Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Beställde hem lite "nödvändigheter" som jag haft innan men som har gått sönder på olika vis, både mina gamla beiga och svarta klackar har rivits upp i tyget framme vid tårna och hunden bet sönder mitt bruna skärp men nu har jag nytt tack och lov! Använder aldrig öppna klackar då jag tycker dem är svåra att gå i, hälen glappar alltid i storlek 37 och storlek 36 känns alldeles för små... Någon mer med samma dilemma?

Allt på bilderna hittar ni ---> HÄR!

Likes

Comments

Antar att ni har hört talas om sittstrejken i Stockholm? Ett stort gäng sittstrejkar på medborgarplatsen för att utvisningarna till Afghanistan ska stoppas, och idag har dem suttit där i tio hela dagar. Nu börjar sittstrejken sprida sig, och en av ledarna uttalar sig såhär:

- "Vår strejk är historisk och vi kommer aldrig ge upp innan utvisningarna stoppas. Strejken slutar inte när skolorna börjar. Den blir större och nationell. Vi kommer strejka i varje skola. De som åker härifrån tar den med sig. På alla lektioner sitter vi på golvet" - Fatima Khawari

Vad är det som händer i Sverige? Förstår faktiskt inte hur dem kan ha fått tillstånd till att sittstrejka, tänk om alla gjorde så? Tänk om massa folk satte sig på Stortorget och strejkade för att dem ville ha exempelvis gratis bostäder? Och om dem inte fick det så skulle dem sätta sig ner på arbetstid/under lektionerna och strejka där också. Förhoppningsvis sätter man stopp för detta när det går så långt att dem börjar förstöra lektionerna genom att sätta sig på golvet, hur kan man vara så respektlös? Jag förstår mycket väl att det är hemskt för de personerna som måste tillbaka till Afghanistan (dock är där inte ens officiellt krig), men folk måste väl ändå respektera att Sveriges budget inte håller för att ta hit hela världen och ge ut bidrag. Vad tycker ni om sittstrejken?

Likes

Comments

1. Vem litar du på?
Kevin och Linnea!

2. Vart skulle du vilja vara just nu?
Utomlands, kanske i Thailand? En fruktsallad i handen på en solstol bredvid K en varm dag vid havet låter lockande!

3. Favoritstad?
Milano, Paris, London, Stockholm, Helsingfors.

4. Vilket är ditt favoritnummer?
Hmm.. har alltid haft 6 som favoritnummer tills folk "mobbade" mig för att dem kopplade det till sex, så jag bytte till 3!

5. Vad var det senaste du åt?
Pistagenötter här på jobbet, det är mitt nya favoritsnack!

6. Vad är du tacksam för?

Hela mitt liv, tänkte på det i bilen tidigare idag! Har en underbar sambo (som jag nyligen förlovat mig med), bor i en underbar lägenhet, gillar mitt jobb, har valt rätt utbildning, har en hund som jag så länge velat ha, har klarat körkortet och fått en egen bil.. vad mer kan jag önska mig?

7.. Har du någonsin hjälpt en fullständig främling?

Massor av gånger. Har köpt mat till hemlösa, hjälpt barnvagnar av från bussen hur många gånger som helst och jag är ofta först fram när någon skadar sig!

8. Vem var den senaste personen du pratade i telefon med?
Antagligen en telefonförsäljare, dem ringer KONSTANT! Någon som minns vad den appen som man kan blocka dem genom heter?

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet?
Skriver dem i prioritetsordning! Längd, hår, ögon, klädstil.

10. Vad är lycka för dig?

Att känna mig nöjd med mitt liv, och att jag kommer framåt inom viktiga saker såsom skola och jobb! Produktivitet får mig också lycklig - älskar att städa, handla, göra listor osv. Det kanske är lite konstigt?

11. Favorit tv-program?
Pretty Little Liars, SKAM, How to get away with murderer, BECK, Wallander, Gossip girl, Efterlyst, Tunnelbanan, 112-på liv och död, GW's mord.

