Att leva med något som är så jobbigt som depression, ångest och kontrollbehov är inte roligt, folk förstår inte hur jag fungerar och hur jag är.

Jag kan börja från början, jag har nog left med depression sen jag började 6an och hur gammal är man då hmm.. Jag tror jag var 11 men jag visste inte om att det var just det förrns jag kanske var 13/14 år. Plus att jag har inte den sorten som ni hör alla youtuber prata om eller vanliga bloggar pratar om. Jag är en ganska stark person som vill dra nytta av mina svagheter men det var just denna svagheten som jag inte kan riktigt dra en sån stor nytta av, vissa få delar visst men absolut inte allt! Jag är även den personen som håller allt inom mig den ända jag berättar såna här saker för är ju min pojkvän om jag måste.

Jag tycker att många överdriver depression i dagens samhälle och utnyttjar dess betydelse. Jag vill nu inte förminska dess jobbighet eller sådant, utan jag menar att jag har levt med det på grund av en anledning (vill inte nämna vad) och ändå kan jag ta mig till skolan/jobbet eller liknande saker (det funkar inte för alla men det gör det för mig). Visst kommer det dagar då jag inte orkar gå till skolan. Men jag har den kämmpar glöden i mig om att jag vill lyckas och det är där kontrollbehovet kommer in. Alla dessa tre saker är kopplade för mig, jag får ångest av kontroll behovet och jag har kontrollbehovet på grund ut av min depression. Mitt kontroll behov kan funka så att du inte kan lova mig något om du inte kan hålla det för mig för då kommer jag att gåsönder och då leder det till att jag får min ångest/frustration .Mitt knep för att dölja ångesten är att bita på naglarna vilket är jätte dåligt jag vet! Men det är då jag får ta ut min ångest och samtidigt förstår ingen att jag har den.

Det jobbigaste för mig är bara att jag är rädd konstant, att tappa mina vänner, att gör bort mig, att folk blir arga på mig, att jag inte duger till, att jag är den sämsta flickvännen och massa annat. För jag hamnar i en period där jag orkar inte träffas och jag ändrar mig själv till ett sämre jag (inte med vilje), vilket jag hatar. Jag tänker alltid att allt ät mitt fel och hur ska jag fixa allt? hur ska jag lösa det? hur ska jag ändra mig ?vad ska jag ändra? DEt är frågor som alltid flyger i mitt huvud och det är det jag tycker är det jobbigast.

Men det har blivit bättre! Jag gråter nästan aldrig på grund av min depression vilket jag gjorde varje kväll innan. Jag har lärt mig hantera den, för jag har valt att vara så glad jag kan och så ofta jag kan ochatt inte låta den dra ner mig konstant. jag är en stark person som vet vad jag vill och jag ska nå det!

Men jag hoppas ni kan relatera eller lärt er något kanske så får ni ha det så bra puss.

Likes

Comments

Nu snart är det sommar! Jordgubbar börjar bli billigare man kan vara ute i sommarjackor och bara njuta av solen som stannar kvar längre än 18.00. Och det är bara några få veckor kvar i 2an sen så blir det sista året efter sommaren.

Likes

Comments

Är så glad håller på att boka tid till denna skönhet!😍

Likes

Comments

​Tröja från Monki

Byxor från Bikbok

Jacka från Lager157

Likes

Comments

Ja hej på er! nu var det ett tag sen, som sagt är jag dålig på att skriva men jag försöker och bli bättre. Jag tycker att det är as roligt med blogg delen, men att skriva är min svagaste sida. Därför är det svårt att komma igång med själva skrivandet.

Men idag tänkte jag ta upp pålitlighet, jag har alltid varit blåögd på det sättet att även om jag ser signaler om att en människor inte är så bra så tror jag ändå det bästa om hen och jag tyckt det bästa om alla men! Jag har aldrig kunnat lita på folk, det har alltid varit mest killar och kommer nog alltid att ha det svårare att lita på en kille än en tjej.

Det finns ganska många anledningar till det, det har både varit saker i familjen och utanför, jag var nära på att bli våldtagen en gång och jag tror att det är det största ärret.

Som tjej känner jag oftast att man kan inte vara kompis med en kille om man är i nästan samma ålder om inte man har känt honom från barndomen eller går i samma klass. Men det måste inte vara så, det är bara hur det har varit under tiden jag varit 15 till nu (17 snart 18). Jag kommer ihåg så tydligt hur det var sommaren emellan 9an och första året på gymnasiet.

Om man såg bar ut så skulle dom helst vara upp i ansiktet på en gång eller så ville de ses hela tiden, men om man sa nej en gång eller var upptagen så var det inte intressant längre det var liksom roligt den första veckan för dom. Jag kommer ihåg så tydligt om man hittade en kille som verkade trevlig så var han bara trevlig,gullig, snäll nästintill perfekt första veckan, sen vart han en helt ny person. Om man redan har svårt att lita på människor så gjorde dessa saker det värre. Jag ändrade mitt beteende mot killar(vilket jag vet var jätte fel), jag hade inställningen att alla killar är FuckBoys. vid den här åldern hade jag aldrig sagt `jag älskar dig` till en kille endast jag älskar dig som en kompis eller liknande, jag var så rädd för att bli sårad som jag har tidigare blivit.

Men det blir bättre för mig har det blivit så mycket bättre än va det var förr! Jag har träffat den bästa killen man kan hitta han var den första jag sa att jag älskade och kommer även vara den sista. Den killen visade att det finns kärlek och pålitlighet i ett förhållande, jag har aldrig litat så mycket som jag litar på honom. Såklart kan det vara svårt att visa men huvudsaken är att jag och han vet det han är min andra halva ♡


Likes

Comments

Mys söndag med kakor med mormor och älsklingen som dricker kaffe. Nu blir det hem å sova middag.

Likes

Comments

Hej alla idag har jag lagt upp en ny video på kanalen. Videon är om att jag och min pojkvän firar över ett år (vi firade ett på den 19 november). Det finns risk för lite dålig kvalité ibland, men det var antingen lite dålig kavitet ibland eller ingen video alls. Men jag tycker ni ska in å kolla på min kanal.

Likes

Comments