Header
View tracker

Blir helt lycklig i kroppen av att se dessa bilderna på mig och min kära vän Tine. Usch vinter i all ära (älskar vinter) men jag är alltid som lyckligast på sommaren. Särskilt med denna tjejen, she's my sunshine, verkligen.
Om du läser detta Tine, vilket du säkert gör vill jag bara säga till dig att jag är världens lyckligaste som får vara din vän. Vi två har en vänskap som ingen annan och tillsammans är vi oslagbara, bokstavligt talat haha. Vår styrka har satts på prov måååånga gånger och som vi alltid säger " det enda sättet att överleva är att skratta åt det". Det sägs att ett skratt förlänger livet men då borde jag leva för alltid för med dig skrattar jag jämt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

"Ibland mår jag inte så bra"- Therese Lindgren och "Jag är inte perfekt,tyvärr"- Michaela Forni är två böcker som jag önskar mig i julklapp i år. Tycker väldigt mycket om att läsa men finner aldrig tid till det tyvärr. Jag vet att det är skönt att läsa tillexempel innan man ska sova men det är svårt att hinna med det när man sitter och pluggar ända in i nattetid. Kanske får bli mitt nyårslöfte? Att försöka läsa varje kväll innan jag går och lägger mig?

Vad tycker ni om att läsa? Har ni några tips på böcker?

Likes

Comments

View tracker

I dagar som dessa, när alla ständigt har mycket att göra och försöker få allt att fungera så behöver man ibland bli påmind om att det är helt okej att inte vara okej och att saker och ting inte blir som man tänkt sig och att det är okej. För det är det, men i vårt samhälle idag ska allting vara perfekt in i minsta detalj hela tiden och misslyckanden intalar man sig inte ha råd med. Det är den uppfattningen man får, allt man presterar i skolan & på jobbet bedöms även fast lärarna kanske säger att de inte bedömer, men de gör de ändå i sitt huvud.

Om man går runt, som jag, och tänker på exakt allt man gör kommer man så småningom bli helt galen. Noggrannhet i all ära men i RÄTT MÄNGD. Det är ofta det som missas, ingenting är nyttigt i stora mängder utan det handlar om att hitta en balans och den balansen är individuell.

Jag är en människa som är allt eller ingenting och det är väldigt jobbigt i många situationer. Om någon säger till mig att ta det lugnt med t.ex. pluggandet så får jag ingenting gjort. Det finns människor som säger att ibland är det okej att bara skicka in något som kanske inte är inspekterat in i minsta detalj men då får jag bara massa ångest. Jag får världens klump i magen och hjärtat slår i hundranittio. I för sig är det kanske inte heller så hälsosamt att vara den perfektionist som jag är samt alltid vill vara bäst i allt men jag känner mig bara så misslyckad om jag inte når upp till mina och andras förväntningar.

Jag har dock blivit bättre på det på senare dagar och det är väl lite eftersom jag blev skickad till BUP förra hösten på grund av hög stress. Jag hade enorma sömnsvårigheter, magkatarr, mådde illa hela tiden, fick panikångest. Ja det var en hel del och det var hemskt, verkligen. Jag vill fortfarande lika mycket men jag har inte samma drivkraft som tidigare. Jag vill nog inte hamna där jag en gång var och det gör det jobbigt också för jag vet aldrig om jag kommer dit där jag en gång var. Jag vill kunna plugga lika mycket som förr men på en mer hälsosam nivå men jag hittar inget sätt som passar mig.

En del av mig borde nog faktiskt acceptera att det är okej att inte alltid vara okej. Man måste inse att ens prestationer inte är ens värde som människa. Dina nära och kära ser inte ner på dig som människa bara för att du gör en dålig dålig prestation eller har en dålig dag. De ska inte det i alla fall, om de gör det har de fått om bakfoten.Likes

Comments


Sitter nerbäddad i sängen med både morgonrock och filt, det är så himla kallt ute nu. Det märks att vintern är påväg mot Skåne men det gör mig ingenting alls, tycker det är så mysigt. Vintern må vara mörk och ibland slaskig men den är så himla fin också. Alla tända ljus, julbelysning, julmarknader, snö (som förvisso inte kommit än) doft av pepparkakor, glögg och saffransbullar. Inte att glömma musiken heller, jag älskar julmusik! Decembermånad är verkligen en av de bästa månaderna på året.