12. Har du några syskon?
Två halvsystrar som bor i Finland. Petra och Sini-Tuli!

13. Längd?
172cm lång. Hade så mycket komplex över min längd förut eftersom jag blev 172 när jag endast var tolv år gammal för att sedan stanna i växten helt. Tack och lov att alla växt i kapp, trivs med min längd nu!

14. Hårfärg?
Ljus isblond skulle jag säga, min naturliga hårfärg är dock mellanblond/råttfärgad.

15. Vad är din största dröm?

Att flytta till en stor lägenhet som både har walk-in closet samt ett kontor, att bli väldigt duktig inom kriminologi/polisen och att göra avtryck i världen på något sätt så att folk minns mig!

17. Favorithögtid?
Julafton och nyår, sedan kommer valborg och midsommar pga det är stora roliga fester under de högtiderna!

18. Vad är det värsta du vet?

Hmm.. folk som argumenterar med frasen "för att jag säger så" utan att motivera samt folk som pratar om sig själv i tredje person!

19. Har du gråtit någon gång utan anledning?
Det tror jag alla tjejer har under PMS veckan!

20. Vilken var den senaste filmen du såg?
Interstellar med K, den var faktiskt riktigt bra!

21. Favoritdag på året?
Min födelsedag bortsett från resten av högtiderna.

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt?
Nej! Föredrar dock att bli utbjuden.

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)?
Ja faktiskt, tränade på det dagligen för några år sedan så troligtvis kan jag det fortfarande.

24. Kramar eller kyssar?
Båda tillsammans - mys det vill säga!

25. Choklad eller vanilj?
Choklad, tycker inte att vanlig smakar något.

26. Har du tatueringar?
Nej inte en enda. Hade en bokad tatueringstid för något år sedan men pga ett missförstånd så missade jag tiden och det blev alltså inte av, sedan dess har jag tvekat så det var nog bra att jag missade den. Ödet?

28. Är du kär i någon kändis?

Justin Bieber kanske. Fast nej inte kär, mini-crush är ett bättre ordval!

29. Vilka böcker läser du just nu?

Läste nyss färdigt "Forbilde" av Sophie Elise, en norsk självbiografi.

30. Piercingar?

En i naveln och totalt tre stycken i öronsnibbarna.

31. Favoritfilmer?
Twilight filmerna, EGO, Taken, In time och Friends with benefits.

32. Favoritsport?
Konståkning, saknar det så!

33. Vad är din största rädsla?

Insekter och fåglar. Försöker bearbeta de rädslorna då dem påverkar min vardag en hel del - har hänt alldeles för många gånger att jag har börjat gråta offentligt pga en fågel har flugit för nära eller pga en insekt har landat på mig. Myggor är jag dock inte rädd för, vet inte riktigt varför. Skalbaggar, kackerlackor och långbenta insekter med vingar är värst... Insektsrädslan har jag haft enda sedan jag var liten - mamma har berättat att jag satt på stranden en bit ifrån mina föräldrar och plötsligt skrek jag det högsta skrik hon någonsin hört för att en fluga hade landat på min spade.

34. Smöriga, naturella eller saltade popcorn?
Inga alls, kan inte äta popcorn då det fastnar i gommen.

35. Hundar eller katter?

Hundar utan tvekan! Dem ger så mycket glädje och kärlek, katter däremot känns mer kalla och självständiga.

36. Favoritblomma?

Rosor i alla färger förutom rosa. Gillar även pioner väldigt mycket.

37. Har du blivit påkommen med att göra något du inte får göra?

Får och får, gör inget som jag verkligen inte får (tex på jobbet eller i skolan) så nej det har jag inte.

38. Har du en bästa kompis av det motsatta könet?
Inte längre, har empiriska bevis på att det inte går så bra att bara vara vänner... Jag har nog aldrig lyckats ha en bra killkompis som inte velat ha mer på något sätt senare vilket är väldigt synd då jag ofta föredrar att umgås med killar framför tjejer.

39. Har du älskat någon någon gång?
Ja, absolut!

40. Vem vill du träffa just nu?
Min mormor, mer än allt! Hon var som en mamma för mig, och jag ångrar att jag inte umgicks mer med henne mot slutet - så känner man nog alltid när en människa man älskar bara tas ifrån en över en natt...

