Ikväll är Elsa och Freja på besök hos oss! Självklart moster och kusin med haha.
Hundarna leker massor och har alltid lika kul!
Så härligt att se dom ha så kul!

Likes

Comments

Idag så kände jag verkligen för att gå runt Pickesjön här i Borås, ganska långt dit så pappa åkte med och gick med Charlie med!
Var super mysigt och konstigt nog så var det bara vi där! jätte skönt att bara gå och njuta av vårt lilla vinterland!
Buddha drog väldigt i början men sen efter kanske 200 meter när han hade fått lukta av sig och lugna ner sig så gick han väldigt fint för att bara han! Så stolt!
Idag kom även Buddhas Dummie som dom fick göra om, blev jätte nöjd med den. En blå på 85g med vit text!
Provade att även gnugga mina händer på Dummien och la den i mitt rum där det redan luktar ganska mycket mig. Han hittade den super fort! Vilken hund jag har asså, nosen är magisk asså. Min fina kille.
Har även börjat komma någon vart med Buddhas klor, hans växer sjukt fort så har missat att klippa så ofta som behövs. Men nu klipper jag var 5-6 dag för att kunna få pulpan att backa.
Först klipper jag rakt av en liten bit, sen klipper jag en bit snett får var sitt håll av klon så den blir rundad, sen gör jag om ritualen igen dock klipper jag bara milimetrar per gång! Sen "skalar" klipper MINIMALT tills jag känner att klon blir mjuk och det börjar bli lite "mörklila" i klon och ser en ljusare prick i klon. Buddha har nämligen svarta klor så ser inte pulpan alls, 1 klo är vit förresten! Så varje gång jag klipper hans klor tar det typ 30 minuter för jag är så noga på varje klo för att inte råka klippa i pulpan men ändå komma så långt som möjligt för att pulpan ska backa!
När Buddha var liten så skrek han som en stucken gris när jag skulle klippa hans klor, han var typ omöjlig att klippa, min pojkvän eller pappa fick hålla fast honom så ja kunde toppa hans klor, men efter några omgångar så började han lugna sig lite så jag inte behövde hjälp, då la vi oss i sängen och myste tills han va lugn och fin, då tog ja och klippte ena klon och gav han sedan massa godis och efter några veckor så var han lung och litade på mig!

Någon är trött efter promenad, kloklippning och sök efter dummie!

Likes

Comments

Idag fick jag hem Buddhas Dummie som jag beställde hem! Dock blev det stavningsfel så dom skickar en ny direkt! Men fick behålla denna så tänker jag skulle prova lite med den. Buddha älskade den direkt när jag tog fram den, tog den och gnuggade med mina händer runt den så den skulle få min doft på sig. Gömde den sedan så han fick leta upp den, han är så duktig med sin nos asså! Och han älskar verkligen att arbeta med den! Det är så kul att se!

Det blev även en llångpromenad idag efter nnågon dag utan för ja vart sjuk, men kände mig bättre under morgonen så passade på att ge mig ut! Buddha förvånar mig för varje dag asså! idag drog han nästan inget under 1 timmas promenad?! så sjuk stolt! varje bil och vissa fåglar så vända han sig mot mig!😍 sjukt stolt!

Dock skulle jag nog inte gått så långt för känner mig mycket sjukare nu igen.. haha

Likes

Comments

Har blivit sjuk igen så inte orkar göra något med buddha så ni får se lite bilder istället🐶

Likes

Comments

Har tänkt börja med lite apportering / apport sök på hobby nivå.
Buddha älskar att arbeta med mig och jag lika så. Han älskar även att leta upp saker vilket jag tycker är kul att se honom arbeta så och speciellt med något han verkligen tycker om! Och det är även något vi kan ta med oss och göra lite vart vi vill.
Har provat idag med hans kampfläta, tog den och vek ihop och satte gummiband runt så den blev lite som en "dummie" i formen.
Han tyckte de var kul och man såg att han verkligen ansträngde sig för att förstå vad jag ville!
Något vi måste träna på är att hålla kvar föremålet i munnen, han greppar gärna den men efter 2sek så släpper han den. Så bara han förstår att jag vill att han ska hålla kvar den så kan vi nog bli duktiga!
Så beställde hem en liten Dummie på 85g som är blå och så står det Buddha med vit text på den!😍
Så nu längtar vi till den kommer hem till oss så vi kan börja på riktigt!
Men fram tills dess ska vi träna att hålla kvar föremålet i munnen!
Har ni tips på att hunden ska hålla kvar föremål i munnen så kommentera gärna!🐶

Likes

Comments

Idag åkte vi upp till Hööks i Borås för att prova ett vinter täcke till Buddha. Har haft Back on track som favorit men inte haft pengar till att köpa ett så dyrt innan, men nu slog jag till! och sitter as bra!
Var bara tvungen att köpa en jultröja till Buddha med, han var så söt i den! 😍

