... Och här har ni tårtan jag gjorde! Supersmarrig men den tog en väldig tid att göra.
 
Skriv mer
 

Likes

Comments

I helgen var jag på babyshower för min vän Josefine som snart ska få en liten bebis. Min uppgift blev att baka lite godsaker. Jag körde på temat blått (eftersom det är en pojke som väntas) och det blev både muffins och en tårta. Jag ska lägga upp ett inlägg till idag där jag visar tårtan jag gjorde - men i detta tänkte jag visa muffinsen och hur ni går till väga för att göra dessa!
 
Skriv mer

Likes

Comments

Chockladsug måste ni alla varit med om någon gång. Ni vet, när det nästan knyter sig i magen för man är så sugen men man vet att det inte finns något hemma. Detta är mitt tips: chockladmuffins med chockladbitar i.

Till chockladmuffins behöver du: 100 g smör, 1 dl mjölk, 2 ägg, 0,5 dl farinsocker, 5 msk Oboy, 3 msk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver, 3 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1 chokladkaka

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, socker och farinsocker i en bunke med elvisp. Vispa tills det blir en jämn smet. Smält smöret över vattenbad och blanda i mjölk med smöret. I en enskild bunke blandar du alla torra ingredienser. När du har tre olika blandningar vispar du ihop allt tillsammans. Få ihop en jämn smet. Efter det häller du upp smeten i muffinsformar: Där efter delar du chockladet i önskade stora bitar och trycker ner i muffinsen. Sätt sedan in bakelserna i ugnen på den mittersta raden. Grädda i cirka 10 minuter. Lycka till med bakningen!

Likes

Comments

Jag skulle vilja tipsa er om mina spritsar som är superbra. Dem kommer från Kitchen Craft och i detta setet får du med 13 spritsformar och en sprits (se den lilla bilden på burken). Det finns jättemånga och bra mönster till både tårtor och cupcakes! 

Likes

Comments

Idag blev det en enkel kladdkaka till fika. Ibland är enkelt också gott, och kladdkaka går hem hos alla. Bäst serverar du den med grädde.
 
Till kladdkakan behöver du: 100 g smör, 2 ägg, 2,5 dl strösocker, 1 msk vaniljsocker, 3 msk kakao, 2 dl vetemjöl
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull på spisen. Låt det sedan stå framme och svalna. Efter det vispar du ihop ägg och socker till en pösig smet med hjälp av en elvisp. Tillsätt vaniljsocker och kakao. Sedan tillsätter du även mjölet och de smälta smöret. Vispa tills smeten blir jämn. Häll i smeten i en form. Grädda kakan i 20 minuter i mitten av ugnen. Svårare än så är det inte! Lycka till.

Likes

Comments

Detta är en PERFEKT "ge bort-tårta". Igår bakade jag denna till en kompis. Hon blev superglad! Det snyggaste med denna tårtan är bandet runt om. Det blir som en liten present. Och vem gillar inte smarties?
 
Till tårtan behöver du: tårtbotten i valfri smak, chokladtårtmousse, 3 dl grädde, 2,5 dl mjölk, 2 paket fingers, smarties, röd karamellfärg, något slags band
 
Först börjar du med att vispa ihop tårtmoussen med 2,5 dl mjölk. När du får en bra konsistens brer du ut smeten på en tårtbotten. Spara lite som du sedan ska använda till att smörja in tårtan med. Efter det vispar du grädden. Här använde jag karamellfärgen för att få en rosa färg. Det tycker jag blir snyggare! Även här ska resten sparas till dekoration, så använd inte all grädde. När du lagt på de sista tårtlagret smörjer du in hela tårtan med resten av tårtmoussen så den ser ut som en chokladtårta. Både sidorna och överdelen. Detta kan du göra med hjälp av en slickepott. Efter det börjar du placera ut alla fingers på sidorna. Försök få så jämna mellanrum som möjligt mellan varje kex. När du fått på alla knyter du bandet runt tårtan så kexen inte ramlar av. Här kan du behöva hjälp från någon annan. Efter det häller du ner resterande grädde i en sprits och gör ett valfritt mönster runt tårtan (men innanför kexen). Detta görs för att smartiesarna inte ska ramla ut genom mellanrummen senare. När du gjort en stadit ring av grädde häller du på smartiesarna på tårtan. Se till att inte bottnen syns. Ju fler smarties - desto bättre! Lycka till.

Likes

Comments

Idag gjorde jag en gräddtårta med nästan samma recept som till rosecaken jag gjorde för inte så längesedan. Gräddtårta är sååå himla gott och idag ville jag göra den ganska originell och somrig.
 
