviken för att handla det sista. Lite trix och fix är kvar innan jag kan bänka mig framför idol ikväll. Ska försöka få undan lite plugg innan dess också. Hoppas ni får en trevlig fredag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

vardag , Q/A

• Vill helst aldrig att något ska vara mitt fel, helst någon annans. Det är jobbigt men sant.

• Jag har dansat balett när jag var yngre och även gått i en musikal grupp. Ungefär det motsatta ifrån allt jag håller på med nu. Har provat på en del aktiviteter under åren.

• Det finns en lista med barnnamn i min telefon på anteckningar. ( nej jag vill inte ha barn ännu, det dröjer förhoppningsvis) men hittar jag namn jag gillar sparar jag dom.

• Jag är tydligen väldigt envis vilket är bra i vissa lägen men såklart inte alla.

• Choklad var ingen favorit för några år sen, nu älskar jag choklad lite för mycket för mitt eget bästa.

Likes

Comments

vardag , Tankar

(Bild tagen från studera.nu)

Hej på er! Jag är at the moment i valet och kvalet gällande om jag ska plugga inför högskoleprovet. Hade inte tänkt att göra det utan bara gå dit och se hur det funkar. Kände ändå att jag behövde se hur upplägget är och vad som kommer så jag kikade lite. Ångrar mig ganska grovt att jag inte gjorde det redan i tvåan. Med tanke på att jag pluggade matte då vilket jag inte gör nu. Matte kommer ju att förekomma på provet och helt ärligt vet jag inte vad jag gett mig in på. Utifrån det jag sett så känns det lite för svårt för min del. Antar att det bara är att gå dit och göra det. Får satsa mer till vårens prov. Som om jag kommer vara mindre uppjagad då.

Om jag ska läsa vidare redan till hösten är ju vårens provresultat otroligt viktigt. Samtidigt så vet jag ännu inte om jag vill läsa vidare direkt. Det är inte lätt det här, att veta vad man vill i livet. Någon mer än jag som skriver prov på lördag?

Likes

Comments

Contains affiliate links Mode, Tips, vardag
Årets band

Oktober förknippas vanligtvis med rosa vilket är en väldigt fin färg enligt mig. Är lite dålig på att använda det dock, får bli bättre på det. På lördag har jag middag hos mig med ett gäng tjejer och just temat är rosa. Tyckte det passade med tanke på att det nu är oktober samt att det är en fin grej. Tänker ni till lite extra såhär i oktobertider?

Likes

Comments

vardag

Vi har otroligt få hela dagar kvar i skolan innan höstlovet kickar igång. Igår hade vi bland annat femkamp ute på Hammarö med klassen. Vårt lag vann inte dock. Jag skulle absolut inte va med och tävla men i slutändan var jag det ändå tävlingsmänniska som jag är. Det var faktiskt roligare än vad jag förväntat mig.

Vid lunch lite halvt genomfrusen var dagen över och vi åkte hem för att jobba på en redovisning som ska göras på fredag. En lugn dag igår med andra ord. Även idag är jag inte i skolan utan jobbar hemifrån. Våra lärare är på gymnasieforum för att locka nya elever. Så lite psykologi och religion är vad jag ska pyssla med resten av dagen.

Likes

Comments

Tankar, vardag

Att ta körkort är något alla vill i livet någon gång. Jag har växt upp med motorsport i olika former runt omkring mig. Det i sin tur har lett till att jag blivit intresserad och tävlar nu själv idag. Just för att jag håller på med det jag gör förväntas det att
Körkort inte ska vara några problem alls. Det är åtminstone så det känns.

Aldrig har jag någonsin känt mig pressad eller att förväntningar lagts på mig tävlingsmässigt. Mestadels är det jag själv som står för den biten. Men när det kommer till körkort har jag aldrig känt mig mer pressad och stressad. Det har blivit till en hets som jag absolut inte mår bra av. Ni runt omkring, tänk lite. Samma sak som crosskart är det definitivt inte så någon större fördel än alla andra har jag inte.

Jag tycker inte det är lätt för fem öre. Aldrig har jag pluggat så mycket för något innan. När det stod på skärmen att jag inte blev godkänd på teoriprovet rasade min värld samman. Jag bröt ihop på vägen hem för att jag visste att jag skulle behöva säga att jag inte klarade det. Tragiskt nog var de det som var värst. Jag har svårt att sova på nätterna för allt jag kan tänka på är det där körkortet jag måste ha så det tar slut någon gång.

Undrar hur många gånger jag har hört "du klarar det lätt, det är inga problem för dig" varför säger ni så till mig? Det gör inte mig ett dugg säkrare, de bidrar enbart negativt. Speciellt när jag inte klarade det. Trots att 50% inte klarar teoriprovet på första försöket så känner jag mig värdelös fast jag inte borde det.

Uppkörningen gick galant inga större konstigheter. En sten har börjat lossna. Men aldrig kommer jag känna mig så lätt som när jag får godkänt på teoriprovet. Då är äntligen stressen över och jag behöver inte höra detta något mer. Att ta körkort ska va kul och det kommer det vara. Men glädjen har blivit skjuven åt sidan ett tag nu. Det känns tråkigt om fokuset kommer vara på att jag slipper höra "när ska du ta körkort?" När jag väl fått det. Jag vill ju känna mig glad för att jag kan ta mig vart jag vill.

Jag lovar att ni kommer få reda på när jag väl har det. Men tills dess får ni backa några steg och låta mig sköta det själv. Nyfikenheten i er måste gå att hålla tillbaka ett litet tag till för det är inte alltid så lätt.

Likes

Comments

vardag , Tankar

Bilderna är från i Igår när jag och Ebba kollade på hockey och resor.

Kikar in här en snabbis innan jag bör förbereda mig för kommande veckan. Är en aning stressad som vilken annan människa som helst. Det är mycket nu sista veckorna innan lovet. Har en del som ska in och pluggande att ta tag i. Kräver en del disciplin av mig nu när jag ska åka iväg på semester i två veckor. Det innebär ju alltså att jag har en hel del att jobba ikapp. Vill helst försöka börja innan vi åker så jag slipper ägna allt för mycket tid åt det där borta. Så jag har för att få klarhet i allt gjort en lista som jag så småningom om ska bocka av.

Kommer inte lägga nån energi här kommande veckan. Kommer förmodligen eka tomt och nu vet ni varför. Men roligheter till helgen blir det så då ska jag lägga bort skolarbetet. Ska ha middag hos mig på lördag med ett gäng vänner. Mer om det i slutet mot veckan när jag betat av allt. Helst skulle jag balanserat allt samtidigt men jag blir så stressad. Jag har inte sovit bra på två veckor nu så något måste göras. Ledsen bloggen men vi tar en paus på ett par dagar, men bara ett par! Sköt om er så länge.

Likes

Comments

Instagram@feliciawalfridson