Header

Kämpar inte emot, skyndar inte ifrån. Bara dras med i flowet, ett tempo som skapats av sig själv

Jag och mamma tar bilen in till Djurgården en söndag och promenerar i flera timmar. Vi går till kruthuset, äter räksmörgås och paj och sedan möter vi upp min syster på Rosendal och äter morotskaka och dricker kaffe. Precis som det ska vara.

Jag tror att nästan allt blir som finast såhär precis innan hösten kommer, i den sista sommarvärmen.

Den här personen som sitter i solen och läser. Så härligt ju.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

På bron mellan Gröndal och Essingen lyssnar jag på samma låt av Melissa Horn flera gånger i rad. Den beskriver mig så bra idag, hur jag kan känna flera saker samtidigt men ändå känna det glasklart. Jag skriver ner alla tankar jag har, för då ser de bättre ut. bron till Alviks strand varvar jag mellan Säkert och Laleh, samma låtar om igen. Det måste kännas, på något sätt. Jag har en Elle i min väska, så att det ska se ut som att jag sitter och tar det lugnt bara, men Elle när ska det bli inne att vara som jag?

Bilden togs i sommars av mig någonstans mellan Göteborg och Kalmar på ett svettigt tåg.

Likes

Comments

Jag tittar igenom området på min dator som är döpt till "SDHC" och som råkar vara platsen där alla mina bilder och texter förvaras. När jag är sådär ordentlig och duktig så sorterrar jag bilderna och lägger dem i olika mappar. Så nu hittar jag mappen "Julikväll 2016" från en kvällspromenad på landet, och det vill jag dela med mig av.

Det här är nog något av det bästa jag vet tror jag, sådär perfekt skymningar och solnedgångar.

Kram <3

Likes

Comments

Det blir nog höst nu, på riktigt den här gången. Det här har jag alltid ångest över, alltid den här tiden på året. Att skolan börjar igen, prestationerna. Men i år är det inte så? Nu ser jag fram emot soffor, filtar, kaffekoppar, handkräm och böcker. Jag vet att det här mys-höst-fenomenet vara i cirka två veckor, och sedan är det bara mörkt och ruggigt, men det känns ändå annorlunda i år, och det känns bra. Ville nog bara skriva det tror jag, kram <3.

Likes

Comments

Morgonen den 23 augusti är det svalt och krispigt i luften. Det är tre stationer kvar, och på vägen är det nästan bara skog och asfalt. På bron mellan Stora mossen och Alvik skiner dimmig sol in, och när tvärbanan kommer läser jag att Tora tipsar om Pelle Adlén så jag lyssnar på det hela vägen. Seattle blir min favorit. Stockholm är nog finast såhär tidigt på dagen, mitt i vimlet och morgontrafiken. Från Essingen syns Kristineberg i ljusgrått och Fredhäll i en mörkare nyans i dimman. Tiden går så långsamt här, men i min egen skalle snor vi redan cyklar på Autobahn, inga pengar kvar i Amsterdam. Tiden går nog bara så fruktansvärt långsamt här.

Likes

Comments

Idag är en sådan dag som blir bortklippt från självbiografierna, som det inte pratas om i intervjuerna om ditt liv. Den här dagen räknas till ickeinformativt innehåll i medievärlden, du vet den där radiokanalen en alltid trycker bort. Himlen är kritvit och pastellblå samtidigt, så ögonen blir riktigt bländade om en titter ut från balkongen. Hela kroppen känns svullen så jag byter inte om på hela dagen. Jag dricker kaffe med mjölk i, äter lite choklad, tar femhundra bilder på mig själv och lägger inte upp någon, jag överväger att faktiskt ta mig samman och gå ut stund men fastnar här. Jag skulle vilja rädda världen, men är för trött och bara femton år så det blir inte av idag heller.

Likes

Comments

Jag vägrar låta det här bli en modeblogg, men måste bara dela med mig av de här skorna!! Även fast att jag inte införskaffat mig dem (än.) så är jag så kär. Bara måste, måste, måste ha! Tänker mig ett bar slitna, lösa jeans och en collagetröja? Eller till vad som helst egentligen, passar nog till det mesta.

Likes

Comments

Igår 20:36 rullar ett tåg från Stockhom in till Karlstads tågstation, fullastad med mig i. På perrongen möter Rut mig och tar den obligatoriska bilden med mig och min resväska, sen åker vi till hennes stuga mitt i skogen.

Idag då, vi har legat på bryggan, badat (tre gånger, och badkrukan från Stockhom är stolt.), ätit lunch och fikat, läst bok och bara solat. Levt sommarlife alltså, perfekt.

Vi har vattenkrig och tvättar oss i sjön, solen är rätt upp i himlen och molnen ser ut som sockervadd. Här ska jag alltså stanna i några dagar, en vecka kanske och bara göra sånt här. Sommar är det bästa jag vet, det måste nog vara så.

Likes

Comments

Utanför vårt landställe i Småland ligger Garpen, en liten ö bara några hundra meter utanför land, och några minuter med båt.

För det mesta ligger vi i solen, på den vindstilla plätten bakom träplanket. Vi läser, solar och dricker kaffe. Perfekt sommardag.

Efter några timmar på en filt gick vi upp i fyren som är ca 80 meter (?). Mamma är för höjdrädd för att gå hela vägen, men jag och Madde tar de sista trappstegen till utkiksplatsen.

Här var allt väldigt fint i alla fall, med allt vatten omkring och solen på ytan så det blir sådär glittrigt.

Och härifrån ser pappa ut såhär när han läser:

Madde <3

Var inne en snabbis i deras resturang också. Är det inte världens mysigaste?

Sedan vinkade vi hejdå till ön och tog båten hem igen. Kram <3

Likes

Comments

Jag tror det kommer kännas lika konstigt varje gång. Den där känslan av total frihet att göra vad du vill i en tio veckors lång evighet. Värmen, dofterna, spänningen. Det går nog inte att vänja sig, för hur skulle en? Hur många månaders slit, och sedan kliver en ut i ett blomstrande Juni, det är klart att friheten blir ett tydligt faktum.

Men varför skulle jag vilja känna någonting annat än lyckorus och totalt ovetande om hur den snara framtiden kommer att se ut? Först ligger jag i en soffa en hel dag med vänner och ser på film, sen badar jag i en pool hos Julias släkting och äter halloumiburgare i bikini. Jag möter upp Rut i stan och vi står i en provhytt alldeles för länge, sen äter vi middag tillsammans på din veranda innan duggregnet slår mot plasttaket. Nu är jag påväg hem från midsommarhelgen på landet som traditionen säger, och har gjort precis ingenting på en filt i sanden.

Såhär ska min sommar se ut nu. Helt oförutsägbar, underbar och fin. Framförallt ska jag ha roligt, det är det viktigaste.

Kram.

Likes

Comments