Inte haft riktigt ork till bloggen men kände för ett inlägg idag!
Frej är snart redan 7 månader! tiden går sjukt fort! Och Buddha är redan över 2 år! Känns som tiden flyger iväg!
Frej blir bara bättre och bättre med nya hundar och människor han träffar, dock är han lika skällig ute om man möter någon, men man måste se framstegen inne innan man kan se dom ute! Man kan inte förändra en hund på en natt!
Och han är sjukt lätt lärt, båda två är så galna när ja ska ge dom mat så provade lite idag med att sätta mig bekvämt ner och la lite mat på var sin sida av mig, ville då se hundarna avkopplad och lugn innan dom fick något. Frej förstod vad jag vill efter bara typ 2 minuter, han la sig ner suckade och blundade avslappnat. Då gav jag han några matbitar.
Men Buddha var en annan sak haha, han gäspade i alla fall efter 25 minuter och la sig ner efter 45 minuter.
Under den tiden gav jag Frej en mat kula för varje suck när han la sig och skulle "sova".
Detta är verkligen något jag behöver jobba med!
Lilleman är könsmogen nu med så ibland hettar det till mellan Frej och Charlie men då ryter Buddha till och då lägger dom av!😍 så stolt över Buddha!
Men händer knappt aldrig olyckor inne nu för tiden!😍 så jäkla skönt!
Buddha har även blivit bättre vid hund hundmöten ute så de känns skönt! men han drar lika mycket till och från.. Men man måste se framstegen fast det är svårt 😂

Här är en bild på Frej när han gör sin roliga min😂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Bevis på att känslan av att tro på sig själv och vara lugn väger 10 gånger mer än styrka!
Stolt över mig själv! Igår fick Frej ben som vanligt framför tven på kvällen för att bli lugn inför sängen. Men igår fick han ett lammöra som enligt han var de godaste han någonsin fått. Jag såg på han att han var fixerad till 100%, valde då att ta ett djupt andetag och bli lugn och började klappa han på kinden och då började han morra något sjukt mot mig, la mitt huvud mot han och tillslut slutade han morra och då la jag benet mellan mina ben (stod på alla 4 som en hund typ) vilket gjorde att Frej förstod vad jag menade och efter kanske 10 minuters "maktkamp" förstod han och från morrar till att lägga sig försiktigt på sidan och vända över på rygg med öronen bakåt och vifta på svansen. Då förstod han att de är jag som bestämmer om man får vara fixerad eller inte. Så sjukt stolt att han bara la sig så och visade sig "i underläge" eller vad man ska kalla det utan att jag behövde röra honom! 😍
Skriver detta inlägg för att visa folk att man inte alltid ska vara hårdhänt som många tror utan till 90% så grundar sig allt i att vara lugn men bestämd såklart och TRO PÅ SIG SJÄLV! Vilket jag är ganska dålig på, jag blir lätt irriterad och tänker att de kommer säkert inte funka ändå, jag är inte lugn och bestämd nog. Men fan tro på er själva och ge er inte, det var ingen big deal egentligen men de lilla räcker att få bevis för sig själv att man klarar så mycket mer än vad man tror och att vara arg inte löser något utan oftast bara gör det värre!💪

Likes

Comments

Något jag nog inte tagit upp här på bloggen som jag tycker vart fruktansvärt jobbigt och skämmigt för jag känner mig som en värdelös hundägare är att innan vi skaffade Buddha så hade vi en Malteser tjej som hette Alice. Hon var verkligen mitt allt, gjorde verkligen allt jag bara kunde för henne men det hjälpte inte.. Hon var en super osäker hund, rädd för ALLT! kunde aldrig vara själv, inte ens i ett annat rum än mig. Den ända person hon såg som trygg var mig, men ändå kunde jag inte hjälpa henne tillräckligt..
Vi gick alla möjliga olika kurser för att få hjälp med hennes osäkerhet men tyvärr blev det aldrig bättre. Gav specialfoder som skulle hjälpa, gav mediciner som veterinärer gav mig, la lavendel i mitt rum fmr lugnande effekt men inget hjälote..Det sista så kunde hon inte ens sova, bara någon rörde sig det minsta lilla så flög hon upp och hyperventilerade.. Hon kunde inte gå promenader i stan för hon var livrädd när bilar körde nära, broar, folk ja allt typ. Kände efter över 1 års arbete i hopp om att försöka få henne trygg att detta var inte rättvist mot henne att hon skulle få leva kvar i denna rädsla jämt. Så jag la ut om henne på facebook och kollade runt efter någon mycket kunnig människa som skulle kunna ha möjlighet att hjälpa henne må bättre. Då hittade jag en tjej som bor i Uppsala som verkade helt perfekt, allt kändes bra när vi sågs och hon kändes som en bra människa.
Hon lovade att hörs av sig varannan vecka ett lite tag så jag fick lite uppdaterat om hur hon har det och hur det går för henne. Men dagen jag lämnade alice till henne så var det sista gången jag fick kontakt med henne och sista gången jag fick se Alice.. Försökt kontakta henne massa gånger men får aldrig ett svar.. Blockad på facebook med.. Det är de värsta av allt, att inte veta hur hon har det, har hon det ens bättre? hatar att jag lämnade henne till någon som inte ens kan skicka ett jävla sms om hur hon mår.. Känner mig så jävla lurad.. Hoppas i alla fall min finaste tjej har det bra var hon nu är och hon har frid..❤

Likes

Comments

Många som märker på sina hundar att dom oftast alltid är hungriga eller bara är mätt en kort stund eller behöver minska sina portioner men magen behövs ändå kännas mätt?
Då är det bästa att riva i morot i maten, det lurat magen att den blir mätt och morot är ju nyttigt med för den delen!
För det är inte alltid bästa lösningen att öka maten, (man kan prova deras först såklart om de finns möjlighet) och jag provade de på Frej men han bajsade bara en jäkla massa så fick backa tillbaka. Så ska köra på detta ett tag nu att börja riva i det i varje måltid för att se om de hjälper. Det gör faktiskt med att dom inte äter lika fort, det blir lixom som ett moment extra!

