Hej finisar!

Jag har nu suttit i en timme och krabbat med att få till ett hyfsat kollage på Polyvore och här ovan är resultatet. Två stycken heta plagg i vår är definitivt byxorna med fransar på slutet (ha även koll på de som har ett snitt längst ner, varav en sida är längre än den andra) och de gula pilotbågarna.

Jag har lite svårt för glasögonen men byxorna tycker jag är snygga!! Jag har dessutom beställt den gula munkisen från monkis hemsida och kommer såklart visa hur den ser ut på när jag fått hem den.

Vilken är er favorit-trend i vår?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vad tror du på?

Jag syftar till alla religiösa, men även till dem som inte tror på en Gud. Jag vill veta vad ni brinner för, varför och hur det gör världen till en bättre plats. Om frågan är svår att svara på vill jag gärna vara den som upplyser er om varför det är viktigt att veta.

Om man skulle förknippa den yngsta pågående generationen, den jag är en del av, med något så hade nog de flesta sagt sociala medier. Vänner och ovänner som konstant hänger med i jeansfickan och påminner en om hur man ska leva sitt liv, både på gott och ont. Det är en fantastisk applikation i vardagen som ger oss konstanta uppdateringar från sandstränder med klarblåa hav och brunbrända ben. Det är även en möjlighet för många att dela med sig av tunga livserfarenheter som kan hjälpa andra i samma situation. Sociala medier är så mycket, men vi får inte glömma att vi är mer.

Det räcker inte att studera bakom en skärm hur andra människor står upp för det vi själva tror på. Det är lätt att bli lurad om att vi gör skillnad genom att stödlikea en bild av dem som gör något åt problemen i världen. Problem som antingen är allt för verkliga redan, eller som kommer att brista ut i eld och lågor inom en snar framtid. Vi måste använda de sociala medierna, inte enbart för att studera och lära oss av andra, utan för att själva stå upp för det vi tror på. För att det är en revolution du har där i jeansfickan, men du måste på egen hand vara den som går från åskådare till deltagare.

För att kunna stå upp för något, måste du i regel veta vad du vill göra din röst hörd om. Är det feminism, som du vet en dag kommer förändra världen? Miljö- och klimatfrågor? Eller hbtq+ rättigheter? Du kan tro på att precis vad som helst skulle kunna göra världen till en bättre plats.

Vår generation, sociala medier-generationen, har världens möjlighet att förändra världen. Vi kan vara det enda hoppet för isbjörnarna på antarktis, som inte vill drunkna i vattnet vi orsakat som en följd av den konstant stigande temperaturen på jorden. Men vi måste själva ta kampen. Varje individ har ett ansvar att inte själv endast ta emot kunskap från andra, utan att även vara den som informerar och reflekterar. Det finns så mycket vi kan göra, frågan är bara: vad tror du på?

Likes

Comments

Bokrecension

Hellu!!

Då jag ska till London nästa helg åkte jag idag ner till stan och inhandlade lite underhållning att ha på flyget. Bland annat Sandra Beijers första bok "Det handlar om dig" som jag mycket konstigt nog inte läst än. Jag har höga förväntningar på den då hennes andra bok "Allt som blir kvar" lämnade mig med skavsår i hjärtat.

Även två böcker av samma författare som båda verkar ha ett intressant språk.

Puss tills vidare!

Likes

Comments

Hellu alla fina

Jag ville mest bara kika in och tipsa om en mobilskals-kollektion som Vanja Wikström och Josefin Dahlberg har gjort i samarbete med Caseapp. Fyra stycken skal som alla är hur coola som helst.

Alla bilder i inlägget är tagna från Josefin Dahlbergs blogg.

Mitt favoritskal är nog "Feminism is cool"-skalet eftersom tja, feminism är fett coolt och dessutom i kombo med en citron och fräscha färger - vem kan motstå det?

Puss tills vidare

Likes

Comments

Nu när sommaren börjar närma sig går jag runt i många butiker och letar efter smink som känns fräscht och lätt. Dock insåg jag igår att det jag egentligen vill ha är en naturlig make som skriker "I woke up like this." Lite som Rachel ser ut i vänner eller Kat i Tio orsaker att hata dig.