Nog om det, som ni ser ovan ligger jag i sängen med datorn, plugg samt några broschyrer och häften. Jajamensan, idag var jag och några i klassen på Lunds Universitets inspirationsdag. Man hade möjlighet att lyssna på "föredrag" om olika ämnen/program. Jag var och lyssnade på utlandsstudier, ämneslärarprogrammet, psykologprogrammet och socionomprogrammet. Det var väldigt givande för mig, fick reda på saker som tidigare varit frågetecken.

Jag har sedan typ åttan haft tanken att bli lärare i franska och svenska men har sedan ett till två år tillbaka börjat tveka. Det är så himla jobbigt att välja och jag har världens beslutsångest just nu eftersom att jag verkligen är intresserad av socionom och psykologprogrammet också. Jag fick en så bra känsla när jag lyssnade på psykolog och socionom idag och kände att det var ett program för mig, men det är så höga intagningspoäng och konkurrensen är hård, jag kommer troligen inte komma in ändå men det kändes bara så rätt, för en gångs skull.

Sen kommer tanken också om vart man ska plugga. Ska man plugga i Lund eller ska man förflytta sig upp i landet till tillexempel Stockholm? Lund är nära och bra men Stockholm kanske hade varit nyttigt för mig? Klara mig lite på egen hand, skaffa nya kontakter, bo i en helt annan stad. Hjälp, så många frågor men inga svar.

Nej, nu ska jag lägga i en högre växel och bara köra på stenhårt sista året i 3:an sen får vi se vart vägarna leder mig. Ska bli spännande att se hur jag tar mig ur detta, haha.

Likes

Comments

Kolla in den här fina videon som Michelle har satt ihop från vår studie/klassresa i Rom. Helt fantastisk!

Likes

Comments

​Som rubriken lyder åkte jag tillsammans med min klass till Rom imorse. Dagen började halv åtta då vi möttes upp på Malmö C innan vi tog tåget till Kastrup, Köpenhamn. Vårt flyg var beräknat att lyfta tjugo över tio men var tyvärr försenat en och en halv timme. Men vi höll humöret uppe ändå! 

Vid halv fyra (tror jag??) anlände vi till hotellet som var superfint och låg väldigt centralt. Vi la princip bara in våra grejor och gick därefter ut och åt sen lunch/tidig middag. Maten var sååå ljuvlig och sällskapet detsamma. Därefter begav vi oss mot en liten glassbar där jag tog en kula Stracciatell, så himla himla god. Alla glasssmaker var dessutom handgjorda!! 

Kom precis innanför dörren och ska alldeles strax gå och lägga mig, väntar dock på att min vlogg ska laddas upp för vill gärna att den kommer upp idag. I alla fall i vår grupp på Facebook, som ni för övrigt kan klicka in på " HU14 i Rom"! Annars kommer jag ladda upp den här, troligtvis imorgon. 

Ci vediamo domani. 

Likes

Comments

Inte mina bilder.


Nej, vet ni vad? Nu får det faktiskt vara nog. Min kost är så himla dålig just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Under denna sommar + tidig höst har jag lagt på mig så otroligt mycket i vikt och jag är allvarlig. Jag skäms över hur jag ser ut, kläder som jag kände mig bekväm i innan sommaren fullständigt hatar jag nu. Därför ska jag med er sluta ett löfte nu. INGA MER SÖTSAKER PÅ VARDAGAR (helst inte helger heller) för jag mår inte bra av det, varken psykiskt eller fysiskt. Jag ska inte heller äta/dricka saker med sötningsmedel heller, för min mage har reagerat så så sjukt konstigt när jag druckit pepsi max( som förövrigt är mitt liv) men det är inte konstigt alls. Min mage låter konstant, alltså ett kurr men inte hungerkurr utan något helt annat. Jag har ofta förstoppning och det är därför magen låter. Jag har sökt upp (yes alltid söka upp på 1177) att det kan bli så på grund av sötningsmedel, så det ska jag verkligen HELT utesluta även fast det kommer vara jobbigt.

Jag blir faktiskt rädd att det är så lätt att fastna i olika beroende. Socker påverkar oss verkligen så sjukt mycket, det är galet.

