Eftersom detta blev lite av en favoritplats första gången så var det värt att åka en lång busstur och gå 30 min (rätt väg) för att komma hit igen. Denna gången låg vi på "rätt" ställe. Jättekul att det var så djupt ner mellan klipporna så man kunde hoppa. Det var inte heller så packat med folk idag så det var jättehärligt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi tog bussen till fiskmarknaden i Marsaxlokk efter att vi strosat runt lite åt vi lunch och bestämde oss sedan för att spara en hundring och gå till St. Peters Pool istället för att ta båten. Ca 40 minuter senare hade vi nästan hittat rätt och kände att vi var nöjda med liggplatsen vi tillslut bestämt oss för.
Själva St Peters Pool låg på andra sidan udden/berget och var packat med folk eftersom det var söndag därför valde vi att stanna på denna sidan där det var mer privat och jättefint!

Likes

Comments

Tiden springer iväg och vi har nu varit på Malta i drygt 3 veckor. Vi bor kvar i lägenheten tillsammans med de tyska killarna och har äntligen fått jobb, dessutom det jobbet vi ville ha. Den 30:e oktober ansluter vi oss till the Lion Pride och börjar jobba på Leo Vegas tillsammans inom customer support, superkul!! Vi åkte hit med förväntningarna att det skulle vara jättelätt att få jobb vilket inte riktigt stämde.. Det var inga problem med tanke på att när väl alla processer var klara så fick vi flera erbjudanden men det var just det att processen tog lång tid, 2 intervjuer och sen skrivtest på det resulterade i 3 veckors väntan. Tips är att söka hemifrån och ta skype-intervjuer alternativt ha intervjuer redo att gå på så fort man kommer ner. Men men nu har vi avklarat ytterligare ett steg på vår Malta-äventyr, heja oss.

Efter varje steg vi hittills klarat av så har jag inte lyckats skaka av mig känslan att jag fortfarande jagar efter någonting. Jag trodde att jag skulle stressa av så fort vi fick ett jobb, men här sitter jag fortfarande med samma känsla av att det fattas något. Nu hoppas jag det är rutiner och ett socialt umgänge här nere som fattas innan jag är i hamn. För jag menar, jag har privilegiet att som 20 år leva leva min dröm, vad är felet?

Livet innan jobb var det mycket vardagslyx som att gå ut och ta några drinkar var och varannan kväll

Likes

Comments

Här är en film på vårt hittills icke så glamorösa liv på Malta! Titta & njut.

Likes

Comments

Sökandet av jobb pågår flitigt och idag har vi båda haft intervjuer. Min var via Skype i förmiddags och nu sitter jag i receptionen och väntar på att Linnea ska bli färdig med sin. Måste säga att jag gillar det här med Skype intervju, så avslappnat och enkelt. Åt frukost, hade en intervju och slängde mig sedan i sängen igen, underbart!

För två veckor sen flyttade vi in i en grisig man cave till två killar utan städrutiner. Idag drygt två veckor senare har vi fått ordning på dom och idag var det storstädning som gällde för en av dom! Proud..

Planen för dagen är att skriva färdigt mina uppgifter jag fått för att söka jobb som content writer och förhoppningsvis ta en tur in till Msida ikväll om tiden räcker till.

Likes

Comments

Efter gårdagens alla gratis tequilas så hade vi en rejäl bakfylla men vi hade bestämt oss för att vi skulle till Blue Lagoon om vädret var bra, och det var perfekt. Vi hade handlat för picknick dagen innan så vi packade väskorna, tog vår krispizza och juice till frukost och förflyttade oss till bänkarna vid busshållplatsen. Bussarna är jätte opålitliga här och efter en lång väntan och en lång busstur tog vi båten över till Blue Lagoon. Det var såklart väldigt turistigt där men vi lyckades hitta en avlägsen plats på en klippa med havet precis nedanför oss. Där hade vi det underbart hela dagen!

