vardag

Fredag, veckans bästa dag är kommen. Just idag svävar jag lite på moln. Om två timmar kommer jag må så jäkla bra. Mitt seminarium kommer då va över och endast ett prov är det som återstår den här terminen. Visserligen måste jag plugga nu i helgen men på tisdag är det över, inget mer plugg!
Underbart rent ut sagt, sen att mitt prov idag visade bra resultat var ett stort plus i kanten.

Helgen fick en liten tvist gällande mina planer. Som det ser ut nu åker jag till Torsby ikväll, jag som inte skulle dit innan jul... nej men om jag inte hör något mer så ska jag jobba en sväng imorgon. Innan jag kastar mig i bilen ner till Karlstad igen för att fira Kajsa. Vi ska ut på krogen vilket jag sällan hänger med på.

I övrigt rullar det på galant i fall ni undrade. Jag har bokat tågbiljett. Det är så mycket kul nu, jul, födelsedagar och nyår. Det enda negativa jag kan tänka mig existerar just nu är att jag inte är klar med julklapparna. I-landsproblem utan desslikes, hemskt att ens påpeka. Idag är en bra dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

vardag , Träning

Det tog emot att ställa klockan på 06 när det är min dag i veckan då jag har sovmorgon. Pt möte stod på schemat och vi har nu planerat inför kommande säsong. Det kändes faktist jättebra! Man blir taggad på ett helt annat sätt och känner sig motiverad. Ännu ett möte bokades in på jullovet för att gå igenom mina program och lite småsaker. Härligt!

Det positiva med en tidig morgon är att jag hinner äta frukost. En stadig sådan också, har sen lunch idag. Dessutom ska vi börja dagen med en film på lektionen plus att jag kanske inte behöver gå
på sista lektionen. Det rullar på med andra ord, det gillar vi!

Likes

Comments

vardag , Tankar

Bild från google, etik akademin

Det sista vi gör i religionen är etiska dilemman. Vi ska alltså ta ställning och redovisa det på fredag som i ett seminarium. Frågor som man kanske annars inte tänker på ska tas upp och jäklar vad svårt det är att ta ställning.

Antalet situationer där dessa dilemman ska hanteras är många och det är svårt att förhålla sig till det. Jag kanske har en tydlig åsikt när det kommer till ett scenario men ett annat tänk när vi byter scenario. Tur är väll att vi har åsiktsfrihet annars skulle det krocka deluxe i resonemanget på fredag.

Dom etiska dilemman vi bestämt oss för är Dödshjälp, Surrogat och selektiv abort. Varav den sista är min. Ett känsligt ämne som medför risk för diskussion. Jag vet redan nu att mina kompisar inte tycker som jag vilket är bra. Vi har suttit och försökt att se på det här från massa olika perspektiv. Det finns så otroligt många infallsvinklar att man inte kan välja. Redovisningen måste ha en viss begränsing på grund av tidsbrist. Annars skulle det nog ta hela dagen.

Tänker ni mycket på etiska dilemman? Aldrig tidigare har det väckt mitt intresse, men jag måste medge att man blir triggad. Med en liten grupp människor som känns trygga kan man sitta hur länge som helst och diskutera, bland annat det här men också andra saker som är relevanta just nu.

Likes

Comments

vardag , New in

Fått dille på vita t-shirts med svart tryck och hur det kommer sig vet ingen. Dom senaste 3 plaggen jag köpt har vart svart/vita. Sen har jag även fått för mig att jag får panik i t-shirts som sitter tight så därför har jag av den anledningen köpt en T-shirt som de får plats en halv person till i. Vi får väll se om den kommer till användningen, slängde med den i all hast när jag köpte en blus utan att prova. Spontant med andra ord...

Likes

Comments

vardag

Testade ett nytt lunchställe idag. Det var så mycket bättre än jag trodde och jag kommer definitivt gå tillbaka dit. Rekommenderar starkt! Om ni har vägarna förbi ligger det i området klara och heter för den delen också café klaras. Fint sällskap hade jag också, födelsedagsbarnet själv. Meningen var att Wilma skulle hänga med men hon hade inte möjlighet. Varför är för att hon idag tog körkort, grattis! En otroligt bra dag med andra ord.