Såå för att jag ska kunna ta mig igenom detta kommer jag behöva er hjälp, varje dag när jag bloggar kommer jag skriva i slutet hur det gått etc, kanske även lägga upp dagens måltider. Samt att i samband med detta kommer jag börja träna mer. Jag vill poängtera att det inte överhuvudtaget har något att göra med min dåliga relation till mat, jag ska inte svälta mig, jag tänker inte äta mindre måltider om dagen, jag ska bara utesluta sådant som är dåligt för kroppen eller rättare sagt MIN kropp. That's all och dessutom tänker jag hålla detta på en rimlig nivå, hitta en balans. Nu tar jag i hand på detta och så kör vi!

Likes

Comments

Idag spelade vi vår första match tillsammans efter ett år isär och vi mötte Malmö. Tråkigt nog förlorade vi med två bollar men tyckte ändå att vi spelade riktigt bra för att bara ha tränat en gång tillsammans innan denna matchen. Däremot märkte jag att min kondition var extremt kass, blev trött efter 5 minuter i första halvleken men fortsatte såklart ändå haha. I andra gick det bättre för då hade kroppen vant sig och jag var inte alls lika trött. Så hädanefter blir det ut och löpa lite i veckorna 💪

Gick sedan hem och duschade och satte mig och pluggade lite inför körkortet. Därefter tog jag bussen in till stan för att möta upp Tine. Vi satte oss på espresso house och snackade samt drack lite varmchoklad, så himla mysigt! Tiden flög iväg och sedan var det dags att bege sig hem igen.

Kom nyss innanför dörren och ska alldeles strax sätta mig ner och plugga ännu mer. Kanske ska jag slå till med en clementin eller två, vi får se.

På tal om ingenting så snackade jag och Tine om att ha en vlogg-vecka när vi är i Rom. Filma vad vi hittar på under dagarna och lite sådant. Hade det varit kul att se? Vi pratade även om att skapa något i stil med "tjejsnack" där vi sitter ner och snackar om allt mellan himmel och jord. Där man kan skicka in ämnen kanske om vad man vill att vi ska prata om och ibland kanske vi har valt ämnet själv. Vi får helt enkelt se!


Likes

Comments

Kärlek & relationer

1. Ditt civilstånd? Singel.
2. Är du nöjd med det? Både och.
3. Vem kysste du senast? A guy...
4. Har du varit kär på riktigt? Nej, skulle inte påstå det.
5. Vart går gränsen för dig rent åldersmässigt? Man borde svara kärlek har ingen ålder för man faller för den man faller för. Men hade inte kunnat vara tillsammans med någon som var yngre än 99:a. 
6. Vad för sorts killar faller du för? Romantiska killar som är charmiga och omtänksamma, som har humor men även tar ansvar. 
7. När vill du skaffa barn? Jag vill helst få barn när jag är färdigutbildad, har en stabil inkomst och förhållande. Men man vet aldrig man kanske tänker annorlunda om något år bara?
8. Har du kysst någon annans pojkvän? Nej, inte vad jag vet i alla fall. 

Privat

9. Vad är ditt andranamn? Almida.
10. Har du sårat någon med flit? Nej.
11. Vilken webbsida besöker du oftast? Facebook, nouw, twitter och instagram? Lite bloggar också
12. Vem i din familj kommer du bäst överens med? Jag vet helt ärligt inte, jag kommer bra överens med alla faktiskt. 
13. Är du kär? Nej.
14. Vem bråkade du senast med? Pappa, förra veckan, händer faktiskt sällan att jag bråkar med någon. Jag och pappa är som bästisar.
15. Har du varit i slagsmål? Räknas syrran? så ja haha. 
16. Brukar du dricka alkohol? Faktiskt inte, dricker såklart ibland men aldrig i stora mängder. Dricker hellre en pepsi max <3 
17. Är du rökare? NEJ! 
18. Snusar du? Nej.
19. Hur gammal är du? 18 år.
20. Har du bra självförtroende? Nej, tvekar alltid på mig själv och min förmåga att prestera.

Personer

21. Vem litar du på till 100%? Tine, Victoria, Charlin och Hanna. 
22. En snygg person? Tom Cruise <33 Haha men young Leo?? 
23. Vem smsa dig senast? Pappa
24. Vem smsa du senast? Pappa
25. Vem ringde dig senast? Vickan
26. Vem kramade du senast? Tinw Herlib.
27. Vem såg du senast? Helen
28. Vem ser du upp till? Tine och mina föräldrar
29. En person som du skulle vilja se ut som? Kenza, Reese Witherspoon, Beyoncé, ja det finns några.
30. En bra artist? Madonna!!! men band är det Kent och Sexion D'assaut. 

