Drömmar: Inspiration - jag såg att det fanns svart papper som man kunde använda akvarell kritor på, och jag tänkte att det kunde bli snyggt istället för att bara ha vitt papper och behöva måla hela bakgrunden i en färg.
Och eftersom att den var svart blev det nästan automatiskt en rymd. Sen när jag hade kommit på de så tänkte jag bara på vad jag gillade och så la jag till det och fler saker som skulle passa till den senaste saken jag ritade bara.
Till exempel så ja jag till regnbågen bara för att laman skulle ha något att stå på, och det blev ju bra eftersom att det är temat drömmar.

Jag valde akvarell kritor för att jag aldrig använt det innan och för att jag tänkte att det kunde vara kul. Jag är glad att jag valde akvarellkritor för jag lärde mig hur man kunde använda dom som jag inte visste innan och det passar enligt mig till teckningen med de starka färgerna och kritorna som inte blir så precisa när man målar.

Budskapet med den här teckningen är nog att det är en dröm, för lamor och regnbågar kan ju inte finnas i rymden.

När jag målade laman så försökte jag blanda in olika färger i dens ull men de syns inte så mycket nu i efterhand. Jag lärde mig också att man kan sudda bort akvarellen och det var till stor hjälp.


Identitet: Eftersom att temat var identitet tänkte jag på vad jag gillar, och eftersom att det var höst när jag gjorde det här arbetet så kom jag och tänka på hösten. Så jag tänkte mysig höst och hästar.
Jag valde photoshop, för det verkade väldigt roligt att sitta vid datorn och redigera å photoshopa å så. Och det passade bra in då det hade tagit väldigt lång tid och varit svårt att få med alla de här detaljerna, och så att man ser vad det föreställer också.
Jag tycker att jag lärde mig mycket när jag testade att photoshopa, jag lärde mig många verktyg man kunde använda för att få allt att blanda in med varandra och det var väldigt kul.
Sen så för att ännu mer visa det höstiga gick jag ut och plockade höstlöv och ekollon med mera som jag satte fast på en ram runt bilden jag printade ut.

Budskapet min bild tycker jag är att visa hur mysigt det kan vara med höst även om det kanske är blåsigt regnigt och kallt ute så man man tända ljus och dricka chai te och sånt inne, och sen klippte jag in lite bilder på hästar också eftersom att de är en stor del av min identitet, och många hästar älskar att springa runt i höstlöven.

Jag experimenterade mig fram genom att till exempel klippa ut löv från bakgrunden och lägga för delar av bilderna jag klistrade in för att få det att smälta in mer och se lite mer realistiskt ut, och sen istället för att ha en massa hårda kanter så suddade jag ut kanter och drog i dom så att det skulle se mer realistiskt ut.

Motsarser: Jag fick min inspiration från en bild jag hade sett på Instagram. Den var inte likadan som min bild men den hade samma budskap, att fåglar inte borde sitta i bur. Jag valde att måla med akvarellfärg, för det var ett tag sen jag använt det och jag tänkte att det skulle passa bra till min bild då jag hade tänkt ha mycket färger som flyter ihop.
Jag testade lite olika tekniker, jag bland annat spred ut vatten över vissa partier av pappret och sen så duttade jag i lite färg. Jag testade också att vända på penseln och karva in linjer som jag sedan fyllde med färg, för att färgen skulle bli lite mer intensiv i smala sträck. Jag använde också en svamp för att fylla i bakgrunden och smeta ut färgerna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dröm-teckningen

När jag kom på min ide tänkte jag på vad jag gillar, som till exempel djur. Och så kom jag bara på att jag ville måla en lama, och så började jag måla, och eftersom att jag hade valt en svart bakgrund blev det nästan automatiskt att bakgrunden blev en rymd, och så la jag till ett ufo bara för det. Jag tyckte att det såg konstigt ut när laman bara svävade i luften, så jag målade en regnbåge som den fick stå på, och eftersom det här är temat drömmar så funkar ju det.
Jag ändrade inte riktning någon gång under projektet.

Innan jag började skapa så satt jag och googlade på bilder på lamor, men efter att ha hittar en bild efter typ 10 minuter började jag jobba. Så det tog inte jätte lång tid innan jag satte igång.

Jag valde att använda akvarellkritor eftersom att jag faktiskt aldrig använt det innan. Jag målade lite och så suddade jag ut det med fingrarna mycket, speciellt på laman, för att det skulle se mjukt ut och inte vara en massa sträck.

Jag tycker att det flöt på rätt så bra, det ända som var lite svårt var att forma laman så att huvudet var lagom stort till kroppen bla.

Om jag fick göra om allting så hade jag gjort den lite mer avancerad, jag hade gjort så att rymden skiftade i lite mera färger och samma med laman. Jag hade lagt lire mer tid på ufot och lagt till lite mer detaljer på rymden.

Photoshop - Identitet

Eftersom att temat var identitet så tänkte jag igen på vad jag gillar och vad som skulle passa bra ihop så att de blir snyggt. Jag tänkte bara att jag skulle googla på en massa bilder och välja ut de jag gillade mest och sen sätta ihop tillett collage. Efteråt så skulle man göra en ram, och eftersom att det var en massa höstlöv i bilden tänkte jag att jag kunde gå ut och plocka höstlöv som jag skulle sätta på ramen.

På den här tog de lite längre tid att komma igång då jag var tvungen att välja ut alla bilder och lära mig hur man använder photoshop, men det tog inte överdrivet lång tid.

