Header

Hejsan allihop!

Förlåt för min hemska frånvaro den senaste veckan men som vanligt lägger alla lärare alla inlämningar, prov etc till veckan innan lovet så jag har därav varit väldigt upptagen den senaste veckan. Men idag är det fredag och med andra ord så är det den sista dagen innan lovet, WIHO! Slutar till och med tolv idag så har bara 1 och halv timme kvar innan jag äntligen får lov. Tänkte därför skriva lite om mina planer för år 2017s sportlov!

Helgen som kommer är inte alls planerad och ärligt talat har jag ingen aning om vad som väntas. Men tidigt tisdag morgon flyger jag till Geneve, Schweiz tillsammans med min pappa. Det ska bli så mysigt! Har innan varit på ”mor och dotter resor” men aldrig en ”far och dotter resa” utan det har alltid varit hela familjen eller bara jag och mamma. Så det ska bli supermysigt att spendera lite ensam tid med pappa. Planen är att vi på tisdag flyger till Geneve i Schweiz där vi hyr en bil, men innan vi åker vidare så spenderar vi hela dagen i Geneve som har väldigt bra shopping och äter en god lunch på Café de Paris. Målen i Geneve för mig är att gå till Valentino och pröva deras sneakers och om de är billigare där än i Sverige/Valentinos hemsida så köer jag kanske de. Men förmodligen är de mycket dyrare då det är Schweiz haha. Sen så har de tyvärr ingen Yves Saint Laurant butik där, de har på riktigt alla märken förutom det jag verkligen vill besöka... Men det finns en butik som heter ”Drake store” och de säljer Yves, så tänkte gå dit och leta efter mina efterlängtade solglasögon!! Håller tummarna för att de finns!! Utöver det har jag inga större mål i Geneve. På eftermiddagen/kvällen tar vi då hyrbilen och åker över gränsen till Chamonix, Frankrike. Anledningen till att vi flyger till Schweiz är eftersom att det är den närmaste flygplatsen till Chamonix trots att Chamonix ligger i Frankrike. Väl i Chamonix ska vi bara åka skidor, äta god mat och kanske uppleva byn lite några större planer har vi inte. Jag har dock planerat att åka ”Vallée Blanche” som är en 2 mil offpist tur, så najs!

I Frankrike stannar vi i en vecka innan vi åker hem och väl då är lovet slut. Men jag kom på en helt galen men så rolig tanke, vad skulle ni tycka om jag gjorde vloggar i Frankrike/Schweiz? Alltså lite Jon Olsson typ med allt skidåkande och så! Ni får gärna kommentera om ni vill att jag gör det. Jag tycker att det kanske skulle vara lite skevt men ändå så mysigt och kul typ haha.

Vad ska ni göra på lovet? Har ni varit i Geneve eller Chamonix och vet något som jag verkligen inte får missa? Kommentera!

Puss!

Likes

Comments

Jacket - G.Kero // Pants - Capranea // T-shirt - G.Kero // Hat - My dad's from the 90's // Sunglasses - Christian Dior // Goggles - Oakley //

Likes

Comments

Årets dag, eller vad säger ni? Personligen påverkar inte denna dag my single ass, förutom det faktum att den påminner mig om att jag inte har någon att fira den med. Lite ledsamt ändå, men ärligt talat är ett förhållande nog det sista jag vill ha. Tror verkligen inte min stressiga vardag har tid för ett sådant tilltagande, självklart så kommer jag ju inte göra mig själv miserabel genom att hålla mig borta från någon jag fallit för. Men det är inte så att jag letar efter någon om. ni förstår vad jag menar.

Men jag önskar verkligen att Sverige var mer likt USA, inte på många plan, men gällande det faktum att man dejtar på ett helt annat sätt där. Man går inte bara på mysiga middagar med sina befintliga partners utan man går på dejter med nästintill okända människor för att lära känna varandra och sedan därefter kanske ingå i ett förhållande tillsammans. Så att nu på alla hjärtans dag så skulle man som singel kanske gå på någon mysig dejt med någon helt ny. SÅ NAJS!

Nu kanske ni undrar vad mina alla hjärtans dags planer är, ärligt talat så har jag än så länga absolut inga! Men har kanske något på gång, dock går det lite segt pga swedish boys är fett fega och leker svåra genom oklarhet. Hur gör ni för att get them boys (or girls)? Kommentera gärna, det är ändå anonymt och så galet kul att få höra!!

Valentines-puss från moi! <33

Likes

Comments

Sweatshirt - Zara // Skirt - Zara // Sneakers - Acne Studios // Coat - House of Dagmar // Glasses - Moscot // Bag - Zadig et Voltaire

Pictures taken by - Bilge Kaya

Likes

Comments

Glasses - Moscot // Coat - Zara // Blouse - Rodebjer // Jeans - Vintage Levi's // Boots - Rizzo // Purse - Zadig et Voltaire

Pictures taken by - Bilge Kaya

  • MODE, OOTDs

Likes

Comments

Snabba outfitbilder, hade tydligen glömt att ladda kameran så det blev iPhone bilder. Hoppas det är lungt!

Jacket - Zara // Shirt - G.Kero // Pants - Ganni // Purse - Zadig et Voltaire // Boots - Isabel Marant

  • MODE, OOTDs

Likes

Comments

Fick för jättelänge sen en fråga gällande min musiksmak etc. Tänkte därför idag tillägna den frågan ett helt inlägg haha.