Likes

Comments

Nya Zeeland, Australien och Bali var helt fantastiskt och efter en liten tid i Sverige fick jag blodad tand och ville iväg igen när det var dags för hösten att infinna sig. Jag och Linnéa bokade en enkelbiljett till Malta med en längre mellanlandning i London, närmare bestämt 3 nätter, och nu är vi här! I Malta, i en lägenhet som vi delar med 2 tyska roomies, 20 meter till havet och 50 m till en supermarket. Vi har dock inget jobb än vilket jag känner att vi måste ha för att stanna kvar. Våra dagar hittills har vi turistat lite, legat vid stranden, tittat på serier och gått ut på kvällarna. En perfekt semester helt enkelt. Men semester fungerar inte i längden, iallafall inte för mig och särskilt inte om det blir dåligt väder. Eftersom vi inte känner några på det viset än och inte har några projekt eller måsten så blir jag lätt rastlös och kan grotta ner mig i lägenheten. Att ha ett jobb är najs men att söka ett jobb är psykiskt onajs. Jag känner mig i ett sånt underläge, men det är en erfarenhet att söka alla jobben på engelska vilket är jätteroligt. Fingers crossed för att vi ska få en grym höst och vinter här!

Likes

Comments

Tillsammans med 2 underbara familjer begav sig jag, mamma och Alex till Ibiza för en klassisk all-inclusive familjesemester. Vi bodde på norra sidan av ön men det tog bara ca 30 min med bil att ta sig in in till Ibiza city i söder. Med havsutsikt från rummen, en infinity pool och ett oslagbart sällskap kunde vi inte haft det bättre.

Cala Salada
Formentera

Vattnet var kristallklart och snorklingen var amazing trots att vi inte hitta mycket fiskar eller koraller.

Ytterligare ett nyckelord för denna resa är: pommes.
Hela underbara gänget

Likes

Comments

Separationsångesten är enorm just nu!!
Vi har träffat så många fina människor i Nya Zeeland och nu lämnar vi allihopa. Om vi har tur kanske vi stöter på någon på vägen igen men nu när vi väl lämnar känns det så sorgligt..
Vi sitter på flygplatsen nu och klockan är 4.30 här och vi sa nyss hejdå till vår roomie Jack som vi har bott tillsammans med sen Queenstown. Vi har bott med honom i kanske en vecka men man kommer ändå väldigt snabbt nära folk när man bor och lever ihop på detta viset.
Våra nyfunna svenska vänner är jag säker på att vi kommer träffa när vi kommer tillbaka så det känns okej.

Likes

Comments

Kaiteriteri - Westport

PÅväg till Westport stannade vi vid sjön Rotoiti i Nelson Lakes National Park. Det var otroligt vackert. En brygga mitt ut i sjön som var omringad av stora majestätiska berg. Sjön är bildad av glaciärer. Det var en klarblå himmel så Mathilda och några andra badade medans vi andra åt våra lunchlådor som idag bestod av tonfiskrapps. Vattnet var för kallt för min del plus att ålar simmade kring bryggan.

Westport är ett laid back ställe med Bob Marley musik i bakgrunden och hängmattor runt omkring hostlet. Som sagt hade vi blivit tighta med de tre tjejerna och tillsammans fick vi ett hus! Övervåning, egen toa och eget kök, något vi inte har för vana! Jag och Mathilda tog en surflektion i solnedgången samtidigt som de andra lagade tacos till oss allihopa! Det var första gången jag surfade och det var så himla kul verkligen, att fånga en våg och bara glida ända in till strandkanten varav några gånger ståendes! Det var otroligt fint när vi satt på brädorna i solnedgången med delfiner simmandes längre ut! Det var så härligt att det till och med var värt att stuka tummen eller vad som nu hände med den, men ont gör det iallafall. Westport är verkligen ett härligt ställe och imorgon beger vi oss vidare till Lake Mahinapua.

Likes

Comments