Jag har även tagit mig i kragen och börjat på gym! Mycket för jag inte trivs med mig själv nu och behöver öka mitt självförtroende. Men stor del är också att träna att vara bland folk jag inte känner och på en plats jag inte känner mig trygg på. Det kan låta töntigt för er men för mig som lever med ADHD/Autism får leva med denna rädsla och ångest VARJE dag. Men nu har jag tagit ett stort steg fram och börja gå dit när det är mindre folk. Känslan man har när man kommer tillbaka hem till mina älskade hundar som bara överöser mig med pussar och vetskapen om att jag klarat av över 1 timma på gymmet utan att få panik?! Helt jävla underbart!💪

Elsa och Freja har vart här ikväll med och lekt med mina killar, så kul att se Frej nu när han blir så glad när tjejerna kommer 😍

Likes

Comments

Det har vart en härlig helg! I Fredags så var några kompisar/släktingar till familjen här med sina hundar. Vi åt god mat och kollade Fångarna på fortet.

Frej har alltid vart rädd för alla hundar runt om oss och inte vågat gå nära någon. Men nu efter någon träff så har han äntligen börjat leka med dom och tycka om dom! Den lyckan är stor.

Mina små killar är så duktiga när vi har gäster, när vi åt låg dom under mig och sov, sen när vi satte oss i vardagsrummet så hoppade båda upp i mitt knä och myste ner sig och somnade.


I lördags så åkte jag och Kasper med hundarna till Hööks för att köpa ett regntäcke till Frej och även för att se om det fanns inne reflex västar. Dom hade allt hemma i storlekarna jag behövde konstigt nog! Så det blev ett regntäcke till Frej och reflex väst till båda hundarna. Tycker denna modellen av väst är mycket bättre än dom vanliga!


Sen mot kvällen så åkte jag med mamma till skogen och gick med hundarna och bara njöt av den friska luften och allt lugn. Vi hittade konstigt nog kantareller, vi var inte säkra så vi plockade inte så många, men stora var dom.


Idag har vi för det mesta bara slappat, pappa lagade goa rullader med kantareller i och sås, vi hade kantareller sen innan så vi använde både det jag och mamma plockat och det vi fått av farfar. Det blev så gott!!

Likes

Comments

Idag har Frej inte gjort något alls inne vilket är underbart! Bajset har vart lite svårt att få till men idag har inget hänt 😍
Dock har han vart en riktig busunge idag, gick fort och kissade och när ja kom ut från toa var han i min byrålåda och åt godis i mina byxor 😂
Och åter igen skulle jag fort kissa och när jag kommer tillbaka så är han på bordet och äter upp min hamburgare..😂 haha.
Han får väl hitta på några rackartyg om han håller sig till att göra ute😂

Likes

Comments

Något jag lärt mig under åren som hundägare är det viktigaste enligt mig passivitet och ensamträning. När jag var yngre hade jag en hund som inte kunde vara själv eller ens vara i ett annat rum utan att flippa. Så det försöker jag lägga de mesta av tiden på att träna mina hundar. Har som rutin att varje gång jag badar så får dom vara själv i köket, man tror inte det gör så mycket men de lilla gör mycket inför ensamträning och kunna slappna av utan mig tätt intill 🐶

Likes

Comments

idag har vi haft främmat, farmor farfar mormor och morfar så vi blev några stycken. Hundarna skötte sig super bra! ställde buren i köket där vi satt och då gick dom in där och la sig och sov när alla var här😍 så stolt över dom!

Likes

Comments

Ingen är lyckligare än jag just nu, då jag tycker det är roligare och lättare så har jag fått ansvar över Frej. Charlie trivs bra att bara mysa med mamma på kvällarna och bara ha Frej som buskompis i lägenheten 🐶 bor ju kvar hemma så kommer inte bli annorlunda på något vis egentligen men bara veta känslan att jag äger och har största ansvaret över Frej är så underbart! fått sån bra kontakt med lillen😍

Likes

Comments

Som jag skrev innan så skulle vi åka ner till svaneholm för att äta middag med kaspers föräldrar för att fira mig för vi inte hunnit det innan. Så det skulle bli Frejs första gång nere i Svaneholm och första gången han får träffa kaspers hundar. En chihuahua som heter Viktor och en som heter Oliwer som är blandning mellan Tibetanskspaniel, Chihuahua & Pekingese.

Direkt när vi kom in så va svansen mellan benen men sen efter bara kanske 5 minuter så våga han gå fram och nosa på Viktor och gick mycket jämte han och skulle kolla vad han gjorde, men Oliwer var dock farlig, och han som är den snällaste av dom men de tyckte nog inte Frej😂

Men är så himla stolt att han var så duktig och inte var osäker alls lika länge och skällde massa som han brukar. Träningen börjar ge resultat.

Likes

Comments

FeliciaoBuddha