Min musiksmak beror verkligen på vilket humör jag är på, jag har tillexempel en lugn och sorglig lista som jag lyssnar på när jag känner mig lite nedstämd. Tror att musik för mig och många andra fungerar som terapi, låtar kan verkligen sätta fingret på exakt den känslan man känner och beskriva den perfekt. Det handlar bara om att hitta den perfekta mixen av låtar som är hyfsat anpassade till din situation. Jag har tillexempel en lista som heter "</3" som är helt perfekt när man saknar någon, precis haft ett jobbigt break up eller förlorat någon nära av andra anledningar. Som sagt, världens bästa terapi! Nedan finns listan, dock lite oklart om det går att lyssna på låtarna då nouws funktion gällande sånna här medier är lite skev. Men den finns annars på Spotify av "Per Magnusson " och den heter som sagt "</3".

Men självklart är jag definitivt inte på humör för sorgsen musik varje dag, utöver den typen av musik så är hip-hop från framför allt 90-talet min go to. Lyssnar mycket på gamla N.W.A medlemmars musik, 2Pac och lite Notorious B.I.G, Eminem eller J.Cole. Har faktiskt två stycken spellistor som passar in här och det är min lista "felicias hiphop" och "2Pac Shakurs bästa".

Dessutom har jag också en lista som jag kallar för "GRL PWR" förkortningen(?) för girl power alltså. Den har bara låtar framförda av kvinnliga artister och alla ger en en sådan självförtroende boozt! Även fast vissa låtar är lite lugnare och mer sorgsna typ så är det verkligen en super bra lista att föra eller fixa sig till innan man ska ut exempelvis.

Har också en del andra listor men inga som för tillfället är mina go to:s, vill ni checka de så finns de alla på användaren Per Magnusson (farsan)!

Likes

Comments

Lite bilder från en middag på Broms, en fika på Vau du ville, tråkiga skollektioner, en pizzamiddag och lite ranom snaps!

Likes

Comments

T - Shirt - Zara // Trousers - Ganni // Bag - Zadig et Voltaire // Sneakers - Acne Studios // Earrings - Smycka // Coat - House of Dagmar

Pictures taken by - Bilge Kaya

Alla produkter är taggade/länkade i bilderna dock finns inte kappan eller skorna kvar i samma färger. Men kappan är på REA för 6500kr istället för 13 000kr så FYNDA!!!

  • OOTDs, MODE

Likes

Comments

Fick en fråga för ett tag sen där någon undrade hur jag definierar feminism och varför jag kallar mig själv för det, tänkte därför ta upp hur jag resonerar kring ämnet.

Feminism för mig är inte att sluta sminka sig och sluta raka armhålorna. Det är inte heller att sluta använda tampong eller lägga upp bilder på sin mens. Feminism=allas lika värde! Det betyder för mig att det inte spelar någon roll om någon är man, kvinna, trans, homosexuell, bisexuell, muslim, jude eller ratificerad. För mig är det självklart att ingen är mindre värd, att alla har samma förutsättningar och att hur vidare man är kriminell eller inte inte avgörs av ens religion eller hudfärg.

Det faktum att risken för att man hamnar i fängelse för våldtäkt ät mindre än andra brott är för mig ett tydligt täcken på att feminism behövs. 99,9% av alla som våldtas är kvinnor och det liggen i machokulturen att det ofta är kvinnans fel. Att det är kvinnan som förför mannen och att det är kvinnan som ber om det om hon klär sig lättklätt. Det är ett tydligt exempel på att kvinnan är så pass underlägsen och sekulariserad att det helt plötsligt blir hennes eget fel när det tydligt är mannen som begått brottet.

Feminism behövs för att kvinnor inte ska bli stenade till döds söder ut i världen för att de inte väntade med att ha sex till sitt giftemål. Mannen som kvinnan hade sex med berörs inte alls men en kvinna och hennes oskuld är så heligt i vissa kulturer att hon blir stenad till döds för att hon inte gifte sig innan hon hade sex. Det sexet hon hade kan ha varit en våldtäkt men det spelar ingen roll då det återigen var kvinnan som bad om det av någon outgrundlig anledning?

Feminism behövs för att unga tjejers självförtroende inte ska elimineras. Jag har en väninna som mår otroligt dåligt då hon av vissa betraktas som en "hora" och "slampa" för att hon har haft sex med fem stycken personer, FEM!!! Sen har jag en manlig vän som absolut inte betraktas som en "manshora" eller "fuckboy" utan han är som vem som helst och betraktas till och med som "cool" if you would like. Han har legat med 14 tjejer, dvs nästan 10 fler än min vännina. Det är för övrigt inget fel med det heller?! Jag personligen kunde inte bry mig mindre om antalet sexpartners någon haft, men i machokulturen är det allt.

Hoppas ni som hatar feminism och skämtar om att ni är meninister fick en form av tankeställare. Jag vill verkligen inte försöka värva er till att blir feminister men jag tål inte TÅL INTE när någon kallar någon för "jävla feministfitta" eller gör narr av en sådan viktig fråga som allas lika värde. Sedan vill jag också säga att man behöver inte vara vänsterpolitisk för att vara feminist, man kan vara blå som en smurf och fortfarande vara feminist.

Hörs!

Likes

Comments