Likes

Comments

vardag

Idag är det Kajsas tur att fylla år, som vi har väntat! En riktig kram har hon att vänta när jag stövlar in på första lektionen idag. Vi ska smygfira med utelunch idag innan vi firar ordentligt på lördag. En av dom finaste människor jag känner, glad att jag får spendera mina veckodagar med dig.

Likes

Comments

vardag

Ligger i skrivande stund i min säng och tar det lugnt. Kanske inte det jag borde göra men jag orkar inte stressa upp mig längre för vad som ska göras och inte. Väntar på att mamma ska komma hem, vi ska nämligen på bio. Den här gången tänkte vi se på All inclusive, jag hoppas den än bättre än solsidan. Solsidan var bra men kanske inte så bra som jag trodde att den skulle vara. Det bästa med bio är att man får äta massor av popcorn utan att må dåligt.

Tidigare idag tog jag och Wilma en tur till bergvik. Jag bröt min regel idag om att inte köpa något till mig själv. Höll ju nästan en månad i alla fall. Har ju lagt fokus på julklapparna sen vi kom hem. Ska försöka visa det någon dag när solen fortfarande är uppe. Om inte så ser ni åtminstone blusen på lördag eftersom jag tänkt att ha den när vi ska fira Kajsa.

Likes

Comments

vardag

Ska strax göra mig i ordning för att ta bilen till Torsby. Hörde igår att det var väldigt halt så bäst att jag åker lite tidigare så jag slipper stressa. När jag kommer hem ikväll är det plugg som gäller. Trots det känns det ändå som jag börjar se ljuset i tunneln. Pluggandet minskas allt eftersom, skönt!

Måndag - Engelska redovisning, boksamtal, lämna in psykologin, köpa present till Kajsa, gå till tandläkaren och eventuellt gå på bio. Träna om jag hinner..

Tisdag - Skola, Kajsa fyller år = ute lunch, läsa igenom häftet inför nationella provet och kika lite på etiska modeller.

Onsdag - Skola, skriva nationella provet som jag missade, träna och skriva på redovisningen om etik.

Torsdag - Skola, göra klart redovisningen och läsa in den.

Fredag - Skola, boksamtal och redovisning om etiska dilemman, träna och börja plugga inför nästa veckas prov.

Lördag - träna, plugga internationella relationer och fira Kajsa.

Söndag - Vilodag!

Likes

Comments

vardag

Ett gäng bilder från ikväll när vi var hemma hos Wilma och firade henne. Ni som inte vet kan nog konstatera att hon fyllt 18 år. Äntligen! Nästa helg är det Kajsas tur att bli firad. Jag hade det jättemysigt även om jag gärna hade hängt med ut på krogen. Kände att det inte va optimalt eftersom jag ska jobba imorgon och måste därför åka bil. Tycker inte om att köra dagen efter man har druckit så fick avstå denna gången. Men man behöver ju inte alltid alkohol för att ha kul.

Wilma hade verkligen lagt ner sig på alla fronter så det kunde inte bli mer lyckat. Hoppas du har kul ikväll! Förhoppningsvis finns det ännu fler bilder från kvällen men har ännu inte fört över dom. Min kamera har börjat krånglat lite efter bara 2 månader.. måste kolla upp det där. Tur jag har försäkring...

Likes

Comments

Contains affiliate links vardag , Tips, Mode

Efter jul kommer nyår och det stressar ett kontrollfreak som mig att jag ännu inte vet vad jag ska göra på nyår. Dags att ta tag i det, har hela tiden tänkt att det är långt kvar dit. Hälften av mina vänner har redan bestämt medan andra hälften inte har så det känns ju betryggande till en viss del. Har ni bestämt vad ni ska hitta på? jag själv funderar på om jag ska va i Karlstad eller i Torsby, kluven människa. Det finns så otroligt fina fyrverkerier i Karlstad vilket är viktigt, eftersom att vi bor så centralt får vi inte skjuta fyrverkerier där. I Torsby ser jag dock inga problem då vi bor på landet. Vilket tjat det är om fyrverkerier... kan va för att jag anser att det är något utav det viktigaste. Får kika närmare på det hela till helgen. Nyår är bland det roligaste som finns!

Likes

Comments

Instagram@feliciawalfridson