Likes

Comments

Idag har vi verkligen utnyttjat vädret! Vi gick ut och koppel tränade! Som ni vet är Buddha intresserad av allt från fåglar till löv ute! Men idag hade jag mycket energi och kände för att ut och träna honom! Har kört med många olika strategier när jag tränat Buddha innan, men känner att det är bättre att göra all in på EN metod, då är det lättare för honom att förstå vad jag menar.
Knäppte fast honom i mitt midjebälte och gjorde så att VARJE gång han drog så stannade jag, vände han sig inte om då så började jag backa. Var ute och gjorde så i 45-50 minuter. Han börjar förstå vad jag menar nu även fast det finns mycket roligt där ute som är mer lockande än mig! haha.
Men han skötte sig förvånansvärt bra! Stolt över honom!
Blev nästan lite som skvallerträning i det hela, vi såg en lös hund bakom oss (20-30m) som lekte med sin matte, då kollade Buddha på den sen sprang till mig och satte sig fot och kollade mig i ögonen!
Fortsätter jag bara med denna träning så kommer jag ha en stjärna till hund även utomhus!😍

Likes

Comments

Något jag nog inte tagit upp här på bloggen som jag tycker vart fruktansvärt jobbigt och skämmigt för jag känner mig som en värdelös hundägare är att innan vi skaffade Buddha så hade vi en Malteser tjej som hette Alice. Hon var verkligen mitt allt, gjorde verkligen allt jag bara kunde för henne men det hjälpte inte.. Hon var en super osäker hund, rädd för ALLT! kunde aldrig vara själv, inte ens i ett annat rum än mig. Den ända person hon såg som trygg var mig, men ändå kunde jag inte hjälpa henne tillräckligt..
Vi gick alla möjliga olika kurser för att få hjälp med hennes osäkerhet men tyvärr blev det aldrig bättre. Gav specialfoder som skulle hjälpa, gav mediciner som veterinärer gav mig, la lavendel i mitt rum fmr lugnande effekt men inget hjälote..Det sista så kunde hon inte ens sova, bara någon rörde sig det minsta lilla så flög hon upp och hyperventilerade.. Hon kunde inte gå promenader i stan för hon var livrädd när bilar körde nära, broar, folk ja allt typ. Kände efter över 1 års arbete i hopp om att försöka få henne trygg att detta var inte rättvist mot henne att hon skulle få leva kvar i denna rädsla jämt. Så jag la ut om henne på facebook och kollade runt efter någon mycket kunnig människa som skulle kunna ha möjlighet att hjälpa henne må bättre. Då hittade jag en tjej som bor i Uppsala som verkade helt perfekt, allt kändes bra när vi sågs och hon kändes som en bra människa.
Hon lovade att hörs av sig varannan vecka ett lite tag så jag fick lite uppdaterat om hur hon har det och hur det går för henne. Men dagen jag lämnade alice till henne så var det sista gången jag fick kontakt med henne och sista gången jag fick se Alice.. Försökt kontakta henne massa gånger men får aldrig ett svar.. Blockad på facebook med.. Det är de värsta av allt, att inte veta hur hon har det, har hon det ens bättre? hatar att jag lämnade henne till någon som inte ens kan skicka ett jävla sms om hur hon mår.. Känner mig så jävla lurad.. Hoppas i alla fall min finaste tjej har det bra var hon nu är och hon har frid..❤

Likes

Comments

Många som märker på sina hundar att dom oftast alltid är hungriga eller bara är mätt en kort stund eller behöver minska sina portioner men magen behövs ändå kännas mätt?
Då är det bästa att riva i morot i maten, det lurat magen att den blir mätt och morot är ju nyttigt med för den delen!
För det är inte alltid bästa lösningen att öka maten, (man kan prova deras först såklart om de finns möjlighet) och jag provade de på Frej men han bajsade bara en jäkla massa så fick backa tillbaka. Så ska köra på detta ett tag nu att börja riva i det i varje måltid för att se om de hjälper. Det gör faktiskt med att dom inte äter lika fort, det blir lixom som ett moment extra!

Jag har även tagit mig i kragen och börjat på gym! Mycket för jag inte trivs med mig själv nu och behöver öka mitt självförtroende. Men stor del är också att träna att vara bland folk jag inte känner och på en plats jag inte känner mig trygg på. Det kan låta töntigt för er men för mig som lever med ADHD/Autism får leva med denna rädsla och ångest VARJE dag. Men nu har jag tagit ett stort steg fram och börja gå dit när det är mindre folk. Känslan man har när man kommer tillbaka hem till mina älskade hundar som bara överöser mig med pussar och vetskapen om att jag klarat av över 1 timma på gymmet utan att få panik?! Helt jävla underbart!💪

Elsa och Freja har vart här ikväll med och lekt med mina killar, så kul att se Frej nu när han blir så glad när tjejerna kommer 😍

Likes

Comments

FeliciaoBuddha