Tekniken jag använde var photoshop. Jag valde det eftersom att jag inte heller gjort det här innan och det verkade väldigt kul och jag ville testa något nytt.

Jag tycker inte att jag misslyckades med något under arbetet, det blev bara lite svårt ibland att lära sig alla verktygen på photoshop.

Om jag fick göra om allting så hade jag nog istället för höst valt vinter, för jag tror att det hade varit väldigt fint med mycket silver och vitt med snö och iskristaller m.m.

Fakta om en konstnär - Salvador Dali

Först tänkte jag skriva om Leonardo Da Vinci, men sen hände det något med Pages som gjorde att jag inte kunde fortsätta på den. Sen var den konstnären också svår att hitta svar till. Så jag skrev en ny med Salvador Dali som var enklare. När jag skulle välja konstnär kom jag och tänka på en speciell målning av Dali, så jag googlade efter vem som gjort den och då var det Salvador Dali.

Jag tyckte att det var lite trögt att komma igång med den här uppgiften då den var rätt så svår, men det gick tillslut.

Om jag fick göra om allt så hade jag skrivit om Salvador Dali direkt så att jag får lite mer tid på mig.

Likes

Comments

Konsverket heter Minnets Envishet. Bilden förestället någon slags varelse på marken och klockor som ser ut som att de smälter. Jag tycket att bilden känns lugn, eftersom att vattnet är helt stilla, det är inte ett moln på himlen och det finns nästan i inga livstecken.

Bilden är ljus längst bort vid himlen och ju närmare den kommer ju mörkare är tavlan. Bilden har både mjuka och hårda former, och det ser ut som att man kollar lite åt vänster eftersom att den kantiga upphöjningen till vänster är sned.

Jag kommer och tänka på Loch Ness monstret lite när jag ser bilden, pågrund av djuret som är på marken. Även om vattnet ligger längre bort och marken som varelsen ligger på är brun så påminner det mig lite om Loch Ness monstret.

Jag tror att syftet med bilden är att visa att allting i vardagen är så beroende av tid, och att tiden kan nästan ligga som en börda på en, som klockan gör på varelsen.

Likes

Comments

Salvador Dali
Salvador Dali föddes föddes 11 maj 1904 i Katalonien och dog 23 januari 1989 på samma ställe, 85 år gammal. Det står inte bokstavligen någonstans att han levde hela sitt liv där, men det verkar så eftersom att mycket som hände i hans liv hände där. Men under en tid bodde han också i Madrid.

Under 1922-1926 gick han på San Fernandos Kungliga Akademi i Madrid.
Salvador Dali använde sig av konststilarna surrealism, kubism, modernistisk konst och Dadaism när han målade, men främst surrealism.
Surrealism är att man ritar verkliga saker men sätter ihop dom så att det verkar orealistiskt.

Denna bilden tycker jag är väldigt fin och när jag ser den tänker jag på frihet. Jag vet inte riktigt varför men det är ett skepp som åker iväg med fjärilsvingar som bär skeppet framåt istället för master och vattnet är klart och himlen är blå och man blir bara glad av att se den.

Jag valde konstnären eftersom att han är väldigt känd och duktig med många kända konstverk, och jag tänkte att det skulle vara lätt att hitta något om honom. Sen så var det ett konstverk som direkt kom upp i mitt huvud och som jag sett väldigt ofta. Den satt i min förra bildsal och varje gång jag kom in i klassrummet brukade jag kolla på den. Så jag kollade upp vem som hade målat den och då var det ju Salvador Dali. Konstverket heter Minnets Envishet.

Detta konstverket heter The Face Of War. Salvador Dali bodde ju i Spanien, och föddes 1904. Det Spanska inbördeskriget var 1936 och Dali målade konstverket 1940. Bilden uttrycker mycket rädsla, och bakrunden ser ut som en öken. Ormar väser på sidorna och omringar huvudet som ser förtvivlat ut. Eftersom att det är ett inbördeskrig tror jag att ena sidan med ormar är invånarna som startat kriget och att andra sidan är ledarna. Skallarna i mitten är nog alla de oskyldiga dom drabbas av kriget i landet, och eftersom att bakrunden ser ut som en öken tror jag att de känner sig väldigt utlämmnade och ensamma.

(Kolla nedan på bilderna i ordning)

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med att skissa en bild som jag sedan målade av på akvarellpapper på ljusbord. Det jag är mest nöjd över är fågeln som jag målade i "tankebubblan". Det jag fick problem med var att få raka linjer med jämna mellanrum på fågelburen. Jag löste problemet genom att använda en linjal så att det blir lika jämna mellanrum mellan varje burpinne.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med att göra en ram till min photoshopade bild. Det jag är mest nöjd med är de fina löven jag hittade som gjorde hela bilden mycket höstigare och mysigare. Det jag fick problem med var limmpistolerna som var söndriga och svåra att använda. Jag löste problemet genom att hämta en ny limmpinne som jag tryckte in så att limmet åkte ut.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med photoshop. Det jag är mest nöjd med ät temat, som är väldigt höstigt och ser mysigt ut.
Det jag fick problem med var alla olika funktioner, men jag lärde mig när jag frågat läraren några gånger.

Likes

Comments

Idag har jag klistrat fast min "dröm-teckning" på en lila A3 bakgrund och sparat bilder så att jag kan photoshopa min "identitet". Det jag är mest nöjd med är dröm-teckningen eftersom det är det jag hann göra klart idag. Det jag fick problem med var att förstå photoshop och jag löste problemet genom att fråga läraren.

Likes

Comments