41. Är du fortfarande vän med folk från skolan?
Om man tänker på skolan som 1-9 samt gymnasiet så nej, faktiskt inte! Pratar lite med en del om jag stöter på dem ute men inget mer än det, har hittat folk jag gillar mer utanför skolan och man kan ju inte uppehålla kontakten med allt för många.

42. Hur imponerar man på dig om man är kille?
Jag gillar självsäkra killar med lite attityd men som ändå har humor. Ogillar "the game" och liknande, vill att killen ska säga vad han känner och strunta i alla "tips om hur man får henne på fall"...

43. Gillar du att flyga flygplan?
Nja det är helt ok. Har börjat få lite flygrädsla senaste åren, förhoppningsvis så blir den inte värre med tiden!

44. Höger- eller vänsterhänt?
Högerhänt. Var vänsterhänt som liten men pappa lärde mig att byta eftersom att samhället är anpassat till att man är högerhänt, är faktiskt väldigt tacksam för det nu trots att det var väldigt jobbigt att byta!

45. Hur många kuddar sover du med?
En, och den ska vara så liten och tunn som möjligt - får ont i nacken annars!

46. Saknar du någon?
Saknar K lite just nu, vi båda är på jobbet inatt och vi hinner inte ha umgängestid förens på tisdag.

47. Lyssnar på radio?
Ibland i bilen, brukar ha på radion för att hitta nya låtar att lägga till i spellistan på spotify!

48. Bästa beslutet du har gjort i år?
Att gå all in gällande skolan, klarade vartenda prov direkt vilket betyder att jag varken kom efter eller behövde plugga inför omtentor under sommaren!

49. Sämsta beslutet i år?

Kan faktiskt inte komma på något! Att ha spenderat för många dagar på jobbet istället för att njuta av sommaren kanske. Dock genererade det i pengar såklart!

50. Din senaste nerladdade app?

Skånetrafikens nya app, har ni sett den? Om man är student så får man rabatt direkt i appen - en biljett inom Malmö kostar 18kr istället för 25kr, det blir mycket i slutändan!

Bild från 2014.

Likes

Comments

Råkade boka in en nageltid klockan ett på förmiddagen dagen efter ett nattpass, så jag fick illa tvunget vakna efter någon enstaka timmes sömn och åka iväg till salongen. Min nagelterapeut har haft semester i två månader nu så jag fick inte alls särskilt fina naglar sist jag fixade dem hos någon annan, är alltså jätte lättad över att hon äntligen är tillbaka nu! Det är så himla svårt att veta vem som är bra och inte, har sett en hel del skräckexempel på folk som gjort naglar hos okunniga personer... Bredvid nagelsalongen ligger världens godaste salladsställe så jag passade på att handla med en stor räksallad till lunch efteråt - har hällt i mig ballerina kex inatt på jobbet så jag kände att balansen behövde upprätthållas lite, dessutom så är ju sallad supergott!

Denna gången valde jag en isfärgad ombre med diamanter på två naglar, lägger upp bilden hon tog på dem så fort jag har fått den skickad till mig!

Likes

Comments

Hej!
Bloggade inget tidigare idag pga jag har varit helt slut, både jag och K har spenderat hela dagen halvsovandes... Igår var vi på Ven hela dagen och massa motion (gång, cyklande i backar etc), för lite mat, alkohol samt endast tre timmar sömn innan resan = otroligt utmattad efteråt!

Hade hur som helst en väldigt bra resa! Vi tog tåget till Landskrona vid nio på morgonen för att därifrån åka Venfärjan ut till ön. Väl på ön hyrde vi tandemcyklar eftersom att vi planerade att cykla runt hela Ven under dagen, dessutom var det extra kul då nästan ingen av oss hade cyklat tandem förut. Vi cyklade genom skog, på smala vägar bredvid stup och med jämna mellanrum flög vi över en hel del stora gupp - men efter mycket panikkänslor och skrik så var vi äntligen framme på stranden där vi spenderade nästan hela dagen. Emilia, en av mina bästa vänner, följde med också vilket var så roligt då vi inte har träffats på ett helt år! Hade saknat henne massor, och dessutom så har hon blivit gravid under tiden hon bott på Island varav det var ännu roligare att se henne. Tyvärr så åker hon tillbaka till Island på lördag men det var guld värt att få ha en heldag med henne innan dess!