Har du under de senaste 10 dagarna....

( ) Simmat
(X) Tränat
(X) Varit sjuk
( ) Hånglat med någon
( ) Haft sex
( ) Varit full
( ) Rökt vattenpipa
( ) Tagit droger
( ) Dumpat någon
( ) Blivit dumpad
( ) Blivit kär
(X) Bråkat med någon
( ) Blivit sviken 
( ) Ljugit för en nära vän

Random frågor

31. Vilken är din viktigaste ägodel? En fotobok med foton från när jag var liten samt mitt guldhalsband som jag fick på min dopdag.
32. Hur ser din drömkille ut? Fint leende, fina ögon, ett ansikte som utstrålar värme och trygghet. Lite muskler är ju aldrig fel det heller ;) 
33. Är du homofob? Nej?
34. Har du tandläkarskräck? Nej jag skulle inte säga skräck men är ogillar verkligen att gå dit och har alltid gjort.
35. När var du senast i Stockholm? Förra året.
36. Är du helsvensk? Nej, har utländsk släkt på mammas sida. Morfar är från Slovenien och hans föräldrar är ifrån Slovenien och Italien.
37.En sak du hade velat ändra med ditt liv? Sånt här är alltid svårt att säga, jag försöker inte gå runt och ångra mig för jag kan ändå inte ändra på det förflutna.
38. Vad är du rädd för? Trånga utrymmen, mycket folk, spindlar, att vattenglas ska vara smutsiga så luktar alltid på dem innan jag dricker, att få dåligt betyg på ett prov eller i en kurs.
39. Är du lycklig? Ja.
40. Brukar du använda smycken? Ibland
41. Är du en djurvän? Absolut, älskar djur.
42. Vad vill du bli i framtiden? Lärare eller skolkurator. 
43. Vad heter din bästavän? Tine och Victoria. Men har så många runt omkring mig som jag älskar så så mycket, Hanna, Charlin, Clara och Linnea! 
44. Hur gamla är de? 18 & 19.
45. Har du fått ditt hjärta krossat? Nej 

Likes

Comments

Äntligen fredag och äntligen helg. Ja så lyder rubriken. För visst är det skönt att äntligen ha dessa 3 dagarna framför sig att pusta ut och bara ta det lugnt. Tyvärr så är denna fredag som jag hade hoppats på att mysa och kolla lite film ganska full med plugg. Har en inlämning som ska vara inne 24,00 ikväll men är princip färdig med den nu, ska bara läsa igenom den ett par gånger innan jag skickar in den för det är viktigt att den blir bra eftersom det är det enda vi kommer göra i den kursen. Det är tre grejer som ska göras, en informerande text på två A-4 sidor, en faktaruta samt en Powerpoint och jag är färdig med alla delar och har skickat in en av dem( PP ska inte lämnas in), så nu känner jag mig relativt lugn. Har haft ångest konstant hela dagen, och min ångest sätter sig i magen så har verkligen haft jätteont.

Dagen var helt okej i skolan, satte klockan på sex och snoozade till sju då jag fick ett mejl av min lärare i italienska som skrev att dagens lektion var inställd. Hallelujah, så jag började inte förens tio över tio imorse. Vilket var himla skönt. Jag hade bara två lektioner idag, filosofi och svenska sedan slutade jag och då åt jag och Tine tillsammans och snackade. Så behövligt att venti som vi brukar säga haha. Drog hem vid halv tre då Tine skulle iväg och jobba och jag hämta Alva.

Vid halv sex kom Helen hem med Sushi som jag var så himla sugen på, så det smaskade vi i oss! Sedan dess har jag bara suttit med inlämningen och skrivit på detta inlägget förstås ;) Ska snart stänga ner datorn, Helen ska först läsa igenom det och ge tips, sedan ska jag gå och lägga mig.

Imorgon ska jag ställa klockan på halv tio och sedan gå upp och ta en powerwalk om vädret tillåter annars blir det lite övningar hemma. Har inga planer på förmiddagen mer än att städa lite däremot ska jag ta bussen till Lödde imorgon eftermiddag och vänta in Tine som kommer på kvällen för lite tjajmys. Vi ska käka tacos och bara mysa till lite film och snack.Likes

Comments

Nouw Magazine