Bilder från Tumblr och Weheartit

--------------------------------------------------------

Inköpslista:

- Ögonbrynsvax

- Läppglans

-Olja?? Eller någon glansig/glittrig ögonskugga.

--------------------------------------------------------

Likes

Comments

Bokrecension

Igår fick jag en bok vars titel var "Till min dotter" av mamma. När jag frågade varför hon gav mig denna plötsliga present sa hon att den legat i byrån ungefär ett halvår, då hon köpt den med anledning av det passande namnet på boken. Inte visste hon då vad som dolde sig innanför den ceriserosa fasaden: en smutsig, verklig och vacker feministisk berättelse om Stella, både som barn, ungdom och vuxen. En sak jag älskar med boken är att trots att hela dess centralinnehåll är om att leva som kvinna är ljuset minst lika riktat på att hela ens liv inte endast ska handla om att vara just kvinna. Om ni förstår vad jag menar?

Boken ska vara skönlitterär, men baserat på innehållet känns allt alldeles för äkta för att vara påhittat. Det är ju min historia. Och mina vänners. Och kanske även mina systrar och min mammas.

Ska jag vara ärlig har jag aldrig sett eller hört om författaren Malin Wollin innan, men efter lite googlande och instagrammande har jag förstått att hon bland annat driver en blogg och en podcast. Direkt efter första sidan i boken blev jag fängslad av hennes språk. Rått, febrigt, filterfrtitt: äkta. Dessutom ser hon inte bara extremt bra ut, hennes blick är farlig.

Precis som Carrie i Sex And The City är hon en kvinna jag någon gång vill växa upp och bli som.

Likes

Comments

Hellu!!

Vad hittar ni på denna härligt grådaskiga vårdag? Själv har jag varit hemma från skolan då det känns som att någon har fyllt min hals med bomull. Jag borde ha pluggat till matteprovet imorgon men istället har jag streck-kollat på cirka fyra avsnitt av 13 skäl varför.

I brist på annat kommer här ett dunderinlägg om lite bra musik som just nu förgyller mina dagar.

Likes

Comments

Det finns så mycket vackert i världen men att sakna är inte en av dem. Jag är så lyckligt lottad just nu att jag inte saknar någon i mitt liv, jag saknar något. Jag vill att mitt liv ska vara som ett tomtebloss: spraka, glöda och fatta eld på ett helt hus om det bara skulle få chansen. I varje människa jag möter vill jag hitta passion och kunskap, men allt som verkar finnas där är likgiltiga betongfasader vars mest våghalsade drag är att äta pepparkakor i juni och glass i december. Jag vill leva till gränsen av tårar.

Jag vill ha eld och lågor,

vatten och vågor,

hela tiden.

Likes

Comments

Hej vänner!

Jag tänkte bara checka in och uppdatera lite om min dag. Som bilderna visar här ovanför har jag haft jeans från Monki och en vit T-shirt på mig idag, inte så originellt kanske men rätt fräscht ändå tycker jag. Annars har det inte hänt så mycket, jag var i skolan i några timmar och kom sedan hem vid tvåtiden för att slänga mig i soffan och titta på "How I met your mother." Jag är inne på min andra gång nu.

//Bilder från We heart it//

....Och HUR SÖT är inte Ted!? Han måste nog vara en av mina största crushes. Bruna ögon alltså, my soft spot kan man lugnt säga.

Likes

Comments

Nu har jag varit och shoppat :)

För någon månad sedan såg jag bilden här ovanför på Tumblr och blev kär i Floder-Power modet som höll på att blåsa upp. Jag har bilvit förälskad i skor, skjortor och väskor med tryck av olika blommor som har cirkulerat runt på internet.


Och igår fick jag med mig ett par jeans hem! De kommer från Gina Tricot, kostar 499kr och är supersöta enligt mig.


Dock är dem lite långa och har någon konstig skärning längst ner som inte är i min stil (höger bild). Därför planerar jag att klippa av dem så att de istället blir en kortare modell. Jag kan visa er resultatet när det är fixat.

Vi hörs snart igen vänner!

Likes

Comments