Till gräddtårtan behöver du: tårtbotten i valfri smak, tårtmousse, 2,5 dl mjölk, 5 dl grädde, jordgubbar, övrig frukt/bär, riven chocklad
 
Först börjar du med att vispa ihop tårtmoussen med 2,5 dl mjölk. När du får en bra konsistens brer du ut smeten på en tårtbotten. Här kan du också placera ut valfri frukt/bär. Jag använde mig endast av jordgubbar (men spara några till dekorationen!). Gör likadant med nästa lager tills du använt alla tårtbottnar och tårtmoussen är slut. Redan nu är grunden klar. Efter det vispar du grädde. Ett tips är att hälla i lite socker i grädden under tiden du vispar. Då får du en sötare smak. Nu kan du börja dekorera tårtan! Det kan du göra hur du vill, bara du täcker hela tårtan med grädde. Sedan skär du några jordgubbar och lägger på toppen. Jag ville även få in lite chocklad i denna tårtan, så jag tog hjälp av ett rivjärn och rev lite chocklad över den - och voilá! Lycka till.

Likes

Comments

 
 

Det är väl lika bra att spinna vidare på kärlekstemat nu när jag ändå är igång..? Idag blev det kärleksmums! Själv har jag inte ätit kärleksmums på flera år men dem var precis lika goda som jag minns dem. Choklad och kokos är en otroligt bra kombination.

Till degen behöver du: 6 dl vetemjöl - 3 tsk bakpulver - 1,5 dl kakao - 5 ägg - 225 gram smör - 2 dl mjölk - 4,5 dl strösocker - 1,5 msk vaniljsocker

Till glasyren behöver du: 75 gram smör - 3/4 dl kallt kaffe (alternativt vatten) - 0,5 dl kakao - 1,5 msk vaniljsocker - 5 dl florsocker - 2 msk vatten - 2 dl kokosflingor

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna alternativt lägg i ett bakplåtspapper på plåten. Efter det smälter du smöret över vattenbad och häller i mjölken när smöret är smält. Låt blandningen svalna en aning. I en bunke vispar du ihop ägg och socker med elvisp till en fluffig och pösig smet. Använd sedan en sil och sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i smeten. Sedan vispar du igen. Under tiden du vispar heller du i smör- och mjölk blandningen. Fortsätt att vispa tills du får en fin och jämn smet. Smeten kan kännas väldigt tung och tjock men det ska den vara. Om den är helt för seg och mycket svår att vispa kan du tillsätta lite vatten i smeten. Då jämnar den ut sig. Nu häller du ut smeten på plåten och försöker få den lika tjock överallt. Sedan sätter du den i mitten av ugnen och låter den grädda i cirka 20 minuter. När du väntar på själva kakan kan du börja göra glasyren! Smält smöret till glasyren över vattenbad. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke och vispa ihop dem med hjälp av en elvisp. Blanda sedan ner smöret och kaffe/vatten. Vispa tills smeten blir jämn och ganska rinnande. När kakan i ugnen är klar brer du på glasyren som ett täcke. Strö sedan över massor av kokosflingor! Sedan skär du upp den stora kakan i fyrkantiga bitar. Det kommer bli ungefär 30 stycken. Lycka till och hoppas det smakar!​

Likes

Comments

Jag tyckte det var så roligt igår att göra muffins, så idag gjorde jag nya men utifrån ett annat recept med att det bara blev chokladmuffins - det blev nutellatopping också. Choklad så det flöda om det! Efter du ätit en av dessa är du mätt ett helt dygn kan jag lova. Eftersom det var alla hjärtans dag igår fick det bli lite hjärtdekorationer på dessa också.

Till chokladmuffins (12 st) behöver du: 4,5 dl vetemjöl - 2 tsk bakpulver - 0,5 tsk salt - 1,5 dl kakao - 2,5 dl strösocker - 125 gram smält smör - 2 dl mjölk - 2 ägg - nutella - eventuellt Cloettagodisar (eller något annat chokladgodis) - eventuellt annan dekoration, i mitt fall små hjärtan

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och ställ ut pappersformar (i en muffinsplåt om du har). Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke med hjälp av en elvisp. I en skål sidan om blandar du ägg, mjölk och smör. Rör sedan ner blandningen med de torra ingredienserna. Vispa tills du får en fluffig men jämn smet. Nutellan och chokladgodiset sparar du till toppingen! När du vispat klart häller du i smeten i formarna och gräddar muffinsen i ugnen i ungefär 30 minuter. Placera dem i mitten av ugnen. Nu sätter du även in nutellaburken i kylen så den blir lite stelare. Nu är det bara att vänta! När muffinsen är klara låter du dem svalna några minuter. Sedan är det dags för dekoreringen! Jag placerade en Cloettagodisbit på varje muffins för att jag skulle få höjd på toppingen. Detta är inget man behöver göra. Jag tyckte bara att det blev snyggare! Efter det lägger du i nutella i spritsen och börjar dekorera muffinsen. Om du vill göra samma mönster som mig (bilderna) så rekommenderar jag dig till att börja utifrån och in med spritsen. Då får man en snygg topp längst upp (vilket man inte får om man jobbar inifrån och ut). När jag dekorerat mina muffins satte jag tre små hjärtan på varje bakelse, mest för att bryta av mot den bruna färgen. Lycka till och smaklig måltid!

Likes

Comments