Jag och K hade stått för att göra picknick och vi åt grillad kyckling med sallad, ballerina kex, gifflar, vindruvor, jordgubbar, kex, ost samt baguetter. Alla hade med något glas vin var och vi tog tillfället i akt att både bada i havet och kasta frisbee - det var nog en av sommarens varmaste dagar! Är så glad över mina bra pigment trots att jag har väldigt ljus hy, större delen av gänget kom hem illröda i både ansikte och i urringningen men jag klarade mig! Vid fyra på eftermiddagen tog vi färjan hem och jag var tröttare än någonsin, handlade med chinamat hem på centralen och somnade någon timme efter att jag kommit hem för att sedan vakna TOLV timmar senare. Är så nöjd med dagen!

Lägger in en bildbomb från dagen senare när jag har fått allas bilder skickade till mig!

Likes

Comments

Igår var jag och K en sväng på Malmöfestivalen för första gången detta året, jätte trevligt! Har ärlig talat tröttnat lite på festivalen - det är trångt, massa ficktjuvar (en kille kände både på min och K's bakfickor som vi hade haft våra telefoner i någon halvtimme tidigare men nyligen tagit upp...) och dessutom så är det matos över hela Gustav. Hur som helst så var det mysigt och lite nostalgiskt att gå längst gatan med alla stånden i takt till hög musik som spelades från stora scenen. Vi handlade varsin högrevsburgare med majo, picklad rödlök samt ost i - godare än det lät! Har ni varit på Malmöfestivalen något?

Likes

Comments

Skulle egentligen bara beställa en ny brun utan sol, vilket slutade i att allt detta hamnade i varukorgen... Älskar att internet shoppa och vissa saker på cocopanda är SÅ billiga - dessutom är det gratis frakt! Är så nöjd med allt, parfymen luktar otroligt gott och eyelinern är den bästa jag någonsin testat. Ska bli spännande att testa brun utan sol moussen då jag denna gången beställde en nyans mörkare, den förra gav inte sådär supermycket färg. Vill egentligen inte vara så brun med tanke på att det kan se lite "trashy?" ut eftersom att jag är så blond, men just på sommaren så tror jag att en lite brunare nyans borde bli fint!

Cacao Brown brun utan sol, dark shade 95:-
Batiste torrschampo volym 55:-
Calvin Klein BEAUTY 100ml EdP 311:- (ord. 895:-)
The Balm Liquid Eyeliner 149:-
ESSIE nagellack 79:-

Nyx Prof. Makeup Liquid Suede cream lipstick, sandstorm 79:-
Nyx Prof. Makeup Liquid Suede cream lipstick, cherry skies 79:-
Nyx Prof. Makeup soft matte lip cream, stockholm 63:-

Likes

Comments

Idag har både jag och K varit lediga, dem dagarna är väldigt få (cirka en gång i månaden) varav dem uppskattas enormt mycket! Vi startade dagen med morgonmys framför en ny serie som vi börjat följa - Stranger things heter den och är hur spännande som helst. På förmiddagen åkte vi sedan först till min pappa för att låna borrmaskinen då vi har satt upp en spegel idag, ville ha den i hallen för att få ett vitt skåp som bakgrund istället för datorbordet etc som jag haft innan när jag har fotat outfitbilder. Vi körde även till Lund för att småshoppa lite på Dollarstore! Har hört så himla mycket om den affären och eftersom att den inte finns i Malmö så körde vi till närmaste shoppen som då låg i Lund, och jag blev positivt överraskad. Det fanns så mycket söta saker som dessutom var hur billiga som helst, kanske borde göra en Dollarstore haul imorgon?

Kvällen tänkte vi spendera framför någon bra film med våra stora godispåsar som vi inhandlade på väg hem från Lund, vi passar på innan vår detox börjar som vi har planerat in att starta runt den tjugofemte! Imorgon åker vi till Ven hela dagen, så vi hörs imorgon kväll alltså :)

Likes

Comments

Instagram@feliciastyrman